პარასკევი, აგვისტო 15, 2025
- Advertisement -spot_img

ბრინჯი – პოპულარული მარცვლეულის მომზადების ახალი ვარიანტი

0
#post_seo_title

რატომ დავამატოთ ჩაი და ლიმონის წვენი ბრინჯში: როგორია პოპულარული მარცვლეულის მომზადების ახალი ვარიანტი შეფ-მზარეულებისგან

ბრინჯი ითვლება ერთ-ერთ ყველაზე პოპულარულ გვერდით კერძად მსოფლიოს სხვადასხვა კუთხეში. ამიტომ, კულინარიაში შეგიძლიათ აღმოაჩინოთ ამ მარცვლეულის მომზადების მრავალი საიდუმლო.

ბრინჯი მომზადებისას, მაგალითად, თუ მომზადების პროცესში მარცვლეულს ემატება გარკვეული ინგრედიენტები, ამან შეიძლება გავლენა მოახდინოს საბოლოო კერძის გემოსა და თვისებებზე.

ზოგიერთი შეფ-მზარეული გვირჩევს ბრინჯი და მასში ლიმონის წვენის დამატებას. ითვლება, რომ ერთი ქვაბისთვის საკმარისია მხოლოდ 1 ს/კ. ლიმონის წვენი.

ბრინჯი რომ გემრიელი გამოვიდეს. ითვლება, რომ ლიმონის წვენი არა მხოლოდ უკეთესობისკენ ცვლის კერძის გემოს, მატებს მას დახვეწილ მჟავიანობას, არამედ ხდის მარცვლეულს ფანტიას. ასე რომ, თუ იშვიათად გამოგდით ფანტია ბრინჯი, უნდა სცადოთ ეს ლაიფჰაკი. რა თქმა უნდა, უმჯობესია ციტრუსის ახლად გამოწურული წვენის გამოყენება. მაგრამ, თუ ხელთ არ გაქვთ, მაღაზიაში ნაყიდი მზა სახითაც გამოდგება.

მზარეულები ასევე ამბობენ, რომ ბრინჯი შეიძლება ჩაიში მოხარშოთ. ამ პროცედურისთვის განსაკუთრებით შესაფერისია ჟასმინის ჩაი. მიჩნეულია, რომ ასეთი მომზადების შემდეგ ბრინჯი ერთმანეთში არ აიზილება და გემოს უკეთესობისკენაც შეუცვლის. დუღილის დროს შეგიძლიათ პირდაპირ ქვაბში დაუმატოთ ჟასმინის ჩაის რამდენიმე პაკეტი.

დარწმუნებული ვართ, რომ ბრინჯის მომზადების ასეთი ვარიანტები არასდროს გიცდიათ. თუ მზად ხართ ექსპერიმენტებისთვის და გსურთ სცადოთ რაიმე ახალი, უნდა დაამატოთ ეს საინტერესო ცხოვრებისეული ხრიკები თქვენს რეცეპტების წიგნში.

#drpkhakadze

#pitskhelauri

წყარო

 

ჩებურეკი მოამზადეთ განსაკუთრებული რეცეპტით

0
{"remix_data":[],"remix_entry_point":"challenges","source_tags":["local"],"origin":"unknown","total_draw_time":0,"total_draw_actions":0,"layers_used":0,"brushes_used":0,"photos_added":0,"total_editor_actions":{},"tools_used":{"transform":1},"is_sticker":false,"edited_since_last_sticker_save":true,"containsFTESticker":false}

შუა აზიური ქვეყნების ტრადიციული სამზარეულო ყოველთვის სავსეა ცხარე გემოებით და ხორცის კერძებით. მათ შორის პოპულარულია ჩებურეკი.მის რეცეპტს საინტერესო კუთხით წარმოგიდგენთ.

ჩებურეკი და მისი ცომი კეფირის დამატებით  უფრო რბილი და ელასტიური გამოვა და მარტივად მოამზადებთ.

ინგრედიენტები

ხორბლის ფქვილი 400გ

კეფირი 1 ჭიქა

კვერცხი 1 ც

ხორცის ფარში 500გ

ხახვი 2 ც

წყალი 5-6 ს.კ.

