პარასკევი, ოქტომბერი 3, 2025
- Advertisement -spot_img

ცოტა რამ ბრიუსელის კომბოსტოს შესახებ

0

კომბოსტოს ერთ-ერთი, მინიატურული სახეობა, რომელიც გამოყვანილია ბელგიაში. მისი კულტივირება დღეს-დღეობით ხდება მთელ მსოფლიოში.
შეიცავს დიდი ოდენობით C ვიტამინს, 4-5 ჯერ უფრო მეტს, ვიდრე ჩვეულებრივი კომბოსტო, ასევე A, B და E ვიტამინსაც. რეკომენდირებულია ატეროსკლეროზის პროფილაქტიკისთვის, ასევე სხვა მრავალი დაავადების თავის ასარიდებლად.
ბრიუსელის კომბოსტოსგან მზადდება უგემრიელესი წვნიანი, სალათი და სხვა მრავალი კერძი, მას იყენებენ ჩინურ და იაპონურ სამზარეულოებშიც კი.

 

წყარო

 

 

 

#drpkhakadze #gochadze  #shenisupra

უგემრიელესი ნაყინის რეცეპტი Tatiana’s Kitchen -სგან 🍨

0
{"remix_data":[],"source_tags":[],"origin":"unknown","total_draw_time":0,"total_draw_actions":0,"layers_used":0,"brushes_used":0,"photos_added":0,"total_editor_actions":{},"tools_used":{},"is_sticker":false,"edited_since_last_sticker_save":false,"containsFTESticker":false}

ზაფხულის დადგომასთან ერთად, ნაყინი ყველასთვის სასურველი დესერტია 🍨პოპულარული Food ბლოგერი Tatiana’s Kitchen “შენი სუფრას” მკითხველს უგემრიელესი ნაყინის რეცეპტს უზიარებს 👇

 

მსუბუქი ტკბილეულის მომზადების 5 მიმზიდველი ვარიანტი. გასუქების აღარ მეშინია და თავს ყოველდღე ვინებივრებ ნატურალური ტკბილეულით.

0
#post_seo_title

ძნელი დასაჯერებელია, მაგრამ ყველა ტკბილეულის მოყვარული არ არის მსუქანი. დადასტურებულია, რომ ტკბილეული ზრდის ადამიანის განწყობას და მთლიან კეთილდღეობას. მთავარია სწორი არჩევანის გაკეთება.

ტკბილეულზე მოთხოვნილება სულ უფრო და უფრო მატულობს ადამიანებში. ამან გავლენა მოახდინა ენდოკრინულ სისტემასთან დაკავშირებულ უამრავ დაავადებაზე როგორც მოზრდილებში, ასევე ბავშვებში. ამიტომ, ტკბილეულის სწორად შერჩევა სასარგებლოა პროფილაქტიკისთვისაც.

კენკრის კანფეტები

Ягодные конфеты с творогом

ინგრედიენტები

100 გრ ხაჭო 5% ცხიმიანობის

30 გ ქოქოსის ფქვილი

1 ს.კ. თაფლი

50 გრ შავი სმაროდინა, იგივე მოცხარი

ქოქოსის ფანტელები გემოვნებით

მომზადება:

ხაჭოს შეურიეთ თაფლი, დაამატეთ ქოქოსის ფანტელები და მშრალი კენკრა. ყველაფერი დააბლენდერეთ. გააკეთეთ ბურთულები, ამოავლეთ ქოქოსის ფანტელებში, შეგიძლიათ შეინახოთ იგი მაცივარში ერთი საათის განმავლობაში: ისინი გაგრილდებიან და ფორმას უკეთ შეინარჩუნებენ.

ხაჭოს კანფეტები ბანანით

диетические конфеты

ინგრედიენტები

100 გრ უცხიმო ხაჭო

1 ბანანი

5-6 ს.კ. შვრია

3 ს.კ. ქოქოსის ფანტელები

სტევიას გემოვნებით

მომზადება

შვრია და ბანანი ჩადეთ ბლენდერში, ათქვიფეთ სანამ არ გახდება გლუვი. შემდეგ, დატოვეთ ნარევი 20 წუთის განმავლობაში, სანამ ფანტელები არ გაფუვდება. შემდეგ აურიეთ ეს მასა ხაჭოში, დაამატეთ სტევია გემოვნებით.

