ორშაბათი, ნოემბერი 24, 2025
- Advertisement -spot_img

გულწრფელად რომ ვთქვათ, არაჟანი საუკეთესო დანამატია ამ კერძისთვის! უჩვეულოდ წვნიანი და პიკანტური!

0
#post_seo_title

მიმზიდველი ფასის გარდა, მინტაის(თევზი ვირთევზასებრთა სახეობიდან) კიდევ ბევრი უპირატესობა აქვს. პირველ რიგში, დიეტური თევზი, რეკომენდებულია ბავშვთა კვებისა და ალერგიის დროს და მეორეც, ეს არის უჯერი მჟავების ხელმისაწვდომი წყარო. მესამე, ყველა თევზის მსგავსად, მინტაი მდიდარია ცილებით – მხოლოდ 100 გრ ფილე შეიცავს ყოველდღიური მოთხოვნილების მეოთხედზე მეტს. ეს თევზი უნდა ჭამოთ რაც შეიძლება ხშირად!

გვაქვს შესანიშნავი რეცეპტი თქვენთვის. არაჟანში ჩაშუშული მინტაი გაგაოცებთ თქვენ საოცარი სინაზით და წვნიანობით. გულწრფელად რომ ვთქვათ, არაჟანი საუკეთესო დანამატია ამ თევზისთვის!

მინტაი არაჟნის სოუსში

ინგრედიენტები

მინტაი 1 კგ

არაჟანი 400 გ

ნიორი 3 კბილი

მარილი გემოვნებით

შავი პილპილი გემოვნებით

კამა გემოვნებით

მზესუმზირის ზეთი 3 ს.კ.

სტაფილო 1 ც.

სუნელი თევზისთვის 1 ჩ.კ.

ხორბლის ფქვილი 4 ს.კ.

მომზადება

გაასუფთავეთ თევზი, გარეცხეთ და სასურველი ზომის ნაჭრებად დაჭერით.

მოაყარეთ თევზის სანელებლები და გააჩერეთ.

არაჟანს შეურიეთ დაჭრილი ნიორი, დაჭრილი კამა, მარილი და წიწაკა. გაასუფთავეთ სტაფილო, გახეხეთ მსხვილ სახეხზე, მოშუშეთ 1 ჩ.კ. ლ. მზესუმზირის ზეთში. ამოავლეთ თევზი ფქვილში, შეწვით ორივე მხრიდან დარჩენილ ზეთში ნახევრად, არ უნდა ჩაიშალოს.

თევზს მოაყარეთ სტაფილო და დაასხით არაჟნის სოუსი, თავდახურული მოშუშეთ 15 წუთის განმავლობაში.

აქ მოცემულია, თუ როგორ უნდა მოუმზადოთ თქვენს ოჯახს ჯანმრთელი ვახშამი სულ რაღაც 30 წუთში!

არ დაგავიწყდეთ კომენტარის დატოვება პუბლიკაციასთან დაკავშირებით და გაუზიარეთ რეცეპტი თქვენს მეგობრებს!

რატომ უნდა მოვერიდოთ მზესუმზირის ზეთს

0
{"remix_data":[],"remix_entry_point":"challenges","source_tags":["local"],"origin":"unknown","total_draw_time":0,"total_draw_actions":0,"layers_used":0,"brushes_used":0,"photos_added":0,"total_editor_actions":{},"tools_used":{"transform":1},"is_sticker":false,"edited_since_last_sticker_save":true,"containsFTESticker":false}

რაში მდგომარეობს მზესუმზირის ზეთის და ზეითუნის ზეთის  განსხვავება და რატომ უნდა მოვერიდოთ მზესუმზირის ზეთს?

ყველა მცენარეული ზეთი შეიცავს ცხიმმჟავებს, მათი სარგებელი, როგორც საკვები პროდუქტის დამოკიდებულია ცხიმმჟავების თანაფარდობაზე.

ანსხვავებენ ცხიმმჟავებს ომეგა-3, ომეგა-6, ომეგა-9 კლასის უჯერი ცხიმმჟავები, და ასევე ნაჯერი ცხიმმჟავები, რომლებსაც შეიცავენ ცხოველური წარმოშობის პროდუქტები, ასევე, ქოქოსის, პალმის და კაკაოს კარაქები.

