პარასკევი, აგვისტო 15, 2025
- Advertisement -spot_img

გამომცხვარი ქათმის ფილე ფრანგულად

0
#post_seo_title

ქათმის ფილე საკმაოდ მოსახერხებელი ინგრედიენტია. ის დაბალკალორიულია, უცხიმო, სწრაფად იხარშება და ბევრნაირი კერძის მომზადების საშუალებას იძლევა.

ქათმის ფილე  საუკეთესო არჩევანია. რეცეპტით, რომელსაც ახლა შემოგთავაზებთ, კერძი გამოდის მსუყე და უჩვეულოდ გემრიელი, ამავე დროს მარტივი მოსამზადებელია.

ინგრედიენტები

  • ნახევარი კგ ქათმის ფილე
  • ორი ს. კ. მაიონეზი
  • 200 გ მაგარი ყველი
  • ერთი ჩ. კ. ნივრის ფხვნილი
  • სამი ს. კ. არაჟანი
  • ორი თავი ხახვი
  • ერთი ს. კ. ზეთი
  • ნახევარი კონა კამა
  • მარილი და შავი დაფქული პილპილი გემოვნებით

მომზადება

  1. ქურა გაახურე 180 გრადუსამდე.
  2. ქათმის ფილე დაჭერი თხელ ნაჭრებად. ხახვი გაფცქვენი და დაჭერი თხელ ნახევარრგოლებად.

  1. ცალკე ჯამში შეურიე არაჟანი, მაიონეზი, მარილი და პილპილი. დაამატე მსხვილ სახეხზე გახეხილი ყველის დიდი ნაწილი.

  1. საცხობ ფორმას წაუსვი ცხიმი. მასზე თანაბრად მოათავსე ქათმის ფილეს ნახევარი. მოაყარე მარილი და პილპილი. ზემოდან წაუსვი არაჟნის სოუსის ნახევარი. მოაყარე დაჭრილი ხახვის ნახევარი. გაიმეორე იგივე დარჩენილი ინგრედიენტებით.

  1. ზემოდან მოაყარე დარჩენილი ყველი და შედგი ღუმელში ნახევარი საათით.

გამომცხვარ ქათმის ფილეს ზემოდან მოაყარე დაჭრილი მწვანილი. ეს მარტივი და ბიუჯეტური კერძი ყველას მოეწონება. საუკეთესოა როგორც ოჯახური ვახშმის, ასევე საზეიმო სუფრისთვის.

გემრიელად მიირთვით და გაუზიარეთ რეცეპტი თქვენს მეგობრებს!

#drpkhakadze #გიორგიფხაკაძე

#pitskhelauri

#აქხარისხია

გაიგეთ მეტი ჩვენს ტელეგრამ არხზე შემოგვიერთდით ტელეგრამზე: https://t.me/SheniEkimi

8 ხრიკი მაცივარი რომ მუდამ სუფთა იყოს

0

მაშინაც კი, თუ მაცივარი ფუნქციონირებს შეფერხებების გარეშე, მასში პოტენციურად საშიში მიკროორგანიზმები შეიძლება არსებობდნენ. ცივი მხოლოდ ანელებს ბაქტერიების ზრდას, მაგრამ არ აჩერებს მათი წაროქმნის პროცესებს. სწორედ ამიტომ, საყოფაცხოვრებო ტექნიკა რეგულარულად უნდა იწმინდებოდე, საკვები კი უნდა ინახებოდეს სწორ პირობებში.

ბევრი ადამიანი მიჩვეულია საკვების შენახვას პლასტმასის შესაფუთებში. მაგრამ ყველა პროდუქტი არ შეიძლება ინახებოდეს ამ გზით. მაგალითად, ჩანთაში დარჩენილი ყველი რამდენიმე დღეში პლასტმასის გემოს მიიღებს. უმჯობესია გამოიყენოთ მინის კონტეინერები, რომლებიც დიდხანს შეინარჩუნებენ პროდუქციის თავდაპირველ გემოვნურ თვისებებსა და ხარისხს.

