პარასკევი, ოქტომბერი 3, 2025
- Advertisement -spot_img
მთავარი წაკითხვა

ამ დესერტმა მსოფლიო პოპულარობა მოიპოვა. უფრო უკეთესია, ვიდრე ფოტოზე.

0
#post_seo_title

ტაივანის კვერცხის ღვეზელი “კასტელა”

კასტელას კვერცხის ღვეზელი პოპულარული იაპონური დესერტია, რომელმაც მსოფლიო პოპულარობა მოიპოვა. ჰაეროვანი დელიკატესი მზადდება ინდუსტრიული მასშტაბით და ექსპორტზე გადის მსოფლიოს სხვადასხვა ქვეყანაში. ტორტი განსაკუთრებით პოპულარულია ტაივანში. სწორედ იქ დაიწყეს მისი დამზადება საკუთარი გზით, მაგრამ ორიგინალს არ ჩამოუვარდება.

დესერტის მოსამზადებლად მნიშვნელოვანია გახსოვდეთ რამდენიმე მნიშვნელოვანი ნიუანსი. პირველ რიგში, ინგრედიენტების რაოდენობა პირდაპირ დამოკიდებულია ფორმის ზომაზე. ჩვენს შემთხვევაში, ჩვენ გვჭირდება კვადრატული 18 სანტიმეტრიანი საცხობი ფორმა. მეორეც, კვერცხის ღვეზელი ცხვება დაბალ ტემპერატურაზე წყლის აბაზანაზე პირდაპირ ღუმელში. არაჩვეულებრივია, არა?

ინგრედიენტები

ხორბლის ფქვილი 100 გრ

კარაქი 100 გრ

რძე 100 მლ

შაქარი 100 გრ

კვერცხი 6 ც

ვანილის ექსტრაქტი გემოვნებით

მომზადება

გამოაცალკევეთ ცილა გულებისგან. ფქვილი გაცერით. შემდეგ ქვაბში შეურიეთ რძე და კარაქი.

გაადნეთ ინგრედიენტები დაბალ ცეცხლზე.  ჩაასხით ცხელი ნარევი ფქვილში და საფუძვლიანად აურიეთ. ცომს სათითაოდ დაუმატეთ კვერცხის გული.

შემდეგ ცომს დაუმატეთ თხევადი ვანილის ექსტრაქტი გემოვნებით. კვერცხის ცილა ათქვიფეთ შაქართან ერთად, სანამ თეთრი არ გახდება. შემდეგ, დარჩენილი ცომი დაასხით ცილაში.

ნაზად აურიეთ მასა. ამავდროულად, ცომი მოურიეთ საათის ისრის მიმართულებით.

კვადრატულ საცხობ ჭურჭელს გარედან ამოაკარით ცელოფანი. შემდეგ ფოლგა. შიგნიდან დააფარეთ სქელი პერგამენტი.

ჩაასხით ცომი ფორმაში და გაასწორეთ ზედაპირი. ფორმა ცომთან ერთად მოათავსეთ სხვა უფრო დიდი ზომის ფორმაში. შეავსეთ იგი ცხელი წყლით მინიმუმ 80 გრადუსით.

ღვეზელი წყლიანი აბაზანათ შედგით ღუმელში 65-70 წუთით 150 გრადუსზე.

ტაივანის კვერცხის ღვეზელი „კასტელა“ მზად არის. მიირთვით დესერტი მართკუთხა ნაჭრებად დაჭრილი. თქვენ ასევე შეგიძლიათ წაუსვათ მას კარაქი. გემრიელად მიირთვით!

 

ენისა და ბოსტნეულის მადისაღმძვრელი სალათი პიკანტური სოუსით და არცერთი წვეთი მაიონეზით. დიდხანს არ ვამხელდი რეცეპტს.

0
#post_seo_title

მარტივად შეგიძლიათ მოამზადოთ ევროპული დონის დელიკატესი. ძროხის ენა საოჯახო ვახშმისთვისაც და სადღესასწაულო სუფრისთვისაც კარგი იდეაა.

ღორის ან საქონლის ენა, ერთის მხრივ, ჩვეულებრივი სუბპროდუქტია, მეორეს მხრივ კი – დელიკატესი. მისგან მსოფლიოში უამრავ კერძს ამზადებენ. ენის შეწვა და დამარინადებაც არის შესაძლებელი. რესტორნის დონის კერძები გამოდის.

