პარასკევი, აგვისტო 15, 2025
- Advertisement -spot_img

ნამცხვარი “პელე”.

0
#post_seo_title

ინგრედიენტები:

3 კვერცხი
ჭიქა ნახევარი შაქარი
2 ს/კ გამდნარი კარაქი ( ზეთიც შეიძლება)
2 ს/კ  კაკაო
3 ჭიქა ფქვილი
1 ჭიქა რძე
ვანილი, სოდა ძმრით

მომზადება:

ათქვიფეთ კვერცხი შაქართან ერთად, დაამატეთ გამდნარი კარაქი, ნელთბილი რძე, კაკაო, სოდა-ძმრით და ფქვილი.

გამოდის დასასხმელი მასა, ნახევარი საათი დაასვენეთ მაცივარში გამოცხობამდე და შემდეგ გამოაცხვეთ 2 ფენად.

გვერდები ჩამოაჭერით და ნამცხვარს ზემოდან მოაფხვენით.

კრემი:

1 ლიტრა რძეზე 8 ს/კ ფქვილი და მოადუღეთ ფაფა უშაქროდ, ფაფა რომ გაცივდება,300გრ კარგად ამოყვანილ შერბილებულ კარაქთან ერთად ათქვიფეთ და ნელნელა ამატეთ ჭიქა ნახევარი შაქარი, 1 ს/კ კაკაო, ვანილი 1 ვალი და ცოტა კონიაკი ან ლიქიორი.

მარტივი სალათი დახვეწილი გემოვნებით შექმნილია გაოცებისთვის!

0
#post_seo_title

სტაფილოს სალათები ჩემი საიდუმლო გატაცებაა. ბავშვობაში დედა მაიძულებდა მათ ჭამას მხედველობის გასაუმჯობესებლად. გასაკვირია, რომ მე არ გამჩენია ზიზღი ამ ბოსტნეულის მიმართ. პირიქით, ახლაც ვეძებ ახალ რეცეპტებს, სადაც სტაფილო გამოიყენება. ამ კვირაში ფრანგულ სტაფილოს ვამზადებ.

სტაფილოს სალათი ფრანგულად

ინგრედიენტები

სტაფილო 3 ც

ხახვი 1 ც

ნიორი 2 კბილი

ვაშლის ძმარი 1 ს.კ.

წყალი 120 მლ

შაქარი 1.5 ჩ / კ

მარილი 1 ჩ / კ

სიმინდის კონსერვი 250 გრ

მაიონეზი გემოვნებით

ყველი გემოვნებით

მომზადება

გაასუფთავეთ და გარეცხეთ სამი საშუალო ზომის სტაფილო. გახეხეთ და ნახევარი გადაიტანეთ ქვაბში.

სტაფილოს ფენას მოაყარეთ ნახევარი შაქარი და მარილი. განათავსეთ მასზე გახეხილი სტაფილოს მეორე ფენა. მოაყარეთ დანარჩენი მარილი და შაქარი. შეურიეთ წყალი ძმარს და დაასხით ეს თხევადი ნარევი გახეხილ სტაფილოზე. გააჩერეთ ნელ ცეცხლზე 15 წუთის განმავლობაში, არ უნდა იდუღოს. სტაფილო უნდა დარჩეს ხრაშუნა.

ამასობაში ხახვი გაასუფთავეთ, დაჭერით წვრილ ნახევარ რგოლებად ან მეოთხედებად. 15 წუთის შემდეგ სტაფილოში ჩაყარეთ ხახვი. დაამატეთ გაჭყლეტილი ნიორი.

აურიეთ ინგრედიენტები, გამორთეთ ცეცხლი. 5 წუთის შემდეგ ბოსტნეული გაწურეთ, გააცივეთ. ჩაასხით ინგრედიენტები ღრმა სალათის თასში, დაამატეთ სიმინდი.

