ორშაბათი, ნოემბერი 24, 2025
- Advertisement -spot_img

ამის წაკითხვის შემდეგ შოკოლადს მაღაზიაში აღარ იყიდით, წაიკითხეთ და თავად დარწმუნდებით.

0
#post_seo_title

ხშირად მარკეტში ნაყიდი შოკოლადის ფილები დაბალი ხარისხისაა. ორთქლზე თუ გაადნობ, იოლად დარწმუნდები ამაში. არ არის სასურველი, რომ ბავშვებმა მსგავსი უხარისხო პროდუქტი მიირთვან, ამიტომ სჯობს შოკოლადი სახლში მოვამზადოთ.

გამოიყენე მხოლოდ ჯანსაღი პროდუქტები: კარაქი, კაკაო და მშრალი რძე. გემოვნებით შეგიძლია ქიშმიშისა და თხილის დამატებაც. ასეთი ტკბილი სიურპრიზი ყველას მოეწონება.

ინგრედიენტები

  • 270 გ რძის ფხვნილი
  • 180 გ შაქარი
  • 120 გ კარაქი
  • ასი მლ წყალი
  • 50 გ კაკაო
  • თხილი გემოვნებით

მომზადება

1. შეურიე ერთმანეთს რძის ფხვნილი და კაკაო.

2. წამოადუღე წყალი, დაამატე შაქარი და გახსენი. აურიე. მიღებული სიროფი ხარშე დაბალ ცეცხლზე 6 წუთის განმავლობაში გასქელებამდე.

3. ჩაამატე სიროფში კარაქი და აურიე სრულ გახსნამდე. გადმოდგი.

4. კარაქიანი სიროფი ჩაასხი მშრალ მასაში, დაამატე დაქუცმაცებული თხილი და კარგად აურიე.

5. შოკოლადის მასა გადაიტანე შერჩეულ ფორმაში. ეს შეიძლება იყოს სილიკონის ან ყინულის ფორმები. მასა მოასწორე და შედგი მაცივარში სრულ გაყინვამდე.

გემოთი თხილიანი სახლური შოკოლადი პრაქტიკულად არ განსხვავდება ნაყიდისგან. ერთადერთი განსხვავება ის არის, რომ ამ შემთხვევაში მისი შემადგენლობა ზუსტად იცი. თავისუფლად მიეცი ბავშვებს და მიირთვი თავადაც!

უნიკალური კულინარიული ფენომენი – ავსტრიული ნიგვზიანი კიფლიკები.

0
#post_seo_title

ტრანსკარპატული სამზარეულო უნიკალური კულინარიული ფენომენია, რომელიც წარმოიშვა რუმინეთის, პოლონური, უნგრეთის და სლოვაკური კულტურების შერწყმის შედეგად. ზოგჯერ ძნელი სათქმელია, სად დგას ამ კერძის წარმოშობა, მაგრამ ერთი რამ არის გარკვეული: ისინი მოვიდნენ უკრაინულ სამზარეულოში ავსტრიული სამზარეულოდან და მათი სახელი ითარგმნება ძალიან მარტივად – როგალიკები.

ტრანსკარპატული როგალიკები განსხვავებულია იმით, რომ ისინი მზადდება არა ალუბლით, როგორც ავსტრიაში, არამედ ნიგვზის შევსებით. დესერტის მიღება ხდება შტრუდელისა და ბაქლავას შორის შუალედური ფორმით და მზადდება მარტივი საკონდიტრო ცომისგან. საღამოს მოამზადეთ, დილით ნახევარ საათში კი ყავასთან სურნელოვანი როგალიკების მთლიანი პორცია გექნებათ.

ნიგვზიანი კიფლიკები

ინგრედიენტები

ხორბლის ფქვილი 500 გ

მარგარინი 250 გრ

არაჟანი 200 გრ

კარაქი 50 გრ

შაქარი 3 ს.კ.

მარილი გემოვნებით

კვერცხი 4 ცალი.

ნიგოზი 250 გრ

შაქრის ფხვნილი 100 გრ

მომზადება

წინასწარ გამოიღეთ მარგარინი მაცივრიდან, რომ დარბილდეს. შემდეგ დაჭერით კუბიკებად და ათქვიფეთ კვერცხის გულთან ერთად. დაამატეთ 2 ს.კ. შაქარი,  მარილი (დანის წვერით) და აურიეთ.