ბევრი ჩვენგანი ყიდვისას წინასწარ იჭერს თადარიგს და წინასწარ მარაგდება, რომ ყოველდღე არ გაიქცეს მაღაზიაში. ამის გამო, რამდენიმე ყუთი წვენის და ბოთლის დაგროვდება მაცივარში ქაოსს იწვევს,  წვენის გაუხსნელი პაკეტი შეიძლება უსაფრთხოდ მოათავსოთ სამზარეულოს თაროზე, ხოლო უკვე გახსნილი უნდა ინახებოდეს მაცივარში.

 

საკვების კონტეინერების გამოყენების მრავალი უპირატესობა არსებობს. პირველ რიგში, თქვენ შეგიძლიათ მარტივად დაწეროთ მათზე ვადის გასვლის თარიღი და, შესაბამისად, შემთხვევით არ დაივიწყოთ რაიმე მალფუჭებადი. მეორეც, თუ თქვენ აღნიშნეთ რა ინახება კონკრეტულ კონტეინერში, ოჯახის წევრებს საათობით არ დაჭირდებათ მათი ძებნა და დახარისხება.

ხშირად, მაცივრის ქვედა თაროები გამოიყენება ნედლეული ბოსტნეულისა და მწვანილის შესანახად. მაგრამ თუ თქვენ მწვანილს, მაგალითად კამას ან სალათის ფურცელს ჭიქა წყალში მოათავსებთ, ის დიდი ხნის განმავლობაში შეინარჩუნებს სიცოცხლესა და თავდაპირველ არომატს.

კვერცხის სტენდი, როგორც წესი, გვხვდება მაცივარის კარის თაროზე, მაგრამ ეს პროდუქტები უნდა ინახებოდეს შიდა თაროებზე რადგან კარის არეში, ტემპერატურა მნიშვნელოვნად იცვლება, ამიტომ ზოგიერთ პროდუქტს შეუძლია სწრაფად გააფუჭოს, მაგალითად კვერცხი. მაგრამ საწებლებისა და წვენებისთვის, კარის თაროები შესანიშნავია.

ზოგჯერ საკმარისია გამოიყენოთ სადეზინფექციო ხელსახოცები მაცივრებისთვის, რადგან ისინი კარგია მცირე ზომის ნამსხვრევებისა და ნარჩენების შესაგროვებლად რომლებიც შემთხვევით იშლება პაკეტებიდან.

იმისათვის, რომ მაცივარმა გამართულად იმუშაოს, ჰაერი ყოველთვის უნდა ცირკულირდეს მის შიგნით. თუ თაროებს კონტეინერებით, ქოთნებითა და ბოთლებით გაავსებთ, საკვები არათანაბრად გაცივდება. გარდა ამისა, ვენტილაციის ნაკლებობის გამო, ტენიანობა იზრდება  ბაქტერიების გამრავლებაის საშიშროებაც ჩნდება.

დანაშაულია გადააგდო საკვები ნაგავში, ვადის გასვლის გამო. სწორედ ამიტომ, საკვები, რომელიც პირველ რიგში უნდა მიირთვათ, მაცივარში თვალშისაცემ ადგილას მოათავსეთ.

წყრო

 

ჩემი საყვარელი კერძი მარხვის დროს! კარტოფილის ზრაზები სოკოთი!

0
#post_seo_title

კარტოფილის ზრაზები სოკოთი

გაგიზიარებთ გასაოცარი ზრაზების ხელმისაწვდომ რეცეპტს. კარტოფილის ზრაზები სოკოთი ადვილი და სწრაფი მოსამზადებელია. გარწმუნებთ, რომ აღფრთოვანებული დარჩებით!

ინგრედიენტები

1 კგ კარტოფილი

200 გრ ხახვი

0,5 კგ სოკო შამპინიონი

200 გრ სტაფილო

ხორბლის ფქვილის 6-7 სუფრის კოვზი

მარილი და შავი პილპილი გემოვნებით

მცენარეული ზეთი შესაწვავად

მომზადება

გაასუფთავეთ კარტოფილი და სტაფილო, დაჭერით და მოხარშეთ, ბოლოს დაამატეთ მარილი.

