პარასკევი, ოქტომბერი 3, 2025
- Advertisement -spot_img

ეს თქვენი საყვარელი კერძი იქნება ახალ წელს.

0
#post_seo_title

სოკო არის სადღესასწაულო მაგიდებისთვის პოპულარული პროდუქტი. მისგან ამზადებენ სალათებს, ღვეზელებს, რულეტებს. შეგიძლიათ იყიდოთ დიდი ზომის ქამა სოკო, რომელსაც შეავსებთ ხორცის ფარშით და გამოაცხობთ.

შემადგენლობა

500 გ ქათმის ფილე

ყველი 60 გრ

1 ს/კ.  ხორბლის ფქვილი

10 დიდი ქამა სოკო

100 გ მოცარელა

4 ს/კ. არაჟანი

1 კონა მწვანილი

1 ს/კ. მზესუმზირის ზეთი

მარილი, პილპილი გემოვნებით

 

მომზადება

სოკო გარეცხეთ, მოაცალეთ ფეხი და გააშრეთ.

საცხობ ფორმაზე გაშალეთ პერგამენტის ქაღალდი და დააწყეთ ზედ სოკოს ქუდები.

დაფქვით ფილე და მოშუშეთ ხახვში და ზეთში. სოკოს ფეხები დაჭერით და აურიეთ ფარშში, მოშუშეთ 5-10 წუთის განმავლობაში. არაჟანი აურიეთ ფქვილში, დაუმატეთ სანელებლები და შეურიეთ ფარშს, შუშეთ კიდევ 5 წუთით. გადმოდგით ცეცხლიდან და გააგრილეთ.

გახეხეთ ყველი, აურიეთ დაჭრილი მწვანილი და დაამატეთ ფარშს.

ამოავსეთ სოკო გამზადებული ფარშით, მოაყარეთ ცოტა მოცარელა და 180 გრადუსზე გამოაცხეთ.

 

მოამზადეთ ჯანსაღი და გემრიელი მწვანე სალათი თინუსით

0

გთავაზობთ უჯრედისით მდიდარ სალათს ყველაზე სასარგებლო და ნაზი თევზით, თინუსით.

ინგრედიენტები:

  • 170 გრ თინუსი საკუთარ წვენში ან ზეთში (გემოვნებით)
  • 3-4 დიდი სალათის ფურცელი
  • 2 საშუალო ზომის პომიდორი
  • 240 გრ ტკბილი სიმინდი
  • 170 გრ უკურკო ზეთისხილი
  • ზეითუნის ზეთი და მარილი გემოვნებით

მომზადების მეთოდი:

1. სალათის ფურცლები გარეცხეთ და ქაღალდის პირსახოცით გაამშრალეთ.

2. თინუსიდან სითხე გადაასხით და თევზი ჩანგლით დაჭყლიტეთ. თევზი სასალათეში გადაიტანეთ.

3. პომიდორი გარეცხეთ, გაამშრალეთ და ნაჭრებად დაჭერით. პომიდვრის ნაჭრები თინუსს დაუმატეთ. მარილი მოაყარეთ და აურიეთ.

 

4. სალათის ფურცლები ზოლებად დაჭერით.

 

5. ზეთისხილს სითხე გადაასხით და რგოლებად დაჭერით.

 

6. დაჭრილი ზეთისხილი და სალათის ფურცლები სალათს დაუმატეთ. დაკონსერვებული სიმინდის სითხე გადაასხით და სიმინდი ასევე სალათს დაუმატეთ.

7. სალათს ზეითუნის ზეთი მოასხით და ფრთხილად აურიეთ. გემრიელად მიირთვით!

 

 

#drpkhakadze #gochadze  #shenisupra

რუსული სამზარეულოს დიეტური დესერტი უცხიმო ცომისგან. რუსი ლამაზმანები საუზმეზე ამ დესერტს მიირთმევენ!

0
#post_seo_title

არც ისე ხშირად ვაწყდებით რეცეპტს კვერცხის გარეშე, მაგრამ თუ გეტყვით, რომ შესაძლებელია ნამცხვარი კარაქისა და რძის გარეშეც მომზადდეს, ნამდვილად გაოცდებით. ცომი ისეთი მარტივია, მაგრამ შეიცავს საჭირო ინგრედიენტებს და გემოც არაჩვეულებრივი აქვს.

შემადგენლობა

წყალი 250 გრ

შაქარი 200 გ

თაფლი 2 ს/კ.

