ორშაბათი, ნოემბერი 24, 2025
- Advertisement -spot_img

ბუმბულივით მსუბუქი ღვეზელების ნაცადი რეცეპტი – გემრიელია და რაც მთავარია, არ გაგასუქებთ!

0
#post_seo_title

თუ მაცივარში დაგრჩათ გახსნილი კეფირი, არ იჩქაროთ მისი გადაღვრა, შემოგთავაზებთ ბუმბულივით  მსუბუქ ღვეზელების ნაცად რეცეპტს. გაოცდებით, მაგრამ გამოსაცხობად არ დაგჭირდებათ საფუარი, ამის გამო მისი მომზადება შეგიძლიათ სწრაფად და მარტივად, არ დაგჭირდებათ ლოდინი ცომის ასაფუებლად.

 

ცომის შემადგენლობა:

1 ჭიქა კეფირი

4 ჭიქა ფქვილი

2 კვერცხი

2 ს/კ  მცენარეული ზეთი

1 ჩ/კ სოდა

2 ჩ/კ. შაქარი

1 ჩ/კ. მარილი

გულსართის შემადგენლობა:

0.5 კგ  ქათმის ფარში

1/4 ჩ/კ. შავი პილპილი

1 ჩ/კ. მარილი

ჯამში ჩაასხით კეფირი და დაუმატეთ ცოდა, როცა ამოფუშფუშდება, დაამატეთ მარილი, შაქარი, მცენარეული ზეთი და კვერცხი. თანდათან ჩაამატეთ ფქვილი და მოზილეთ ჰაეროვანი ცომი.

 

ქათმის ხორცის ფარშს დაუმატეთ მარილი და პილპილი და აურიეთ.

 

ცომისგან გააკეთეთ პატარა გუნდა, გააბრტყელეთ და მოათავსეთ შიგ ცოტაოდენი ფარში, შეუკარით პირი ცომს და გააბრტყელეთ. შეწვით მცენარეულ ცხიმში ტაფაზე.

შეგიძლიათ კეფირის ნაცვლად გამოიყენოთ მაწონი და არაჟანი. გემრიელად მიირთვით!

 

3 ყველაზე დიეტური ხილი

0
#post_seo_title

თუკი ჯანსაღი კვება თქვენი არჩევანია, ნატურალური ხილი აუცილებლად უნდა შეიტანოთ რაციონში,

მით უფრო, რომ საქართველოში სეზონური ხილით მთელი წლის განმავლობაში განებივრებულები ვართ. მართალია, ბევრი ადამიანი, წონის მომატების შიშით, ხშირად გვერდს უვლის სოფლის პროდუქტით სავსე დახლებს, მაგრამ სულ ტყუილად, რადგან არსებობს ხილი, რომელიც არ ასუქებს. აი, მაგალითად:

ვაშლი

ენერგეტიკული ღირებულება 52 კკალ 100 გრ. ვაშლი დაბალკალორიული ხილია, მდიდარი უჯრედისებით, ორგანული მჟავებით, შეიცავს კალიუმს, კალციუმს, ნატრიუმს, მაგნიუმს, ფოსფორს, იოდსა და რკინას, ამასთან ერთად A, B1, B3, PP, C და სხვა ჯგუფის ვიტამინებს.

ვაშლის დღეები შესანიშნავი მიგნებაა წონაში კლებისათვის, ის შეიცავს დღიურად მისაღები მინერალებისა და ვიტამინების ფართო სპექტრს და უჯრედისების წყალობით, ამცირებს შიმშილის შეგრძნებას. დიეტოლოგები ხშირად ურჩევენ ხოლმე განტვირთვის დღეების ვაშლით მოწყობას მათ, ვისაც ჭარბი წონა აწუხებთ.

ერთი შთამბეჭდავი ვაშლი წონით 223 გრამს, ხოლო კალორიულობით 116 გრამს არ აღემატება, რაც კიდევ ერთი დამატებით ბონუსია მოდიეტებისათვის.

ატამი

ენერგეტიკული ღირებულება: 40მიუხედავად იმისა, რომ ტკბილი, წვნიანი და გემრიელია, ატამი დაბალკალორიული, დიეტური ხილი გახლავთ – შეიცავს ბუნებრივ შაქარს, რომელიც არ ზრდის სისხლში შაქარის ან ინსულინის დონეს. ეს განსაკუთრებით საინტერესოა მათთვის, ვისაც წონის დაკლება სურს.