ენის სალათი მაიონეზის გარეშე

ინგრედიენტები

ძროხის ენა 300 გ

სტაფილო 1 ცალი

კიტრი 1 ცალი

ხახვი. 0,5 თავი.

ისპანახი 50 გრ

სოიოს სოუსი 2 ს.კ.

ზეითუნის ზეთი 2 ს.კ.

შავი პილპილი, მარილი გემოვნებით

მომზადება

ყველაზე მთავარი ენის მომზადებაში არის – მისი მოხარშვა. ენის მოხარშვის დრო: ხბოს ენის მოხარშვის დრო – 1-1,5 საათი; ძროხის ანის მოხარშვის დრო – 2,5-3 საათი; ღორის ენის მოხარშვის დრო – 2-2,5 საათი; გავრეცხოთ ენა, ჩავდოთ ქვაბში და დავასხათ ცივი წყალი. დავდგათ ცეცხლზე და ავადუღოთ. როცა დაიწყებს დუღილს მოვაშოროთ ქაფი. ადუღების შემდე განვაგრძოთ ენის მოხარშვა დაბალ ცეცხლზე 1 საათი. ამის შემდეგ ჩავყაროთ ქვაბში 1 თავი ხახვი, სტაფილო, ოხრახუში და გავაგრძელოთ ხარშვა 45 წუთის განმავლობაში. დავამატოთ მარილი, დაფნის ფოთოლი და წიწაკა. ვხარშოთ კიდევ 15-20 წუთი. თუ ენა მზად არ იქნება, ეს შეგვიძლია მოვსინჯოთ ჩანგლით, მაშინ ვხარშოთ კიდევ 20 წუთი. ამოვიღოთ ენა და ჩავდოთ ცივ წყალში. გავაჩეროთ 2 წუთი და მაშინათვე მოვაცალოთ კანი. კანი ადვილად ცილდება. ამის შემდეგ გავაციოთ ენა და დავჭრათ ნაჭრებად.

ამავდროულად, გაასუფთავეთ სტაფილო,  კიტრი და დაჭერით ზოლებად. ხახვი გაასუფთავეთ, დაჭერით თხელ ნახევარრგოლებად.

შეგიძლიათ ხახვი ძმრის მარინადში გააჩეროთ დაახლოებით 15 წუთის განმავლობაში, მაგრამ ეს არ არის აუცილებელი, რადგან სოიოს სოუსს ვიყენებთ. გაციებული ენა ასევე დაჭერით ზოლებად.

ძროხის ენა და ბოსტნეული ერთმანეთს შეურიეთ, დაასხით სოიოს სოუსი, ზეითუნის ზეთი. მარილი და პილპილი გემოვნებით. ნაზად, მაგრამ საფუძვლიანად ურიეთ ინგრედიენტები.

დატოვეთ სალათი მაცივარში ნახევარი საათის განმავლობაში, სანამ მიირთმევთ. შემდეგ კერძი მოათავსეთ ისპანახით გაფორმებულ თეფშზე და მიიტანეთ სუფრასთან.

ასეთი ახალი და პიკანტური საჭმელი მოეწონებათ როგორც მოზრდილებს, ისე პატარებს. მოგწონთ მოხარშული ენა? თქვენ რა კერძებს ამზადებთ ამ პროდუქტით?

10 ყველაზე კალორიული საკვები

0

რაციონის შედგენისას აუცილებელია საკვების კალორიულობის ცოდნა და გათვალისწინებაც. კვების სპეციალისტები 10 ყველაზე კალორიული პროდუქტის შესახებ შეთანხმდნენ.

1. ზეთოვანი კულტურები
ანუ პროდუქტები, რომლებიც ზეთის გამოსახდელად გამოიყენება: მზესუმზირა, ნიგოზი, თხილი, ნუში, კედარის კაკალი… ისინი დიდი რაოდენობით ცხიმს შეიცავენ და შესაბამისად მაღალკალორიულია.

2. ძეხვეული
ძეხვეული ძირითადად ღორის ხორცისგან მზადდება. შესაბამისად, მასში ბევრი ნაჯერი ცხიმია, რომელიც სულაც არ არის სასარგებლო. არ დაგვავიწყდეს დიდი რაოდენობით მარილიც, რომელიც არანაკლებად მავნეა.