აურიეთ სალათს 1-2 ს.კ. კოვზი მსუბუქი მაიონეზი. დაამატეთ გახეხილი  ყველი გემოვნებით. ეს კერძს უფრო დელიკატურ ნაღებისებურ გემოვნებას მისცემს.

სანამ სუფრასთან მიიტანთ, გირჩევთ, მაცივარში ნახევარი საათის განმავლობაში დატოვოთ.

ცივი სალათი ფანტასტიკური მიზეზების გამო ყოველთვის გემრიელია ვიდრე თბილი. როგორ მოგწონთ სალათი? ველოდები თქვენს გამოხმაურებას!

საიდუმლო თხევად ცომშია, რომელშიც იძირება გულსართი! ეს რეცეპტი საპატიო ადგილს დაიკავებს თქვენს კულინარიულ წიგნში!

0
#post_seo_title

არ დავაყოვნებთ და გაგაცნობთ რეცეპტს, რომელიც სწრაფად დაიკავებს საპატიო ადგილს თქვენს კულინარიულ წიგნში. ამ გემრიელი ღვეზელით შეგიძლიათ გაუმასპინძლდეთ სტუმრებს და დაანაყროთ ოჯახის წევრები. მისი გემო და არომატი სულში ჩამწვდომია ნებისმიერი გურმანისთვის.

заливной пирог

მთავარი უპირატესობა ამ ღვეზელის არის სიმარტივე, არანაირი ცომის გაბრტყელება ან გულსართის მოშუშვა. სწრაფად აურევთ ინგრედიენტებს და მაშინვე ღუმელში აღმოჩნდება ჩვენი ყველიანი ღვეზელი.

შემადგენლობა

1.5 ჭიქა ფქვილი

1.5 ჭიქა არაჟანი

3 კვერცხი

3 ს/კ. მცენარეული ზეთი

0.5 ჩ/კ. სოდა

150 გრ მაგარი ყველი

მარილი გემოვნებით

მომზადება:

ათქვიფეთ კვერცხი, არაჟანი, მც. ცხიმი, სოდა ძმარში გახსნილი, ფქვილი, ყველა ინგრედიენტი და ათქვიფეთ კარგად.

გამოსაცხობ ფორმას წაუსვით ცხიმი. ყველი გახეხეთ მსხვილ სახეხზე.

 

заливной пирог без кефира

ჩაასხით ცომის ნახევარი, დააყარეთ ყველი და შეავსეთ ცომის მეორე ნახევრით.

заливной пирог в духовке

გამოაცხეთ 180 გრადუსზე 40-50 წუთის განმავლობაში. გამოდის არომატული, ყველი წელვადია, დაგემოვნებისთანავე შეგიყვარდებათ. შეგიძლიათ ყველს დაამატოთ კვერცხი, კარტოფილი, მწვანილი, უფრო მრავალფეროვანს გახდით.

ტორტი “ბაუნტი”.

0
#post_seo_title

,,ბაუნტი”

ბისკვიტი

ინგრედიენტები:

4კვერცხი

200გრ.შაქარი

ვანილი

მწიკვი მარილი

200მლ.რძე

200მლ.ზეთი

300გ.ფქვილი

2ჩ.კ გამაფხვიერებელი

2ს.კ კაკაო

ათქვიფეთ და გამოაცხვეთ  2 ნაწილად;

შემდეგ ბეზეს ფენა:

5კვერცხის ცილა

200გ.შაქარი

ვანილი

მწიკვი მარილი

200გ.ქოქოსის ფანტელი

1ჩ.კ გამაფხვიერებელი, გამოაცხვეთ 170 გრადუსზე 30წთ.

