ორშაბათი, ნოემბერი 24, 2025
- Advertisement -spot_img

ახალგაზრდობაში ვიპოვე რეცეპტი სრულიად შემთხვევით. შემდეგ კი ნამდვილი კლასიკა აღმოჩნდა.

0
#post_seo_title

არაჟანზე მომზადებული ორცხობილა ჩაისთვის

ყველა ნამდვილი დიასახლისის კულინარიულ არსენალში არის ისეთი საკონდიტრო ნაწარმი, რომლითაც იგი ახერხებს ნახევარ საათზე ნაკლებ დროში მომზადებას. იქნება ეს სალათი, ღვეზელი თუ დარიჩინის ჩვეულებრივი ნამცხვრები, მათზე უფრო მეტ დადებით ენერგიას დახარჯავთ, ვიდრე ძალისხმევას. ეს ასეა ჩვენს დღევანდელ რეცეპტშიც. აქ არის თუ როგორ უნდა მოამზადოთ არაჟანიანი ფუნთუშები სწრაფად და გემრიელად!

ინგრედიენტები

ხორბლის ფქვილი 320 გ

არაჟანი 100 გრ

კარაქი 100 გ

შაქარი 2 ს.კ.

კვერცხი 2 ცალი

გამაფხვიერებელი 1 ჩ / კ

ლიმონის ცედრა და

ვანილი გემოვნებით

მომზადება

თასში მოათავსეთ გაცრილი ფქვილი, გამაფხვიერებელი, შაქარი, მარილი და ლიმონის ქერქი. გახეხეთ ცივი კარაქი.

კარაქი კარგად აურიეთ მშრალ ინგრედიენტებს. დაამატეთ კვერცხი და  არაჟანი. ჯერ კოვზით, ხოლო შემდეგ ხელით აურიეთ.

მაგიდას მოაყარეთ ფქვილი, მასზე გააბრტყელეთ ცომი საშუალო სისქეზე. დარჩენილი კვერცხი ათქვიფეთ და წაუსვით ცომს.

მოაყარეთ შაქარი, დაჭერით სასურველ ფორმებად.

მოათავსეთ  პერგამენტებით მოპირკეთებულ საცხობ ფირფიტაზე და გამოაცხვეთ პეჩენიები 20-25 წუთის განმავლობაში 180 გრადუსამდე გახურებულ ღუმელში. ცომეული რომ ოდნავ გაცივდება, გემოვნებით მოაყარეთ შაქრის პუდრა.

 

რა თქმა უნდა, თუ დიეტაზე ხართ, შეგიძლიათ დაამზადოთ პეჩენიები, სადაც არ არის გამოყენებული შაქარი. მაგრამ ჩვენ გირჩევთ ამ პროპორციებს. სხვათა შორის, მაიონეზზე დაფუძნებულ ორცხობილას საკმაოდ ორიგინალური გემო აქვს. რა საკონდიტრო ნაწარმს ანიჭებთ უპირატესობას ჩაისთვის? გაგვიზიარეთ ინფორმაცია კომენტარებში!

ქართული სუფრა, როგორც ხელოვნების ნიმუში

0

ქართულ სუფრას შეიძლება სხვადასხვა მიზეზი ჰქონდეს, მაგრამ მისი არსი არ იცვლება. საკვების გაყოფით ქართულ სუფრაზე ადამიანები როგორც სიხარულსა და პატივისცემას, ისე გაჭირვებასაც კი უზიარებენ ერთმანეთს.

შეიძლება ითქვას, რომ ყველაზე მნიშვნელოვანი ფაქტორი ქართული სუფრის ფენომენში მისი დიფერენცირებული ხასიათია, რადგან ლხინის სუფრის მენიუ, კერძების რიგითობა და სიტუაცია სრულიად განსხვავდება ჭირის სუფრისგან. ჭირის სუფრაზე როგორც მენიუ, ისე ტერმინოლოგია განსხვავებული იყო. მაგალითად, სიტყვა „თამადის“ ნაცვლად, სუფრის ხელმძღვანელს ამბობდნენ, სიტყვა „სადღეგრძელოს“ ნაცვლად – მოსახსენიებელს ან მისაგებებელს, მაგრამ მისი ფილოსოფიური არსი – თანაზიარობა და თანადგომა ერთი და იგივე იყო.