სანამ ბოსტნეული დუღს, თქვენ უნდა მოამზადოთ გულსართი. ამისათვის ხახვი და სოკო დაჭერით კუბიკებად. ტაფაში გააცხელეთ მცენარეული ზეთი, შემდეგ შეწვით ინგრედიენტები. შეწვის პროცესში, მარილი და პილპილი მოაყარეთ.

გადაწურეთ წყალი და ამოზილეთ მოხარშული ბოსტნეული. წყალი არ უნდა შეჰყვეს, რომ ზრაზები არ დაიშალოს.

როდესაც კარტოფილის მასა გაცივდება ხელისთვის სასიამოვნო ტემპერატურაზე, დაამატეთ მას ფქვილი და მოზილეთ ცომი.

გააკეთეთ პატარა გუნდები ისე, რომ ცენტრში 1,5 ჩ. კ. გულსართი მოთავსდეს.

მოუკარით პირი და გააკეთეთ ლამაზი ღვეზელის ფორმის ზრაზები.

გამზადებული ზრაზები მოათავსეთ ფქვილმოყრილ ზედაპირზე და ზემოდანაც მოაყარეთ ფქვილი.

შეწვით მცენარეულ ზეთში 2-3 წუთის განმავლობაში თითოეულ მხარეს, სანამ ოქროსფერი არ გახდება.

თუ ჩვენი რეცეპტის მიხედვით ამზადებთ, მიიღებთ დაახლოებით 18–20 ცალს. ეს კერძი საუკეთესოა მარხვის დროს. მოამზადეთ და გემრიელად მიირთვით!

სიტყვები ვერ აღწერს რა გემრიელია! ამ ჟოლო-შოკოლადის სიგიჟეს ზედიზედ მესამედ ვამზადებ! თავის შეკავება ძალიან მიჭირს.

0
#post_seo_title

კაკაოს და ჟოლოს დესერტი

ერთი მეგობარი მყავს – ტირამისუს ერთგული გულშემატკივარი. ამზადებს და ყიდულობს მას ნებისმიერი შემთხვევისთვის! ზოგჯერ მეჩვენება, რომ მას შეუძლია მხოლოდ ამ სიტკბოს ჭამა. მე მიყვარს დესერტი, განსაკუთრებით ყველა სახის ღვეზელები და ნამცხვრები, მაგრამ უკვე იმედი აღარ მაქვს, რომ ჩემს მეგობარს რაღაცით გავაკვირვებ. სანამ ერთ დღეს არ ვცადე ამ დესერტის გაკეთება ჟოლოსა და კაკაოსგან.

მინდა გაბედული განცხადება გავაკეთო: ტირამისუც კი არ შეიძლება მას შეადაროთ. და მომზადება ამ დესერტის გარკვეულწილად მსგავსიც კია, მომზადება სამ ფენად ხდება: ჰაეროვანი ბისკვიტი კენკრით გაჟღნთილი; კარაქის კრემის ფენა; შოკოლადის მინანქარი.

შოკოლადის დესერტი ჟოლოთი

ინგრედიენტები

ხორბლის ფქვილი 200 გრ

კაკაოს ფხვნილი 50 გრ

რძის შოკოლადი 200 გრ

სოდა 1 ჩ.კ.

მზესუმზირის ზეთი 60 მლ

წყალი 100 მლ

კვერცხი 5 ც

ვანილის შაქარი 15 გრ

ნაღები 600 მლ

შაქრის ფხვნილი 50 გრ

მომზადება

ქვაბში ჩაასხით ზეთი, წყალი და დაუმატეთ 200გრ შაქარი 30გრ კაკაოსთან ერთად. აურიეთ და მოხარშეთ ცეცხლზე, ადუღებამდე.

კვერცხები ვანილის შაქართან და 30გრ ჩვეულებრივ შაქართან ერთად ავთქვიფოთ სქელი თეთრი მასის მიღებამდე. შეურიეთ კაკაოს მასას და ისევ ათქვიფეთ.