მზესუმზირის ზეთი 100მლ

მომზადება

ათქვიფეთ კვერცხი და კეფირი ჩანგლის მეშვეობით ერთგვაროვან მასამდე. დაამატეთ მარილი.

მასას პატარ-პატარა ნაწილებად ფქვილი დაამატეთ. როცა ცომი გამაგრდება, ფქვილიან მაგიდაზე მოზილეთ.

შეახვიეთ ცომი საკვებისთვის განკუთვნილ პარკში ან პირსახოცში და დატოვეთ 20 წუთით.

მოამზადეთ შიგთავში: ფარშს დაუმატეთ დიდად დაჭრილი ხახვი, წყალი, მარილი და პილპილი. ხორცის ფარში შეგიძლიათ ნებისმიერი სხვა ფარშით შეცვალოთ ან რამდენიმე სახეობა აურიოთ.

ცომი 12 ნაწილად გაყავით. თითოეული მათგანი ბურთებად დაამრგვალეთ.

გააბრტყელეთ, შუაში 1 ს.კ. ფარში მოათავსეთ და შეახვიეთ.

გააცხელეთ მცენარეული ზეთი ტაფაზე საშუალო ცეცხლზე. შეწვით ჩებურეკები ორივე მხრიდან წითელ შეფერილობამდე.

გადმოიღეთ ხელსახოცზე, რათა ზედმეტი ცხიმი გაიწოვოს.

შეგიძლიათ მოგვიანებით ისევ გააცხელოთ, კეფირის ცომის მეშვეობით, სირბილეს არ დაკარგავს.

#drpkhakadze #გიორგიფხაკაძე #pitskhelauri #აქხარისხია

გაიგეთ მეტი ჩვენს ტელეგრამ არხზე შემოგვიერთდით ტელეგრამზე: https://t.me/SheniEkimi

საახალწლო მაგიდის ფავორიტი – “თოვლის დედოფალი”.

0
#post_seo_title

თოვლის დედოფალი” სადღესასწაულო სუფრისთვის არაჩვეულებრივი არჩევანია

თოვლის დედოფალი აუცილებლად მოსამზადებელი კერძია

შემადგენლობა:

200 გრ ლორი

250 გრამი კრაბის ჩხირები

2 მდნარი ყველი

1 ხახვი

6 კვერცხი

1 ტკბილ – მჟავე ვაშლი

100 გ არაქისი

350 გრ მაიონეზი

მარილი და პილპილი გემოვნებით.

ხახვის მარინადი:

1 ჩ/კ. შაქარი

2 ს/კ.  წყალი

0.5 ჩ/კ. მარილი

2 ს/კ.  ძმარი.

ღრმა ჭურჭელში ჩაყარეთ დაჭრილი ხახვი და დაამატეთ შაქარი, წყალი, მარილი და ძმარი, აურიეთ კარგად და დატოვეთ 15-20 წუთი. ამის შემდეგ, გადაწურეთ ზედმეტი სითხე.

წვრილად დაჭერით კრაბის ჩხირები და ლორი. მოხარშულ კვერცხს მოაცილეთ ცილა და გახეხეთ სახეხზე. წვრილად დაფხვენით გული.

ყველა ინგრედიენტი უნდა იყოს ცალ-ცალკე ჭურჭელში და მოაყარეთ ცოტ-ცოტა მარილი.

დაასხით მაიონეზი კრაბის ჩხირებს, ლორს და კვერცხის გულს.

სალათი მორთეთ კექსის ფორმაში, რომელიც გვერდიდან იხსნება. ჯერ გაშალეთ გახეხილი ყველი, მოასხით ცოტა მაიონეზი, მეორე ფენაა კვერცხის გული, მესამე ფენად გაშალეთ ხახვის მარინადი, შემდეგ კრაბის ჩხირები და გასუფთავებული, გახეხილი ვაშლი.

მეექვსე ფენა არის ლორი. მიწის თხილი დააბლენდერეთ და მეშვიდე ფენად მოაყარეთ სალათს.