დაამატეთ თხევად ნარევში, მონაცვლეობით, გაცრილი ფქვილი და არაჟანი (შეიძლება შეიცვალოს კეფირით), მუდმივად აურიეთ. ცომი უნდა იყოს ერთგვაროვანი, კოშტების გარეშე. გაათხელეთ იგი 5 თანაბარ ფურცლად.

 

გაადნეთ კარაქი, გადაუსვით ცომის ფურცლებს და ერთმანეთზე დააწყვეთ. გადაახვიეთ ისინი რულეტივით, შემოახვიეთ ცელოფანი და შეინახეთ მაცივარში 40 წუთის განმავლობაში.

მოამზადეთ გულსართი: ათქვიფეთ კვერცხის ცილა  ს.კ შაქართან ერთად გათეთრებამდე და აურიეთ დაბლენდერებული ან წვრილად დაჭრილი ნიგოზი.

გამოიღეთ მაცივრიდან ცომის რულეტი, გააცლკევეთ და თითოეული დაჭერით ათ ტოლ ნაწილად. გააკეთეთ ცომის ბურთები, გაათხელეთ ოვალურად.

მოათავსეთ თითოეულზე გულსართი, გადაახვიეთ და დაჭერით სასურველ ზომებად. გამოაცხეთ ნიგვზიანი კიფლიკები 180 გრადუსზე 45 წუთის განმავლობაში.

 

ზოგჯერ ნიგოზს ემატება თაფლი ან ქლიავის ჯემი, ხოლო  იმისთვის, რომ ნიგოზი უფრო გემრიელი გახადოთ, დაამატეთ შაქრის ფხვნილის მითითებულ რაოდენობას 2 გრ ვანილინი, რაც დაახლოებით ეტევა დანის წვერზე. გისურვებთ ჩაის გემრიელ დესერტს ჩვენი რეცეპტის მიხედვით.

საუკეთესო ფენოვანი ცომის რეცეპტი დედაჩემის კულინარიული რეცეპტების წიგნიდან, შესანიშნავია კრუასანებისთვის და ღვეზელებისთვის!

0
#post_seo_title

ფენოვანი საფუვრიანი ცომი

ბევრ მაღაზიაში შეიძენთ ფენოვან ცომს, ეს მართალია დროს დაგიზოგავთ, მაგრამ რამდენად ხარისხიანი პროდუქტები გამოგივათ, ეს საკითხავია. მაინც თქვენი ხელით მომზადებული ცომი ყოველთვის აჯობებს შეენილს. მისგან შეგიძლიათ მოამზადოთ ხორცის ღვეზელები, ჯემიანი ნამცხვრები, ხაჭაპური და სხვა.

ასეთი ცომი ორნაირად მზადდება. შეგიძლიათ ცომი გაათხელოთ და ისე წაუსვათ კარაქი, მეორე ვარიანტია, როცა კარაქი ფქვილში ირევა და ცომი ისე იზილება.

რა თქმა უნდა მეორე ვარიანტი უფრო იოლია და მას განვიხილავთ. ყველა ინგრედიენტი უნდაა იყოს ცივი, გარდა წყლისა, რომელშიც საფუარი უნდა გავხსნათ. მარგარინი უმჯობესია, მაგრამ თუ კარაქს ავირჩევთ, ის უნდა იყოს ცხიმის მაქსიმალური შემცველობის.

ინგრედიენტები

ხორბლის ფქვილი 3 ჭიქა.

კარაქი 300 გრ

მშრალი საფუარი 7 გრ

რძე 130 მლ

წყალი 85 მლ

კვერცხი 1 ცალი

შაქარი 3 ჩ.კ

მარილი 1 ჩ.კ.

მომზადება

თბილ წყალში გავხსნათ საფუარი, როცა ბუშტუკები გაჩნდება, დაამატეთ კვერცხი, რძე და ათქვიფეთ.

მაგიდაზე დაყარეთ ფქვილი, მოაყარეთ დაჭრილი მარგარინი, შაქარი და მარილი. ხელით კარგად ასვრიმეთ, მასა მოათავსეთ თასში, დაასხით საფუვრიანი მასა და მოზილეთ ცომი.

დააფარეთ ცელოფანი და 2-3 საათით შეინახეთ ცომი მაცივარში.