კრემი:

5კვერცხის გული

6ს.კ შაქარი

1შეკვრა ვანილის პუდინგი ან 5ს.კ სიმინდის სახამებელი

ვანილი

500მლ.რძე

250გ.კარაქი

მომზადება:

კვერცხის გულებს დაუმატეთ შაქარი,ვანილი,პუდინგის ფხვნილი. აურიეთ კარგად დაასხით 250მლ.რძე, მორჩენილი 250მლ.რძე კი წამოადუღეთ და დაასხით კვერცხიანი მასა, ურიეთ გამუდმებით დაბალ ცეცხლზე, კრემი არ უნდა აგიდუღდეთ, როგორც კი შესქელდება, მზადაა, გადაიტანეთ სხვა ჭურჭელში დააფარეთ სამზარეულოს ცელოფანი, ისე რომ კრემს არ ეხებოდეს, გააციეთ და გაციებულ მასას შეათქვიფეთ ნელ-ნელა კარაქი;
ბისკვიტი, კრემი, ქოქოსიანი ბეზე, კრემი , ბისკვიტი და ზევიდან მინანქარი:
გაადნეთ 100 გრ. შოკოლადი და 5 ს.კ. რძე ორთქლზე და მოასხით; ზევიდან ქოქოსით გააფორმეთ.

შესანიშნავი დანამატია ბლინების, ნაყინის ან ჩიზქეიქებისთვის. ასევე უგემრიელესია როგორც ცალკე დესერტი.

0
#post_seo_title

რძიანი კარამელი მხოლოდ ოთხი ინგრედიენტით.

ვაღიარებ, ადრე ნამდვილად არ მომწონდა კრემების მომზადება. ამიტომ, იშვიათად ვაცხობდი  კრემიან ნამცხვრებს. უფრო ღვეზელებს, ფუნთუშებს და კექსებს ვაცხობდი. მეგობართან კულინარიის შესახებ საუბრისას, მე შემთხვევით აღვნიშნე ჩემი პრობლემა და მან მირჩია, რძით კარამელის გაკეთება. მისი თქმით, ისეთი მარტივია, მის შვილსაც კი შეუძლია გაუმკლავდეს ამას.

ხელნაკეთი კარამელის მომზადებისას მთავარია რამდენიმე მარტივი წესის დაცვა. პირველ რიგში, თქვენ უნდა აირჩიოთ სწორი ჭურჭელი. შაქრის ფერის განსაზღვრის გასაადვილებლად სასურველია აიღოთ მსუბუქი სქელკედლიანი ტაფა. მეორეც, პროდუქციის ხარისხი და სიახლე. და, რა თქმა უნდა, პროცესის მუდმივი კონტროლი. მაშინ კარამელი იდეალური გამოვა.

ინგრედიენტები

შაქარი 1 ჭიქა

რძე 1 ჭიქა

კარაქი 25 გ

ხორბლის ფქვილი 2 ს.კ.

მომზადება

ჩაყარეთ შაქარი ტაფაში ან ქვაბში. დადგით საშუალო ცეცხლზე და მორევით გაადნეთ შაქარი სიროფამდე.

მას შემდეგ, რაც შაქარი გადნება, დაუმატეთ კარაქი, გაადნეთ, თან მუდმივად ურიეთ.

ცალკე თასში შეურიეთ რძე და ფქვილი. ნარევი დაუმატეთ შაქრის მასას, სწრაფად ურიეთ ისე, რომ კოშტები არ დარჩეს.

ადუღეთ კარამელი 1 წუთის განმავლობაში, შემდეგ გადმოდგით ცეცხლიდან. გადაიტანეთ ქილაში და შეინახეთ მაცივარში.

რძის კარამელი შეიძლება გახდეს როგორც დამოუკიდებელი დესერტი, ასევე შესანიშნავი დანამატი ბლინების, ნაყინის ან ჩიზქეიქებისთვის. ეს კრემი გამოვიყენე ბისკვიტის რულეტისთვის და ნამცხვრისთვის. Მომწონს. ასე რომ,  უნივერსალურია და რეცეპტი აუცილებლად გამოგადგებათ. შეინახეთ და გაუზიარეთ მეგობრებს!