ატამი მდიდარია ორგანიზმისთვის აუცილებელი მინერალებით და მიკროელემენტებით (სელენი, კალიუმი და ფოსფორი), რომლებიც თანამედროვე ადამიანის რაციონს ასე აკლია. დიეტის დროს რეკომენდებულია დღეში 500-600 გრამის მიღება.

ჟოლო

ენერგეტიკული ღირებულება: 38 კკალ 100 გრ. ეს კენკროვანი კულტურა გამორჩეულია ნაზი და არომატული ნაყოფით. ჟოლო, ისევე როგორც, ზოგადად, კენკროვანი ხილი, მდიდარია A, B, C, D, E, PP ჯგუფების ვიტამინებით და მინერალებით: კალიუმით, კალციუმით, მაგნიუმით, ფოსფორით, რკინით.

A, E, PP და B2 ვიტამინები პასუხს აგებს კანის ელასტიკურობაზე და, რაც მთავარია, ზედმეტ წონას ებრძვის.

#drpkhakadze

წყარო

ლიმონის ტირამისუ მოამზადეთ საახალწლოდ

0
#post_seo_title

ეს ლიმონის ტირამისუ კლასიკური იტალიური დესერტის გამაგრილებელი ვერსიაა,

ლიმონის ტურამისუ აერთიანებს ლიმონით გაჯერებულ მასკარპონეს კრემისა და ლიმონის სიროფში გაჟღენთილი ორცხობილას (“სავოიარდი”) ფენებს.

შემადგენლობა, ლიმონის კრემისთვის:1/2 ჭიქა ახალი ლიმონის წვენი (დაახლოებით 2-3 ლიმონი) 1 სუფრის კოვზი ლიმონის ცედრა, 3/4 ჭიქა შაქარი, 3 დიდი კვერცხი, 1/2 ჭიქა უშაქრო კარაქი, დაჭრილი კუბებად.

ლიმონის სიროფისთვის: 1/2 ჭიქა ახალი ლიმონის წვენი, 1/4 ჭიქა წყალი, 1/4 ჭიქა შაქარი

მასკარპონეს კრემისთვის:1 ჭიქა მასკარპონეს ყველი, 1 ჭიქა სქელი ნაღები, 1/2 ჭიქა შაქარი, 1 ჩაის კოვზი ვანილის ექსტრაქტი,1 სუფრის კოვზი ლიმონის ცედრა.

ასაწყობად: 24 ცალი “სავოიარდი” 1/4 ჭიქა შაქარი, ახალი ლიმონის ნაჭრები და ცედრა, გასაფორმებლად.

მომზადების წესი: საშუალო ქვაბში შეურიეთ ლიმონის წვენი, ცედრა, შაქარი და კვერცხები.

მუდმივად ურიეთ საშუალო ცეცხლზე, სანამ მასა შესქელდება და კოვზის უკანა მხარეს არ აიკრავს (დაახლოებით 7-9 წუთი).

გადმოიღეთ ცეცხლიდან და დაამატეთ კარაქის კუბიკები, შემდეგ ურიეთ ერთგვაროვანი მასის მიღებამდე.

ლიმონის კორდი გადაიტანეთ ჯამში, გადააფარეთ პარკი (შეეხოს ზედაპირს, რათა არ წარმოიქმნას ქერქი) და შედგით მაცივარში გასაგრილებლად.

პატარა ქვაბში შეურიეთ ლიმონის წვენი, წყალი და შაქარი საშუალო ცეცხლზე.

ურიეთ, სანამ შაქარი მთლიანად არ დაიშლება, შემდეგ გადმოიღეთ ცეცხლიდან და გააცივეთ.

დიდ ჯამში ათქვიფეთ მასკარპონეს ყველი, ფხვიერი შაქარი და ვანილის ექსტრაქტი, სანამ ერთგვაროვანი კრემისებრი მასა არ მიიღება.

სხვა ჯამში ათქვიფეთ სქელი ნაღები, სანამ რბილი მასის ფორმას არ მიიღებს.

ფრთხილად შეურიეთ ათქვეფილი ნაღები მასკარპონეს ნარევს.

დაუმატეთ ლიმონის ცედრა სუფთა და მჟავე არომატისთვის.

სწრაფად ამოავლეთ “სავოიარდი” გაგრილებულ ლიმონის სიროფში (არ დატოვოთ დიდხანს).