ქართულ სუფრას მკაცრად გაწერილი წესები აქვს, სადაც თამადის ინსტიტუტი ძალიან მნიშვნელოვანია. ქართული სუფრის თამადამ სავალდებულო სადღეგრძელოები უნდა შესვას. აღსანიშნავია, რომ ჭირისა და ლხინის სუფრის სადღეგრძელოები ერთმანეთისგან განსხვავდება. სადღეგრძელო, ქართული სუფრის ტრადიციების მიხედვით, სადიდებლის, სავედრებლის – ლოცვის ჟანრშია აყვანილი, სწორედ ამიტომ ეკისრება თამადას ასეთი დიდი პასუხისმგებლობა.

ქართულ სუფრას ხშირად „ლუკულუსის ნადიმებს“ ადარებენ, რადგან აქ შეიძლება ნახო ყველაფერი, რასაც ქართული სამზარეულო მოიცავს. განსაკუთრებულია ყველისა და პურის მრავალფეროვნება, მწვანილი, მჟავეული – ფერმენტირებული ბოსტნეული, მწვანილი და ხილიც კი, სხვადასხვა ფხალეულის ნაკრები, ჩაშუშულები თუ რიტუალური „ხაშლამა“, თევზეული თუ სოკო, წალამზე შემწვარი მწვადი, კუპატები და ხშირ-ხშირად შემოტანილი ცხელ-ცხელი ხაჭაპურები. ასევე, მაყვლის საწებელში ჩაწყობილი ვარია, ბაჟე, სუბპროდუქტების კუჭმაჭი, ჩაქაფული და ხინკალი.

ქართულ სუფრაზე ჩაროზებსაც მრავლად შეხვდებით: კამეჩის მაწონს თხილეულითა და თაფლით, თათარას, ჩურჩხელასა და ჩირეულს, სხვადასხვა ნამცხვარსა და ტკბილ სასმელებს.

ქართული სუფრის მთავარი ღირსება ღვინოა, თუმცა ჩვენი ქვეყნისთვის – ღვინის სამშობლოსთვის ეს გასაკვირი არ არის. მსოფლიოში ცნობილი რამდენიმე ათასი ვაზის ჯიშიდან 500-ზე მეტი ენდემური ქართული ჯიშია. ეს კი იმას ნიშნავს, რომ ქართულ სუფრაზე ღვინის არჩევანიც მრავალფეროვანია – რქაწითელი, მწვანე, ქისი, საფერავი, ციცქა, ცოლიკოური, ჩინური, ჩხავერი და სხვა.

აღსანიშნავია, რომ სუფრას მხიარული ამბების გახსენება, ლექსები, სიმღერები, გიტარა, აკაპელა და ცეკვა ალამაზებს, ამ ყველაფერს კი თამადა აორგანიზებს.

სუფრის დასასრულს ის ყველაწმინდის სადღეგრძელოს სვამს, სტუმრები კი თამადას ადღეგრძელებენ  და თანაზიარობის ეს რიტუალიც ამით სრულდება.

წყარო

 

#drpkhakadze #gochadze  #shenisupra

გასწავლით, როგორ შეწვათ ხორცი 2-3 წუთში

0
#post_seo_title

ასე მომზადებული ხორცი უფრო რბილი და გემრიელი გამოდის. ყველაფერი ცხარე სოუსის დამსახურებაა, რომელიც ამავე დროს შეგიძლიათ შემწვარ ხორცსაც მოასხათ. კვერცხიან სოუსში ხორცის შენახვა რამოდენიმე დღესაც შეგიძლიათ. სამსახურიდან დაბრუნებისას, როცა გსურთ ოჯახის წევრებს გაუმასპინძლდეთ გემრიელი ვახშმით, მაგრამ არც ბევრი დრო გაქვთ და არც ენერგია, გამოიღეთ მაცივრიდან ხორცი, 5 წუთში შეწვი და არაჩვეულებრივი ვახშამიც მზად იქნება.