ცილა გაყავით ორად. ერთს შეურიეთ მაიონეზი და გაშალეთ სალათის თავზე, მეორე ნახევარი მშრალად მოაყარეთ. თითქმის მზადაა.

გააჩერეთ რამოდენიმე საათი, შემოხსენით გვერდები, გადმოიღეთ ფრთხილად სასალათეზე და გააფორმეთ ოხრახუშით.

 

ვფიქრობ, რომ ყველა დიასახლისს უნდა ჰქონდეს ასეთი რეცეპტი. მაღაზიის კეტჩუპთან ან ტომატის პასტასთან შედარებაც კი არ ღირს.

0
#post_seo_title

ტომატის ბაზილიკიანი სოუსი: იტალიური რეცეპტი

ამ რეცეპტის უდავო უპირატესობა არის არა მხოლოდ მზა სოუსის მკაფიო გემო, არამედ მისი შენახვის ვადა. ის ადვილად ძლებს ერთი ან ორი წლის განმავლობაში. თუმცა, ჩემი ქმარი და უფროსი ვაჟი რატომღაც ახერხებენ ყველა მარაგის ჭამას ზამთრის დადგომამდე. ამიტომ, როგორც გამოცდილი დიასახლისი, სასწრაფოდ ვამზადებ ამ გემრიელობის ორმაგ ან თუნდაც სამმაგ პორციას.

სოუსის მოსამზადებლად ვიღებ ძირითადად გადამწიფებულ პომიდორს. ეს არანაირად არ იმოქმედებს გემოზე, მაგრამ დიდ ფულს დაზოგავს. მარკეტებში ხშირად შეგიძლიათ იპოვოთ უხარისხო, რაც გაცილებით იაფი დაჯდება, ვიდრე უნაკლო ბოსტნეული. გარწმუნებთ, ეს ტომატის სოუსი რეჰანით სამუდამოდ თავს შეგაყვარებთ!

რასთან ერთად უნდა მიირთვათ ტომატის სოუსი რეჰანით

ეს სოუსი შეგიძლიათ მიირთვათ სხვადასხვა ხორცის კერძებთან, სპაგეტთან და მაკარონთან ერთად. ბუნებრივია, ბევრად უფრო სასარგებლოა მისი გამოყენება მაღაზიაში ნაყიდი კეტჩუპის ნაცვლად. ისე, როგორც პომიდვრის საფუძველი პიცის მოსამზადებლად შესანიშნავია!

ინგრედიენტები

პომიდორი 1 კგ

ბულგარული წიწაკა 350 გრ

ოხრახუში 1 კონა.

კამა 1 კონა.

რეჰანი 1 კონა.

ნიორი 7 კბილი

მარილი 1 ს.კ.

შაქარი 1,5 ს.კ.

ხახვი 300 გ

ძმარი 1 ს.კ.

ქინძი გემოვნებით

შავი პილპილი (დაფქული) გემოვნებით

ზეითუნის ზეთი 3 ს.კ.

მომზადება

ქილები და სახურავები წინასწარ გარეცხეთ, გაასტერილეთ და გააშრეთ.

ხახვი, ნიორი და ტკბილი წიწაკა (თესლების გარეშე) ათქვიფეთ ბლენდერში. მიღებული მასა გადაიტანეთ ქვაბში.დაამატეთ დაჭრილი პომიდორი,შავი პილპილი,მარილი და ისევ აურიეთ.

სოუსი ადუღეთ. შემდეგ შეამცირეთ ტემპერატურა საშუალოზე. ადუღეთ 35 წუთი. თუ გსურთ, შეგიძლიათ სოუსი უფრო ცხარე გახადოთ ჩილის წიწაკის დამატებით.

დაჭერით მწვანილი, დაუმატეთ ტაფაზე, დაასხით მცენარეული ზეთი ძმართან ერთად, დაამატეთ შაქარი.
საფუძვლიანად აურიეთ, ადუღეთ ნარევი კიდევ 10-15 წუთის განმავლობაში.

ქილებში ჩაასხით ცხელი სოუსი და მოხუფეთ.

ეს სოუსი შეგიძლიათ მიირთვათ 3-4 დღის შემდეგ. კარგად ინახება გრილ ბნელ ადგილას. შესანიშნავი აღმოჩენაა!

