პარასკევი, ოქტომბერი 3, 2025
- Advertisement -spot_img

ტკბილზე დამოკიდებულება -რჩევები და ბრძოლის მეთოდები

0
#post_seo_title

ტკბილზე დამოკიდებულება სერიოზული პრობლემაა, რომელიც გავლენას ახდენს ჯანმრთელობაზე და ზოგადად კეთილდღეობაზე.

ტკივილზე დამოკიდებულება გავრცელებული პრობლემაა და მას თავისი მიზეზები აქვს,  ტკბილეულს სიხარულის მომცემი თვისებები გააჩნია, მისი გადაჭარბებული მოხმარება კი იწვევს მრავალ უარყოფით შედეგს, მათ შორის სიმსუქნეს, დიაბეტს და გულის დაავადებებს. ამ სტატიაში განხილულია ტკბილზე დამოკიდებულება მიზეზები და მასთან ბრძოლის მეთოდები

ტკბილზე დამოკიდებულება -გამომწვევი მიზეზები

ტკბილზე დამოკიდებულება ხშირად გამოწვეულია სხვადასხვა მიზეზებით, როგორიცაა:

-ფიზიოლოგიური მოთხოვნილება: შაქარი სწრაფად ზრდის ენერგიის დონეს.

ემოციური მდგომარეობა: სტრესის, დეპრესიის ან მოწყენილობის დროს ადამიანები ხშირად მიმართავენ ტკბილეულს.

– ფსიქოლოგიური დამოკიდებულება: ტკბილი საკვები ასოცირდება ბედნიერების და ჯილდოს გრძნობებთან.

ეტაპობრივი შემცირება

ტკბილეულზე დამოკიდებულების შეჩერება არ არის ერთდღიანი პროცესი. უმჯობესია ეტაპობრივად შემცირდეს შაქრის მიღება, რათა ორგანიზმს მიეცეს ადაპტაციის საშუალება. მაგალითად, შეამცირეთ ტკბილეულის მოხმარება ყოველდღიურად, სანამ სრულად შეწყვეტთ მის მიღებას.

ჯანსაღი ალტერნატივების მოძიება

შაქრის ნაცვლად, გამოიყენეთ ჯანსაღი ალტერნატივები, როგორიცაა ხილი, რომელიც ბუნებრივად შეიცავს შაქარს, მაგრამ ამავე დროს უზრუნველყოფს ვიტამინებსა და მინერალებს. ასევე, შაქრის ნაცვლად, გამოიყენეთ თაფლი ან სხვა ნატურალური დამატკბობლები.

ტკბილზე დამოკიდებულება და მასთან ბრძოლა  მოითხოვს მენტალურ და ემოციურ მხარდაჭერას. განიხილეთ ეს პრობლემა მეგობრებთან ან პროფესიონალთან, რომლებიც დაგეხმარებიან სტრესის მენეჯმენტში და დადებით რჩევებს მოგცემენ.

ფიზიკური აქტივობა, როგორიცაა სეირნობა, ვარჯიში ან იოგა, ზრდის ენდორფინების დონეს, რაც ამცირებს ტკბილეულისადმი ლტოლვას. რეგულარული ვარჯიში აუმჯობესებს განწყობას და ენერგიის დონეს.

მნიშვნელოვანია, იცოდეთ რა საკვები შეიცავს  შაქარს. შეამოწმეთ ეტიკეტები და ეცადეთ, აირჩიოთ ისეთი პროდუქტები, რომლებიც არ შეიცავენ დამატებით შაქარს.

შეადგინეთ კვების გეგმა, რომელიც მოიცავს ჯანსაღ და დაბალანსებულ საკვებს. ეს დაგეხმარებათ თავიდან აიცილოთ მოულოდნელი შაქრის მოთხოვნილება და დაიცავთ ორგანიზმს სტაბილურ მდგომარეობაში.

ტკბილზე დამოკიდებულება და მასთან ბრძოლა მოითხოვს ძალისხმევას, მაგრამ სწორი მიდგომით და მხარდამჭერით, ეს შესაძლებელია. ნაბიჯ-ნაბიჯ განხორციელებული სტრატეგიები დაგეხმარებათ შეამციროთ ტკბილეულის მიღება და გააუმჯობესოთ თქვენი ჯანმრთელობა.