3 ჩიპსები
დიახ, ბევრისთვის საყვარელ ამ სასუსნავს კალორიების მეტი არც არაფერი მოაქვს ორგანიზმისთვის.

4. შოკოლადი
ის გვანიჭებს სიამოვნებას, გვაბედნიერებს, გვიმაღლებს განწყობას…. და მოაქვს კალორიები. მნიშვნელობა არ აქვს რძიანი იქნება, შავი თუ თეთრი, 100 გრამში დაახლოებით 530 კკალ-იაა, ანუ დაახლოებით 65 კკალ 1 პატარა, 10 გრამიან კვადრატში. რა თქმა უნდა, დღეში 1-2 კვადრატი ტრაგედია არ არის, მაგრამ არავითარ შემთხვევაში მთელი ფილა, საღამოს, ტელევიზორთან.

5. პოპკორნი
პოპკორნი შუცვლელია კინოსეანსების ან მეგობრებთნ ერთად ფილმის ყურების დროს: ხრაშუნობს, მსუბუქია და მაშინაც შეგვიძლია მივირთვათ, როცა არ გვშია. მაგრამ მასში იმდენივე კალორიაა, რამდენიც შოკოლადში.

6. ნამცხვრები და ბისკვიტები
ყველაზე მეტი ცხიმი ფხვიერ და ფენოვან ცომშია, შესაბამისად ასეთი ცომით დამზადებული პროდუქტი მაღალკალორიულობით გამოირჩევა. ამ სიაში შედის ხრაშუნა ნამცხვრებიც, რომელიც ასევე ფხვიერი ცომით მზადდება, ხშირად ემატება არანაკლებ კალორიული ქიშმიში, შოკოლადი, ნუში, თხილი, ნიგოზი.

8. პაშტეტი
ამ კატეგორიაში ინდუსტრიული პაშტეტი შედის, რომელიც დიდი რაოდენობით ცხიმს შეიცავს. თუმცა, ვისაც ეს პროდუქტი ძალიან უყვარს, მისი მომზადება თავადაც შეუძლია, ეს ძალიან მარტივია, ბევრად გემრიელი და რაც მთავარია ჯანსაღი.

9. შოკოლადის ბატონები
სნიკერსი, მარსი, ბაუნტი… მადისაღმძვრელი სარეკლამო რგოლები მუდამ მათი გასინჯვისკენ მოგვიწოდებენ, მაგრამ არ დაგვავიწყდეს, რომ ყოველ 100 გრამში 460 კკალორიაა, ამასთან დიდი რაოდენობით ცხიმსაც შეიცავენ. როგორც წესი ეს პალმის ცხიმია – ორგანიზმისთვის აბსოლუტურად უსარგებლო.

10. ყველი
ეს პროდუქტი, თავისთავად, ძალიან სასარგებლოა და ორგანიზმისთვის საჭირო კალციუმს, ცილას შეიცავს. თუმცა ზოგიერთი სახეობა, განსაკუთრებით კი ევროპული ტიპის ყველეული, დიდი რაოდენობით ცხიმს შეიცავს, ხშირად 50 %-საც კი. ამასთანავე, ყველი ხშირად შედის სხვა კერძების შემადგენლობაშიც, რაც ჩვენს რაციონში მის რაოდენობას ზრდის.

არავინ ამბობს, რომ ზემოთ ჩამოთვლილი პროდუქტები მთლიანად უნდა ამოვიღოთ რაციონიდან, მით უფრო, თუ მათი მიღება უკვე ჩვევაში გვაქვს. არც გამუდმებით კალორიების თვლა და გრამობით აწონვაა საჭირო. უბრალოდ, უნდა ვიცნობდეთ პროდუქტს, რომელსაც მივირთმევთ და შეგვეძლოს საკუთარი გასტრონომიული ჩვევების გაკონტროლება.

წყარო

მადისაღმძვრელი ღვეზელი ცხარე შიგთავსით.

0
#post_seo_title

რატომ არის სადგურის ღვეზელები ასეთი გემრიელი და როგორ მოვამზადოთ ისინი სახლში

რატომ არის სადგურის ღვეზელები ასე გემრიელი? შესაძლოა,  მზარეულებმა იციან რაიმე განსაკუთრებული საიდუმლო. ან ცხობას აქვს მოგზაურობის უნიკალური გემო? როგორც არ უნდა იყოს, შემწვარი ღვეზელების ცომის ეს რეცეპტი, არ არის საიდუმლო, რომელიც იმალება შვიდი საკეტის შიგნით. მოხარული ვართ, რომ გაგიზიაროთ ის.