მზესუმზირის ზეთი 125 გ

ხორბლის ფქვილი 240 გ

კაკაოს ფხვნილი 2 ს/კ.

საცხობი ფხვნილი 1 ჩ/კ.

დარიჩინი 1 ჩ/კ.

ქიშმიში 100 გრ

ბერძნული ნიგოზი 100 გრ

მომზადება

შეურიეთ წყალი, შაქარი, თაფლი, მცენარეული ზეთი, დადგით ნარევი ცეცხლზე სანამ შაქარი არ გადნება.

შეურიეთ ფქვილი, კაკაო, საცხობი ფხვნილი და დარიჩინი თასში. ჩაასხით შაქრის ნარევი და აურიეთ კარგად. მას შემდეგ, რაც მასა გახდება ერთგვაროვანი, დაამატეთ კაკალი, ქიშმიში და ავურიოთ კიდევ ერთხელ.

ცომი გაშალეთ ცხიმწასმულ საცხობ ფორმაზე და 200 გრადუსზე გახურებულ ღუმელში გამოაცხვეთ 35 წუთის განმავლობაში.

ახლა უკვე იცით, რომ ძირითადი კალორიული პროდუქტების გარეშეც შეგიძლიათ მიიღოთ გემრიელი ნამცხვარი. ექსპერიმენტს თუ ჩაატარებთ და დაამატებთ სხვადასხვა ხმელ ხილს, უფრო დელიკატური გემოს ნამცხვარი გამოვა. შეგიძლიათ შაქარიც თაფლით შეცვალოთ. ასეთი ფირფიტებით აწყობენ უგემრიელეს ტორტს გახეხილი კენკრით. რაც მთავარია შეგიძლიათ გაინებივროთ თავი ნებისმიერ დროს და არ შეგეშინდებათ წონის მომატების.

 

ლულა-ქაბაბი ცხვრის ხორცით.

0
#post_seo_title

მრავალი წლის წინ მსოფლიო აღიარება მოიპოვეს ხორცისგან დამზადებულმა კერძებმა. ლულა-ქაბაბი, ისევე როგორც დონერ-ქაბაბი, იგივე შაურმა, შიშ-ქაბაბი ანუ მწვადი, ინარჩუნებს მის ნამდვილ სახელს და სახეს. აუცილებელია ვიცოდეთ არა მარტო ხორცის სწორად შერჩევა, არამედ მომზადების ტექნოლოგიაც.

მასალად საჭიროა:

ცხვრის ხორცი 1 კილოგრამი

დუმა 100 გრამი

კვერცხი 2 ცალი

ხახვი 2 თავი

კოწახური, მარილი, პილპილი გემოვნებით

მომზადება

ცხვრის ხორცის რბილი ნაჭერი, ხახვი, დუმა ორჯერ გავატაროთ ხორცსაკეპ მანქანაში.

люля-кебаб

შევაზავოთ მარილით, პილპილით, კოწახურით, გათქვეფილი კვერცხით და ხელით კარგად ავურიოთ 5 წუთის განმავლობაში.

кебаб

ფარში გააჩერეთ მაცივარში 1 საათით.

рецепт люля-кебаба

დაყავით გუნდებად ფარში, თითოეული დაამრგვალეთ, წამოაცვით შამფურზე გრძლად.

как приготовить люля-кебаб

შეწვით ყველა მხრიდან, შეწვის დროს შამფური ატრიალეთ, რომ თანაბრად შეიწვას.

люля-кебаб рецепт фото

ფრთხილად მოვაცალოთ შამფურიდან , გავახვიოთ ლავაშში და ზემოდან მოვაყაროთ დაფქვილი კოწახური შეგიძლიათ სუფრაზე მიიტანოთ ლავაშის გარეშე, დააწყვეთ თეფშზე, მოაყარეთ წვრილად დაჭრილი ოხრახუში, მრგვლად დაჭრილი ხახვი და კოწახური. გემრიელად მიირთვით!

როგორ გავშალოთ სუფრა ოფიციალური მიღებისთვის

0

ვაშლის ჩიფსები შაქრიანი დარიჩინით

0
#post_seo_title

ეს არის მსუბუქი და ჯანსაღი სნექი, რომელიც იდეალურია როგორც ჩაისთან, ასევე დამოუკიდებელ ტკბილეულად. ვაშლის ჩიფსები შაქრიანი დარიჩინით

შემადგენლობა: 2 დიდი ვაშლი. 1 ჩაის კოვზი ლიმონის წვენი. 1 სუფრის კოვზი შაქარი. 1 ჩაის კოვზი დაფქული დარიჩინი.