 

ქართული ღვინო ჩინეთის საერთაშორის გამოფენაზე

0

ჩინეთის ბაზარზე ქართული ღვინის ექსპორტის ზრდის ხელშეწყობის მიზნით, ღვინის ეროვნული სააგენტოს ფინანსური მხარდაჭერით, ქართული ღვინის მწარმოებელი კომპანიები ჩინეთის სახალხო რესპუბლიკაში, გუანდონის პროვინციის ქალაქ შენჭენში გამართულ ღვინისა და ალკოჰოლური სასმელების მასშტაბურ გამოფენაში “WinetoAsia” მონაწილეობდნენ
გამოფენაზე წარმოდგენილი იყო შემდეგი ღვინის კომპანიების პროდუქცია: „წერეთლის ღვინის მარანი“; „თელავის ღვინის მარანი“; „შატო მუხრანი“, „GWS“, „ბექაურის ღვინის მარანი“, „Wine Guards“; „მტევინო“, „კოტეხი“ და „დუგლაძეების ღვინის კომპანია“.
ქართული ღვინის წარდგენას ორგანიზება ჩინეთში მოღვაწე ღვინის მაგისტრმა ქესიდი დარტმა (Cassidy Dart) გაუწია. ამასთან ერთად, ქესიდი დარტმა გამოფენის ფარგლებში ქართული ღვინის პრეზენტაცია-დეგუსტაცია გამართა.
მასშტაბური, ასწლიანი გამოცდილების გამოფენა “WinetoAsia” თავს უყრის ათასობით საერთაშორისო მწარმოებლებსა და დილერებს, რაც ღვინის კომპანიების წარმოამდგენლებს აძლევს საუკეთესო შესაძლებლობას, დაუკავშირდნენ პოტენციურ პარტნიორებს აზიის სამომხმარებლო ბაზარზე.
აღსანიშნავია, რომ ჩინეთი ქართული ღვინის ერთ-ერთი გამოკვეთილი სტრატეგიული ბაზარია, სადაც ქართული ღვინის ცნობადობისა და ექსპორტის გაზრდის მიზნით, 2013 წლიდან აქტიურად მიმდინარეობს მარკეტინგული კამპანია. ღვინის ეროვნული სააგენტო, ქართული ღვინის მარკეტინგული კამპანიის განსახორციელებლად, ჩინეთის ბაზარზე მარკეტინგულ კომპანიასთან „Meiburg Wine Media“ და ღვინის მაგისტრ ქესიდი დარტთან თანამშრომლობს.

სამზარეულოს იატაკის საუკეთესო ვარიანტები – დიზაინერები გვირჩევენ

0

სამზარეულოს იატაკის საუკეთესო ვარიანტები:

ჩვენ გეტყვით, რომელია სამზარეულოს იატაკის საუკეთესო ვარიანტები და რატომ გამოირჩევა მათ შორის ფაიფურის ფილა. აღმოაჩინეთ მისი უპირატესობები!

სამზარეულოს იატაკის არჩევა ზოგჯერ გამოწვევაა, რადგან ეს სივრცე ინტენსიურად გამოყენება. ასევე გასათვალისწინებელია, რომ სითხეზე ან საკვებზე, რომელიც დაიღვრება, ფეხი არ ცურდეს… ეს არის ასევე ოთახი, რომელიც განსაკუთრებით ექვემდებარება ტენიანობას და ტემპერატურულ ცვლილებებს. 

მეორე მხრივ, გასათვალისწინებელია, რომ სამზარეულოს იატაკი არის საფუძველი, რომელზეც დანარჩენი ელემენტები დაიდება, ამიტომ მისი ვიზუალი ძალიან მნიშვნელოვანია სამზარეულოს საერთო სტილის განსაზღვრისას. მოკლედ, სწორი იატაკის არჩევისას, უნდა ავირჩიოთ უსაფრთხო, გამძლე მასალები, რომლებიც მოერგება ჩვენს ესთეტიკურ პრეფერენციებს. 