კითხვის გაგრძელება

#drpkhakadze #pitskhelauri

გაიგეთ მეტი ჩვენს ტელეგრამ არხზე შემოგვიერთდით ტელეგრამზე: https://t.me/SheniEkimi

“ზებრა” უჩვეულო ინგრედიენტებით. ისეთი გემრიელია, თითებს ჩაიკვნეტთ!

0
#post_seo_title

მანანის ბურღულისგან გამომცხვარი ნამცხვრები დიდი ხანია შეიყვარეს დიასახლისებმა. ნამვხვარი გამოდის ფუმფულა, მაღალი და გემრიელი.

შემოგთავაზებთ არაჩვეულებრივი ნამცხვრის რეცეპტს მანანის ბურღულისა და კეფირისგან. ეფექტური ზოლებით, რომელიც ზებრას გვაგონებს. ეს ნამცხვარი ბევრისთვის ცნობილია, მაგრამ ზოგისთის ის აღმოჩენა გახდება.

ინგრედიენტები

1 ჭ მანანის ბურღული

1 ჭ ხორბლის ფქვილი

1 ჭ შაქარი

2 კვერცხი

2 ჭ კეფირი

3 ს.კ. კაკაო

1 ჩ.კ. სოდა

90 გრ კარაქი

1 ს.კ. ზეთი

ვანილი გემოვნებით

მომზადება

თასში ჩაასხით კეფირი, დაამატეთ სოდა და მანანის ბურღული, მოურიეთ და დატოვეთ 20-30 წუთით გასაფუებლად. ცალკე ჭურჭელში დარბილებულ კარაქს შეაზილეთ შაქარი, ვანილი,  კვერცხი, შეურიეთ კეფირის მასას. გაყავით  ორ ნაწილად, ერთს დაუმატეთ კაკაო. ფქვილი თანაბრად დაუმატეთ ორივე ნაწილს და აურიეთ.

 

საცხობ ფორმას წაუსვით ზეთი, დაასხით ცომები მონაცვლეობით, რომ შეიქმნას ზოლები, ამისთვის შეგიძლიათ ჩხირიც გამოიყენოთ.

 

შედგით 200 გრადუსამდე გახურებულ ღუმელში 40-45 წუთით. ხის ჩხირით შეამოწმეთ გამომცხვარია თუ არა ბისკვიტი.

 

რჩევა: მოასხით ნამცხვარს შოკოლადის მინანქარი ან კენკრის სიროფი. სურვილისამებრ, შეგიძლიათ გაჭრათ სიბრტყეზე და წაუსვათ ნაღების კრემი. არ დაგავიწყდეთ გაუზიაროთ რეცეპტი მეგობრებსაც.

ზეფირი -როგორ მოვამზადოთ სახლში

0
#post_seo_title

ყავის ზეფირი

შემადგენლობა: ვაშლი 300 გ. შაქარი 625 გრ. წყალი 160 გ. ყავა 3 ჩ/კ. აგარ-აგარი 8 გ. შაქრის პუდრი გემოვნებით. კვერცხი 1 ც.

მომზადება

ვაშლი გამოაცხვეთ ღუმელში 190 გრადუსზე. გახეხილი ვაშლის პიურე უნდა იწონიდეს 250 გრამს.

მოცემული რაოდენობის წყლით მოამზადეთ მაგარი ყავა, გაწურეთ, თბილს დაუმატეთ აგარ-აგარი და მოურიეთ, რომ გაიხსნას.

ვაშლის პიურეს მოაყარეთ 250 გრამი შაქარი და მოურიეთ. რომ შაქარი გადნეს.

აგარ-აგარს მოაყარეთ დარჩენილი შაქარი და მიიყვანეთ ადუღებამდე, ურიეთ ცოტა ხანს, არ უნდა გასქელდეს.

ვაშლის პიურეს დაამატეთ კვერცხის ცილა და ათქვიფეთ გათეთრებამდე და ერთგვაროვანი მასის მიღებამდე. თქვეფის პროცესში დაამატეთ მოდუღებული მასა ნელ-ნელა.

საკონდიტრო ტომარაში მოათავსეთ მომზადებული მასა და დასვით სასურველი ფორმის ზეფირები. დაელოდეთ, სანამ გაცივდება.

ზეფირი უნდა იყოს ელასტიური. ზემოდან მოაყარეთ შაქრის პუდრა. გემრიელად მიირთვით.