გაცერით ფქვილი ჩაის კოვზ სოდასთან და 1 ჩაის კოვზ ვანილის შაქართან ერთად. ნაწილ-ნაწილ დაუმატეთ თხევად მასას, რომ მიიღოთ არაჟნის კონსისტენციის ცომი.

ცომი გადაიტანეთ პერგამენტის ქაღალდზე დაფენილ საცხობზე და გამოაცხვეთ 25 წუთის განმავლობაში 180 გრადუსზე.

ნაღები (400 მლ) ათქვიფეთ გამაგრებამდე და მოაყარეთ შაქრის პუდრა. დადგით განზე. მიღებული ნამცხვარი კოვზით გახეხეთ, როგორც ფოტოზე, ჰაეროვანი ბისკვიტის მასის მისაღებად.

შეურიეთ ბისკვიტის ნამტვრევები გალღობილ ჟოლოსთან ერთგვაროვანი მასის მიღებამდე და მოათავსეთ ფორმაში, მიიღება რბილი ნამცხვარი. ზემოდან წაუსვით კრემისებრი მასა, შემდეგ ფორმა შედგით მაცივარში ერთი საათით.

ამ ხნის განმავლობაში გაადნეთ შოკოლადი და შეურიეთ თბილ კრემს (200 მლ). ფორმის ბოლო ფენად მოასხით, გააფორმეთ ახალი ჟოლოთი და შედგით მაცივარში კიდევ ერთი საათით. მიირთვით ცივად!

სიტყვები ვერ აღწერს რა გემრიელია. ზამთარში ვიღებ გაყინულ ჟოლოს (ამ მიზნით მთელი უკეთესია), ზაფხულში კი – ახალს. კენკრა, რა თქმა უნდა, შეიძლება შეიცვალოს. მაგალითად, მე ძალიან მომწონს დაშაქრული მოცხარი, მაგრამ შემდეგ ცომს ნაკლები სიტკბო უნდა დაუმატოთ. ეს დესერტი ნამდვილად განასახიერებს დღესასწაულს! შეინახეთ მოსახერხებელი შემთხვევისთვის.

 

100 პატარა ღვეზელი 20 წუთში. ასევე ვყინავ და მოულოდნელი სტუმრების შემთხვევაში სწრაფად ვაცხობ.

0
#post_seo_title

იმდენი რეცეპტი არსებობს ღვეზელების, რომ ძნელია ვინმე სიახლით გააოცო, მაგრამ ეს რეცეპტი ნამდვილად მოგეწონებათ. 20 წუთში შეგიძლიათ 100 ცალი პატარა ღვეზელის გამოცხობა.

 

ეს პატარა ღვეზელები ძალიან უყვართ ბავშვებს. ბევრი გულსართი და ცოტა ცომი, რომელიც შეგიძლიათ გაყინოთ კიდეც. ამ გზით თქვენ ყოველთვის გექნებათ მზად გემრიელი ღვეზელები სტუმრების დასახვედრად.

 

გირჩევთ მოამზადოთ ორი ან სამი პორცია ერთად, რადგან ისეთი გემრიელია, სწრაფად ქრებიან თეფშებიდან.

ცომის შემადგენლობა

400 გ ფქვილი

2 კვერცხი (1 ცალი ზემოდან წასასმელად)

250 მლ კეფირი

1 ს/კ. არაჟანი

1 ჩ/კ. შაქარი

1 ჩ/კ.მარილი

3 ს/კ. მცენარეული ზეთი

1 ჩ/კ. გამაფხვიერებელი

სეზამის მარცვლები მოსაყრელად.

 

ასეთი ღვეზელებისთვის იდეალური შიგთავსი იქნება მოშუშული კომბოსტო, ხორცი, ღვიძლი, მოხარშული კარტოფილისოკოთი. ძალიან გემრიელია, მაგრამ თუ კომპლიმენტები გიყვართ, ორიგინალური გულსართი ძეხვით და ყველით არ გაგიცრუებთ იმედებს.