შესანიშნავი კომბინაცია ბრწყინვალე შედეგისთვის! გემრიელი და ნაზი ცომი სწორად შერჩეული გულსართით.

0
#post_seo_title

სოკოს ღვეზელი ცვლის სრულფასოვან ვახშამს. გემრიელია, ნოყიერი, შეგიძლიათ წაიყოლოთ პიკნიკზე ან დაამშვენოთ მაგიდა მეგობრებთან ერთად წვეულების დროს.

სოკოს ღვეზელი კეფირზე

შემადგენლობა

ქამა სოკო 500 გ

ხახვი 2-3 ცალი.

სტაფილო 1 ცალი.

ბულგარული წიწაკა 1 ცალი.

ოხრახუში 0.5 კონა.

მყარი ყველი 50 გ

კარაქი 50 გ

კვერცხი 3 ცალი.

კეფირი 100 მლ

ხორბლის ფქვილი 300 გ

საცხობი ფხვნილი 1 ჩ/კ..

მარილი გემოვნებით

შავი წიწაკა (დაფქვილი) გემოვნებით

მზესუმზირის ზეთი 1 ს/კ.

მომზადება

მოამზადეთ გულსართი. ხახვი დაჭერით კუბიკებად. სტაფილო გახეხეთ. მოშუშეთ ცოტა ზეთში. ცალკე მოშუშეთ დაჭრილი სოკო. დაჭერით ოხრახუში, ბულგარული წიწაკა, გახეხეთ ყველი. თასში ყველაფერი ერთად აურიეთ და შეანელეთ მარილით და პილპილით.

გულსართს დაამატეთ კარაქი, კეფირი, კვერცხი, ფქვილი გამაფხვიერებელთან ერთად, აურიეთ კარგად.

ცხიმწასმულ ფორმაზე თანაბრად გაანაწილეთ მასა და შედგით ღუმელში. გამოაცხეთ 180 გრადუსზზე 40 წუთის განმავლობაში. როცა შეგრილდება, დაჭერით პორციებად და მიიტანეთ მაგიდაზე.

грибной пирог на кефире

ძნელია ამ ღვეზელის გემოს აღწერა. ეს რომ იგრძნოთ უნდა გამოაცხოთ. ნუ დააყოვნებთ, აუცილებლად გამოაცხეთ, შთაბეჭდილებები კომენტარებში, რეცეპტი კი მეგობრებს გაუზიარეთ.

როგორ მოვამზადოთ ხაჭოს რულეტი ტაფაზე

0
#post_seo_title

საუზმის მოფიქრება ყოველთვის პრობლემურია, რადგან ოჯახის ყველა წევრს განსხვავებული კერძი სურს. ხაჭოს  რულეტი კი სრულყოფილი საუზმეა 

ხაჭოს რულეტი საუზმეზე  ყოველთვის მიზანშეწონილია და ასეთ დროს დაგეხმარებათ ხაჭოს რულეტი ჯემით. ის ყველას მოეწონება – ბავშვებსაც და მოზრდილებსაც

ეს ნუგბარი შედგება სასარგებლო პროდუქტებისგან – ხაჭოსა და სხვადასხვა ხილის ჯემისგან. შაქრის რაოდენობის დარეგულირება კი თავადაც შეგიძლიათ. თავად რულეტს ორიოდ კოვზი შაქარიც კი ეყოფა.

ინგრედიენტები

  • 180 გ ხაჭო
  • 3 ცალი კვერცხი
  • 2 ს. კ. შაქარი
  • 2 ს. კ. ფქვილი
  • 1 ს. კ. ზეთი
  • 1 ჩ. კ. გამაფხვიერებელი
  • გარგარის ან სხვა ხილის ჯემი – გემოვნებით

მომზადება

1. რულეტის მოსამზადებლად დაგჭირდებათ 9% ცხიმიანობის მქონე ხაჭო. ჩააგდეთ ის ბლენდერის ჭურჭელში, იქვე ჩაახალეთ კვერცხი და დაამატეთ შაქარი. ყველაფერი შეურიეთ ერთმანეთს ათქვეფით.