შეგიძლიათ გაათხელოთ და გამოიყენოთ სურვილისამებრ.~

ამ რეცეპტის გაგების შემდეგ, თქვენ აღარ შეიძენთ მაღაზიაში ნახევარფაბრიკატებს, მით უმეტეს, რომ ასეთი ცომი შეიძლება საყინულეში შეინახოთ და გამოიყენოთ შესაფერის დროს. სცადეთ და მიხვდებით, რომ დაზოგავთ დროს და ფულს!

ბულგარეთის სავიზიტო ბარათი – ბანიცას ყველაზე ზარმაცი ვარიანტი!

0
#post_seo_title

თუ ბულგარეთში ხართ ნამყობი, მაშინ ეს ცნობილი ფენოვანი ღვეზელი აუცილებლად გექნებათ გასინჯული. ბანიცა ლავაშის ფენებისგან შედგება, რომლებშიც სხვადასხვა გულსართებია გადანაწილებული. მე მას ხშირად ვამზადებ ხაჭოსგან და სომხური ლავაშისგან.

ამ კერძს სხვადასხვა ფორმით ამზადებენ. მე ბულგარული ბანიცას ყველაზე ზარმაცი ვარიანტი ავირჩიე – ფურცლები ფენებად დავაწყე და თითოეულს ხაჭო წავუსვი.

ინგრედიენტები

ლავაში 1-2 ც.

კვერცხი 2 ც.

ხაჭო 200 გრ კ

არაქი 50 გრ

რძე 70 მლ

არაჟანი 2 ს.კ.

მარილი გემოვნებით

შავი პილპილი (დაფქვილი) გემოვნებით

მომზადება

ათქვიფეთ კვერცხი, დაასხით რძე (ან არაჟანი), მარილი და პილპილი, დაუმატეთ ხაჭო და კარგად აურიეთ, სანამ გლუვი გახდება.

დავჭრათ ლავაშის ნაჭრები საცხობი ფორმის ზომის შესაბამისად. განათავსეთ ერთი ფურცელი ცხიმწასმული საცხობის ფსკერზე და ზემოდან წაუსვით კარაქი.

ზემოდან გაანაწილეთ შევსების ნაწილი, დააფარეთ ლავაშის შემდეგი ფურცელი და კვლავ მოაყარეთ გახეხილი კარაქი. გაიმეორეთ ფენები, სანამ ლავაში არ მორჩება.

ბოლო ფენას წაუსვით არაჟანი. შეგიძლიათ გამოიყენოთ რძე ან კეფირი.

გაახურეთ ღუმელი 180 გრადუსზე და გამოაცხვეთ ბანიცა 35–45 წუთის განმავლობაში. ეს ყველაფერი დამოკიდებულია ღვეზელის სისქეზე და თავად ღუმელზე.

როგორც კი ღუმელიდან გამოვიღებ, მაშინვე ნაჭრებად ვჭრი. უგემრიელესია როგორც ცხელი, ისე ცივი. ბანიცა ნამდვილად კარგია: მრავალი ფენა, წვნიანი გულსართი და ოქროსფერ-ყავისფერი ქერქი. ასე რომ, მოამზადეთ და გაახარეთ თქვენი მეგობრები. და არ დაგავიწყდეთ მათ გაუზიაროთ თქვენი სწრაფი ღვეზელის რეცეპტი.

 

ყაზანში საქმიანი მოგზაურობისას ტრადიციული კერძი გამასინჯეს. დიდხანს ვერ ვხვდებოდი პასტა ასეთი გემრიელი როგორ გამოვიდა, მაგრამ ადგილობრივებმა რეცეპტი გამიზიარეს.

0
#post_seo_title

თათრული მაკარონი ხორცით

ამ კერძის წარმოუდგენლად მდიდარი გემოვნების საიდუმლო იმაში მდგომარეობს, რომ მაკარონი მოხარშულია უშუალოდ იმ სოუსში, რომელშიც ხორცი მზადდებოდა. ასე გაჯერებულია მაკარონი არა უგემოვნო წყლით, არამედ გემრიელი წვენით. თათრული მაკარონის რეცეპტი ხორცით ბევრი თათრული კერძის მომზადების ტექნოლოგიაა. ფაქტია, რომ ინგრედიენტები ადვილად ჩანაცვლდება, რის შედეგადაც მიიღება ახალი კერძი. მაგალითად, ცხვრის ნაცვლად, ნებისმიერი სხვა ხორცი, თუნდაც ფრინველი, მარტივია. საჭიროა მხოლოდ მომზადების დროის შეცვლა.