მზესუმზირის ზეთი შეიცავს რეკორდულ 72% ომეგა-6 კლასის ცხიმმჟავებს, ზეითუნის ზეთი კი შეიცავს 12%.

საჭიროა ვიცოდეთ, რომ ომეგა 6 – ის გადაჭარბებულმა მოხმარებამ შეიძლება გამოიწვიოს სისხლძარღვების შევიწროება, ბრონქების შემცირება და არტერიული წნევის ზრდა . ომეგა-6 ცხიმები მავნებელია კიბოს დაავადებისას, ასთმისას, იმუნური სისტემის დაქვეითებისას და ანთებითი პროცესების დროს, რადგან ჭარბი ოდენობის შემთხვევაში იწვევენ ანთების და სიმსივნის პროვოცირებას. ქალები ომეგა-6 მაღალი დონის შემცველობისას უჩივიან მენსტრუალურ ტკივილებს, პოლიპებს და ენდომეტრიოზს.

ომეგა-6 ფასდაუდებელი ეფექტი აქვს ართრიტის, დიაბეტის, გაფანტული სკლეროზის და კანის დაავადებებისას. პრობლემა იმაში მდგომარეობს, რომ ომეგა-6 სასწაულის მქონე თვისებები ვლინება მხოლოდ ომეგა-3 სწორად ორგანიზებულ თანაფარდოსთან ერთად.

დღევანდელ დღეს ძალიან ცოტა ადამიანი იკვებება რაციონალურად და სწორად. სწრაფი კვების ობიექტები ყოველ ნაბიჯზე, საკვები დანამატების სიჭარბე, კალორიული საკვები ხდის ომეგა-6 ცხიმებს უფრო ხელმისაწვდომს. დათვლილია, რომ სასარგებლო ცხიმმჟავების თანაფარდობა ჩვენს ორგანიზმში 20:1, ანუ ომეგა-6 ოდენობა 20ჯერ მეტად აღემატება ომეგა-3 ოდენობას.

ომეგა-3 შეუძლია აღმოფრხვას მავნე ცხიმმჟავების ყველა ნეგატიური შედეგი და გაანეიტრალოს მათი დაჟანგვის პროდუქტები ადამიანის ორგანიზმში.

ომეგა 3 – ის წყაროებია:

სელის ზეთში— 44%

ბამბის ზეთში — 44%

ზაფრანის ზეთში – 38 %

კედრის ზეთში – 28 %

უნდა ვიცოდეთ რომ მცენარეული ზეთები არ წარმოადგენენ ომეგა-3 სრულყოფილ წყაროს. მცენარეულ წყაროებში არის წარმოდგენილი მხოლოდ ლინოლენის მჟავა ALA, ომეგა-3 ჯგუფის ერთ ერთი შეუცვლელი მჟავა.

წყარო 

უგემრიელესი “ბოშური”კატლეტი, რომლის არომატი და ორიგინალური გემო არასოდეს დაგავიწყდებათ.

0
#post_seo_title

ინგრედიენტები:

საქონლის ფარში – 700 გ

პურის ბატონი – 0,5 ც.

ხახვი – 3 ც.

ნიორი – 2 კბილი

პომიდორი – 3 ც.

კამა – 0,5 კონა

ოხრახუში – 0,5 კონა

რძე – 150 მლ

მარილი – 1 ჩ.კ.

მზესუმზირის ზეთი – 2 ს.კ.

მომზადება:
დაალბეთ პურის ნაჭრები რძეში.
ხახვი და ნიორი დააბლენდერეთ და დაუმატეთ მარილი, დამბალი პური, ყველაფერი კარგად ათქვიფეთ.
მიღებული მასა შეურიეთ ფარშს.
პომიდორს გააცალეთ კანი (წინასწარ რამდენიმე წუთი გააჩერეთ ადუღებულ წყალში), დაჭერით წვრილად. მწვანილიც დაჭერით წვრილად და შეურიეთ პომიდორს. გააჩერეთ ცოტა ხნით და გადაუღვარეთ წვენი, რომელსაც გამოუშვებს.
შეურიეთ პომიდორი ფარშს და კარგად აურიეთ. მიღებული მასისგან გააკეთეთ საშუალო ზომის კატლეტები და დაალაგეთ ზეთწასმულ ღუმელის ფირფიტაზე. აცხვეთ 220 გრადუსზე 25-30 წუთი.