2. კეთების პროცესში დაამატეთ ფქვილი, გამაფხვიერებელი და ზეთი. ცომი მიიყვანეთ ერთგვაროვან კონსისტენციამდე. გაყავით იგი ორ თანაბარ ნაწილად და რიგ-რიგობით მოამზადეთ 25 სმ დიამეტრის მქონე გახურებულ ტაფაზე.

3. ტაფას ზეთი წინასწარ წაუსვით. ცომი მოამზადეთ ორივე მხარეს 2-2 წუთით, დაბალ ცეცხლზე, თავდახურულში. როცა პირველი ფირფიტა მზად იქნება, გადაიტანეთ ის პერგამენტის ქაღალდზე.

4. ფირფიტას დააფარეთ ჩაის ტილო, რათა არ გამოშრეს. დააცადეთ 5 წუთი და შემდეგ წაუსვით ჯემი. ცომი გამოდის ძალიან რბილი.

5. ფირფიტები გადაახვიეთ 2 რულეტის სახით. ისინი შეინარჩუნებს ფორმას, ამიტომ შეგიძლიათ მაშინვე დაჭრათ და მიიტანოთ სუფრასთან. სურვილის მიხედვით, ზემოდან მოაყარეთ შაქრის პუდრა.

ასე სწრაფად მომზადებული ხაჭოს რულეტი უხდება არამარტო საუზმეს, არამედ ვახშამსაც და ხემსსაც. შიგთავსის სახით შეგიძლიათ გამოიყენოთ ასევე შოკოლადის პასტა ან კრემ-ყველი.

იმედი გვაქვს, ეს უიოლესი რეცეპტი მოგეწონებათ!

გაუზიარეთ ის თქვენს მეგობრებსაც.

#drpkhakadze #pitskhelauri

გაიგეთ მეტი ჩვენს ტელეგრამ არხზე შემოგვიერთდით ტელეგრამზე: https://t.me/SheniEkimi

როგორ შევარჩიოთ ონკანი – რჩევები და რეკომენდაციები

0

სანტექნიკის ბაზარზე ონკანების მოდელების მრავალფეროვნება საშუალებას გაძლევთ, არჩევანი პრაქტიკულ და, ამავე დროს, თანამედროვე ვარიანტზე შეაჩეროთ. თუმცა, ყველამ არ იცის, როგორ შეარჩიოს სწორად ონკანი. ამიტომ დღეს სწორედ ამ თემას განვიხილავთ.

საჭიროა, რამდენიმე საკითხში გაერკვეთ:

  • უპირველესად, უნდა განსაზღვროთ, რისთვის გამოიყენებთ ონკანს — მხოლოდ ხელების დასაბანად თუ სხვა მიზნითაც. მოდელის მახასიათებლები (მაგალითად, სიმაღლე) სწორედ ამ საჭიროებას შეესაბამება.
  • ონკანის შერჩევამდე მნიშვნელოვანია, განსაზღვროთ ნიჟარის პარამეტრები. მხოლოდ ამის შემდეგ შეგიძლიათ, კონკრეტული მოდელის შეძენაზე იფიქროთ.
  • ზუსტად განსაზღვრეთ, რისთვის გჭირდებათ ნიჟარა და ონკანი და რა მახასიათებლები გინდათ, მათ ჰქონდეს.