ჩააწყვეთ გაჟღენთილი ორცხობილის ფენა საცხობი ფორმის ძირში.

თანაბრად გადაანაწილეთ მასკარპონეს კრემის ნახევარი ფენად.

მასკარპონეს კრემის თავზე უხვად დაადეთ ლიმონის კრემის ფენა.

გაიმეორეთ პროცესი მეორე ფენისთვის.

#drpkhakadze #pitskhelauri

გაიგეთ მეტი ჩვენს ტელეგრამ არხზე შემოგვიერთდით ტელეგრამზე: https://t.me/SheniEkimi

გიყვართ ჩაქაფული? – უგემრიელესი ჩაქაფული, რომელიც გაზაფხულს უხდება

0

ცოტა ხნის წინ გამყიდველმა საბოლოოდ გაამხილა საიდუმლო. ახლა კარტოფილის ღვეზელებს სახლში ვამზადებ რამდენიც მინდა!

0
#post_seo_title

კარტოფილის ღვეზელები საფუვრიანი ცომით ტაფაში

ჩვენს სახლთან ახლოს ყიდიან უგემრიელეს საფუვრიან ღვეზელებს კარტოფილით, რომელიიც არაერთხელ გამისინჯავს. ნაზი, სურნელოვანი და ბუმბულივით მსუბუქი! რა თქმა უნდა, ვცადე მათი გამეორება სახლში, მაგრამ მხოლოდ მსგავსი აღმოჩნდა. ცოტა ხნის წინ გამყიდველმა საბოლოოდ გაამხილა საიდუმლო. ახლა კარტოფილის ღვეზელებს სახლში ვამზადებ რამდენიც მინდა!

რა თქმა უნდა, ეს ღვეზელები კარტოფილით მომზადების ეტაპზეც მოგეწონებათ.  არომატი ვრცელდება მთელ ბინაში შეწვის დროს! მე გირჩევთ შეინახოთ რეცეპტი და სცადოთ ეს კარტოფილის ღვეზელები რაც შეიძლება მალე.

როგორ მოვამზადოთ საფუარის ღვეზელები კარტოფილით ტაფაში

თუ მშრალის ნაცვლად ახალი საფუარის გამოყენებას გირჩევნიათ, ორჯერ მეტი, ანუ 10 გრ პროდუქტის აღება დაგჭირდებათ. ჩანაცვლება არ იმოქმედებს საფუარის ღვეზელების გემოსა და სიმსუბუქეზე.

ინგრედიენტები

კარტოფილი 800 გ

კვერცხი 1 ც

საფუარი მშრალი 5 გ

მზესუმზირის ზეთი გემოვნებით

ხორბლის ფქვილი 600 გ

მარილი გემოვნებით

შავი პილპილი (დაფქული) გემოვნებით

ხახვი 1 ც.

მომზადება

პირველ რიგში მოხარშეთ 800 გრ კარტოფილი. 400 მლ ბულიონი გადაწურეთ ცალკე ჭურჭელში (ცომი მის საფუძველზე მომზადდება)

კარტოფილის თბილ ნახარშში დაამატეთ ცოტა მარილი, კვერცხი და საფუარი.

აურიეთ ინგრედიენტები, დაამატეთ ფქვილი, 50 მლ. ზეთი და მოზილეთ ცომი.

მოათავსეთ ცომი თასში, დააფარეთ პირსახოცი და დაგით თბილ ადგილას 1,5-2 საათი.

გააკეთეთ კარტოფილის პიურე. ხახვი მოშუშეთ ზეთში, დაამატეთ პიურეს, მოაყარეთ მარილი, პილპილი გემოვნებით და აურიეთ.

ცომი გადმოიტანეთ სამუშაო ზედაპირზე, გაყავით 10 ტოლ ნაწილად.

თითოეული გუნდა გააბრტყელეთ, მოათავსეთ მასზე გუსართი, შეკარით კიდეები კარგად.

ღვეზელები შეწვით ცხელ მზესუმზირის ზეთში ორივე მხრიდან, საშუალო ცეცხლზე.

საფუარის ცომზე კარტოფილის ღვეზელები შეგიძლიათ მიირთვათ პირველ კერძთან ერთად, სალათთან ერთად ან უბრალოდ ცალკე სახით. მოხარშვის შემდეგ ღვეზელები აუცილებლად გადაიტანეთ ქაღალდის ხელსახოცზე, რომ ზედმეტი ცხიმი მოაცილოთ. ღვეზელებს თავად აკეთებთ თუ გირჩევნიათ მათი ყიდვა?გაგვიზიარეთ კომენტარებში.