ღვეზელი – როგორ მოვამზადოთ სახლში, მარტივად

0
#post_seo_title

ეს ღვეზელი საკმაოდ იოლი მოსამზადებელია. ბოსტნეულის წყალობით იგი გამოდის წვნიანი, ხოლო ხორცი სიგემრიელეს და კვებით ღირებულებას ანიჭებს.

ღვეზელი რომ მოამზადოთ, შეგიძლიათ გამოიყენოთ ნებისმიერი ფარში გემოვნების მიხედვით, თუმცა შერეულით უკეთესი გემოსი გამოდის.

ინგრედიენტები

  • ორი ცალი კვერცხი
  • 60 მლ ზეთი
  • ერთი ჩ. კ. მარილი
  • ერთი ცალი სტაფილო
  • ერთი ცალი ბულგარული წიწაკა
  • 150 გ საქონლის ფარში
  • 150 გ ღორის ფარში
  • 200 მლ კეფირი
  • 160 გ ფქვილი
  • ერთი ჩ. კ. გამაფხვიერებელი
  • ერთი თავი ხახვი
  • ერთი კონა მწვანილი
  • 20 გ კარაქი
  • ერთი ჩ. კ. პაპრიკა
  • შავი პილპილი გემოვნებით
  • სეზამი გემოვნებით
  • ერთი ჩ. კ. ნიორი

მომზადება

  1. ღრმა თასში შეურიე ერთმანეთს კვერცხი, კეფირი, ზეთი და ნახევარი ჩ. კ. მარილი. ათქვიფე. დაამატე ფქვილი, გამაფხვიერებელი და კვლავ ათქვიფე.

2. წვრილად დაჭერი ხახვი და მწვანილი. სტაფილო გახეხე წვრილ სახეხზე. დაამატე წვრილად დაჭრილი ფერადი ბულგარული წიწაკა და ეს მასა შეურიე ფარშს. მოაყარე მარილი, პილპილი და სხვა საკმაზი.

3. მრგვალ ფორმას (24 სმ დიამეტრით) წაუსვი ცხიმი და ცომის ნახევარი ჩაასხი მასში. დაადე შიგთავსი და მოასხი დარჩენილი ცომი.

4. ღვეზელი გამოაცხე 180 გრადუს ტემპერატურაზე 40 წუთის განმავლობაში. გამოღებისთანავე გადაუსვი კარაქი და მოაყარე სეზამი.

ასეთი ხორცის ღვეზელი საუკეთესო გადაწყვეტაა მაშინ, როცა დრო არ გაქვთ რთული კერძებისთვის. ის ძალიან მოეწონებათ ოჯახის წევრებსაც და მოულოდნელ სტუმრებსაც.

გემრიელად მიირთვით და რეცეპტი გაუზიარეთ სხვებსაც!

#drpkhakadze #pitskhelauri

გაიგეთ მეტი ჩვენს ტელეგრამ არხზე შემოგვიერთდით ტელეგრამზე: https://t.me/SheniEkimi

ვინ იყო ვერსალის მებაღე, რომელიც თბილისის ბოტანიკურ ბაღში მუშაობდა და რა საერთო აქვს ბოთლში ნაპოვნ წერილებთან

0

იცოდით, რომ ვერსალის ბაღებში მებაღეები ხეების დარგვისას ნერგების ფესვებთან წერილიან ,დალუქულ ბოთლებს ათავსებდნენ, რათა ენახათ მომავალ თაობებს, ხეების დარგვის,ბაღის შექმნის ისტორია… წერდნენ ლუი მეთოთხმეტეზე…

როდესაც ქარიშხალმა ხეები მოგლიჯა 1999 წელს, ეს წერილები მაშინ იპოვეს.