ონკანის სწორად შესარჩევად ნიჟარის ტექნიკური მახასიათებლები აუცილებლად უნდა გაითვალისწინოთ. ნებისმიერი ტიპის ნიჟარების სტანდარტული სიმაღლე 180-220 მმ-ია. აუცილებელია, გაიზომოს მანძილი ონკანისთვის განკუთვნილი ნახვრეტიდან ნიჟარის ცენტრამდე, საიდანაც წყალი გაედინება. მაგალითად, თუ ონკანის სიგანე 450 მმ-ია, მისი შუაზე გაყოფით 225 მმ-ს მიიღებთ, თუმცა, უნდა გაითვალისწინოთ, რომ ონკანისთვის განკუთვნილი ნახვრეტი, როგორც წესი, კედლიდან 50 მმ-ით არის დაშორებული. აქედან გამომდინარე, 450-50/2 = 200 მმ-ს. უნდა იცოდეთ, რომ, ჩვეულებრივ, 80-110 მმ-იანი სიმაღლე საკმარისია.

ამ მახასიათებლებიდან გამომდინარე, მოცემულ შემთხვევაში, შესაფერისია 90 მმ. სიმაღლის ონკანი, რომლის სიგრძე 200 მმ-ია. გაითვალისწინეთ, რომ ონკანების უმეტესობაში წყლის გამოსასვლელი 19-25-გრადუსიანი კუთხითაა დახრილი, ასე რომ, შეგიძლიათ, ისეთი მოდელები შეარჩიოთ, რომელთა სიგრძეც 110 მმ-დან იწყება.

ამ პრინციპის გათვალისწინებით, შეგიძლიათ დამოუკიდებლად გამოთვალოთ ონკანის პარამეტრები.

როგორ შევარჩიოთ ონკანი სამზარეულოსთვის?

სამზარეულოში ონკანის სიმაღლე დიასახლისის საჭიროებიდან, ჭურჭლის ზომებიდან და სხვა ფაქტორებიდან გამომდინარე ირჩევა. სამზარეულოს ონკანი შეიძლება ნებისმიერი სიმაღლის იყოს, 100 მმ-დან დაწყებული, 300 მმ-მდე. მთავარია, მისი სიგრძე ნიჟარის ცენტრს არ სცდებოდეს. სამზარეულოსთვის ონკანის შერჩევის პრინციპი ხელსაბანის შემთხვევის მსგავსია. განსხვავდება მხოლოდ ონკანის სიმაღლე. სწორი მოდელის შესარჩევად აქაც უნდა გაითვალისწინოთ ნიჟარის სიგანე, სიღრმე და სიმაღლე.

ონკანის შერჩევისას, ზომებთან ერთად, მისი ფორმა და კონსტრუქციაც მნიშვნელოვანია. ყურადღება არ უნდა გაამახვილოთ მხოლოდ გარეგნულ იერსახეზე. უფრო მნიშვნელოვანია, ონკანი შემდეგ მოთხოვნებს აკმაყოფილებდეს:

  • იყოს მბრუნავი, ხოლო ბრუნვის სექტორი წყლის ნაკადს ნებისმიერი მიმართულებით წარმართავდეს. ეს განსაკუთრებით მნიშვნელოვანია ორკონტეინერიანი ნიჟარისთვის.
  • ისეთი ფორმა უნდა ჰქონდეს, რომ დიდი ზომის ჭურჭლის კომფორტულად გარეცხვა შეძლოთ.
  • რჩევები აბაზანისთვის ონკანის შესარჩევადაბაზანისთვის ონკანიც იმავე სქემით უნდა შეარჩიოთ, რომელსაც ხელსაბანისა და სამზარეულოსთვის იყენებთ. აი, რა უნდა გაითვალისწინოთ:
    • ყურადღება მიაქციეთ რეჟიმის გადამრთველებს. დაიცავით წესი — რაც უფრო მარტივია მექანიზმი, მით უფრო საიმედო და გამძლეა. ონკანის ზოგიერთ მოდელს ელექტრონული გადამრთველები აქვს. დაფიქრდით, რამდენად გჭირდებათ ეს და ღირს თუ არა ამ ფუნქციისთვის ზედმეტის გადახდა.
    • სანამ აბაზანისთვის ონკანს შეარჩევთ, განსაზღვრეთ მისი მონტაჟის მეთოდი. როგორც წესი, ის კედელზე მაგრდება. ასევე, არსებობს მოდელები, რომლებიც თვითონ აბაზანის ნაპირზე მონტაჟდება. თუ უკანასკნელი ვარიანტი მოგწონთ, ონკანის შეძენამდე ვერტიკალური მონტაჟის მეთოდისთვის საჭირო აქსესუარები შეარჩიეთ.
    • არსებობს ონკანის ორი ტიპი — ფიქსირებული და მბრუნავი. აბაზანისთვის უმჯობესია, ეს უკანასკნელი შეარჩიოთ.
    • წყარო – homeis.ge
    • #sheniinterieri #gochadze #drpkhakadze #sheniambebi SheniInterieri.ge • შენიინტერიერი.ge SheniAmbebi.ge • შენიამბები.ge