ღორის ნეკნები ალუბლის წვენში! ფანტასტიკური გემო აქვს და ისეთივე წითელია, როგორც სურათზე!

0
#post_seo_title

მნიშვნელოვანია იცოდეთ რამდენიმე დეტალი. ნეკნები მინიმუმ 30 წუთის განმავლობაში უნდა დაამარილოთ წყალში, შემდეგ კი მოხარშოთ ხილის წვენში და თაფლის და მდოგვის სოუსით გამოაცხოთ. სიტყვებით რომ ვთქვათ, რთულია. ფაქტობრივად,  ღორის ნეკნების ღუმელში გამოცხობა არის ამოცანა, რომლის ამოხსნაც  ყველას შეუძლია.

შემადგენლობა

ღორის ნეკნები 750 გრ

მდოგვი 1 ს/კ.

ალუბლის წვენი 800 მლ

ბარბექიუს  სოუსი 2 ს/კ.

თაფლი 1 ს/კ.

მარილი გემოვნებით

შავი პილპილი გემოვნებით

მომზადება

გარეცხეთ ნეკნები, გააშრეთ, დაჭერით ნაჭრებად.

 

მოათავსეთ ღრმა ჭურჭელში, მოაყარეთ მარილი, პილპილი, მოასხით მდოგვი, აურიეთ და გააჩერეთ 30 წუთი.

გააცხელეთ ტაფა და ნეკნები 3 წუთის განმავლობაში უცხიმოდ შეწვით ყველა მხრიდან.

 

დაასხით შემდეგ წვენი, როცა ადუღდება, ცეცხლს მინიმუმამდე დაუწიეთ, დააფარეთ თავსახური და 30 წუთი ადუღეთ.

გადაიტანეთ ნეკნები საწურზე, რომ დაიწუროს ზედმეტი სითხისგან.

აურიეთ ცალკე სოუსი და თაფლი. მოასხით ნეკნებს.

პერგამენტის ქაღალდზე დააწყეთ და გამოაცხეთ 250 გრადუსზე გახურებულ ღუმელში.

 

 

 

ღუმელში შემწვარი ღორის ნეკნები შეგიძლიათ მიირთვათ გემრიელი საწებლით, სოუსით ან უბრალოდ მოაყარეთ წვრილად დაჭრილი მწვანილი.

ერბო-კვერცხის ორიგინალური მომზადება! თქვენ დაივიწყებთ ტრადიციულ რეცეპტს!

0
#post_seo_title

თუ ტრადიციული ომლეტი ან ერბოკვერცხი მოგბეზრდათ, გასწავლით ახალ კულინარიულ გამოსავალს, რომლითაც ისიამოვნებთ თქვენც და თქვენი ახლობლებიც. ამ კერძით დილა დაიწყება არა მარტო გემრიელი და ნოყიერი საუზმით, არამედ იქნება დახვეწილიც.

 

კვერცხი გამოდის წარმოუდგენლად ჰაეროვანი და მსუბუქი, როგორც სუფლე. მოიწყეთ ყველაზე უჩვეულო საუზმე თქვენს ცხოვრებაში.

კვერცხი “ორსინი”

დაგჭირდებათ:

კვერცხი 3 ცალი

მარილი 1/4 ჩ/კ.

კარაქი 50 გრ.

მომზადება:

კვერცხის გულები გააცალკევეთ ცილისგან. ცილას დაამატეთ მარილი და ათქვიფეთ გათეთრებამდე. თეფშის გადმოტრიალებისას არ უნდა გადმოვიდეს.

 

ღუმელის ტაფაზე დააფინეთ პერგამენტის ქაღალდი და აუსვით კარაქი. კოვზით დადეთ ათქვეფილი ცილა და ყველა შუაში ჩააღრმავეთ.

 

იმდენი კოვზი დადეთ, რამდენიც გული გაქვთ, კვერცხის გულები ფრთხილად ჩადეთ ცილის შუაგულში და შედგით გახურებულ ღუმელში 180 გრადუსზე 15 წუთი.

 

ამ საოცარი საუზმით ყველას გულს მოიგებთ. არ დაგავიწყდეთ გაუზიაროთ თქვენს მეგობრებსაც ეს სტატია!