ვაშლის მომზადება: კარგად გარეცხეთ და გამოაცალეთ გულები. შემდეგ ნაჭრებად დაჭერით (დაახლოებით 3 მმ სისქეზე) – შეგიძლიათ გამოიყენოთ ბასრი დანა ან მსხვილი სახეხი (სლაიდების).

ვაშლის ნაჭრები ჩაყარეთ დიდ ჯამში და დაასხით ლიმონის წვენი.

დარიჩინის შაქრის მომზადება: პატარა ჯამში აურიეთ შაქარი და დაფქული დარიჩინი.

მიღებული დარიჩინის შაქარი მოაყარეთ ვაშლის ნაჭრებს და კარგად აურიეთ, რომ თანაბრად დაფაროს.

ჩართეთ აეროგრილი 150°C-ზე (300°F).

#drpkhakadze#გიორგიფხაკაძე #pitskhelauri #აქხარისხია

გაიგეთ მეტი ჩვენს ტელეგრამ არხზე შემოგვიერთდით

ტელეგრამზე: https://t.me/SheniEkim

თურქული ტკბილეული მოამზადეთ შენი რეცეპტით

0
#post_seo_title

თუ გიყვართ თურქული ტკბილეული, მაგრამ არ მოგწონთ რთული რეცეპტები, თურქული რევანი სწორედ რომ თქვენთვისაა.

თურქული ტკბილეული სწორედაც რომ სადღესასწაულო სუფრისთვისაა. მას სადღესასწაულო ელფერს შოკოლადის განაში ანიჭებს, ხოლო ჰაეროვნებას – მანის ბურღული.

ინგრედიენტები

  • 1,5 ჭიქა შაქარი
  • ერთი ჭიქა მანი
  • ერთი ჭიქა წყალი
  • ნახევარი ჭიქა რძე
  • 90 მლ ნაღები
  • ორი ს. კ. ლიმონის წვენი
  • ათი გ გამაფხვიერებელი
  • ერთი ჭიქა ფქვილი
  • ერთი ჭიქა ყაყაჩოს თესლი
  • ერთი ჭიქა ზეთი
  • 120 გ შავი შოკოლადი
  • 3 ცალი კვერცხი
  • ერთი ს. კ. ლიმონის ცედრა

მომზადება

  1. ღრმა თასში ათქვიფე კვერცხი და ერთი ჭიქა შაქარი მიქსერით.
  2. ჩაამატე მანი, ყაყაჩოს თესლი, რძე და ზეთი. კარგად აურიე.

  1. ჩაამატე გაცრილი ფქვილი და გამაფხვიერებელი. შეურიე სათქვეფით კარგად.
  2. მოსახსნელ ფორმას წაუსვი ცხიმი და დააფინე პერგამენტი. ჩაასხი ცომი და გამოაცხე 180 გრადუსზე 40 წუთის მანძილზე.

  1. საწვნეში ჩაყარე დარჩენილი შაქარი, ლიმონის წვენი და ცედრა, ასევე წყალი. დაბალ ცეცხლზე ურიე 5 წუთის მანძილზე. სიროფი გადაწურე და მოასხი წინასწარ დაჩხვლეტილ ტორტს.
  2. წვრილად დაჭრილ შოკოლადს დაასხი ცხელი ნაღები და კარგად აურიე. მოასხი ტორტს ზემოდან.

ეს ტორტი აუცილებლად მოეწონება ყველანაირი გემოვნების ადამიანს. სცადეთ მომზადება და მოგვწერეთ თქვენი აზრი კომენტარებში.

გემრიელად მიირთვით და გაუზიარეთ ეს შესანიშნავი რეცეპტი თქვენს მეგობრებსაც!