საინტერესო ისაა, რომ ერთ-ერთი მებაღე მუშაობდა თბილისის ბოტანიკურ ბაღში – ვერნერ შარერი… სწორედ მისი მუშაობის დროს თბილისის ბოტანიკურ ბაღში არ უშვებდნენ მთვრალ ადამიანებს, ცუდად ჩაცმულებს, ხმაურიან და გამომწვევ, ცუდი ყოფაქცევის ადამიანებს, თუ კი შეამჩნევდნენ ასეთ პირებს, ორივე შესასვლელი მკაცრად კონტროლდებოდა.

შარერი მსოფლიოს სამოცდაათამდე ბაღში იყო ნამუშევარი. სწორედ მან შექმნა თბილისში ალექსანდროვის ბაღი 1889 წელს, რომელსაც ახლა 9 აპრილის ბაღი ეწოდება…

წყარო

 

როგორ შევარჩიოთ იდეალური და მწიფე ავოკადო

0
{"remix_data":[],"remix_entry_point":"challenges","source_tags":["local"],"origin":"unknown","total_draw_time":0,"total_draw_actions":0,"layers_used":0,"brushes_used":0,"photos_added":0,"total_editor_actions":{},"tools_used":{"transform":1},"is_sticker":false,"edited_since_last_sticker_save":true,"containsFTESticker":false}

ავოკადო სასარგებლო და პოპულარული ხილია, რომელიც უამრავ კერძში გამოიყენება. თუმცა, მისი სწორად შერჩევა ხშირად რთულია, რადგან ზოგჯერ ზედმეტად მკვრივი ან პირიქით, ზედმეტად დარბილებულია. ამ სტატიაში გასწავლით, როგორ შეარჩიოთ იდეალური, მწიფე და არომატული ავოკადო.

იდეალური ავოკადო პირველ რიგში უნდა იყოს მწიფე.

ფერით: უმწიფარი ავოკადო ღია მწვანეა, ნაწილობრივ მწიფე – მუქი მწვანე ან მოწითალო-მოყავისფრო, ხოლო სრულად მწიფე – მუქი ყავისფერ-მოლურჯო ფერის.

შეხებით: ნაზად რომ დააწვეთ ავოკადოს, ის ოდნავ უნდა ირბილებოდეს, მაგრამ არ უნდა იყოს ზედმეტად რბილი.

კანით: მწიფე ავოკადოს კანი უხეშია და ოდნავ დანაოჭებული, მაგრამ არ უნდა ჰქონდეს ლაქები ან ჩაზნექილი ადგილები.

კუდით: მოაცილეთ პატარა ყუნწი. თუ მისი ქვეშ კანი ღია მწვანეა, ავოკადო მწიფეა. თუ ყავისფერია – ზედმეტად დამწიფებულია.

ავოკადოს შერჩევა სხვადასხვა გამოყენებისთვის

უმწიფარი ავოკადო – თუ რამდენიმე დღეში გინდათ მისი გამოყენება, აირჩიეთ უფრო მტკიცე და მწვანე ავოკადო. ის ოთახის ტემპერატურაზე 2-5 დღეში დამწიფდება.

სრულად მწიფე ავოკადო – თუ იმ დღესვე გსურთ მისი გამოყენება, აირჩიეთ რბილი, მაგრამ არა ძალიან დათხეული ხილი.

ზედმეტად მწიფე ავოკადო – თუ ავოკადო ძალიან რბილია და ლაქები აქვს, ის შეიძლება კარგია გუაკამოლისთვის, მაგრამ არა სალათებისა და სხვა კერძებისთვის.

როგორ დავაჩქაროთ ან შევანელოთ სიმწიფე

სიმწიფის დაჩქარება: დააწყვეთ ავოკადო ქაღალდის ჩანთაში ბანანთან ან ვაშლთან ერთად. ეს ხილი გამოყოფს ეთილენს, რაც სწრაფად ამწიფებს ავოკადოს.

სიმწიფის შენელება: მწიფე ავოკადო შეინახეთ მაცივარში, რათა მისი დაშლა შეფერხდეს.

ავოკადოს შერჩევა მარტივია, თუ იცით, როგორ შეამოწმოთ მისი სიმწიფე. ფერი, ტექსტურა და შეხება ყველაზე საიმედო ნიშნებია. სწორი შერჩევის შემთხვევაში, თქვენს კერძებს საუკეთესო გემო ექნება!