ჭრილში ულამაზესია! გემო ღვთაებრივია!

0
#post_seo_title

ჭადრაკი ეს წარმოუდგენლად გემრიელი და მარტივი მოსამზადებელია.

ბისკვიტის ტორტი ჭადრაკის დაფა შესქელებული რძის კრემით, მარტივი რეცეპტი.

ინგრედიენტები.

მითითებულია 1 ნამცხვრის რეცეპტი)
მე გამოვაცხვე 2 ცალი)

კვერცხი – 3 ცალი

შაქარი – 200 გრ.

ვანილინი

არაჟანი – 200 გრ.

სოდა – 1 ჩ.კ.

ნაღები – 2 ს.კ.

ფქვილი – 300 გრ.

კრემი:

კარაქი – 300 გრ.

შესქელებული რძე – 280 გრ.

ვანილინი

მომზადება

კვერცხები შაქართან და ვანილთან ერთად ავთქვიფოთ თეთრი მასის მიღებამდე, არაჟანში გავხსნათ სოდა და მოვაყაროთ გამდნარი კარაქი, შემდეგ გავცრათ ფქვილი და გამოვაცხოთ ნამცხვარი 180 გრადუსზე. 20 წუთი

შოკოლადის ფენას დაუმატეთ 3 ს/კ.  კაკაო!

2. კრემი:კარაქი ავთქვიფოთ კარგად და ნელა შევურიოთ შესქ.რძე. ბოლოს დავამატოთ ვანილი.
ნამცეცებს ვფხვნით და ვაფორმებთ ტორტს)

 

თითოეული ბისკვიტი დავჭრათ წრიულად თანაბარი ზომის დისკებად.

შემდეგ ერთი ფერის ბისკვიტში ჩავდოთ მეორე ფერის ამონაჭერი და ასე ბოლომდე.

ზემოდან დავასხათ კრემი და მოვაყაროთ ნაფხვენები ან მოვრთოთ მინანქრით.

 

იმუნიტეტის გამაძლიერებელი სასმელები – მარტივი და ეფექტური რეცეპტები

0
იმუნიტეტის

რატომ გვჭირდება იმუნიტეტის გამაძლიერებელი სასმელები?

იმუნიტეტის არსებობას დიდი მნიშვნელობა აქვს, რადგან ის სხეულის ბუნებრივი დაცვაა. სწორი კვება და სასარგებლო სასმელები ეხმარება ორგანიზმს ვირუსებთან ბრძოლაში.

მარტივი და ეფექტური რეცეპტები 

ლიმონიანი და ჯანჯაფილის ჩაი – ანტიოქსიდანტებით მდიდარი. 🔹 ინგრედიენტები: წყალი, ლიმონი, ჯანჯაფილი, თაფლი.
🔹 მომზადება: ცხელ წყალში დაამატე დაჭრილი ჯანჯაფილი და ლიმონი. დაამატე თაფლი.

ფორთოხლისა და სტაფილოს წვენი – მდიდარია ვიტამინებით. 🔹 ინგრედიენტები: ფორთოხალი, სტაფილო, თაფლი.
🔹 მომზადება: გახეხე სტაფილო, გამოწურე ფორთოხალი, აურიე თაფლი.

მწვანე სმუზი – ენერგიის საუკეთესო წყარო. 🔹 ინგრედიენტები: ისპანახი, კივი, ვაშლი, წყალი.
🔹 მომზადება: ყველაფერი დააბლენდერე და მიირთვი.

იმუნიტეტის

რა სარგებელი აქვთ ამ სასმელებს იმუნიტეტის გასაძლიერებლად?

✔️ ამცირებს ანთებით პროცესებს
✔️ აძლიერებს იმუნურ სისტემას
✔️ ამარაგებს ორგანიზმს აუცილებელი ვიტამინებით
✔️ ეხმარება ორგანიზმს ენერგიის მიღებაში

ჯანსაღი სასმელები ამაგრებს ორგანიზმს და გეხმარება ჯანმრთელობის შენარჩუნებაში. სცადე ეს მარტივი რეცეპტები და იზრუნე იმუნიტეტზე! 🍊🍵💪

🔗 დამატებითი საკითხავი: ბალანსირებული კვება – რა უნდა ვიცოდეთ?