#drpkhakadze #pitskhelauri

გაიგეთ მეტი ჩვენს ტელეგრამ არხზე შემოგვიერთდით ტელეგრამზე: https://t.me/SheniEkimi

მსუბუქად დამარილებული ქაშაყი -განსხვავებული რეცეპტით

0
#post_seo_title

მსუბუქად დამარილებული ქაშაყი: შესანიშნავი საჭმელი 30 წუთში

მამაჩემის მეგობარი დიდხანს მუშაობდა ჩრდილოეთში. იქ მას ასწავლეს თევზის დამარილება. მან უამბო, როგორ უწევდათ ერთი და იგივეს ჭამა ყოველდღე. და ერთადერთი კერძი, რომელიც არასოდეს იყო მოსაწყენი, იყო მსუბუქად დამარილებული ქაშაყი სპეციალური რეცეპტის მიხედვით. ჩვენთან მოსული მამაჩემის მეგობარი მაშინვე შეუდგა საფირმო კერძის მომზადებას. მე კი მახლობლად ვიდექი და ვუყურებდი.

მთელი პროცესი, მათ შორის თევზის გაწმენდა და დაჭრა, მას ნახევარ საათზე ნაკლები დასჭირდა. მართალია, რამდენიმე დღე მომიწია ლოდინი, სანამ თევზი კარგად დამარინადდება. მართლაც, მისი გემო არც შეედრება ჩვეულებრივ დამარილებულ ქაშაყს. სწორად შერჩეულმა სანელებლებმა და მათმა რაოდენობამ კერძი მართლაც განსაკუთრებული გახადა.

ინგრედიენტები

გაყინული ქაშაყი 500 გრ

ხახვი 80 გრ

მზესუმზირის ზეთი 100 მლ

შავი პილპილი (ბარდა) 10 ც

სურნელოვანი წიწაკა 6 ც

ქინძი 1 ჩ.კ.

დაფნის ფოთოლი 2 ც

მარილი2 ჩ.კ.

მომზადება

ქაშაყს მოაჭერით თავი და კუდი, გაწმინდეთ შიგნიდან დაგარეცხეთ ცივი წყლით. შემდეგ გააცალეთ კანი და დაშალეთ ფილეებად.

გაფცქვნილი ხახვი დავჭრათ ნახევრად რგოლებად და მესამედი ნაწილი მოვაყაროთ დამარილებული ჭურჭლის ძირზე. ზემოდან მოაყარეთ ნაწილებად დაჭრილი ქაშაყი.

დააყარეთ თევზს 1 ჩ.კ. მარილი, დაუმატეთ 5 ც. შავი ბარდა და 3 ც. სურნელოვანი წიწაკა, 1 დაფნის ფოთოლი და 0,5 ჩ.კ. ქინძი.

მოაყარეთ ხახვის მეორე მესამედი, ქაშაყის მეორე ნაწილი და სანელებლები, მარილი. ზემოდან მოაყარეთ დარჩენილი ხახვი.

თანაბრადმოასხით თევზს მზესუმზირის ზეთი, გადააფარეთ საკვები ცელოფანი და გააჩერეთ 2 საათი ოთახის ტემპერატურაზე. შემდეგ შედგით მაცივარში 2 დღით.

ჩვენ ერთად ვიკრიბებით მსუბუქად დამარილებული თევზისთვის, ვჭამთ მას უბრალოდ პურთან ერთად. საბედნიეროდ, ჩვენ გვქონდა ორი პორცია. მეორე ვახშამზე კარტოფილით ვჭამეთ. ხვალ წავალ და ვიყიდი კიდევ ქაშაყს, მაგრამ მეტს. ვგრძნობ, რომ მომდევნო კვირაში თევზის საჭმელი ყველაზე მოთხოვნადი კერძი გახდება სახლში.

ტკბილი, მაგრამ უვნებელი -ხაჭოს დესერტი

0
#post_seo_title

ხაჭოს დესერტები ჩემი სისუსტეა, რითაც თავს ხშირად ვანებივრებ. განსაკუთრებით ამ დესერტით, რომლის რეცეპტიც მინდა გაგიზიაროთ დღეს. ხაჭოს რულეტი ხმელი ხილით გამოცხობის გარეშე აუცილებლად მოგეწონებათ. მისი ნაზი, კრემისებრი ტექსტურა განსაკუთრებით ტკბილი და  გემრიელია.

გარდა ამისა, ამ მარტივ, მაგრამ წარმოუდგენლად გემრიელ დელიკატესს მნიშვნელოვანი სარგებელი მოაქვს ორგანიზმისთვის.