შემწვარი ღვეზელების რეცეპტი

ღვეზელები კარტოფილით, ხორცით, ღვიძლით, კომბოსტოთი – ფურშეტი ყველა გემოვნებისთვის. რატომღაც ყველაზე მეტად კარტოფილით და მწვანილით ღვეზელები მომეწონა: წვნიანი, ცხიმიანი, თითქოს ტაფიდან ახლად ამოღებული.

ყველა არ არის დარწმუნებული სადგურის ღვეზელების ხარისხსა და სიახლეში. ვისაც ეხერხება ცხობა, გთავაზობთ თავად მოამზადოთ ისინი. შემწვარი ღვეზელების რეცეპტი ძალიან მარტივია. ყველა დიასახლისი გაუმკლავდება ამას!

ინგრედიენტები

200 მლ კიტრის მწნილის წვენი

200 მლ კარტოფილის ბულიონი

1 ჩ.კ მარილი

1 ჩ.კ შაქარი

7 გ საფუარი

4 ს.კ. მცენარეული ზეთი

800გრ ფქვილი

4-5 ცალი. კარტოფილი

მარილი, წიწაკა, პაპრიკა

1 ხახვი

მომზადება

კიტრის მწნილის წვენი ჩაასხით ღრმა თასში, დაუმატეთ წყალი, რომელშიც მოხარშეთ კარტოფილი. მარილი და პილპილი, შემდეგ აურიეთ. დაუმატეთ მშრალი საფუარი და მცენარეული ზეთი, კვლავ აურიეთ ერთგვაროვანი მასის მიღებამდე.

შემდეგ ჩაყარეთ გაცრილი ფქვილი თასში მარილწყალთან ერთად, ბულიონი და საფუარი.  დაიწყეთ ცომის მოზელა. შემდეგ გადააფარეთ ცელოფანი და გააჩერეთ 40 წუთის განმავლობაში.

შევსება

ამ დროს, სანამ სანამ ცომი გაფუვდება გააკეთოთ გულსართი. მოხარშეთ კარტოფილი და გააკეთეთ პიურე. მოაყარეთ მარილი, პილპილი და პაპრიკა. თუ გსურთ, შეგიძლიათ დაამატოთ მწვანილი. ხახვი წვრილად დაჭერით, შეწვით მცენარეულ ზეთში და ასევე დაუმატეთ კარტოფილს. აურიეთ.

როცა ცომი ამოვა, ამოიღეთ თასიდან სამუშაო ზედაპირზე. უბრალოდ არ დაგავიწყდეთ მანამდე სუფრის ზეთით შეზეთვა, რომ ცომი არ დაეკრას. გაყავით ორ თანაბარ ნაწილად, რომელთაგან თითოეული კიდევ რამდენიმე ნაწილად. გააკეთეთ ცომის პატარა ბურთულები. თითოეულში შიგთავსი მოათავსეთ, შემდეგ კი ნამცხვარი შუაში გაჭერით.

ჩაასხით მცენარეული ზეთი ღრმა ტაფაში. შეწვით თითოეული ღვეზელი ორივე მხრიდან, სანამ ოქროსფერი არ გახდება. ყველა ღვეზელი დადეთ ქაღალდის ხელსახოცებზე, რომ ზეთი დაიწუროს.

ცნობილი სადგურის ღვეზელები მზადაა!

შემწვარი ღვეზელების რეცეპტი მართლა საჩუქარია! ისინი ფუმფულა და ბუმბულივით რბილი გამოდის და ბევრად უფრო გემრიელი ვიდრე სადგურზე. გემრიელად მიირთვით!

 

გაგაცნობთ ნიუ-იორკში მდებარე უძველეს ქართული რესტორან-მუზეუმ ,,ფიროსმანს”

0

სტატიაში ქართულ კერძებთან ერთად, ყურადღება გამახვილებულია რესტორნის ინტერიერზე. “ფიროსმანში” ცნობილი ქართველი მხატვრის, ნიკო ფიროსმანის ნახატების რეპლიკებია კედელზე მოხატული.