ფრანგული დესერტის სახელწოდება ითარგმნება როგორც “მსუბუქი ნიავი”. სწორედ ესაა რაც გვჭირდება: მსუბუქი ტექსტურა აგარ-აგარზე აუცილებლად გამყარდება და შიგნიდან დარჩება ნაზი. მთავარია არ იჩქაროთ, ზეფირს გასამყარებლად სჭირდება ერთი დღე-ღამე მაინც. თუ ხშირად აცხობთ ტორტებს, შეგიძლიათ ასეთი ზეფირი მის გასაფორმებლად გამოიყენოთ.

სცადეთ და მოამზადეთ დუშბარა და შეუერთდით მსოფლიოს ერთ-ერთ უგემრიელეს სამზარეულოს.

0
#post_seo_title

აზერბაიჯანული სამზარეულო ცნობილია თავისი გემრიელი და ჯანსაღი კერძებით, რომელსაც ასევე ავსებს წარმოუდგენლად გემრიელი სანელებლები და მწვანილი. დუშბარა ერთ-ერთი უგემრიელესი კერძია ამ სამზარეულოსი.

ეს არის წვნიანი პატარა პელმენით, რომელსაც სამკურნალო მოქმედებაც კი აქვს.

დუშბარა მზადდება აზერბაიჯანის სხვადასხვა რეგიონში თავისებურად. პელმენის ფორმა, მათი ზომა, სანელებლები, ბულიონის ბოსტნეულიც კი შეიძლება განსხვავდებოდეს. მაგრამ ერთი რამ აერთიანებს სხვადასხვა რეგიონის რეცეპტებს – კერძის ბულიონი აუცილებლად გამჭვირვალეა.
სცადეთ და მოამზადეთ დუშბარა და შეუერთდით მსოფლიოს ერთ-ერთ უგემრიელეს სამზარეულოს.

ინგრედიენტები

ცხვრის ნეკნები 600 გრ

სტაფილო 1 ც

ხახვი 2 ც

ნიახური 200 გრ

დაფნის ფოთოლი 2 ც

წყალი წყალი 3,2 ლ

ხორბლის ფქვილი 400 გრ

კვერცხი 1 ც

ცხვრის ხორცი 500 გრ

მარილი გემოვნებით

შავი პილპილი (დაფქვილი) გემოვნებით

ზაფრანა გემოვნებით

ქინძი გემოვნებით

მომზადება

პირველი თქვენ უნდა მოამზადოთ ბულიონი. ამისათვის ქვაბში ჩადეთ ნეკნები, სტაფილო, 1 ხახვი, ნიახური, დაფნის ფოთოლი, დაასხით 3 ლიტრი წყალი, დაამატეთ წიწაკა გემოვნებით.

ბულიონი მიიყვანეთ ადუღებამდე, დაუწიეთ დაბალ ტემპერატურაზე და მოხარშეთ ბულიონი დაახლოებით 3,5 საათის განმავლობაში, პერიოდულად ამოიღეთ ქაფი. 2,5 საათის მომზადების შემდეგ, ბულიონს დაუმატეთ მარილი. მოხარშვის შემდეგ ბულიონი გაწურეთ, დაამატეთ მწიკვი ზაფრანა.

მოზილეთ პელმენისთვის ცომი ფქვილის, წყლის, კვერცხის და მარილისგან. გააჩერეთ ცომი 30 წუთით.

ახლა მოდით, მოვამზადთ პილმენების გულსართი. ამისათვის შევურიოთ დაფქვილი ხორცი, წვრილად დაჭრილი ხახვი, ქინძი, მარილი და პილპილი.

ცომი თხლად გააბრტყელეთ, დაჭერით პატარა წრეები ან კვადრატები, რომელთა დიამეტრი დაახლოებით 2 სმ-ია, რადგან პილმენების ფორმა შეიძლება განსხვავებული იყოს. შეავსეთ ცომი ფარშით და გააკეთეთ მინიატურული პილმენები.

დააბრუნეთ ბულიონი ადუღებამდე, შეამცირეთ ცეცხლი საშუალოზე. დაამატეთ პილმენი ბულიონს, ზოგჯერ ურიეთ და მოხარშეთ დაახლოებით 5 წუთის შემდეგ, როცა ამოვა.
არ ადუღოთ ბულიონი ზედმეტად მომზადების ნებისმიერ ეტაპზე. ამან შეიძლება გემო დაუკარგოს. მიირთვით აზერბაიჯანული სტილის დუშბარა ფიალებით, რომელიც გაფორმებულია ქინძით.