შიდა ბმულები:

გარე ბმულები:

 

ბალანსირებული მენიუ – როგორ შევქმნათ სწორი კვების რეჟიმი? 10 მნიშვნელოვანი ნაბიჯი ჯანმრთელი კვებისკენ

0
სწორი

სწორი კვება ჩვენი ცხოვრების ხარისხზე დიდ გავლენას ახდენს. მაგრამ როგორ შევქმნათ მენიუ, რომელიც არამარტო გემრიელი, არამედ ბალანსირებულიც იქნება?იხილეთ ქვემოთ მოცემული ინფორმაცია.

რა არის ბალანსირებული მენიუ?

ბალანსირებული მენიუ გულისხმობს ყველა აუცილებელი საკვები ნივთიერების მიღებას – ცილები, ნახშირწყლები, ცხიმები, ვიტამინები და მინერალები. მთავარია, რომ თითოეულმა ულუფა იყოს ჯანსაღი და ხელი არ შეუშალოს ორგანიზმის ფუნქციონირებას.

რა უნდა შეიცავდეს ბალანსირებულ მენიუს?

ბალანსირებული მენიუ უნდა შეიცავდეს პროტეინებს, ჯანსაღ ცხიმებს, ნახშირწყლებს, ბოჭკოსა და ვიტამინებს. ერთ-ერთი საუკეთესო გზა ამ ყველაფრის კომბინაციისთვის არის ჯანსაღი თეფშების მომზადება, რომლებიც მარტივად და სწრაფად მზადდება.

5 იდეა ჯანსაღი თეფშებისთვის

🥗 ენერგიული თეფში დილისთვის ✅ ინგრედიენტები: შვრიის ფაფა, ბანანი, ნუში, თაფლი და ცოტაოდენი დარიჩინი. ✅ სარგებელი: უზრუნველყოფს ხანგრძლივ ენერგიას და აუმჯობესებს მეტაბოლიზმს.

🍲 ცილოვანი თეფში სადილისთვის ✅ ინგრედიენტები: ქათმის ფილე, ყავისფერი ბრინჯი, ბროკოლი და ავოკადო. ✅ სარგებელი: ცილა კუნთების აღდგენისა და გაძლიერებისთვის.

🥙 საშუალო დღის გამაგრილებელი თეფში ✅ ინგრედიენტები: ყურძენი, ხაჭო, კაკალი და ქოქოსის ჩიფსი. ✅ სარგებელი: მსუბუქი, მაგრამ მკვებავი – ეხმარება შიმშილის დაძლევაში.

🍛 ბოსტნეულის თეფში ვახშმისთვის ✅ ინგრედიენტები: ბულგარული წიწაკა, სოკო, გოგრა, ხახვი, ზეითუნის ზეთი. ✅ სარგებელი: მდიდარია ბოჭკოთი, ხელს უწყობს საჭმლის მონელებას და ამშვიდებს ორგანიზმს.

🍓 დესერტის თეფში – ტკბილეულობის გარეშე ✅ ინგრედიენტები: ბერძნული იოგურტი, მარწყვი, შავი შოკოლადი და თხილი. ✅ სარგებელი: დაბალი კალორიულობა და ანტიოქსიდანტები.

როგორ დავგეგმოთ კვირის მენიუ?

1️⃣ წინასწარ დაგეგმვა: მოიფიქრეთ, რა ინგრედიენტები დაგჭირდებათ კვირის განმავლობაში და შეიძინეთ ისინი წინასწარ. 2️⃣ თანაფარდობის დაცვა: შეეცადეთ თითოეული თეფში შეიცავდეს ცილას, ბოჭკოსა და ჯანსაღ ცხიმებს. 3️⃣ მრავალფეროვნება: არ შეჩერდეთ ერთსა და იმავე ინგრედიენტებზე — სცადეთ ახალი პროდუქტები და რეცეპტები.

ბალანსირებული მენიუ არა მხოლოდ ენერგიას გაძლევთ, არამედ ხელს უწყობს წონის კონტროლს და ჯანმრთელობას. გახსოვდეთ, რომ საკვების მრავალფეროვნება და სწორი პროპორციებია თვენი ჯანმრთელობის გასაღები.

#drpkhakadze #გიორგიფხაკაძე #pitskhelauri #აქხარისხია

გაიგეთ მეტი ჩვენს ტელეგრამ არხზე შემოგვიერთდით ტელეგრამზე: https://t.me/SheniEkimi