“ფიროსმანი” ნიუ-იორკში პირველი და დღეს უძველესი ქართული რესტორანია, რომელიც ბრუკლინში 2001 წელს გაიხსნა. 2017 წელს ის ამერიკაში მოღვაწე ჟურნალისტმა და ჟურნალ “მამულის” რედაქტორმა – მანუჩარ კაჭახიძემ შეიძინა.

სრულად წაიკითხეთ აქ.

 

#drpkhakadze #gochadze  #shenisupra

წითელი ღვინით მომზადებული შოკოლადის ტორტი

0
#post_seo_title

დამეთანხმებით, რომ ალკოჰოლიან დესერტებს აქვს თავისებურად ორიგინალური არომატი. განსაკუთრებით უხდება ერთმანეთს ალკოჰოლი და შავი შოკოლადი. მით უფრო, თუ დესერტი სწრაფად მზადდება, ის ყველასთვის მისაღებია. შეგიძიათ შოკოლადის ტორტი მოამზადოთ წითელი ღვინით 

შოკოლადის ტორტი წითელი ღვინით  სულ რაღაც ნახევარ საათში მზადდება. და გემო ნამდვილად პიკანტური და საინრტერესოა.

ინგრედიენტები

  • 120 მლ წითელი ღვინო
  • 160 გ შაქარი
  • 150 გ ფქვილი
  • 13 გ გამაფხვიერებელი
  • 200 გ კარაქი
  • 70 გ კაკაო
  • 4 ცალი კვერცხი

მომზადება

  1. სქელძირიან ქვაბში ჩაასხი ღვინო. დაამატე დარბილებული კარაქის კუბები, შაქარი და კაკაოს ფხვნილი. აურიე და დადგი დაბალ ცეცხლზე.
  2. გაათბე, სანამ კარაქი სულ არ გადნება. შემდეგ გადმოდგი და ამ მასის 120 მლ გადაასხი ჭიქაში.

3. დარჩენილი მასა გადაიტანე თასში. ჩაამატე ფქვილი და კარგად აურიე. ამ მასას შეათქვიფე სათითაო კვერცხი.

4. ბოლოსკენ ცომს დაამატე გამაფხვიერებელი. აურიე. 23-25 სმ დიამეტრის საცხობ ფორმას მოუსვი ცხიმი.

5. ცომი გადაასხი ფორმაში და შედგი 180 გრადუსზე გაცხელებულ ღუმელში ნახევარი საათით.

6. მზა ნამცხვარი 15 წუთის შემდეგ გადაიტანე ფორმიანად დიდ თეფშზე და გაუკეთე ნაჩხვლეტები.

7. ნამცხვარს მოასხი ჭიქაში არსებული ღვინიანი მინანქრის მასა. როცა კარგად გაცივდება, ფორმა მოხსენი.

ღვინის სიტკბოს მიხედვით, რეცეპტში მითითებული შაქრის რაოდენობა შეგიძლიათ გაზარდოთ 250 გ მდე, გემოვნების მიხედვით.

გემრიელად მიირთვით და ასწავლეთ ეს ორიგინალური რეცეპტი სხვებსაც!

#drpkhakadze #pitskhelauri

გაიგეთ მეტი ჩვენს ტელეგრამ არხზე შემოგვიერთდით ტელეგრამზე: https://t.me/SheniEkimi

მოამზადეთ უგემრიელესი მოლდოვური კვერები კეფირით

0
#post_seo_title

როგორ მოვამზადოთ უგემრიელესი მოლდოვური კვერები -შენი რეცეპტით

მოლდოვური კვერები ძალიან ნაცნობია  უკრაინელი და მოლდოველი დიასახლისებისთვის. შიგთავსაც მრავალფეროვან პროდუქტებს იყენებენ: კარტოფილს, ხაჭოს, მწვანილს, კვერცხს…. ამჯერად წარმოგიდგენთ კეფირზე ხახვითა და კვერცხით. რბილი კვერები უხდება სუპს, ცხელ სასმელებს და ღვინოს. გასინჯეთ – ძალიან გემრიელია.

ინგრედიენტები: ხორბლის ფქვილი 330გ. შაქარი 1 ს.კ. კვერცხი 4 ცკეფირი 250მლ. ხახვი 1 ც.  მწვანე ხახვი 1 კონა. მზესუმზირის ზეთი 3 ს.კ. ნაღების კარაქი 30გ. სოდა 1 ჩ.კ. მარილი, შავი პილპილი, კამა
მომზადება

აურიეთ სოდა კეფირთან. დაამატეთ 1 ჩ.კ. მარილი და შაქარი. აურიეთ.