ბადრიჯანმა ბევრი ზეთი რომ არ შეიწოვოს, ერთ ხრიკს ვიყენებ. გულსართზე ხომ უბრალოდ ვგიჟდები.

0
#post_seo_title

 

ნიგვზიანი ბადრიჯანი

დაჭრილი ბადრიჯანი ნიგვზის გულსართით ჰგავს თქვენს საყვარელ ლურჯ რულეტებს, მხოლოდ უფრო გემრიელი, მარტივი და სწრაფია. მინიმალურ დროს ვატარებ ამ საოცარი საჭმლის მომზადებაში. მაგრამ ზუსტად ვიცი რომ ეს კერძი პირველი გაფრინდებ მაგიდიდან!

ბადრიჯნის მომზადება რთული საქმე არ არის. ნება მომეცით გითხრათ ერთი საიდუმლო: პასტის მოსამზადებლად უმჯობესია გამოიყენოთ მაიონეზი. კერძი ყველაზე გემრიელი გამოდის.

ინგრედიენტები

ბადრიჯანი 3 ცალი

კვერცხი 2 ცალი

კაკალი 200 გრ

მაიონეზი 100 გრ

ნიორი 5 კბილი

ქინძი 1 კონა

ხახვი 0,25 ცალი

ლიმონის წვენი 2 ს.კ.

მარილი 1 ჩ / კ

ხმელი სუნელი 0.5 ჩ.კ.

ქინძი 0.5 ჩ.კ.

მზესუმზირის ზეთი გემოვნებით

მომზადება

დაჭერით ბადრიჯნები 7-8 მმ რგოლებად. გადაიტანეთ დამარილებულ წყალში და გააჩერეთ 30 წუთით. ამის შემდეგ, ამოიღეთ და გაწურეთ.

ათქვიფეთ კვერცხ და დაასხით ბადრიჯანს, აურიეთ და გააჩერეთ 10-15 წუთი.

ამასობაში მოამზადეთ გულსართი. ბლენდერში ჩაასხით 100 მლ წყალი, დაუმატეთ ხახვი, ქინძი, ლიმონის წვენი, ნიორი, მაიონეზი, ნიგოზი, მარილი და სანელებლები. ათქვიფეთ ინგრედიენტები ფაფის კონსისტენციამდე. გააგზავნეთ პასტა მაცივარში გასქელებლად.

შეწვით ბადრიჯები ორივე მხრიდან მცენარეულ ზეთში, სანამ ოქროსფერი არ გახდება. განათავსეთ ქაღალდის ხელსახოცზე.~

გულსართი მოატავსეთ შემწვარ რგოლებზე და გადაკეცეთ.

ალბათ იკითხავთ, რატომ ავურიეთ კვერცხი ბადრიჯანს? ამ ხრიკის წყალობით, ბოსტნეული შეწვის პროცესში ბევრ ზეთს არ იწოვს. ასე მიიღებთ ბადრიჯნის უგემრიელეს საუზმეს!

გამოცხობის დროს ისეთი სურნელი დატრიალდა ჩემმა მეგობარმა დიეტაც კი დაარღვია.

0
#post_seo_title

საუკეთესო რეცეპტები ფაფუკი და გემრიელი ფუნთუშების

ერთ-ერთი ყველაზე გემრიელი, რბილი და ფუმფულა დესერტი. თუ სამზარეულოში ფუსფუსი არ გეზარებათ და გსურთ ოჯახის წევრები გაახაროთ – ეს რეცეპტები თქვენთვის არის!

ფუნთუშა იოგურტზე

ინგრედიენტები

400 გრ ფქვილი

350 მლ იოგურტი

1.5 ს.კ. მზესუმზირის ზეთი

4 ს.კ. შაქარი

2 ჩ.კ. გამაფხვიერებელი

1 ჩ.კ. მარილი

მომზადება

ღრმა თასში აურიეთ მშრალი ინგრედიენტები: ფქვილი, გამაფხვიერებელი, მარილი და შაქარი. ცალკე ათქვიფეთ იოგურტი კარაქით და დაამატეთ ფქვილის ნარევი. მოზილეთ ცომი, დატოვეთ იგი  10-15 წუთის განმავლობაში.