თქვენ ასევე შეგიძლიათ ექსპერიმენტი სუნელებზე დაამატოთ კერძს ის, რაც ყველაზე წარმატებულად მოგეჩვენებათ. მაკარონი ადვილად შეიძლება შეიცვალოს ბურღულეულით ან კარტოფილით, რაც ქმნის ახალ კერძს.

ინგრედიენტები

ცხვრის ხორცი 500 გრ

მაკარონი 400 გრ

ხახვი 1 ც

სტაფილო 1 ც

პომიდორი 2 ცალი

ოხრახუში 1 კონა

ნიორი 3 კბილი

მზესუმზირის ზეთი გემოვნებით

მარილი გემოვნებით

შავი პილპილი (დაფქვილი) და სუნელი ხორცის გემოვნებით

მომზადება

ხორცი დაჭერით კუბიკებად და ნელ-ნელა ჩაყარეთ გაცხელებულ ზეთში და ხშირად მოურიეთ. ხორცი უნდა მოითუშოს საკუთარ წვენში. აუცილებლად დაახურეთ ტაფას თავსახური.

დაჭერით ხახვი და დაამატეთ ხორცს, შემდეგ აურიეთ გრძელ ნაჭრებად დაჭრილი სტაფილო, მარილი, შავი პილპილი, სანელებლები გემოვნების მიხედვით.

აურიეთ და წამოადუღეთ. თუ საკმარისი ტენიანობა არ არის და ხორცი დაიწვება, ტაფას წყალი დაუმატეთ.

პომიდორი დაჭერით და დაამატეთ ხორცს, აურიეთ, დააფარეთ და გააჩერეთ, ზოგჯერ აურიეთ. დაჭერით ოხრახუშის ფესვი წვრილად და დაამატეთ ტაფის შიგთავსს, აურიეთ. შეამოწმეთ ხორცი,თუ მოხარშულია, დაამატეთ დაჭრილი ოხრახუშის ფოთლები და ადუღეთ მაღალ ცეცხლზე.

ჩაყარეთ მაკარონი პირდაპირ ქვაბში, სოუსში, რომელშიც ხორცია ჩაშუშული. თუ ტაფას წყალი არ აკლია, დაამატეთ მდუღარე წყალი და გააჩერეთ ნელ ცეცხლზე, სანამ მაკარონი არ მოიხარშება, მუდმივად ურიეთ და ზოგჯერ ადუღეღ თავსახურის ქვეშ.

როდესაც მაკარონი და ხორცი დასრულდება, დაუმატეთ დანაყილი ნიორი და მოურიეთ.

 

ფორთოხალი თუ გრეიფრუტი, რომელი ავირჩიოთ და რატომ?

0
{"remix_data":[],"remix_entry_point":"challenges","source_tags":["local"],"origin":"unknown","total_draw_time":0,"total_draw_actions":0,"layers_used":0,"brushes_used":0,"photos_added":0,"total_editor_actions":{},"tools_used":{"transform":1},"is_sticker":false,"edited_since_last_sticker_save":true,"containsFTESticker":false}

ფორთოხალი და გრეიფრუტი ციტრუსოვანი ხილის ოჯახს მიეკუთვნება, თუმცა მათ შორის რამდენიმე მნიშვნელოვანი განსხვავებაა:

ფორთოხალი ტკბილი ან ოდნავ მჟავეა, მაშინ როცა გრეიფრუტს ხშირად მომწარო და უფრო მჟავე გემო აქვს.

ფერი და გარეგნობა – ფორთოხალი ძირითადად მბრწყინავი ნარინჯისფერია, გრეიფრუტი კი უფრო დიდია და შეიძლება ჰქონდეს მოყვითალო, ვარდისფერი ან მოწითალო კანი.

შიგთავსი – ფორთოხლის რბილობი ჩვეულებრივ ნარინჯისფერია, ხოლო გრეიფრუტის რბილობი შესაძლოა იყოს ვარდისფერი, წითელი ან თეთრი.