გულსართის შემადგენლობა

100 გ მოხარშული ძეხვი ან ლორი

50 გრ მყარი ყველი

ახალი მწვანილი

1 ნიორი კბილი

 

ჯერ გააკეთეთ ცომი. თხევად ინგრედიენტებს დაუმატეთ მარილი, შაქარი და გამაფხვიერებელი. აურიეთ და დაუმატეთ გაცრილი ფქვილი. მოზილეთ რბილი, ელასტიური ცომი.

ცომს დააფარეთ, დადგით ოთახის ტემპერატურაზე 20 წუთი.

 

სანამ ცომს ასვენებთ, მოამზადეთ გულსართი. გახეხეთ ყველი და ძეხვი, შეურიეთ დაჭრილი მწვანილი და ნიორი.

ყველაზე საინტერესო პროცესია ღვეზელის ფორმირება, ამისათვის გამოგადგებათ პელმენის ფორმა. ცომი გაყავით 4 ნაწილად. თითოეული გაათხელეთ 2-2,5 მმ სისქეზე. ფორმას მოაყარეთ ფქვილი, დაადეთ ერთი გათხელებული ცომი , ღრმულებში მოათავსეთ გულსართი, დააფარეთ მეურე ცომი და გადაატარეთ საბრტყელებელი. ღვეზელები მოიჭრება, გაათავისუფლეთ ზედმეტი ცომისგან და მოათავსეთ ცხიმწასმულ საცხობ ფორმაზე.

 

წაუსვით ათქვეფილი კვერცხი, მოაყარეთ სეზამის მარცვლები და 180 გრადუსზე გამოაცხეთ. როცა შეწითლდება, მზად არის. გემრიელად მიირთვით!

 

დაბრაწული ღვეზელები ყველას უყვარს, მაგრამ ამზადებს ის, ვისაც დრო აქვს. თუ კულინარიული ექსპერიმენტებისთვის დრო არ გაქვთ, ეს რეცეპტი თქვენთვისაა.

 

სუნიანი ხორცის გადაყრა არ იჩქაროთ: გასწავლით, როგორ გააახლოთ ხორცი, რომ შესანიშნავი კერძი მოამზადოთ.

0
#post_seo_title

როგორ გადავარჩინოთ ძველი ხორცი

ხორცი ზედმეტად ღირებული პროდუქტია, დასანანია რომ გადააგდოთ. ამიტომ ორმაგად მაღიზიანებს, როცა აღმოჩნდება, რომ მაცივარში ნაჭერი უკვე სუნიანია. ალბათ თქვენ იყიდეთ ის აქციაში და არ გამოთვალეთ დრო. ან უბრალოდ დაგავიწყდათ- ყველაფერი შეიძლება მოხდეს. ძველი ხორცი ყოველთვის არ არის გაფუჭებული, ამიტომ გასწავლით მისი გადარჩენის რამდენიმე გზას.

ამ ხრიკებს ხშირად იყენებენ სუპერმარკეტებში, როცა ვადის გასვლის დრო ახლოვდება.

უპირველეს ყოვლისა, თქვენ უნდა დარწმუნდეთ, რომ ხორცი ზედმეტად გაფუჭებული არ არის. რაციონალური გამოყენება მნიშვნელოვანია, მაგრამ ჯანმრთელობა უფრო მნიშვნელოვანია. ამიტომ, თუ პროდუქტმა შეიცვალა ფერი, დაფარულია ლორწოთი, ან უსიამოვნო სუნი გაუსაძლისად ძლიერია, ის უნდა გადაყაროთ. თუ სიტუაცია არ არის კრიტიკული, სცადეთ გამოიყენოთ ჩვენი ერთ-ერთი მეთოდი.

თუ სუნი ოდნავ იგრძნობა, მარილი და შაქარი დაგეხმარებათ. აიღეთ თითო სუფრის კოვზი, მოაყარეთ ნაჭერს და გააჩერეთ ორი საათის განმავლობაში. შემდეგ გარეცხეთ გამდინარე წყლით.