ათქვიფეთ მასა ისე, რომ არ გათხელდეს. გააკეთეთ პატარა ბურთები, ამოავლეთ ქოქოსის ფანტელებში. შემდეგ, განათავსეთ ტკბილეული მაცივარში ერთი საათის განმავლობაში.

გამხმარი გარგარი ხაჭოს შიგთავსით

Курага с творожной начинкой

ინგრედიენტები

300 გ გარგარის ჩირი

100 გრ უცხიმო ხაჭო

1 კვერცხი

სტევია გემოვნებით

მომზადება

გარეცხეთ გარგარი და გააშრეთ. გაჭერით სიბრტყეზე და წიგნივით გაშალეთ.

ხაჭოს შეურიეთ კვერცხი და სტევია. წაუსვით გარგარს და სენდვიჩივით გადაკეცეთ.

დააწყეთ საცხობ ფორმაში პერგამენტის ქაღალდზე და შედგით ღუმელში 180-200 გრადუსზე 5-7 წუთის განმავლობაში. მიირთვით გაცივებული.

კაკაოს კანფეტები

Конфеты с какао

ინგრედიენტები

300 გრ ხაჭო 9% ცხიმიანობით

150 გ ნამცხვარი(პეჩენია)

50 გრ კაკალი

კაკაო გემოვნებით

ყაყაჩო გემოვნებით

მომზადება

ნამცხვარი და კაკალი დააბლენდერეთ. ხაჭო კარგად ათქვიფეთ ჩანგლით და შეურიეთ კაკაო. შემდეგ დაამატეთ ნამცხვრები ნიგვზით. აურიეთ მასა კარგად, სანამ არ გახდება გლუვი.

ნარევიდან გააკეთეთ პატარა ბურთულები, ამოავლეთ ისინი კაკაოში, ყაყაჩოს თესლებში, ქოქოსის ფანტელში ან სეზამის თესლებში. მოათავსეთ ტკბილეული ფართო თეფშზე, შეინახეთ ისინი მაცივარში 60 წუთის განმავლობაში.

ხაჭოს ტკბილეული კაკლით

Творожные конфеты с орехами

ინგრედიენტები

250 გრ უცხიმო ხაჭო

2 ს.კ. თაფლი

15 ცალი. ნუში

ქოქოსის ფანტელები გემოვნებით

მომზადება

თხევადი თაფლი დაასხით ხაჭოს. ათქვიფეთ ნარევი ჩანგლით ან მიქსერით. კოვზით მოათავსეთ ხელის გულზე შუაში ჩადეთ ნუში და გააკეთეთ პატარა ბურთულა. ამოავლეთ ბურთი ქოქოსში ან კაკაოში. მოათავსეთ ტკბილეული ფართო თეფშზე, შეინახეთ მაცივარში დაახლოებით ერთი საათის განმავლობაში.

сладости без сахара

თუ თქვენ არ შეგიძლიათ გააკეთოთ რაიმე სიტკბოს გარეშე, გირჩევთ აირჩიოთ დამატკბობელი. მათი უმრავლესობა ნაკლებად კალორიულია და გემოვნებით თითქმის იგივეა, რაც შაქარი. ამასთან, გირჩევთ, რომ უარი თქვათ ამ ინგრედიენტზე მინიმუმ მცირე პერიოდის განმავლობაში, თუ წონას უფრთხილდებით და  შედეგები უდავოდ გაგაოცებთ!

 

 

ღრუბელის მსგავსი ფრანგული დესერტი “მერენგა” 3 წუთში!

0
#post_seo_title

გთავაზობთ ტრადიციული ფრანგული დესერტის Meringue რეცეპტს, რაც დაახლოებით 10 წუთს წაიღებს.

ის მხოლოდ სტრუქტურის მიხედვით არ ეკუთვნის ჰაეროვან დესერტებს. წარმოიშვა მე-17  საუკუნეში “მერენგას” სახელწოდებით. ისეთი მარტივია, რომ ბავშვიც მოამზადებს.

ინგრედიენტები:

1 კვერცხის ცილა

შაქარი 300 გრამი

ათქვიფეთ ცილა და შაქარი კარგად, ღრუბელივით უნდა გახდეს და გასქელდეს.