საკვები ღირებულება – გრეიფრუტი უფრო დაბალკალორიულია და მდიდარია ანტიოქსიდანტებით, განსაკუთრებით ლიკოპენით (წითელი ჯიშის შემთხვევაში), ხოლო ფორთოხალი უფრო მაღალია ნახშირწყლებით და შეიცავს უფრო მეტ C ვიტამინს.

გამოყენება – ფორთოხალი ხშირად გამოიყენება წვენის, დესერტების და სალათების მოსამზადებლად, ხოლო გრეიფრუტს ხშირად მიირთმევენ საუზმეზე, ასევე იყენებენ დიეტებში წონის დაკლებისთვის.

სამედიცინო ეფექტი – გრეიფრუტი შეიცავს ნაერთებს, რომლებიც შეიძლება ურთიერთქმედებდეს გარკვეულ მედიკამენტებთან, ამიტომ მისი მიღება შეზღუდული უნდა იყოს ზოგიერთი წამლის მიღებისას. ფორთოხალს მსგავსი ეფექტი ნაკლებად აქვს.

ამ განსხვავებების მიუხედავად, ორივე ხილი ძალიან სასარგებლოა და მდიდარია ვიტამინებითა და მინერალებით.

რატომ უნდა დავამატოთ სალათში ძმარი?

0
{"remix_data":[],"remix_entry_point":"challenges","source_tags":["local"],"origin":"unknown","total_draw_time":0,"total_draw_actions":0,"layers_used":0,"brushes_used":0,"photos_added":0,"total_editor_actions":{},"tools_used":{"transform":1},"is_sticker":false,"edited_since_last_sticker_save":true,"containsFTESticker":false}

სალათის გასახალისებლად და მისი გემოს გასაუმჯობესებლად ძმარი ერთ-ერთი საუკეთესო ინგრედიენტია.

ძმარი არა მხოლოდ არომატისა და გემოს გაძლიერებისთვისაა, არამედ ჯანმრთელობისთვის მრავალი სარგებელიც მოაქვს.

ძმარი ხელს უწყობს სალათის არომატების გაერთიანებას და მათ უფრო გამოკვეთილ და საინტერესო გემოს აძლევს. მისი მჟავე ნოტები ხსნის მწვანილების და ბოსტნეულის ბუნებრივ სიტკბოს, რაც კერძს უფრო დაბალანსებულსა და სასიამოვნოს ხდის.

ძმარი, განსაკუთრებით ვაშლის ან ღვინის ძმარი, შეიცავს სასარგებლო მჟავებს, რომლებიც ეხმარება საჭმლის მონელებას. ის აუმჯობესებს კუჭის მჟავიანობას და ხელს უწყობს საკვების უკეთ შეთვისებას.

ძმარი მდიდარია ანტიოქსიდანტებით, რომლებიც ებრძვიან თავისუფალ რადიკალებს და ანელებენ ორგანიზმის დაბერების პროცესს. განსაკუთრებით სასარგებლოა წითელი ღვინის ძმარი, რომელიც შეიცავს პოლიფენოლებს და სხვა სასარგებლო ნაერთებს.

თუ სალათს ცხიმიანი საწებლის ნაცვლად ძმარს დავუმატებთ, შეგვიძლია მნიშვნელოვნად შევამციროთ კალორიების რაოდენობა. ძმარი დაბალკალორიულია და ეხმარება წონის კონტროლში.

კვლევები აჩვენებს, რომ ძმარი ხელს უწყობს სისხლში შაქრის დონის კონტროლს. ის განსაკუთრებით სასარგებლოა მათთვის, ვინც დიაბეტითაა დაავადებული ან უნდა, რომ თავიდან აიცილოს სისხლში შაქრის უეცარი მატება.

ძმარს ანტიბაქტერიული თვისებები აქვს, რაც ხელს უშლის ბაქტერიების გამრავლებას და ხელს უწყობს სალათის უფრო ხანგრძლივად სიჯანსაღის შენარჩუნებას.

როგორი ძმარი შევარჩიოთ სალათისთვის?

სალათებისთვის საუკეთესოა:

ვაშლის ძმარი – აქვს მსუბუქი ხილის არომატი და სასარგებლოა ორგანიზმისთვის.

ღვინის ძმარი – იდეალურია ხმელთაშუაზღვის სამზარეულოსთვის და აძლევს განსაკუთრებულ გემოს.