სუნის მოსაშორებლად ცივ წყალში ჩაასხით ერთი სუფრის კოვზი ძმარი. შესაძლოა ხორცი გახდეს ცოტა უფრო მაგარი, მაგრამ არა კრიტიკული.

მარინადი მწვადისთვის. ამისათვის ხახვი დავჭრათ ნახევარ რგოლებად, შეურიეთ ხორცის ნაჭრებს და სანელებლებს. შედგით მაცივარში 4 საათით, შემდეგ მოამზადეთ ცეცხლზე.

ხორცის ნაჭრებს წაუსვით ცხელი მდოგვი და გააჩერეთ ერთი საათი. შემდეგ გარეცხეთ, რის შემდეგაც პროდუქტი მზად იქნება ჩაშუშვისთვის. შესანიშნავი საშუალებაა გულიაშისთვის!

დაასველეთ ხორცი კალიუმის პერმანგანატის ძალიან სუსტ ხსნარში ერთი საათის განმავლობაში და შემდეგ აუცილებლად გარეცხეთ.
დატოვე მარილწყალში რამდენიმე საათის განმავლობაში. მარილი ბევრი უნდა იყოს, უსიამოვნო სუნს მოაცილებს.

ხორცი დაასველეთ ბროწეულის წვენში ერთი საათის განმავლობაში. შესანიშნავია ღია ცეცხლზე გამოსაცხობად და მოსამზადებლად.

ეს მეთოდები ხელს უწყობს არა მხოლოდ სუნის მოკვლას, არამედ პროდუქტის გაახლებას. გარდა ამისა, ზოგიერთი მარინადი მას განსაკუთრებულ გემოს ანიჭებს. ასეთი ხორცი კარგად უნდა გამოაცხოთ ღუმელში, ქვაბში დიდხანს ადუღოთ და  კერძები მოამზადოთ: გულიაში, კარის, ჩაშუშული.

 

რა უნდა მივირთვათ სიცხეში – რეკომენდაციები

0
#post_seo_title

რა უნდა მივირთვათ სიცხეში: სასარგებლო რჩევები და რეკომენდაციები

მოგაწვდით რეკომენდაციებს ცხელი ზაფხულის დღეები როგორ გაიგრილოთ, მეტი ყურადღება მივაქციოთ ჩვენი კვების ჩვევებს. რაციონში სწორად შერჩეული საკვები პროდუქტები არა მხოლოდ გაგვაგრილებს, არამედ დაგვეხმარება ორგანიზმის სითხის ბალანსის შენარჩუნებაში.

რეკომენდაციები – მიიღეთ მეტი სითხე

სიცხეში ყველაზე მნიშვნელოვანია სითხის მიღება. დეჰიდრატაციის თავიდან ასაცილებლად რეკომენდებულია დიდი რაოდენობით წყლის, მინერალური წყლის და მცენარეული ჩაის მიღება. ასევე, ყურადღება მიაქციეთ პომიდორს, ნესვს, კიტრს და სხვა ხილებს, რომლებიც შეიცავს მაღალ პროცენტულ წყალს.

მსუბუქი და ბოსტნეულის საკვები

ცხელი დღეებში სასურველია მსუბუქი და ბოსტნეულის კერძების მიღება. სალათები, ცივი სუპები, მწვანე ფოთლები და სხვა მცენარეული პროდუქტები უზრუნველყოფს ორგანიზმს საჭირო ვიტამინებითა და მინერალებით.

ხილი და ბოსტნეული

სეზონური ხილი და ბოსტნეული საუკეთესოა სიცხეში. მიიღეთ რეკომენდაციები და გაითვალისწინეთ რომ მაგალითად, საზამთრო, ნესვი, ხურტკმელი და კიტრი არა მხოლოდ აგრილებს ორგანიზმს, არამედ უზრუნველყოფს მის საჭირო ნივთიერებებით.

ცივი წვნიანი კერძები

მცირე პორცია ცივი წვნიანი კერძების, როგორიცაა გაზპაჩო ან ოხრახუშის სუპი, დაგეხმარებათ ორგანიზმის გაგრილებაში. ისინი იდეალურია როგორც პირველადი საკვები და ხელს უწყობენ გაგრილებას.