ვინილის სამზარეულოს იატაკი ჰგავს სხვადასხვა სახის მასალას, როგორიცაა ხე, ქვა ან ლითონი, ვინილის ზედაპირზე დაბეჭდილი გამოსახულების საშუალებით. ისინი პოპულარულია ღირებულების, ინსტალაციის სიმარტივისა და ორიგინალური ზედაპირების ტექსტურების იმიტაციის გამო. 

თუმცა, მიუხედავად იმისა, რომ მასალა გაუმჯობესდა წლების განმავლობაში, ვინილი შეიძლება ადვილად დეფორმირდეს სიცხისგან და დაიკაწროს. გარდა ამისა, მზის შუქი დროთა განმავლობაში აზიანებს ბეჭდვას, რაც გასათვალისწინებელია, თუ სამზარეულო იღებს უწყვეტ ბუნებრივ განათებას. 

ლამინირებული იატაკი 

ლამინირებული იატაკი არის პოპულარული არჩევანი სამზარეულოსთვის, მისი გამძლეობის გამო. ყველაზე გავრცელებული არის ხის ვიზუალი, მაგრამ მარმარილოს დიზაინის იმიტაცია ბევრად უფრო ეკონომიური გადაწყვეტა, ვიდრე ბუნებრივი მასალები და ასევე მოითხოვს ნაკლებ მოვლას.

თუმცა, მათი ერთ-ერთი მინუსი ის არის, რომ მათი შეკეთება შეუძლებელია, ასე რომ, თუ ისინი დაკაწრულია, გახეხილია ან სახსარი დაზიანებულია, მთელი ნაწილი უნდა შეიცვალოს. გარდა ამისა, წყალთან უშუალო შეხებამ შეიძლება გააფერადოს იატაკი, თუ ის მაშინვე არ გაშრება და დაზიანდეს კიდეც, თუ სითხე მთელ ნაჭერში გაივლის. 

მისი მარტივი გაწმენდა და მოვლა არის მისი ერთ-ერთი მთავარი ღირსშესანიშნაობა სივრცეში, რომელიც ადვილად ბინძურდება.

ფაიფურის ფილას თითქმის არ აქვს ფორიანობა , ამიტომ არ შთანთქავს ტენიანობას, ლაქები არ იწებება და ეწინააღმდეგება წყლის და სხვა სითხეების დაღვრას, რომლებიც შეიძლება იყოს სამზარეულოში.

ფაიფურის ფილების მაღალი გამძლეობა ასევე ძალიან მოსახერხებელი თვისებაა, იმის გათვალისწინებით, რომ სამზარეულოს იატაკი ექვემდებარება დარტყმას, ტემპერატურის ცვლილებას და შემთხვევით ნაკაწრებს.

გარდა ამისა, არსებობს მოცურების საწინააღმდეგო მოპირკეთება , რომელიც აუმჯობესებს მოცურების უსაფრთხოებას. 

ჰიდრავლიკური ფაიფურის ფილები სამზარეულოში

ფერმერების რჩევები – რომელი კვერცხი უფრო გემრიელი და სასარგებლოა, ყავისფერი თუ თეთრი

0
#post_seo_title

გაიგეთ რომელი კვერცხი უფრო სასარგებლოა ყავისფერი თუ თეთრი? რას გვირჩევენ ფერმერები

კვერცხი სასურსათო მაღაზიებში მრავალფეროვანი არჩევანითაა წარმოდგენილი. ფერმერი ინგრიდ აბრაჰამი, რომელიც 30 წელზე მეტია ქათმებს ზრდის, ამბობს, რომ „კვერცხის ნაჭუჭის ფერი განისაზღვრება ქათმის ჯიშის მიხედვით, რომელიც მას დებს“. მაგალითად, კვერცხის წარმოებისთვის ქათმების ერთ-ერთი ყველაზე ცნობილი ჯიშია “ლეგჰორნი”. მას აფასებენ დიდი რაოდენობით თეთრი კვერცხების წარმოების უნარის გამო. ასევე არის ნარინჯისფერი “როდ აილენდის” ქათმები. ეს არის კიდევ ერთი პოპულარული და ნაყოფიერი ჯიში, რომელიც დებს მსხვილ ყავისფერ კვერცხებს, ხოლო ისეთი ჯიშები, როგორიცაა “არაუკანა”, დებს ღია ცისფერ და მწვანე კვერცხებს, “მარანა” კვერცხებს დებს მუქი ყავისფერი ან ყავისფერი ნაჭუჭით.