მობრაწული ბლინები უგემრიელესი სოუსით.

0
#post_seo_title

მობრაწული ბლინები თქვენი საუზმის განუყოფელი ნაწილი გახდება, აუცილებლად მოამზადეთ ის

ინგრედიენტები: 4 კვერცხი. 200 გრ ფქვილი. 40 მლ ზეითუნის ზეთი. 500 მლ რძე. 300 გრ ლორი. 1 მწიკვი სოდა. 30 გრ პარმეზანი. 250 გრ ბეშამელის სოუსი. 180 გრ მაგარი ყველი. 1 მწიკვი მარილი. 1 ს.კ. შაქარი.

მომზადება

მოამზადეთ ბლინები. ღრმა თასში ათქვიფეთ კვერცხი, მარილი და შაქარი. დაასხით რძე, ზეითუნის ზეთი, დაუმატეთ გაცრილი ფქვილი და გამაფხვიერებელი. კარგად ათქვიფეთ მასა. დააფარეთ საკვების ცელოფანი და შედგით მაცივარში 30 წუთით. გამოაცხვეთ ბლინები მშრალ ტაფაზე.

დაჭერით ლორი და ყველი მცირე ნაჭრებად. მოათავსეთ თითო ნაჭერი ლორი და ყველი ბლინების ცენტრში. შეახვიეთ კონვერტივით.

მოათავსეთ კონვერტები ღრმა საცხობ ფორმაში, დაასხით ბეჩამელის სოუსი, მოაყარეთ გახეხილი პარმეზანი. შედგით 200 გრადუსამდე გახურებულ ღუმელში 20 წუთით.

ბეჩამელის სოუსი:

ინგრედიენტები:

კარაქი 50 გრ

რძე 500 მლ

ხორბალი ფქვილი 50 გრ

მარილი 0.5 ჩ/კ.

შავი პილპილი (დაფქვილი) 0.5ჩ/კ.

მომზადება:

კარაქი გავადნოთ, შევაზილოთ ფქვილი, ნელ-ნელა დავასხათ რძე და დაბალ ცეცხლზე ვადუღოთ, თან ვურიოთ. უნდა შესქელდეს. გავაგრილოთ და დავუმატოთ მარილი და პილპილი.

შეგიძლიათ გაწუროთ ან დააბლენდეროთ.

შესანიშნავი ბლინების მობრაწულა მზადაა! მოამზადეთ სიამოვნებით და გაუზიარეთ რეცეპტი მეგობრებს!

პასკის საუცხოო რეცეპტი shenisupra.ge – ის მკითხველს Tatiana’s Kitchen -გან

0

გთავაზობთ პასკის საუცხოო რეცეპტს Tatiana’s Kitchen-გან, განსხვავებულსა და არომატებით გაჯერებულს. ხაჭოს პასკა, რომელიც ნოტიო და უგემრიელესი გამოდის. რეცეპტი უმარტივესია, დიდხანს ლოდინი არ მოგიწევთ. საჭიროა ყველაფერის ერთიანად არევა და შედეგი საოცარი გამოდის.

 

ინგრედიენტები:
• 100 გრ გამდნარი კარაქი
• 2 ც კვერცხი
• 250 მლ რძე
• 100 გრ შაქარი
• ჩირები, ტატიანამ ამ შემთხვევაში ფორთოხლის გამოიყენა
• 180 გრ ხაჭო
• 1ს/კ საფუარი
• 500 გრ ფქვილი
• 1 ც ფორთოხლის ცედრა და წვენი
მომზადება:
მიქსერის ჯამში მოვათავსოთ კვერცხი და საქარი,დავუმატოთ გამდნარი კარაქი,ხაჭო,რძე,საფუარი,მწიკვი მარილი,ფორთოხლის წვენი,და მე კონიაკში მქონდა ფორთოხლის ცედრა შენახული და ის დავუმატე 1 ს/კ ,ფქვილი.კარგად მოვურიოთ  ყველაფერს.დავასვენოთ ცომი ,ამოსვლის შემდეგ გადავანაწილოთ ფორმებში,მე ქაღალდის საშუალო ზომის ფორმები მქონდა და 4 ცალი გამოვიდა.ფორმებშიც დაველოდე ამოსვლას და გამოვაცხვე ღუმელში 180 გრადუსზე 35-40 წთ.
გამზადებულს ზემოდან მზა მინანქარი მოვასხი და გავაფორმე სურვილისამებრ.
წელს პირველად ვსინჯე ფორთოხლის ჩირი და ძალიან მომეწონა.
მზა მინანქარი მარტივარ მზადდება: 1 შეკვრა გავთქვიფე 1 კვერცხის ცილასთან.