შემადგენლობა:

500 გრამი ხორცი (ან ქათამი)
2 კვერცხი
1 ს/კ. მდოგვი
1 ს/კ. სახამებელი
2 ჩ/კ. სეზამი
1 ჩ/კ.  მარილი
1ჩ/კ. წიწაკა დაფქვილი
1 ს/კ მცენარეული ზეთი

ათქვიფეთ კვერცხი და მდოგვი, დაამატეთ სახამებელი, წიწკა და მარილი.

დაჭერით ხორცი ნაჭრებად და ჩააწტეთ სოუსში. შედგით მაცივარში და 7 საათის შემდეგ შეგიძლიათ გამოიყენოთ. ძალიან მაგარი ხორციც კი ხდება რბილი და წვნიანი.

შეწვით ხორცი ზეთში  2-3 წუთის განმავლობაში ორივე მხარეს სეზამთან ერთად. სწრაფად მომზადებული ხორცი მზად არის. გემრიელად მიირთვით!

პოპულარული და სანახაობრივი დესერტი-“კალეიდოსკოპი”

0
#post_seo_title

ეს არის პოპულარული და სანახაობრივი დესერტი, ძალიან მარტივი მოსამზადებელი. ამას ბავშვიც კი თავს გაართმევს, რადგან არ არის საჭირო ცომის,  კრემის არევა და ღუმელის ჩართვაც კი. ნებისმიერი კულინარიული გამოცდილების მქონე დიასახლისს შეუძლია გაუმკლავდეს ასეთი სილამაზის მომზადებას.

ამ ტორტის გასაკეთებლად, რომელიც არ საჭიროებს გამოცხობას, ჩვეულებრივ ჟელეს ვამზადებ საღამოს. ღამით იყინება, ამიტომ დიდხანს ლოდინი არ მიწევს. დანარჩენ სამუშაოებს დაახლოებით ნახევარი საათი სჭირდება. ყველაზე რთული ისაა, რომ დაელოდო ამ გემრიელობის გამოღებას მაცივრიდან!

როგორ მოვამზადოთ სანახაობრივი ტორტი არაჟნით გამოცხობის გარეშე

ჟელეს ტორტის მომზადება შესაძლებელია სხვადასხვა სახის ჟელეზე. ასე რომ, დესერტი უფრო სადღესასწაულო და ელეგანტურია. ავირჩიე 3 სახეობა: კივის, ფორთოხლის და მარწყვის გემოთი. სპეციალურად ისე შერჩეული, რომ ფერები განსხვავებული ყოფილიყო. შეგიძლიათ აიღოთ ნაკლები ან მეტი სახის ჟელე.

ინგრედიენტები

ჟელე 270 გრ

არაჟანი 600 გრ

შაქრის ფხვნილი 300 გრ

ჟელატინი 25 გრ

ვანილის შაქარი 0,5 ჩ.კ.

მომზადება

მოამზადეთ ჟელე ინსტრუქციის მიხედვით. ჩვეულებრივ, 90 გრ ჟელეს სჭირდება 400 მლ მდუღარე წყალი. ჟელეს აუცილებლად აურიეთ მომზადებისას ენერგიულად, რათა კორძები არ წარმოიქმნას. ჩაასხით ნარევი გასაყინად კონტეინერში. ჟელე შედგით მაცივარში მინიმუმ 4 საათით.

გამოიღეთ ჟელე და დაჭერით კუბიკებად.

ათქვიფეთ არაჟანი შაქრის ფხვნილთან ერთად დაახლოებით 5-7 წუთი.

ჟელატინს დაასხით 250 მლ წყალი და ადუღეთ. ამასობაში ღრმა თასში მოათავსეთ საკვები ცელოფანი.

ჟელატინი ოდნავ გაათბეთ და ჩაასხით არაჟნის მასაში, განაგრძეთ თქვეფა.

ახლა ჩამოაყალიბეთ ნამცხვარი არაჟნის შიგთავსისა და ჟელეს კუბების მონაცვლეობით ცელოფან დაფენილ თასში. ნამცხვარი შედგით მაცივარში ბოლომდე გამაგრებამდე (მინიმუმ 4 საათი).