გააკეთეთ პატარა ბურთები, დააწყეთ თეფშზე 5 სმ-ის დაცილებით და შედგით მიკროტალღურ ღუმელში 2-3 წუთით.

როგორც კი ბეზე დაიწყებს ზომაში ზრდას, 30 წამში მზად იქნება. შეგიძლიათ ბეზეში ქოქოსის და ვანილის დამატებაც.

 

მარტივი და საოცრად გემრიელი, ძალიან გავს რატატუის, მაგრამ გაცილებით გემრიელია!

0
#post_seo_title

ინგრედიენტები:

ყაბაყი 1 ც

ბადრიჯანი 1 ც

პომიდორი 4 ც

მაგარი ყველი 100 გ

ბაზილიკი20 გ

ნიორი 4 კბილი

ზეითუნის ზეთი 2 ს/კ

მწვანილი, მარილი, პილპილი გემოვნებით

მომზადება:

ყაბაყი, ბადრიჯანი და პომიდორი გარეცხეთ და დაჭერით მრგვლად, თანაბარი ზომის 0,5 სმ. სისქის ნაჭრებად.

 

ყველის ნახევარი დაჭერით თხელ ნაჭრებად, ნახევარი კი გახეხეთ.

ცხიმწასმულ ღრმა ფორმაში ჩაალაგეთ მონაცვლეობით დაჭრილი ინგრედიენტები: ტაბაყი, პომიდორი, ბადრიჯანი, ყველი…

 

მოამზადეთ სოუსი. 2 ს/კ ზეითუნის ზეთი, პროვანსული მწვანილი, დაჭყლეტილი ნიორი, მარილი, პილპილი და ნედლი რეჰანი(ბაზილიკი).

 

მოასხით ბოსტნეულს და 180 გრადუსზე გახურებულ ღუმელში შედგით 20 წუთით. გამოიღეთ, მოაყარეთ გახეხილი ყველი და 5 წუთით ისევ შედგით ღუმელში. სურვილისამებრ მოაყარეთ წვრილად დაჭრილი მწვანილი ზემოდან.

 

 

ორიგინალური კექსები, რომლებიც ბავშვებსაც ძალიან მოსწონთ!

0
#post_seo_title

სეზონური ბოსტნეულის მაქსიმალური გამოყენების მიზნით ვცდილობთ შევქმნათ კერძების მრავალფეროვნება. რაც მთავარია, ლამაზი და ორიგინალური გაფორმებით იოლად მოიხიბლებიან ბავშვები, რომლებიც დიდად არ სწყალობენ ბოსტნეულს. ყაბაყის მინი კექსებს, რომელთა რეცეპტსაც ახლა შემოგთავაზებთ, ორიგინალური შესახედაობის გარდა ნაზი სტრუქტურაც აქვთ. ამასთან, ეს კერძი საკმაოდ დაბალკალორიულია.

ინგრედიენტები

  • ნახევარი კგ ყაბაყი
  • 100 გ ხახვი
  • 100 მლ წყალი
  • ზეთი საჭიროების მიხედვით
  • 100 გ სტაფილო
  • 80 გ ფქვილი
  • ერთი ცალი კვერცხი
  • მწვანილი და საკმაზი გემოვნებით
  • მარილი გემოვნებით

მომზადება

  1. ყაბაყი დაჭერი პატარა კუბებად. წვრილად დაჭერი ხახვი და სტაფილოც. შეურიე ერთმანეთს ღრმა ჯამში.

  1. ტაფაზე გააცხელე ზეთი და შეწვი მასში ბოსტნეული ათი წუთის მანძილზე. შემდეგ გადმოდგი და გააციე.

  1. ფქვილს დაამატე ცოტ-ცოტა წყალი და თან კარგად აურიე. დაამატე ერთი ს. კ. ზეთი, მარილი, კვერცხი, მწვანილი და სხვა საკმაზი. ათქვიფე კარგად ერთგვაროვანი მასის მიღებამდე.

  1. ეს ცომი ჩაასხი ბოსტნეულის ჯამში და კარგად აურიე. სილიკონის ფორმებს მოუსვი ზეთი და გადაიტანე მასში ბოსტნეულის მასა. გამოაცხე 180 გრადუსზე ნახევარი საათის მანძილზე.