კომბოსტოს შნიცელი

0
#post_seo_title

კომბოსტო გემრიელი მხოლოდ სალათებში არ არის, ამას ეს რეცეპტიც ამტკიცებს. კომბოსტოს შნიცელი არომატული და ხრაშუნა გამოდის, შეუძლებელია შეხედოთ და არ მოგინდეთ მისი გასინჯვა.

მიუხედავად მისი მოთუშვისა კომბოსტო თითქმის ყველა მის სასარგებლო თვისებას ინარჩუნებს, რაც ძალიან მნიშვნელოვანია, რადგან ეს ბოსტნეული მდიდარია ვიტამინებით, ბოჭკოებით, მინერალური მარილებით, რომელიც აუცილებელია ჩვენი სხეულისათვის. აქედან გამომდინარე, კვერცხში შემწვარი კომბოსტო არ არის მხოლოდ ნოყიერი, სწრაფი და იაფი, არამედ ჯანსაღი საკვებიცაა.

კომბოსტოს შნიცელი

ინგრედიენტები:

1 პატარა კომბოსტოს თავი (1 კგ-მდე)

3 კვერცხი

საფანელი ამოსავლებად

მარილი, პილპილი გემოვნებით

მზესუმზირის ზეთი შეწვისთვის

მომზადება:

მთავარი არის კომბოსტოს სწორად დაჭრა. ნაჭრებად ისე დაჭერით, რომ არ დაიშალოს. მოაცალეთ თეთრი გული მხოლოდ ძირიდან, მთლიანად არ მოაჭრათ.

მოთუთქეთ მდუღარე მარილწყალში 5 წუთი, შემდეგ ცოტა შეაგრილეთ.

ათქვიფეთ კვერცხი, დაამატეთ მარილი, პილპილი, ამოავლეთ კომბოსტოს დაწურული ნაჭრები ჯერ კვერცხში, შემდეგ ორცხობილას საფანელში, შემდეგ ისევ კვერცხში და შეწვით ცხიმში ტაფაზე.

შეწვით ისე, რომ ყველა მხრიდან ოქროსფერი მიიღოს.

ეხლა ეს ჩემი საყვარელი კერძია კომბოსტოს შემადგენლობით. ძალიან უხდება მწვანილი ან რომელიმე სოუსი, მაგალითად ნივრიანი არაჟნის სოუსი. ისიამოვნეთ მარტივად მოსამზადებელი გემრიელი კერძით და არ დაგავიწყდეთ გაუზიაროთ მეგობრაბს რეცეპტი.

რას ნიშნავს ციფრები იმპორტული ხილ-ბოსტნეულის სტიკერებზე

0
შემოტანილ პროდუქტზე არსებული ციფრები დაგეხმარებათ სასარგებლო პროდუქტების „იდენტიფიკაციაში“.

საფეხურები:

PLU კოდი – ფასის საძიებელი კოდია. გამოიყენება შემოტანილი ბოსტნეულისა და ხილისთვის. ეს ინფორმაცია გაყიდვების პერსონალს ეხმარება ასორტიმენტის დახარისხებაში. PLU კოდი ასევე შეიძლება განთავსდეს შეფუთვაზე. სტიკერები შეიძლება შეიცავდეს ოთხ და ხუთ რიცხვს.

კოდებს ანიჭებს სურსათის სტანდარტების საერთაშორისო ფედერაცია საფუძვლიანი განხილვის შემდეგ. დღეისათვის სისტემაში უკვე 1400-ზე მეტი კოდია.

PLU კოდების გამოყენებით, პროდუქტები შეიძლება განვასხვავოთ:

  • ტრადიციულად გაიზარდა;
  • გენმოდიფიცირებული (გმო);
  • ორგანული.