რეკომენდაციები -მოერიდეთ ცხიმიან და მძიმე საკვებს

ცხიმიანი და მძიმე საკვები არა მხოლოდ გვაიძულებს დამატებით ენერგიის ხარჯვას მის გადამუშავებაზე, არამედ ახშობს ორგანიზმს და არღვევს სითხის ბალანსს. ამიტომ, სიცხეში აუცილებელია მსგავსი საკვების მიღების შეზღუდვა.

რძის პროდუქტები

რძის პროდუქტები, როგორიცაა კეფირი, იოგურტი, და ცივი რძის კოქტეილები, არის შესანიშნავი არჩევანი სიცხეში. ისინი შეიცავენ კალციუმს და ამავდროულად უზრუნველყოფენ ორგანიზმს საჭირო სითხით.

ხორბლის პური და ქერი

ეს პროდუქტი ხელს უწყობს ორგანიზმის ენერგიის შენარჩუნებას, რის შედეგადაც სიცხეში უფრო დიდი ხნის განმავლობაში ვიგრძობთ თავს ენერგიულად და ძლიერად.

კითხვის გაგრძელება 

#drpkhakadze #pitskhelauri

გაიგეთ მეტი ჩვენს ტელეგრამ არხზე შემოგვიერთდით ტელეგრამზე: https://t.me/SheniEkimi

ეს აღმოჩენაა გამოცდილი კულინარებისთვისაც. ნაპოლეონი 20 წუთში.

0
#post_seo_title

ბევრისთვის ნაპოლეონი ბავშვობიდან საყვარელი დესერტია, მაგრამ მის გამოცხობას არც თუ ისე ცოტა დრო სჭირდება. შეძენილი დესერტი ყოველთვის არ არის გემრიელი როგორც ხელნაკეთი. ამიტომ გასწავლით რეცეპტს “ზარმაცებისთვის”, რომელიც სწრაფად მზადდება, გამოდის ხრაშუნა და პირში დნება.

მის მოსამზადებლად ღუმელის გახურება საჭირო არა არის. ბევრჯერ ვცადე და ამაზე გემრიელი ნამდვილად არაფერი გამისინჯავს.

 

ზარმაცების ნაპოლეონი

ინგრედიენტები:

800 გრ ფენოვანი ნამცხვარი “ყურები”

1 ლ რძე

4 კვერცხი

150 გრ კარაქი

0,5 ჭიქა შაქარი

6 ს.კ. ფქვილი

1 მწიკვი ვანილი

მომზადება

შეურიეთ კვერცხი, შაქარი, ფქვილი და ვანილი.

 

კარგად მოურიეთ მასას, დაასხით რძე და დადგით ნელ ცეცხლზე.

 

მოხარშეთ კრემი, მუდმივად ურიეთ, სანამ არ შესქელდება. როცა კრემი ოდნავ შეგრილდება, დაუმატეთ კარაქი და აურიეთ.

შეგიძლიათ ააწყოთ ნამცხვარი: ამოავლეთ ნამცხვრები კრემში და დააწყვეთ მისთვის განკუთვნილ ფორმაზე. შეგიძლიათ ზემოდანაც მოასხათ კრემი, უფრო გემრიელი გამოვა.

 

ბოლოს კრემით უნდა დაასრულოთ.

 

მოაყარეთ ზემოდან ნაფხვენები. ნაზი და გემრიელი დესერტი მზადაა!

 

ამ ტორტზე ყველა გიჟდება. ის გამოცდილი კულინარებისთვისაც ნამდვილი აღმოჩენა იქნება.

 

ნამცხვარი “პელე”.

0
#post_seo_title

ინგრედიენტები:

3 კვერცხი
ჭიქა ნახევარი შაქარი
2 ს/კ გამდნარი კარაქი ( ზეთიც შეიძლება)
2 ს/კ  კაკაო
3 ჭიქა ფქვილი
1 ჭიქა რძე
ვანილი, სოდა ძმრით

მომზადება:

ათქვიფეთ კვერცხი შაქართან ერთად, დაამატეთ გამდნარი კარაქი, ნელთბილი რძე, კაკაო, სოდა-ძმრით და ფქვილი.