ცომი გაყავით 10-12 ბურთად. ფუნთუშები ჩადეთ ფორმაში. შეზეთეთ პროდუქტები ზემოდან მცენარეული ზეთით, მოაყარეთ შაქარი. აცხვეთ 200–220 გრადუსზე 20–25 წუთის განმავლობაში.

ფუნთუშები რძეზე

ინგრედიენტები

4 ს.კ. შაქარი

10 გრ ვანილის შაქარი

2 ჭიქა ფქვილი

170 მლ რძე

75 მლ მზესუმზირის ზეთი

3 ჩ.კ. გამაფხვიერებელი

0,5 ჩ.კ. მარილი

100 გრ ჯემი

1 კვერცხის გული

მომზადება

გააცხელეთ ღუმელი 220 გრადუსამდე.
ღრმა თასში, აურიეთ გაცრილი ფქვილი, გამაფხვიერებელი, მარილი, ვანილი და შაქარი (3 ს.კ.). ჩაასხით რძე ნარევში, შემდეგ კი კარაქი და კარგად აურიეთ.

მიღებული ცომი გაათხელეთ 5 სმ სისქემდე. ჭიქით გამოჭერით სასურველი ზომის რგოლები, მოათავსეთ 1 ჩ.კ. ჯემი ნამცხვრების ცენტრში. შეუკარით პირი და გადმოაბრუნეთ. განათავსეთ ცხიმიან ფორმაში, მოაყარეთ შაქარი.
წაუსვით ზემოდან კვერცხის გული, გამოაცხვეთ 20 წუთის განმავლობაში.

ფუნთუშა-კრუასანი კეფირზე

ინგრედიენტები

400 გრ ფქვილი

120 გრ შაქარი

250 მლ კეფირი

150 გრ კარაქი

0,5 ჩ.კ. მარილი

1 ჩ.კ. სოდა

150 გრ გულსართი (ჯემი, შაქრის პუდრა, ყაყაჩოს თესლი, შოკოლადის პასტა, მოხარშული შესქელებული რძე).

მომზადება

ფქვილი ჩაყარეთ ღრმა თასში, მოაყარეთ მარილი, შაქარი, დაამატეთ რბილი კარაქი. ცალკე შეურიეთ კეფირს სოდა, შემდეგ სწრაფად დაამატეთ ფქვილის მასა. მოზილეთ რბილი ცომი.

გაათხელეთ ცომი, დაჭერით სამკუთხედებად (ნამცხვრის მსგავსი). სამკუთხედის ფართო კიდეზე, მოათავსეთ ცოტა გულსართი, გადაახვიეთ კრუასანები.
ფუნთუშები მოათავსეთ პერგამენტით დაფარულ საცხობ ფურცელზე. სურვილისამებრ მოაყარეთ შაქარი. აცხვეთ 25 წუთის განმავლობაში 200 გრადუსზე.

საფუვრიანი ფუნთუშები

ინგრედიენტები

400-500 გ ფქვილი

1 ჭიქა რძე

75 მლ მზესუმზირის ზეთი

1.5 ჩ.კ. მშრალი საფუარი

0,5 ჩ.კ. მარილი

4 ს.კ. შაქარი

1 კვერცხი

1 კვერცხის გული

მომზადება

ღრმა თასში, შეურიეთ საფუარი გაცრილ ფქვილს, დაამატეთ შაქარი და მარილი. ჩაასხით თბილი რძე და გამდნარი კარაქი, დაამატეთ კვერცხი. მოზილეთ რბილი ცომი, გააჩერეთ 40 წუთის განმავლობაში თბილ ადგილას, შემდეგ კი ჩაზილეთ.

ცომი გაყავით პატარა ბურთებად, თითოეულ ოდნავ გაათხელეთ, მოათავსეთ ცხიმწასმულ საცხობ ფირფიტაზე. წაუსვით ფუნთუშებს კვერცხის გული და მოათავსეთ ღუმელში 15-20 წუთის განმავლობაში 200 გრადუსზე.