ბალზამიანი ძმარი – ოდნავ ტკბილი და არომატული, შესანიშნავია ტკბილ-მარილიანი სალათებისთვის.

ბრინჯის ძმარი – უფრო მსუბუქი და ნაკლებად მჟავე, შესაფერისია აზიური კერძებისთვის.

როგორ დავამატოთ ძმარი სწორად?

ძმარი უნდა შევურიოთ ზეთთან (უმჯობესია ზეითუნის ზეთი) და სანელებლებთან, რათა მივიღოთ დაბალანსებული გემო.

ძმარი არა მხოლოდ სალათის გემოს აუმჯობესებს, არამედ ჯანმრთელობისთვის მრავალი სარგებელიც მოაქვს. ის ეხმარება საჭმლის მონელებას, ამცირებს კალორიების რაოდენობას, არეგულირებს სისხლში შაქრის დონეს და მოქმედებს როგორც ბუნებრივი კონსერვანტი. ამიტომ, თუ ჯანსაღ და არომატულ სალათს ამზადებთ, არ დაგავიწყდეთ ძმარის დამატება!

კომბოსტო შეიცავს ბევრ ვიტამინს, თუმცა გემოთი დიდად არ გამოირჩევა და ბევრსაც არ უყვარს, მაგრამ მისი მომზადების ბევრი ორიგინალური რეცეპტი არსებობს. აი ერთ-ერთი რეცეპტი

0
#post_seo_title

კომბოსტო ბევრ ვიტამინსა და მინერალს შეიცავს და საკმაოდ სასარგებლო ბოსტნეულია ორგანიზმისთვის, მაგრამ ცალკე აღებული კომბოსტოს გემო ბევრს მაინცდამაინც არ უყვარს. თუმცა მისგან უამრავი გემრიელი კერძის მომზადებაა შესაძლებელი. ერთ-ერთი ასეთია მოშუშული კომბოსტო, რომელიც კალორიული და ნოყიერი სადილისთვის საუკეთესო გარნირია. კერძის გერმანულ ვარიანტში კაშკაშა ფერებთან ერთად აღსანიშნავია გემოს საოცარი სიმსუბუქეც.

ინგრედიენტები

  • ერთი ცალი ჭარხალი
  • ერთი ცალი სტაფილო
  • ორი თავი ხახვი
  • ერთი ს. კ. ღვინის ძმარი
  • ასი მლ წყალი
  • ნახევარი თავი კომბოსტო
  • ერთი ცალი ვაშლი
  • ზეთი გემოვნებით
  • მარილი და შავი პილპილი გემოვნებით
  • მიხაკი გემოვნებით

მომზადება

  1. ჭარხალი დაჭერი წვრილად და ჩაყარე ცხელ ზეთიან ტაფაში. დაამატე ძმარი და შუშე ათი წუთი.

  1. დაჭერი სტაფილო ზოლებად და ჩაამატე ჭარხალს.

  1. ხახვი დაჭერი ნახევარრგოლებად დამიამატე ბოსტნეულს. შუშე კვლავ ათი წუთი. შემდეგ დაამატე მარილი, პილპილი, მიხაკი, აურიე და შუშე თავდახურულში 20 წუთი.

  1. კომბოსტო დაჭერი თხლად, ხელით ასრისე და ჩაყარე ბოსტნეულიან ტაფაში. დაამატე წყალი და ხარშე ათი წუთი.

  1. ვაშლი გახეხე წვრილად და დაამატე ბოსტნეულს. შუშე კვლავ 20 წუთი. საჭიროების მიხედვით დაამატე წყალი.

ასე მომზადებული მოშუშული კომბოსტო შესანიშნავი არჩევანია მმარხველებისთვისაც. მისი მირთმევა შეიძლება როგორც ცხელი, ასევე ცივი სახით.

როგორ მოგეწონათ რეცეპტი? გაგვიზიარეთ კომენტარებში თქვენი აზრი!

როგორ მოვამზაადოთ უგემრიელესი ყავა

0
#post_seo_title

უგემრიელესი ყავა შეგიძლიათ მოამზადოთ საკუთარ სამზარეულოში.ის არ იქნება კაფეს ყავაზე უარესი, შესაძლოა უკეთესიც კი გამოვიდეს.

შეიტყვეთ არომატული სასმელის მომზადების ნაკლებად ცნობილი მეთოდის შესახებ ქვემოთ მოცემულ სტატიაში.