ტორტი “კალეიდოსკოპი” არაჟნით შეიძლება უფრო მრავალფეროვანი იყოს. მაგალითად, ჟელატინის კუბიკებთან ერთად, შეიძლება ხილის ან კენკრის ნაჭრების დამატება. ხოლო თუ გსურთ დესერტი უფრო ნოყიერი გახადოთ, აურიეთ ნაზი ბისკვიტის ნაჭრები. რას ფიქრობთ ამ იდეაზე?

არაჟნის ტორტი “ჩრდილოეთის დათუნია”- უგემრიელესი და უნაზესი!

0
#post_seo_title

ტორტი “ჩრდილოეთის დათუნია” სხვადასხვანაირად ცხვება. შემოგთავაზებთ არაჟნის ფირფიტებით გამზადებულ ვარიანტს, რომელიც ძალიან მოგეწონებათ.

არაჟნის ტორტი “ჩრდილოეთის დათუნია”

ინგრედიენტები:

გამაფხვიერებელი – 1 პაკეტი

დარბილებული კარაქი – 200 გ

კვერცხი – 2

ფქვილი – 2-2.5 ჭიქა

არაჟანი – 1.25 ჭიქა

შაქარი – 1 ჭიქა (250 მლ)

კაკაო 2 ს/კ

კრემისთვის:

არაჟანი – 750 მლ

შაქარი – 150-200 გ

მომზადება:

ყველა ინგრედიენტი ცომისთვის განკუთვნილი კაკაოს და ფქვილის გარდა ავურიოთ ერთმანეთში. გავყოთ ორ ნაწილად. ერთს შევურიოთ 2 ს/კ კაკაო და 1,5 ჭიქა ფქვილი, მეორეს 1,5 ჭიქა ფქვილი.

თითოეული ნაწილი გავყოთ 4 ნაწილად და გამოვაცხოთ ფირფიტები ცალ-ცალკე 4 თეთრი და 4 ყავისფერი.

კრემისთვის არაჟანი და შაქარი ათქვიფეთ.ამ კრემით შეაერთეთ ფირფიტები. ზემოდან შეგვიძლია დავასხათ შავი ან თეთრი შოკოლადის მინანქარი ან მოვაყაროთ ნამცხვრის ნაფხვენი.

კარგად რომ გაუჯდეს კრემი, შევდგათ ორი საათით მაცივარში. გემრიელად მიირთვით!

7 ყველაზე ძვირად ღირებული დესერტი მსოფლიოში

0
ადამიანების დიდ ნაწილს, გემრიელად ჭამის შემდეგ დესერტის დაყოლება წესად აქვს ქცეული. ფსიქოლოგები მიიჩნევენ, რომ ასეთი კატეგორიის ადამიანებს ტკბილეულის მირთმევის შემდეგ დასრულებულობის განცდა აქვთ და შესაბამისად, კვების დასკვნით ნაწილს მათ ცხოვრებაში საკმაოდ დიდი ადგილი უკავია.

გთავაზობთ რამდენიმე ძვირად ღირებულ დესერტს, რომელთა მირთმევაც არც ისე მცირე თანხა დაგიჯდებათ.

 

1. ამ სპეციალური კერძის ფასი 9,85 მილიონი დოლარია. მარწყვის ეს დესერტი შეიცავს 24-კარატიან ოქროს ფანტელს, ნაღებს, ვანილის ნაყინსა და სხვადასხვა ძვირადღირებულ შამპანურსა და ლიქიორს, რომლებიც კერძს აჯანსაღებენ.

1-1658571643.png

 

2. ეს ნუგბარი რეალურად ხელმისაწვდომია 3 333 33 დოლარად, რომელიც მზადდება ბანანის, სიროფისა და იშვიათი დესერტის ღვინოებისგან. მიზეზი, რის გამოც დესერტი ასეთი სოლიდური თანხა დაჯდა, არის ის, რომ მას მოყვება პირველი კლასის ავიაბილეთი ტანზანიის მთა კილიმანჯაროში; ხუთვარსკვლავიან სასტუმროში ცხოვრება და ნაყინის პარტია, რომელიც დამზადებულია მყინვარის ყინულისგან.