ბოსტნეულის მინი კექსები ფორმიდან ამოიღე ცოტა რომ გაცივდება, მაშინ. ამ კერძს ძალიან უხდება არომატული სოუსი: არაჟანს შეურიე სოიოს სოუსი და ცოტა დაჭყლეტილი ნიორი.

გემრიელად მიირთვი და გაუზიარე რეცეპტი შენს მეგობრებსაც!

ხრაშუნა ფუნთუშები -ბავშვობის გემო

0
#post_seo_title

დიახ, დიახ, ეს რეცეპტი იქნება მათ შესახებ: ჰაეროვანი, ტკბილი, ხრაშუნა ფუნთუშები. ბევრს ახლაც ახსოვს ბავშვობის ან კოლეჯის წლები, რადგან ადრე ისინი ყველა სასწავლო დაწესებულების სასადილო ოთახში იყიდებოდა.

ხრაშუნა ფუნთუშების გაკეთება სახლში ბევრად უფრო ადვილია, ვიდრე წარმოგვიდგენია. ჩვენი რეცეპტით, ისინი მომზადდება ჰაეროვანი, რბილი და ამავე დროს ხრაშუნა. სწორედ ამ კარამელის ქერქის გულისთვის უყვართ!

ხრაშუნა ფუნთუშები

ინგრედიენტები

კვერცხი 1 ცალი

რძე 150 მლ

წყალი 100 მლ

ხორბლის ფქვილი 500 გრ

შაქარი 13 ს.კ.

მშრალი საფუარი 8 გ

კარაქი 80 გ

მარილი დანის წვერით.

მომზადება

შეურიეთ ერთმანეთს რძე და წყალი და ოდნავ გაათბეთ 30-40 გრადუსამდე. დაამატეთ 1 ს.კ.შაქარი, შემდეგ საფუარი, აურიეთ და გააჩერეთ დაახლოებით 20 წუთი.

ათქვიფეთ კვერცხი, ნახევარი გამოიყენეთ ცომისთვის, ნახევარი ზემოდან წასასმელად შეინახეთ.

საფუვრიან მასაში ჩაასხით კვერცხი, დაამატეთ ფქვილი, მოზილეთ ცომი და ერთი საათით გააჩერეთ თბილ ადგილას.

ცომი გაყავით 12 ნაწილად. გაათხელეთ თითოეული ფენა 10-15 სმ სიგრძის. წაუსვით გამდნარი კარაქი, მოაყარეთ შაქარი. გადმოკეცეთ ჯერ ერთი, შემდეგ კი მეორე ნაპირი.

მიღებული რულეტი გადმოკეცეთ.

გადმოკეცილი გვერდი დანით ჩაჭერით.

ზემოდან ფრთხილად გადაშალეთ, როგორ სურათზეა ნაჩვენები.

მზა პროდუქტები საცხობ ფირფიტაზე დაალაგეთ და გააჩერეთ 15 წუთი, შემდეგ წაუსვით კვერცხი და მოაყარეთ შაქარი.

ნამცხვრები მოათავსეთ წინასწარ გახურებულ ღუმელში 180 გრადუსზე 35 წუთის განმავლობაში. დანამეთ მზა ფუნთუშები წყლით და გადააფარეთ პირსახოცი. დაელოდეთ, რომ გაცივდეს პირდაპირ გამოსაცხობ  ფირფიტაზე. უკვე მზად არის!

სურნელოვანი ფუნთუშები ძალიან სწრაფად გაფრინდებიან, ასე რომ გამოცხობთ უფრო ბევრ გემრიელ ფუნთუშას. ზოგიერთი დიასახლისი გვირჩევს დარიჩინის დამატებას შაქართან ერთად, შეგიძლიათ სცადოთ! და გაუზიარეთ რეცეპტი თქვენს მეგობრებს!

რა უნდა გაითვალისწინოთ ბადრჯნის ყიდვის დროს

0

ბადრიჯანი უნდა იყოს მშრალი, მკვრივი და ნაყოფზე თითით დაწოლისას არ უნდა გაკეთდეს ჩაღრმავება. ქერქი უნდა ჰქონდეს ერთფეროვანი, პრიალა, მუქი-იასამინსფერი, დაზიანებების გარეშე.