ოთხნიშნა კოდი , რომელიც იწყება 3 ან 4-ით (3*** ან 4***) ტრადიციულად იზრდება სასუქით.

ხუთნიშნა კოდი:

  • იწყება 9 (9****) – ორგანულად მოყვანილი პროდუქტი ქიმიური სასუქების გარეშე;
  • იწყება 8-ით (8****) – გმო ( მომავალში შეიძლება შეიცვალოს პრეფიქსის მნიშვნელობა).

თუ ხილზე, ბოსტნეულზე ან სხვა პროდუქტზე იპოვით ასეთ სტიკერს, შეგიძლიათ თავად შეამოწმოთ პროდუქტის სტანდარტების/პროდუქტების მარკეტინგის საერთაშორისო ფედერაციის (IFPS) ვებ-გვერდზე. PLU მონაცემთა ბაზა საშუალებას გაძლევთ მოძებნოთ ნებისმიერი PLU კოდი.

წყარო

გამოიყენეთ ნებისმიერი ნაღები და მოამზადეთ ეს უგემრიელესი კერძი

0
#post_seo_title

მოხარშული ქათმის ხორცი სასარგებლოა, თუმცა ცოტა მოსაწყენი გემო აქვს და რამდენადმე გაგემრიელებას ითხოვს. ჩვენ გთავაზობთ ქათმის ფილეთი მომზადებულ ცოტა უფრო მეტად კალორიულ კერძს, რომელიც სამაგიეროდ ბევრად გემრიელი იქნება. პლუს ამას, კერძი ადვილად მზადდება. გამოგადგებათ ნებისმიერი ნაღები.

დაგვერწმუნეთ, გამომცხვარი ქათმის ხორცი ყველით – გულგრილს არავის დატოვებს.

ინგრედიენტები

  • ორი ცალი ქათმის ფილე
  • ორი ცალი კვერცხი
  • ერთი ცალი პომიდორი
  • 100 მლ ნაღები
  • 60 გ ყველი
  • მარილი გემოვნებით
  • შავი პილპილი გემოვნებით
  • მწვანილები გემოვნებით

მომზადება

1. ხორცი გარეცხეთ და შეაშრეთ. დაჭერით საშუალო ზომის ნაჭრებად და გადაიტანეთ ცეცხლგამძლე ფორმაში.

2. კვერცხი ათქვიფეთ, დაამატეთ ნაღები და საკმაზი. კარგად აურიეთ სათქვეფით.

3. ქათმის ხორცს დაასხით ნაღების სოუსი. პომიდორი დაჭერით წრეებად და დაალაგეთ ზემოდან.

4. ყველი გახეხეთ საშუალო ზომის სახეხზე და მოაყარეთ კერძს. ღუმელი გააცხელეთ 180 გრადუსზე და გამოაცხეთ ქათმის კერძი ნახევარი საათის განმავლობაში.

ეს გემრიელი კერძი შეგიძლიათ ყოველდღე მოამზადოთ. გარნირად მოუხდება კარტოფილი ან ნებისმიერი ბურღული, ასევე ბოსტნეულის სალათა. სოუსის წყალობით ფილე გამოდის წვნიანი და ნაზი. ნამდვილი ნეტარებაა!

გემრიელად მიირთვით და გაუზიარეთ რეცეპტი სხვებსაც!

ცოტა რამ ბრიუსელის კომბოსტოს შესახებ

0

კომბოსტოს ერთ-ერთი, მინიატურული სახეობა, რომელიც გამოყვანილია ბელგიაში. მისი კულტივირება დღეს-დღეობით ხდება მთელ მსოფლიოში.
შეიცავს დიდი ოდენობით C ვიტამინს, 4-5 ჯერ უფრო მეტს, ვიდრე ჩვეულებრივი კომბოსტო, ასევე A, B და E ვიტამინსაც. რეკომენდირებულია ატეროსკლეროზის პროფილაქტიკისთვის, ასევე სხვა მრავალი დაავადების თავის ასარიდებლად.
ბრიუსელის კომბოსტოსგან მზადდება უგემრიელესი წვნიანი, სალათი და სხვა მრავალი კერძი, მას იყენებენ ჩინურ და იაპონურ სამზარეულოებშიც კი.

 

წყარო

 

 

 

#drpkhakadze #gochadze  #shenisupra