3-1658571732.png

 

3. ინგლისში მდებარე სასტუმროში Lindeth Howe Country House მსოფლიოში ცნობილი შეფ-მზარეული, მარკ გიბერტი 35 000 დოლარის ღირებულების შოკოლადის პუდინგს დაგიმზადებთ. ეს არ არის ჩვეულებრივი პუდინგი. მის შემადგენლობაში შედის საუკეთესო ხარისხის შოკოლადი, რომელიც ჩამოსხმულია ფაბერჟეს კვერცხის ფორმაში. ასევე მასში შეხვდებით შამპანურის ჟელეს. გარედან კი პუდინგი საკვები ოქროს ფოთლებით არის მორთული.

4-1658571982.png

 

4. ნიუ-იორკის რესტორანმა Serendipity 3-მა კიდევ ერთხელ მოიპოვა ადგილი გინესის რეკორდებში მდიდრული დესერტის შექმნით. ეს ძვირადღირებული ტკბილეული მზადდება Serendipity გაყინული ცხელი შოკოლადის მიქსისგან, რომელიც შეიცავს 14 იშვიათ და საიდუმლო კაკაოს, რძეს, ყინულის კუბებს, ათქვეფილ ნაღებსა და მსოფლიოში ყველაზე ძვირადღირებული ტრიუფელის ნამსხვრევებს. იგი ასევე გაჟღენთილია ხუთი გრამი საკვები 23-კარატიანი ოქროთი და მოთავსებულია Baccarat Harcourt-ის ბროლის თასში, რომელიც გაფორმებულია საკვები ოქროთი. დესერტის ფასი 25 000 დოლარია.

5-1658572052.png

 

5. Bloomsbury cupcake-ის დამფუძნებელმა შაფინა იუსუფ ალიმ მოახერხა და მსოფლიოში ყველაზე ძვირადღირებული კექსი დაამზადა. მის შემადგენლობაშია: უგემრიელესი იტალიური შოკოლადი და უგანდური ვანილის წიპწები, ოქროს ფანტელები, ხოლო მარწყვი ოქროშია ამოვლებული.

6-1658572130.png

 

6. რესტორნის 50 წლის იუბილესთან დაკავშირებით, სადაც ხშირად ხვდებიან მდიდარი და ცნობილი პიროვნებები, Serendipity 3-მა ნიუ-იორკში თავისი მდიდრული და უნიკალური დესერტი წარმოადგინა, რომელიც 1 000 დოლარი ღირს. ნაყინი დაფარულია 23 კარატიანი საკვები ოქროს ფოთლით, რომელიც გაჟღენთილია მადაგასკარის ვანილის მარცვლებით და იშვიათი შოკოლადით. დესერტს ამშვენებს დაშაქრული ხილი, ოქროთი დაფარული ნუში, შოკოლადის ტრიუფელი და მარციპანის ალუბალი.

7-1658572212.png

 

7. ეს იშვიათი ფრანგული ტრიუფელია, რომელსაც 70% შავი შოკოლადი აქვს, ასევე ნაღები, შაქარი, ტრიუფელის ზეთი და ვანილი. ის ოქროს ყუთით არის წარმოდგენილი და 250 დოლარი ღირს. თუკი დესერტს მოსამზადებლად შეუკვეთავთ, 14 დღე მოგიწევთ ლოდინი, ხოლო შენახვის ვადა 7 დღე აქვს.

8-1658572334.png

 

 

წყარო

კერძი რომელიც საზეიმო განწყობას შეგიქმნით

0
{"remix_data":[],"remix_entry_point":"challenges","source_tags":["local"],"origin":"unknown","total_draw_time":0,"total_draw_actions":0,"layers_used":0,"brushes_used":0,"photos_added":0,"total_editor_actions":{},"tools_used":{"transform":1},"is_sticker":false,"edited_since_last_sticker_save":true,"containsFTESticker":false}

ძვირფასი პროდუქტები სულ არ არის საჭირო რათა კერძი სადღესასწაულოდ გამოიყურებოდეს. უბრალო კვერცხითა და ყველითაც კი ორიგინალური კერძის მომზადებაა შესაძლებელი.

კერძი ‘’სოკოები’’ ყველას თვალს გაახარებს. მისი შექმნის სხვადასხვა რეცეპტი არსებობს. თუმცა სოკოს ქუდისთვის საუკეთესო ვარიანტი თავად სოკოა. ამ შემთხვევაში ვიყენებთ სოკოს მარინადს.