გამოდის დასასხმელი მასა, ნახევარი საათი დაასვენეთ მაცივარში გამოცხობამდე და შემდეგ გამოაცხვეთ 2 ფენად.

გვერდები ჩამოაჭერით და ნამცხვარს ზემოდან მოაფხვენით.

კრემი:

1 ლიტრა რძეზე 8 ს/კ ფქვილი და მოადუღეთ ფაფა უშაქროდ, ფაფა რომ გაცივდება,300გრ კარგად ამოყვანილ შერბილებულ კარაქთან ერთად ათქვიფეთ და ნელნელა ამატეთ ჭიქა ნახევარი შაქარი, 1 ს/კ კაკაო, ვანილი 1 ვალი და ცოტა კონიაკი ან ლიქიორი.

მარტივი სალათი დახვეწილი გემოვნებით შექმნილია გაოცებისთვის!

0
#post_seo_title

სტაფილოს სალათები ჩემი საიდუმლო გატაცებაა. ბავშვობაში დედა მაიძულებდა მათ ჭამას მხედველობის გასაუმჯობესებლად. გასაკვირია, რომ მე არ გამჩენია ზიზღი ამ ბოსტნეულის მიმართ. პირიქით, ახლაც ვეძებ ახალ რეცეპტებს, სადაც სტაფილო გამოიყენება. ამ კვირაში ფრანგულ სტაფილოს ვამზადებ.

სტაფილოს სალათი ფრანგულად

ინგრედიენტები

სტაფილო 3 ც

ხახვი 1 ც

ნიორი 2 კბილი

ვაშლის ძმარი 1 ს.კ.

წყალი 120 მლ

შაქარი 1.5 ჩ / კ

მარილი 1 ჩ / კ

სიმინდის კონსერვი 250 გრ

მაიონეზი გემოვნებით

ყველი გემოვნებით

მომზადება

გაასუფთავეთ და გარეცხეთ სამი საშუალო ზომის სტაფილო. გახეხეთ და ნახევარი გადაიტანეთ ქვაბში.

სტაფილოს ფენას მოაყარეთ ნახევარი შაქარი და მარილი. განათავსეთ მასზე გახეხილი სტაფილოს მეორე ფენა. მოაყარეთ დანარჩენი მარილი და შაქარი. შეურიეთ წყალი ძმარს და დაასხით ეს თხევადი ნარევი გახეხილ სტაფილოზე. გააჩერეთ ნელ ცეცხლზე 15 წუთის განმავლობაში, არ უნდა იდუღოს. სტაფილო უნდა დარჩეს ხრაშუნა.

ამასობაში ხახვი გაასუფთავეთ, დაჭერით წვრილ ნახევარ რგოლებად ან მეოთხედებად. 15 წუთის შემდეგ სტაფილოში ჩაყარეთ ხახვი. დაამატეთ გაჭყლეტილი ნიორი.

აურიეთ ინგრედიენტები, გამორთეთ ცეცხლი. 5 წუთის შემდეგ ბოსტნეული გაწურეთ, გააცივეთ. ჩაასხით ინგრედიენტები ღრმა სალათის თასში, დაამატეთ სიმინდი.

აურიეთ სალათს 1-2 ს.კ. კოვზი მსუბუქი მაიონეზი. დაამატეთ გახეხილი  ყველი გემოვნებით. ეს კერძს უფრო დელიკატურ ნაღებისებურ გემოვნებას მისცემს.

სანამ სუფრასთან მიიტანთ, გირჩევთ, მაცივარში ნახევარი საათის განმავლობაში დატოვოთ.

ცივი სალათი ფანტასტიკური მიზეზების გამო ყოველთვის გემრიელია ვიდრე თბილი. როგორ მოგწონთ სალათი? ველოდები თქვენს გამოხმაურებას!