ამ დესერტის უდავო უპირატესობა არის სწრაფი მომზადება და დაბალი კალორიული შემცველობა.  ვიყენებ ხაჭოს 5% ცხიმიანობით, მაგრამ შეგიძლიათ უსაფრთხოდ აიღოთ უცხიმო ხაჭოც. ხმელი ხილის წყალობით, დესერტი საკმაოდ დამაკმაყოფილებელია და უჩვეულოდ ნათელი გემო აქვს – ტკბილი, მაგრამ უვნებელი. თუ გაინტერესებთ ეს რულეტი,  ახლავე დავიწყოთ მისი მომზადება.

 

ინგრედიენტები

ხაჭო 500 გრ

რძე 50 მლ

ჟელატინი 6 გრ

გარგარი ჩირი 70 გრ

ფინიკი 70 გრ

ქიშმიში 50 გრ

ქოქოსის ფანტელები 15 გრ

მომზადება

ხაჭო დააბლენდერეთ.

 

ჟელატინს დაასხით რძე და დადგით გასაფუებლად. გააცხელეთ მიკოტალღურში ან ქურაზე ჟელატინი ისე, რომ არ ადუღდეს. დაასხით ხაჭოს მასას და აურიეთ კარგად.

 

სამუშაო დაფაზე დააფინეთ საკვები ცელოფნის ორი ფენა და მასზე მოაყარეთ ქოქოსის ფანტელი.

ზემოდან დადეთ ხაჭოს მასის მართკუთხა ფენა დაახლოებით 15 მმ სისქის.

 

ფინიკი და გამხმარი გარგარი დავჭრათ თხელ ნაჭრებად. ხაჭოს მართკუთხედის ცენტრში მოათავსეთ წინასწარ გაჟღენთილი ქიშმიში და დანარჩენი ჩირი.

 

ცელოფნის საშუალებით ფრთხილად გადაახვიეთ რულეტი: ჯერ მართკუთხედის ერთი კიდე შემოახვიეთ და მჭიდროდ დააწექით ჩირს, შემდეგ მეორე ნაწილი პირველს ზემოდან გადაახვიეთ. მიღებული რულეტი მჭიდროდ გადაახვიეთ ცელოფნით და შეახვიეთ კიდეები. რულეტი შედგით მაცივარში ღამით ან მინიმუმ 4 საათის განმავლობაში.

 

თქვენ შეგიძლიათ ბევრი ფანტაზია ამ კერძით: დაამატეთ მას თქვენი საყვარელი ჩირი, თხილი, სუპერ საკვები. შედეგით, რა თქმა უნდა, კმაყოფილი დარჩებით. გაერთეთ ექსპერიმენტებით!

გენიალური ხრიკი – უგემრიელესი დაბეგვილი ხორცი 25 წუთში.

0
#post_seo_title

კერძი უმარტივესია, მაგრამ ძალიან გემრიელი. მოამზადეთ დაბეგვილი ხორცი 

დაბეგვილი ხორცი ძალიან მარტივად მოსამზადებელია. უბრალოდ, შეურიეთ ლიმონის, არაჟნისა და ხახვის ნაზავში და მომზადებამდე შედგით მაცივარში 2 დღით. შეწვამდე კი დაუმატეთ დანარჩენი ინგრედიეტები და მოურიეთ.

დაბეგვილი ხორცი

ინგრედიენტები

300 გრ ხორცი

1 ს.კ. სახამებელი

2 ს.კ. არაჟანი

1 კვერცხი

2 ს.კ. ზეთი

1 ს.კ. ლიმონის წვენი

1 ც ხახვი

მარილი, შავი პილპილი გემოვნებით

მომზადება

დაჭერით წვრილად ხორცი, მოათავსეთ ქვაბში. დაუმატეთ დაჭრილი ხახვი, კვერცხი, ლიმონის წვენი, სახამებელი, არაჟანი, მარილი და პილპილი. დააფარეთ თავსახური და დატოვეთ 15 წუთით.

გაახურეთ ტაფაზე ზეთი. კოვზით დაასხით ხორცის მასა მრგვალი ალადების მსგავსად. დააფარეთ თავსახური და შეწვით სანამ ხორცი არ გათეთრდება, შემდეგ გადააბრუნეთ და შეწვით თავსახურის გარეშე.

 

თუ აღმოსავლური გემოები გიყვართ, ჩაანაცვლეთ არაჟანი 2 ს.კ. სოიოს სოუსით, დაამატეთ 1 ჩ.კ. გახეხილი ჯანჯაფილი და კუნჯუთი გემოვნებით. უჩვეულო და უგემრიელესი კერძი გამოვა. გაუზიარეთ ეს რეცეპტი მეგობრებს!