ინგრედიენტები

  • 125 გ მაგარი ყველი
  • 250 გ სოკოს მარინადი
  • ორი კბილი ნიორი
  • 3 ცალი კვერცხი
  • ერთი ცალი კიტრი
  • ორი ს. კ. მაიონეზი
  • მარილი და შავი დაფქული პილპილი გემოვნებით

მომზადება

  1. კვერცხი მოხარშე, გააციე და ყველთან ერთად გახეხე წვრილ სახეხზე. მოაყარე მარილი, პილპილი, დაამატე დაჭყლეტილი ნიორი და მაიონეზი, კარგად აურიე.

  1. დაჭერი კიტრი 5 მმ სისქის რგოლებად. სოკოს ფრთხილად მოაცალე ფეხები ისე, რომ ქუდში ჩაღრმავება დარჩეს.

  1. კოვზით აიღე კვერცხისა და ყველის მასა და გააკეთე პატარა ბურთულები. შემდეგ მიეცი მოგრძო ფორმა – სოკოს ფეხის ზომის და მოათავსე კიტრის რგოლებზე.

  1. დაადე თითოეულ ფეხს ქამა სოკოს ქუდი. დიდ თეფშზე დაალაგე მწვანილი ან სალათის ფურცლები და მასზე მოათავსე სოკოები.

გარდა იმისა, რომ კერძი თვალს ახარებს, ის ძალიან გემრიელიცაა და ამავე დროს, სასარგებლოც. მოუხდება როგორც ხორცის კერძებს, ასევე ბოსტნეულს.

გემრიელად მიირთვით და გაუზიარეთ რეცეპტი მეგობრებსაც!

მოამზადეთ გაზაფხულის მარტივი და ჯანსაღი ხილის სალათი

0

გაზაფხულის ხილის სალათი საუკეთესო ჯანსაღი დესერტია, მარტივია მოსამზადებლად და რაც მთავარია, ძალიან გემრიელია. კენკრის სალათი, განსაკუთრებით უხდება ბელგიურ ვაფლს, ბლინებს ან თუნდაც, შვრიის ფაფას.

კენკრის სალათი გამოირჩევა თავისი სასარგებლო თვისებებით. იგი დაბალკალორიულია, მდიდარია ვიტამინებით, მინერალებით და ანტიოქსიდანტებით.

თაფლის და ლაიმის დრესინგი კენკრის და ალუბლის ბუნებრივ სიტკბოს უფრო მკვეთრს ხდის, ამიტომ ეს ჯანსაღი დესერტი ერთნაირად მოეწონებათ როგორც ბავშებს, ისე უფროსებს.

მომზადების დრო: 20წთ
ულუფა: 3 პორცია

ინგრედიენტები:

  • მარწყვი – 200გრ
  • ჟოლო – 200გრ
  • მაყვალი – 200გრ
  • მოცვი – 200გრ
  • ალუბალი – 200გრ
  • ლაიმი – 1ც
  • თაფლი – 2 სუფრის კოვზი

მომზადების მეთოდი:

კარგად გარეცხეთ ხილი; მარწყვი და ალუბალი გაჭერით შუაზე და მოათავსეთ ღრმა ჭურჭელში, დაამატეთ ჟოლო, მაყვალი და მოცვი.

გაწურეთ 1 ცალი ლაიმი, დაამატეთ ცოტაოდენი ლაიმის ცედრა და ორი სუფრის კოვზი თაფლი, კარგად მოურიეთ და დაასხით წინასწარ მომზადებულ ხილს. კარგად ამოურიეთ და მირთმევამდე, დააყოვნეთ მაცივარში სულ ცოტა 20 წუთის განმავლობაში.

 

 

 

#drpkhakadze #gochadze  #shenisupra

ამ კერძის უპირატესობა ისიც არის, რომ მარხვის დროს შეგიძლიათ თქვენი მენიუ მრავალფეროვანი გახადოთ.

0
#post_seo_title

წითელი ლობიოს გუფთა:

შემადგენლობა:

წითელი ლობიო – 1 კგ.