სხვადასხვა ფერის კვერცხს განსხვავებული გემო აქვს? ექსპერტების აზრით, ნაჭუჭის ფერი არ მოქმედებს კვერცხების გემოზე. კვერცხის კვებითი ღირებულება და გემო უფრო მეტად დამოკიდებულია ქათმების საცხოვრებელ პირობებზე, როგორიცაა კვება და სუფთა ჰაერზე წვდომა. კვლევის თანახმად, ქათმები, რომლებიც თავისუფლად იკვებებიან გარეთ, უფრო ჯანსაღ კვერცხებს დებენ.

კითხვის გაგრძელება 

#drpkhakadze #pitskhelauri

გაიგეთ მეტი ჩვენს ტელეგრამ არხზე შემოგვიერთდით ტელეგრამზე: https://t.me/SheniEkimi

თუ კარტოფილს გავფცქვნი, ჩემი ოჯახი ბლინებს არ დაელოდება. მათ იციან, რომ რაღაც უფრო გემრიელი გველოდება!

0
#post_seo_title

კარტოფილი ხორცით და ყველით

აბა, რომელი დიასახლისი არ ოცნებობს სადილის მომზადებაზე, რომლისთვისაც არაუმეტეს 20 წუთს დახარჯავს? უბრალოდ მოამზადეთ საკვები და მიენდეთ ღუმელს. მხედველობაში მაქვს გასაოცარი კერძის მარტივი რეცეპტი. ხორცით კარტოფილი დიდ დროს და ძალისხმევას არ წაგართმევთ! ამ კერძის მოსამზადებლად შეგიძლიათ აირჩიოთ ნებისმიერი ხორცი, რომელიც თქვენს მაცივარშია. ფრინველის, ღორის და საქონლის ხორცი, ნებისმიერი გამოდგება. მომზადების პროცესი პროდუქტს იმდენად რბილს და ნაზს ხდის, რომ შეგიძლიათ დაივიწყოთ დანის გამოყენება. ხორცი კარტოფილით და ყველით სწრაფად გახდება თქვენი საყვარელი კერძი.

ინგრედიენტები

ღორის ხორცი 700 გრ

კარტოფილი 800 გრ

მარილი გემოვნებით

შავი პილპილი (დაფქული) გემოვნებით

მზესუმზირის ზეთი გემოვნებით

ხახვი 1 ც

მყარი ყველი 100 გრ

მდოგვი 1 ს.კ.

მაიონეზი 2 ს.კ.

ბერძნული იოგურტი 2 ს.კ.

მომზადება

ხორცი დავჭრათ თხელ ფენებად, დავაფაროთ ცელოფანი და ჩაქუჩით დავბეგვოთ. ნაჭრებს ორივე მხრიდან მოაყარეთ მარილი და პილპილი.

კარტოფილი გათალეთ და გახეხეთ მსხვილ სახეხზე, გამოწურეთ წვენი, მოაყარეთ მარილი და აურიეთ.

საცხობ ფორმას წაუსვით კარაქი, თანაბრად გადაანაწილეთ კარტოფილი.

ხახვი დავჭრათ ნახევრად რგოლებად, ოდნავ გავწუროთ და მოვაყაროთ კარტოფილის ფენას. ახლა დაფარეთ ხახვი ხორცის ნაჭრებით.

სოუსის მოსამზადებლად მყარი ყველი გახეხეთ მსხვილ სახეხზე, დაუმატეთ მდოგვი, მაიონეზი და თეთრი იოგურტი, აურიეთ.

მიღებული სოუსი თანაბრად გადაუსვით კერძის ზედა ფენას. ფორმას გადააფარეთ პერგამენტის ქაღალდი და ფოლგა, გამოაცხვეთ 180 გრადუსზე დაახლოებით 20 წუთის განმავლობაში.