მოამზადეთ კენკრის სმუზი ,,შენისუფრას” რეცეპტით

0
#post_seo_title

კენკრის სმუზი -სასარგებლო და გემრიელი

ინგრედიენტები:

  • 1 პატარა მწიფე ბანანი
  • დაახლოებით 140 გრამი მაყვალი, მოცვი, ჟოლო ან მარწყვი (ან გამოიყენეთ ნაზავი)
  • ვაშლის წვენი ან მინერალური წყალი, სურვილისამებრ
  • თაფლი

მომზადების მეთოდი:

ᲜᲐᲑᲘᲯᲘ 1

დაჭერით ბანანი და მოათავსეთ ბლენდერში ან კვების პროცესორში და დაამატეთ თქვენთვის სასურველი კენკრა. ათქვიფეთ სანამ მასა გლუვი არ გახდება. შემდეგ დაასხით ვაშლის წვენი ან წყალი, რომ მიიღოთ სასურველი კონსისტენცია. ზემოდან მოაყარეთ რამდენიმე დამატებითი ხილი, მოასხით თაფლი და მიირთვით გემრიელად.

მკვებავი ერთეული ერთ პორციაზე:

კკალ

124

ცხიმი

1 გრ

გაჯერება

0.1 გრ

ნახშირწყლები

25 გრ

შაქრები

24 გრ

ბოჭკოვანი

5 გრ

ცილა

2 გრ

დაბალი

მარილი

0.01 გრ

#drpkhakadze #გიორგიფხაკაძე #pitskhelauri #აქხარისხია

გაიგეთ მეტი ჩვენს ტელეგრამ არხზე შემოგვიერთდით

ტელეგრამზე: https://t.me/SheniEkim

 

სწორად მომზადებული ცომი წარმატების 90%-ია! პიცა-საუკეთესო იტალიური ტრადიციებით.

0
{"remix_data":[],"remix_entry_point":"challenges","source_tags":["local"],"origin":"unknown","total_draw_time":0,"total_draw_actions":0,"layers_used":0,"brushes_used":0,"photos_added":0,"total_editor_actions":{},"tools_used":{"transform":1},"is_sticker":false,"edited_since_last_sticker_save":true,"containsFTESticker":false}

თხელი ცომი პიცის მთავარი ინგრედიენტია, რეცეპტი, როგორც პიცერიაში

ალბათ ძნელია იპოვოთ ადამიანი, ვისაც პიცა არ უყვარს. შესანიშნავ კერძს შეუძლია გულგრილი მჭამელის ყველაზე ცივი და ყინულის გულიც კი გაადნოს. პიცა არის იტალიური სამზარეულოს შედევრი. დღეს კი ჩვენ გეტყვით, თუ როგორ მოვამზადოთ უგემრიელესი, რბილი და თხელი საფუარის ცომი ხელნაკეთი პიცისთვის. შევსება შეიძლება იყოს აბსოლუტურად ნებისმიერი. საკუთარ თავს არაფერს უარვყოფ და ისიამოვნე საუკეთესოდ! მაგალითად, რეცეპტების მიხედვით მომზადებული კერძები, რომლებსაც სიყვარულით ვირჩევთ ჩვენი მკითხველისთვის.