ნიგოზი – 1,5 ჭიქა

ნიორი – 2 კბილი

ქინძი – 3-4 ღერი

ხახვი – 2-3 თავი

ყვითელი ყვავილი – 2 ჩ/კ

ოხრახუში – 4 ღერი

პილპილი, მიხაკი, დარიჩინი, მარილი გემოვნებით.

მომზადება:

მოვხარშოთ ლობიო, წვენი გადავწუროთ. დავფქვათ ნიგოზი, დავამატოთ ნიორი და მარილი. გამოვხადოთ ზეთი და ცალკე ჭურჭელში შევინახოთ. ხორცსაკეპ მანქანაში გავატაროთ გაციებული ლობიო, ხახვი, ქინძი, შევურიოთ ნიგოზი, დანარჩენი სანელებლები და კარგად ავურიოთ.

გავაკეთოთ ლობიოს გუფთები, დავაწყოთ თეფშზე და მოვასხათ გამოხდილი ზეთი. ზემოდან გავაფორმოთ ოხრახუშით.

როგორ გამოვაცხოთ იდეალური ხაჭოს ტორტი

0
{"remix_data":[],"remix_entry_point":"challenges","source_tags":["local"],"origin":"unknown","total_draw_time":0,"total_draw_actions":0,"layers_used":0,"brushes_used":0,"photos_added":0,"total_editor_actions":{},"tools_used":{"transform":1},"is_sticker":false,"edited_since_last_sticker_save":true,"containsFTESticker":false}

შოკოლადის ბისკვიტზე გამომცხვარი ხაჭოს ტორტი გამოდის ჰაეროვანი, ნაზი და მსუბუქი, როგორც ღრუბელი.

ხაჭოს ტორტი მოსამზადებლად ძალიან ადვილია და ნებისმიერ დროს დაამშვენებს თქვენს მაგიდას. ორცხობილას და შოკოლადის ბისკვიტი პირდაპირ პირში დნება, ხაჭოს კრემს კი ჩვეულებრივი ხაჭოს გემოს ვერ შეატყობთ.

მასალა ბისკვიტისთვის:
320 გრ. ხორბლის ფქვილის პეჩენია
160 გრ. შვრიის პეჩენია
200 გრ. შავი შოკოლადი
140 გრ. კარაქი
კაკალი სურვილისამებრ
7 ს/კ რძე

მასალა კრემისთვის:

500-600 გ უცხიმო ხაჭო
500 მლ. 35%-იანი კრემი
10-12 ს/კ 10%-იანი კრემი
2,5 ს/კ ჟელატინი
1-2 ს/კ ლიქიორი
2/3 ჭიქა წყალი
ვანილი გემოვნებით

ორივე სახის პეჩენია დავამტვრიოთ, სურვილისამებრ დავამატოთ კაკალი ან მზესუმზირის მარცვლები, ბლენდერის საშუალებით დავფშხვნათ, დავამატოთ კარაქი და ავზილოთ.

მრგვალ ფორმაში მოვათავსოთ მიღებული მასა, დავტკეპნოთ და თანაბრად გავშალოთ.

შავი შოკოლადი დავამტვრიოთ დავამატოთ რძე და გავადნოთ, როცა დუღილს დაიწყებს, მოვასხათ ფორმაში მოთავსებულ მასას და მოვათავსოთ მაცივარში.

ათქვიფეთ ერთმანეთში ხაჭო, 6-7 ს/კ შაქარი და 10%-იანი კრემი.

ცალკე ჭურჭელში 35%-იანი კრემი კრგად ათქვიფეთ, დაუმატეთ 2-3 ს/კ შაქარი, ლიქიორი, ვანილი და ორივე კრემი შეურიეთ ერთმანეთს. დაუმატეთ წინასწარ დამბალი ჟელატინი და 2-3 წთ. თქვიფეთ.

მაცივრიდამ გამოიღეთ ბისკვიტი, ზედ მოასხით ხაჭოს გამზადებული კრემი და ისევ მაცივარში შედგით კრემის გამაგრებამდე. ზემოდან შეგიძლიათ მორთოთ შოკოლადის მინანქრით ან გახეხილი შოკოლადით.