დააყარეთ ფქვილი. მოზილეთ რბილი ცომი.

შიგთავსისთვის დაჭერით მოხარშული კვერცხი. წვრილად დაჭერით ხახვი და შეწვით ნაღების და მცენარეულ ზეთში. დაამატეთ მწვანე ხახვი და შეწვით კიდევ რამდენიმე წუთი. გადმოიღეთ ცეცხლიდან. აურიეთ კვერცხთან, დაამატეთ მარილი და პილპილი.

გაყავით ცომი 6 ერთნაირ ნაწილად. თითოეული მათგანი წვრილად გააბრტყელეთ. შუაში ხახვისა და კვერცხის შიგთავსი მოათავსეთ და დახურეთ.

მოხურვისას ცომი გვერდებიდან წამოიღეთ და ნაკერი შუაში მოახვედრეთ. კონვერტის ფორმა უნდა გამოგივიდეთ.

კუთხეები თითებით გაჭიმეთ და ცენტრში წამოიღეთ. მსგავსი 6კუთხა ფორმის უნდა გახდეს.

გააცხელეთ ტაფაზე მცენარეული ზეთი. მოათავსეთ კვერი ნაკერით ქვევით, ხელებით ოდნავ დააჭირეთ. შეწვით ოქროსფერ შეფერილობამდე ნელ ცეცხლზე.

გადმოიღეთ ქაღალდის პირსახოცზე, რათა ზედმეტი ცხიმები გაიწოვოს.

მიირთვით არაჟანთან ან სოუსთან ერთად.

#drpkhakadze #pitskhekauri

გაიგეთ მეტი ჩვენს ტელეგრამ არხზე შემოგვიერთდით ტელეგრამზე: https://t.me/SheniEkimi

ტკბილი ძეხვი – გემრიელი დელიკატესი, რომელიც არ ვნებს ფიგურას.

0
#post_seo_title

ვერ წარმომიდგენია ცხოვრება ტკბილის გარეშე. ის აუმჯობესებს განწყობას, აადვილებს დილით გაღვიძებას, ტვინის ეფექტურად მუშაობას. ტკბილზე დამოკიდებულებას ზიანი მოაქვს ორგანიზმისთვის, იწვევს ზედმეტი სანტიმეტრების გაჩენას.

 

აღმოვაჩინე გემრიელი ტკბილეული, რომლითაც შეგიძლიათ ისარგებლოთ შიშის გარეშე, ფიგურის დაუზიანებლად.

შემადგენლობა

250 გ ფინიკი

250 გ  გარგარის ჩირი

50 გრამი ნუშის გული

50 გ კეშიუ (მიწის თხილი)

50 გრ ნიგოზი

50 გ მზესუმზირის თესლი

100 გ სეზამი(სელი)

ერთი ფორთოხლის კანი

დარიჩინის ჩხირი

კარდამონი (ილი)

მომზადება:

ფინიკი (ინდისხურმა) გაასუფთავეთ კურკებისგან და გარგარის ჩირთან ერთად გაატარეთ ხორცსაკეპ მანქანაში. ნიგოზი, თხილი, მზესუმზირა, ნახევარი სეზამი დახალეთ და შეურიეთ გატარებულ მასაში. დაუმატეთ  ცედრა, დარიჩინი, ილი და აურიეთ ხელით კარგად. გააკეთეთ ორი ან სამი ძეხვი და მოაყარეთ დარჩენილი სელის თესლი. გადაახვიეთ თითოეულს საკვები ცელოფანი და რამოდენიმე საათით მოათავსეთ მაცივარში. როცა ტკბილი მოგესურვებათ, მიირთვით ეს გემრიელი ტკბილეული. შეგიძლიათ მიირთვათ ჩაისთან, ყავასთან ან უბრალოდ ისაუზმოთ ამ არაჩვეულებრივი ძეხვით.

 

ხაჭოს ვარენიკები რომლის გემოც ბავშვობაში დაგაბრუნებთ

0
#post_seo_title

ხაჭოს ვარენიკები ბავშვობიდან ყველას უყვარს. სახლის პირობებში მომზადებული ბევრად უფრო გემრიელი და ფაფუკი გამოდის, ვიდრე ის, რაც მზა სახით იყიდება. უმჯობესია, თუ ვარენიკს კეფირზე მოამზადებთ.