ჯეზვეში ჩაყარეთ 2 ჩაის კოვზი მაღალი ხარისხის მარცვლის ყავა (სასურველია ახლად დაფქული).

დაამატეთ მარილის რამდენიმე კრისტალი. გემოს დასაბალანსებლად საჭიროა, მაგრამ სასმელში შესამჩნევი არ უნდა იყოს.

თუ გსურთ ტკბილი ყავა, დაამატეთ შაქარი გემოვნებით.

ჩაასხით 100-150 მლ ცივი წყალი. დამოკიდებულია იმაზე, თუ რამდენად ძლიერი ყავა გიყვართ.

დადგით მაღალ ცეცხლზე და დაელოდეთ ქაფის თანდათან ამოსვლას. შეამცირეთ ცეცხლი და როცა სასმელი ქაფს მოიგდებს, გააჩერეთ 20 წამით, რომ ჩავიდეს. შემდეგ კვლავ დადგით ცეცხლზე და ასე სულ სამჯერ გაიმეორეთ.

 განზე გადადგით და ყავას დააპკურეთ ცივი წყლის წვეთები, რომ გაგრილდეს. გააჩერეთ რამდენიმე წუთი და ჩაასხით ჭიქაში. ჭიქა უნდა იყოს ცხელი – ამისათვის გამოავლეთ მდუღარე წყალი.

#drpkhakadze #გიორგიფხაკაძე #pitskhelauri #აქხარისხია

გაიგეთ მეტი ჩვენს ტელეგრამ არხზე შემოგვიერთდით ტელეგრამზე: https://t.me/SheniEkimi

ღორის ხორცი, ლიმნის წვენი და მაგარი ყველი – საუკეთესო კომბინაციაა

0
#post_seo_title

არსებობს პროდუქტები, რომელთა მეშვეობითაც მარტივი კერძები საოცრად ღირებული გახდება. ერთ-ერთი მათგანია ღორის ხორცი.

ღორის ხორცი აიღეთ, საკმარისია დაამატოთ ფორთოხალი ან ქლიავი, რომ საყვარელი ხორცი უფრო რბილი, გემრიელი და არომატული გახდება. კარტოფილი, მაკარონი და სოკო კერძს დამანაყრებელს გახდიან. ტკბილი სოუსი კი მას სუფრის ვარსკვლავად აქცევს.

მიუხედავად იმისა, რომ ღორის ხორცის ჩხირები ყველით ბიუჯეტური და მოკრძალებული ვარიანტია, მისი გემო იმედებს ნამდვილად არ გაგიცრუებთ. თუ არ გსურთ ნახევარი საღამო სამზარეულოში გაატაროთ, მიმართეთ ამ რეცეპტს.

ინგრედიენტები

ღორის ხორცი 500გ

დამარილებული კიტრი 2-3ც

მაგარი ყველი 100-130გ

ლიმნის წვენი 2 ს.კ.

მარილი, შავი პილპილი

მომზადება

გარეცხეთ ხორცი. გამოაშრეთ, დაჭერით თხელ ფენებად.

თითოეული მათგანი საკვებისთვის განკუთვნილ პარკში შეახვიეთ და დაკეპეთ.

მოაყარეთ პილპილი. დაასხით ლიმნის წვენი. მოათავსეთ ერთ ჭურჭელში და დატოვეთ ნახევარი საათით.

თითოეული კიტრი 4 ნაწილად დაჭერით. მაგარი ყველი საშუალო ნაჭრებად.

ხორცს კიდევ ერთხელ მოაყარეთ პილპილი და მარილი.

აიღეთ 1 ნაჭერი ხორცი. მოათავსეთ დაფაზე. დაადეთ ყველი და კიტრის ნაჭერი.

გადაახვიეთ.

გააცხელეთ ზეთი. შეწვით რულეტები ორივე მხარეს.

გაზქურის ტემპერატურა 180 გრადუსზე დააყენეთ. მოათავსეთ გაზქურაში კიდევ 12 წთ.

#drpkhakadze #გიორგიფხაკაძე #pitskhelauri #აქხარისხია

გაიგეთ მეტი ჩვენს ტელეგრამ არხზე შემოგვიერთდით ტელეგრამზე: https://t.me/SheniEkimi