სწორად მომზადებული ცომი – 90% წარმატებაა! ამგვარ პიცას ცნობილი მულტფილმიდან თაგვი რემიც კი შეაქებდა. ის, რა თქმა უნდა, ფრანგული რესტორნის შეფ-მზარეულია. მაგრამ რადგან მან ბევრი რამ იცის კულინარიის შესახებ, მაშინ შეიძლება დაფასდეს იტალიური რეცეპტი. აბა, დავიწყოთ მომზადება!

გემრიელი თხელი პიცის ცომი

ინგრედიენტები

400 გ გაცრილი უმაღლესი ხარისხის ხორბლის ფქვილი

220 მლ სუფთა წყალი

8 გ მშრალი საფუარი

0,5 ჩ.კ მარილი

2, 5 ს.კ. რაფინირებული ზეითუნის ზეთი

1 ს.კ. გრანულირებული შაქარი

მომზადება

კარგად გაასუფთავეთ სამუშაო ზედაპირი, რომელზეც ცომს დაამუშავებთ. ამის შემდეგ სუფრაზე 400გრ ხორბლის ფქვილი გასცერით. ფქვილში გააკეთეთ პატარა ხვრელი. საფუარი, მარილი და გრანულირებული შაქარი შეურიეთ 220 მლ სუფთა წყალს. და ჩაასხით ფქვილში.

მოზილეთ ცომი ხელებით,  თანდათან დაუმატეთ ზეითუნის ზეთი და გააგრძელეთ ცომის საფუძვლიანად ზელვა ხელით, სანამ არ გახდება გლუვი და ელასტიური. შემდეგ მზა ცომი გააბრტყელეთ ბურთად და გადაიტანეთ თასში. დააფარეთ სუფთა პირსახოცი ან ქაღალდის ხელსახოცი და გააჩერეთ რამდენიმე წუთი. თუ ყველაფერი სწორად გააკეთეთ, მაშინ ფაქტიურად ორი-სამი წუთის შემდეგ ცომი გაორმაგდება ზომაში.

ამ რაოდენობის ინგრედიენტებიდან მიიღება პიცის ორი ფენა. ამიტომ, ცომი უნდა გაყოთ ორ თანაბარ ნაწილად და გააბრტყელოთ თხელ ფენად. საცხობ ფირფიტას, რომელშიც პიცას გამოაცხობთ, წაუსვით ზეითუნის ზეთი ან დააფარეთ პერგამენტის ქაღალდი. ზემოდან მოათავსეთ ცომი. წაუსვით მას ცოტაოდენი ტომატის სოუსი და მოაყარეთ თქვენი საყვარელი გულსართები. არ დაგავიწყდეთ მყარი ყველის მოყრა!

პიცას ვაგზავნით 220 გრადუსზე გახურებულ ღუმელში დაახლოებით 12-14 წუთის განმავლობაში. თუ ზედა და ქვედა წვა ერთდროულად არ გაქვთ, მაშინ უნდა შეამციროთ ტემპერატურა და გაზარდოთ გამოცხობის დრო.

ჩემი საყვარელი პიცის გულსართი არის პროშუტო. გაბრტყელებულ ცომის ფენას ვასხამ სოუსს. ზემოდან კი იტალიური ლორისა და ჩერი პომიდვრის თხელ ნაჭრებს ვაწყობ. ნამცხვარს ასევე წვრილ სახეხზე გახეხილ ნიგოზს და პარმეზანს ვაყრი. ზემოდან ყველაფერს რუკოლით ვაფორმებ და გამოსაცხობად ვაგზავნი. ეს გემრიელია. სცადე!

გააზიარეთ კომენტარებში რომელი პიცა მოგწონთ უფრო მეტად: ხელნაკეთი თუ რესტორნის. ასევე შეგიძლიათ გაგვიზიაროთ თქვენი საყვარელი სოუსისა და ცომის რეცეპტები.