ხაჭოს ვარენიკები, უკრაინული და ნამდვილი საერთოდ არ ჰგავს ნახევარფაბრიკატებს. ისინი ნახევარმთვარის ფორმის პელმენებს უფრო წააგავს.

დღეს ჩვენ გთავაზობთ სწორედ უკრაინული ვარენიკების შეუდარებელ რეცეპტს.

ინგრედიენტები

  • 400 გ ხაჭო
  • 1 ცალი კვერცხი
  • 2 ს. კ. შაქარი
  • 300 მლ კეფირი
  • 2 ს. კ. მანი
  • 300 გ ფქვილი
  • 1 ჩ. კ. სოდა
  • ნახევარი ჩ. კ. მარილი

მომზადება

1. დაიწყეთ შიგთავსით: ხაჭო და კვერცხი კარგად ასრისეთ შაქართან და მანისთან ერთად. დააფარეთ სამზარეულოს ცელოფანი, რათა არ გაშრეს და გადადეთ გვერდზე. მანი უნდა გაფუვდეს.

2. გაცერით ფქვილი, შეურიეთ მას სოდა და მარილი. შემდეგ დაამატეთ კეფირი და მოზილეთ რბილი ცომი, რომელიც ხელებს ეკრობა.

3. მოაყარეთ ცომს ფქვილი, დააფარეთ სამზარეულოს ცელოფანი და დაასვენეთ ათი წუთით.

4. ცომი გააბრტყელეთ მრგვლად ნახევარი სმ სისქის ფირფიტის სახით. ამოჭერით მისგან წრეები.

5. შიგთავსი დაადეთ ცომს და ცოტათი გაჭიმეთ. შემდეგ შეუერთეთ ნაპირები თქვენთვის მოსახერხებელი მეთოდით.

6. აადუღეთ წყალი და მოხარშეთ ვარენიკები ჩვიდი წუთის განმავლობაში. შეგიძლიათ ჭარბი რაოდენობა გაყინოთ.

ასეთი ვარენიკის ცომი გამოდის უფრო წვნიანი და ჰაეროვანი. ის არ იშლება. მსგავს ცომში ნებისმიერი შიგთავსი გემრიელი იქნება. თუმცა ყველაზე მეტად ხაჭოსა და კენრის კომბინაციაა წარმატებული. ასევე შეგიძლიათ გამოიყენოთ გაყინული ალუბალი ან მარწყვი – ასეთ შემთხვევაში ვარენიკები ივსება ტკბილი წვენით და ხარშვისას მაინც არ იშლება.

გემრიელად მიირთვით! გაუზიარეთ რეცეპტი მეგობრებსაც!

#drpkhakadze #pitskhelauri

გაიგეთ მეტი ჩვენს ტელეგრამ არხზე შემოგვიერთდით ტელეგრამზე: https://t.me/SheniEkimi

ვეგეტარიანული სოკოს კატლეტები

0
#post_seo_title

გადავწყვიტეთ გაგიზიაროთ ვეგანების ერთ-ერთი საყვარელი კატლეტი – სოკოს კატლეტის რეცეპტი, რომელიც, აგრეთვე, იდეალურია მარხვის დროს

სოკოს კატლეტი უხდება ნებისმიერ გარნირს, განსაკუთრებით კი სალათებს და შემწვარ ბოსტნეულს.

ინგრედიენტები:

1 კგ. ქამა სოკო

1 ჭიქა წიწიბურა

1 ს.კ. კარტოფილის სახამებელი

კამა, ოხრახუში, მარილი, პილპილი – გემოვნებით.

მომზადების წესი:

მოხარშეთ ქამა სოკო.

მოხარშეთ წიწიბურა სოკოს ნახარშში.

გაატარეთ სოკო და მწვანილი ხორცსაკეპ მანქანაში.

შეურიეთ ერთმანეთს სოკო და წიწიბურა. დაამატეთ სახამებელი, მარილი და პილპილი.

მიეცით კატლეტის ფორმა და შეწვით.

გემრიელად მიირთვით.

#drpkhakadze #pitskhelauri

გაიგეთ მეტი ჩვენს ტელეგრამ არხზე შემოგვიერთდით ტელეგრამზე: https://t.me/SheniEkimi