გაითვალისწინეთ, რომ თუკი ბადრიჯნის კანი ზედმეტად პრიალებს, ესე იგი, ის დამუშავებულია ისეთი ნივთიერებებით, რომლებიც ვარგისიანობის ვადას ახანგრძლივებს.

თუკი ბადრიჯნის კანი დამჭკნარია, ეს სიბერის ნიშანია და მწარე გემო ექნება;

 

 

 

წყარო

რა უნდა იცოდეთ მარწყვის შესახებ

0

მარწყვი წვნიანი წითელი ხილია, წყლის მაღალი შემცველობით. მისი თესლი უზრუნველყოფს უამრავ დიეტურ ბოჭკოს თითო პორციაში. მარწყვი შეიცავს ბევრ სასარგებლო ვიტამინსა და მინერალს.

აღსანიშნავია, რომ ისინი შეიცავს ანთოციანინებს, რომლებიც ფლავონოიდებს წარმოადგენენ, რაც ხელს უწყობს გულის ჯანმრთელობის გაუმჯობესებას. მარწყვში შემავალ ბოჭკოებს და კალიუმს ასევე შეუძლია ჯანსაღი გულის მხარდაჭერა.

ერთ-ერთ კვლევაში, ადამიანებს, რომლებსაც დაბადებისას მიენიჭათ მდედრობითი სქესის წარმომადგენლები, რომლებიც კვირაში 3 ან მეტ პორცია მარწყვსა და მოცვს მიირთმევდნენ, ცნობილია მათი მაღალი ანტოციანინის შემცველობა – ჰქონდათ გულის შეტევის უფრო დაბალი რისკი, ვიდრე მათ, ვინ ნაკლებს მიირთმევდა.

მარწყვი და სხვა ფერადი კენკრა ასევე შეიცავს ფლავონოიდს, რომელსაც კვერცეტინი ეწოდება. ის ბუნებრივი ანთების საწინააღმდეგო ნაერთია.

ერთი ჭიქა, ანუ 150 გრ მარწყვი უზრუნველყოფს შემდეგ საკვებ ნივთიერებებს:

  • 48 კალორია
  • 11,5 გრ ნახშირწყლები
  • 3 გრ ბოჭკოვანი
  • 24 მგ კალციუმი
  • 19,5 მგ მაგნიუმი
  • 230 მგ კალიუმი
  • 88,2 მგ ვიტამინი C

მარწყვი ასევე შეიცავს თიამინს, რიბოფლავინს, ნიაცინს, ფოლიუმის მჟავას და ვიტამინებს B-6, A და K.

წყარო

ეს თქვენი საყვარელი კერძი იქნება ახალ წელს.

0
#post_seo_title

სოკო არის სადღესასწაულო მაგიდებისთვის პოპულარული პროდუქტი. მისგან ამზადებენ სალათებს, ღვეზელებს, რულეტებს. შეგიძლიათ იყიდოთ დიდი ზომის ქამა სოკო, რომელსაც შეავსებთ ხორცის ფარშით და გამოაცხობთ.

შემადგენლობა

500 გ ქათმის ფილე

ყველი 60 გრ

1 ს/კ.  ხორბლის ფქვილი

10 დიდი ქამა სოკო

100 გ მოცარელა

4 ს/კ. არაჟანი

1 კონა მწვანილი

1 ს/კ. მზესუმზირის ზეთი

მარილი, პილპილი გემოვნებით

 

მომზადება

სოკო გარეცხეთ, მოაცალეთ ფეხი და გააშრეთ.

საცხობ ფორმაზე გაშალეთ პერგამენტის ქაღალდი და დააწყეთ ზედ სოკოს ქუდები.

დაფქვით ფილე და მოშუშეთ ხახვში და ზეთში. სოკოს ფეხები დაჭერით და აურიეთ ფარშში, მოშუშეთ 5-10 წუთის განმავლობაში. არაჟანი აურიეთ ფქვილში, დაუმატეთ სანელებლები და შეურიეთ ფარშს, შუშეთ კიდევ 5 წუთით. გადმოდგით ცეცხლიდან და გააგრილეთ.

გახეხეთ ყველი, აურიეთ დაჭრილი მწვანილი და დაამატეთ ფარშს.

ამოავსეთ სოკო გამზადებული ფარშით, მოაყარეთ ცოტა მოცარელა და 180 გრადუსზე გამოაცხეთ.