გულსართიანი ფუნთუშები

ინგრედიენტები

 

500 გრ ფქვილი

11 გ მშრალი აქტიური საფუარი

0,5 ჩ.კ. მარილი

2 ს.კ. შაქარი

1 კვერცხი

1 კვერცხის გული

250 მლ რძე

100 გრ კარაქი

200 გრ ხილის ჯემი

1 ს.კ. სეზამის თესლი

მომზადება

ჩართეთ ღუმელი (70–80 გრადუსი).
აურიეთ კვერცხი, მარილი, შაქარი და საფუარი ღრმა თასში. დაასხით ამ ყველაფერს თბილი რძე და კარგად აურიეთ. დაამატეთ მდნარი კარაქი და კვლავ აურიეთ. მოაყარეთ ფქვილი ნარევს (დატოვეთ იგი ცოტახანს) და მოზილეთ რბილი ცომი.

მოათავსეთ ცომი თბილ ადგილას, რომ გაფუვდეს. გაყავით პატარა გუნდებად, თითოეულში მოათავსეთ ცოტა გულსართი და მრგვალ ფორმაში წრიულად ჩაალაგეთ გამზადებული ფუნთუშები ისე, რომ ერთმანეთს ეკვროდეს. წაუსვით კვერცხის გული და მოაყარეთ სეზამის თესლი. დატოვეთ 5-7 წუთი, ამ დროის განმავლობაში წინასწარ გახურეთ ღუმელი 200 გრადუსზე. გამოაცხვეთ 20 წუთის განმავლობაში.

გააკვირვეთ თქვენი ოჯახი ახალი კულინარიული გადაწყვეტილებებით, თუ თქვენც ჩემსავით გიყვართ გემრიელი და ფუმფულა ფუნთუშები, ეს რეცეპტები შეინახეთ და არ დაგავიწყდეთ, რომ გაუზიაროთ თქვენს მეგობრებს!

 

ამის წაკითხვის შემდეგ შოკოლადს მაღაზიაში აღარ იყიდით, წაიკითხეთ და თავად დარწმუნდებით.

0
#post_seo_title

ხშირად მარკეტში ნაყიდი შოკოლადის ფილები დაბალი ხარისხისაა. ორთქლზე თუ გაადნობ, იოლად დარწმუნდები ამაში. არ არის სასურველი, რომ ბავშვებმა მსგავსი უხარისხო პროდუქტი მიირთვან, ამიტომ სჯობს შოკოლადი სახლში მოვამზადოთ.

გამოიყენე მხოლოდ ჯანსაღი პროდუქტები: კარაქი, კაკაო და მშრალი რძე. გემოვნებით შეგიძლია ქიშმიშისა და თხილის დამატებაც. ასეთი ტკბილი სიურპრიზი ყველას მოეწონება.

ინგრედიენტები

  • 270 გ რძის ფხვნილი
  • 180 გ შაქარი
  • 120 გ კარაქი
  • ასი მლ წყალი
  • 50 გ კაკაო
  • თხილი გემოვნებით

მომზადება

1. შეურიე ერთმანეთს რძის ფხვნილი და კაკაო.

2. წამოადუღე წყალი, დაამატე შაქარი და გახსენი. აურიე. მიღებული სიროფი ხარშე დაბალ ცეცხლზე 6 წუთის განმავლობაში გასქელებამდე.

3. ჩაამატე სიროფში კარაქი და აურიე სრულ გახსნამდე. გადმოდგი.

4. კარაქიანი სიროფი ჩაასხი მშრალ მასაში, დაამატე დაქუცმაცებული თხილი და კარგად აურიე.

5. შოკოლადის მასა გადაიტანე შერჩეულ ფორმაში. ეს შეიძლება იყოს სილიკონის ან ყინულის ფორმები. მასა მოასწორე და შედგი მაცივარში სრულ გაყინვამდე.

გემოთი თხილიანი სახლური შოკოლადი პრაქტიკულად არ განსხვავდება ნაყიდისგან. ერთადერთი განსხვავება ის არის, რომ ამ შემთხვევაში მისი შემადგენლობა ზუსტად იცი. თავისუფლად მიეცი ბავშვებს და მიირთვი თავადაც!