ახლა მოხსენით პერგამენტი და ფოლგა, გამოაცხვეთ კიდევ 20 წუთი იმავე ტემპერატურაზე.

გაითვალისწინეთ, რომ სოუსი, რომელიც აღწერილია ხორცისა და ყველით კარტოფილის მომზადებისთვის. მისი გამოყენება შესაძლებელია სხვა გამომცხვარ კერძებშიც. აიღეთ საჭირო ინგრედიენტები და ჩართეთ ღუმელი წინასწარ გახურებაზე – დროა მოამზადოთ რაიმე გემრიელი!

უგემრიელესი, განსხვავებული გემოს ხაჭოს ნამცხვარი, რომელიც შეგიძლიათ ყოველდღე მიირთვათ!

0
#post_seo_title

შემადგენლობა:

ხაჭო 500 გ

კვერცხი 4 ცალი.

შაქარი 9 ს/კ.

მზესუმზირის ზეთი 9 ს/კ.

რძე 9 ს/კ.

ხორბლის ფქვილი 12 ს/კ.

მარილი 0.5 ჩ/კ..

ცუკატები გემოვნებით

საცხობი ფხვნილი 1 ცალი.

ვანილის ექსტრაქტი გემოვნებით.

 

მომზადება:

ათქვიფეთ 2 კვერცხი მარილთან ერთად მანამ, სანამ არ გაორმაგდება და გათეთრდება.

დაამატეთ შქარი, ვანილი, ზეთი, რძე, ფქვილში არეული საცხობი ფხვნილი, ცომი უნდა იყოს არაჟანზე სქელი.

საცხობ ფორმაში ჩააფინეთ ქაღალდი და ჩაასხით ცომის ნახევარი. გამოაცხეთ 180 გრადუსზე 15 წუთი.

დაწურეთ ხაჭო, დაამატეთ 2 ს/კ. შაქარი, 2 კვერცხი და ცუკატები, ათქვიფეთ და თუ მშრალი იქნება, დაამატეთ 2 ს/კ. არაჟანი.

ღუმელიდან გამოიღეთ გამომცხვარი ფირფიტა, დაასხით ხაჭოს კრემი და ზედ დაასხით დარჩენილი ცომი. ისევ შედგით ღუმელში 30 წუთით, სანამ არ შეწითლდება.

ზემოდან მოაყარეთ შაქრის პუდრა. გემრიელად მიირთვით!

 

ფქვილი -საიმპორტო გადასახადი გახანგრძლივდა

0
#post_seo_title

ფქვილი -საიმპორტო გადასახადი 2025 წლის 1-ელ მარტამდე გახანგრძლივდა

ფქვილი და მისი საიმპორტო გადასახადი 2025 წლის 1-ელ მარტამდე გახანგრძლივდა. დადგენილება მთავრობამ 2024 წლის 27 აგვისტოს გამოსცა. ამასთან, საიმპორტო გადასახადი გახანგრძლივდა ქერსა და ქატოზეც.

შეგახსენებთ, საიმპორტო გადასახადი ფქვილზე 2023 წლის ივნისიდან ამოქმედდა და ტონაზე 50 ლარს შეადგენდა. მოგვიანებით, 2023 წლის 10 ოქტომბრიდან ეს გადასახადი 250 ლარამდე გაიზარდა. გადასახადი 2024 წლის 1-ელ მარტამდე უნდა ყოფილიყო ძალაში, თუმცა საიმპორტო გადასახადი 1-ელ სექტემბრამდე გაგრძელდება. დღეს კი ცნობილი ხდება, რომ გადაწყვეტილება ძალაში კიდევ ექვსი თვით დარჩება, გადასახადი კი კვლავ ტონაზე 250 ლარი იქნება.

გარდა ამისა, ფქვილთან ერთად საიმპორტო გადასახადი მოქმედებს ქერსა და ქატოზეც, ფასი ერთ ტონაზე კი 100 ლარს შეადგენს.

კითხვის გაგრძელება

#drpkhakdaze #pitskhelauri

გაიგეთ მეტი ჩვენს ტელეგრამ არხზე შემოგვიერთდით ტელეგრამზე: https://t.me/SheniEkimi