პარასკევი, აგვისტო 15, 2025
- Advertisement -spot_img

The New York Times მკითხველს აჭარული ხაჭაპურის რეცეპტს უზიარებს

0

The New York Times აჭარულ ხაჭაპურზე წერს: ,,…ყველაზე ცნობილი ხაჭაპური არის აჭარიდან, საქართველოს შავ ზღვის კურორტიდან….” სრულად იხილეთ აქ.

კარტოფილის პიცა ტაფაზე 15 წუთში. ძალიან გემრიელი და სწრაფი რეცეპტი.

0
#post_seo_title

გთავაზობთ კლასიკური ვერსიისგან განსხვავებულ რეცეპტს, რომელიც მომზადდება ჩვეულებრივი ინგრედიენტებისგან, რომლებიც ყოველთვის მოიძებნება მაცივარში.

კარტოფილის პიცა ტაფაში

ინგრედიენტები

კარტოფილი 3-4 ცალი.

ხორბლის ფქვილი 2 ს/კ.

კვერცხი 1 ცალი

პომიდორი 3 ცალი

მოხარშული ძეხვი 200 გრ

მყარი ყველი 200 გრ

მაიონეზი 1 ს/კ.

აჟიკა 1 ს/კ.

ნიორი 2 კბილი.

მარილი. შავი პილპილი გემოვნებით.

 

მომზადება

მაიონეზი, აჯიკა და დაფქვილი ნიორი აურიეთ.

გახეხეთ ყველი. პომიდორი და ძეხვი დაჭერით კუბიკებად.

კარტოფილი გახეხეთ, დაამატეთ ფქვილი, კვერცხი, მარილი და პილპილი.

მიღებული ცომი დაასხით ზეთმოსხმულ ტაფაში. ერთ მხარეს როცა შეიწვება, გადააბრუნეთ ბლინი და წაუსვით მაიონეზიანი აჯიკა, ზემოდან დააწყვეთ პომიდორი, ძეხვი და მოაყარეთ ყველი.

თავდახურული მოამზადეთ, სანამ ყველი გადნება. მიირთვით ცხელი.

 

ასეთ სწრაფი რეცეპტი დაგეხმარებათ მოულოდნელი სტუმრების გასამასპინძლებლად. თუ პატარა ტაფას გამოიყენებთ, შეგიძლიათ რამოდენიმე სხვადასხვა გულსართიანი პიცის მომზადება.

უჩვეულო სალათის რეცეპტს ვეძებდი და ეს საოცრება ვიპოვე. სალათი “არისტოკრატი” წვეულებას დღესასწაულად აქცევს. სიყვარულით გიზიარებთ.

0
#post_seo_title

სალათი “არისტოკრატი”

გარწმუნებთ, რომ ამ კერძით აღფრთოვანებული დარჩებით!

ინგრედიენტები

150 გრ მაგარი ყველი

3 კვერცხი

150 გრ კრაბის ჩხირი

1 ქილა თინუსის კონსერვი

3 პატარა კარტოფილი

1 კონა მწვანე ხახვი

200 გრ მაიონეზი

მარილი გემოვნებით

მომზადება

სალათის პირველი ფენისთვის მოხარშული კარტოფილი გახეხეთ უხეშ სახეხზე და დაამატეთ ცოტა მარილი. ჩვენ ვაკეთებთ მაიონეზის ბადეს და ზემოდან ვაწყობთ ჩანგლით გაწეწილ დაკონსერვებულ თინუსს,  განათავსეთ ყველა ფენა ტორტის ფორმაში.

შემდეგ მოაყარეთ დაჭრილი მწვანე ხახვი. და არ დაივიწყოთ მაიონეზის თხელი ბადის გაკეთება.

ამის შემდეგ ჩაყარეთ ცილის ფენა, რომელიც გახეხილია წვრილ სახეხზე. შემდეგ – მსხვილ სახეხზე გახეხილი კრაბის ჩხირები და მაიონეზი.

გავანაწილოთ ყველი, წაუსვით მაიონეზი და მოაყარეთ გახეხილი გული და მწვანე ხახვი. ამის შემდეგ მაცივარში შევდგათ ორიოდე საათის განმავლობაში.

გემრიელად მიირთვით!

რბილი ფუნთუშები ჩაისთვის

0
#post_seo_title

ოდესმე გიფიქრიათ, რამდენი დრო სჭირდება გარკვეულ კერძებს ჩვენს მაგიდასთან მისასვლელად? მაგალითად, რბილი ფუნთუშები, ყველამ იცის, ყველას უყვარს, ნებისმიერ საცხობში მოიპოვება. და ეს არ არის მხოლოდ ჩვენთან, პოპულარულია ყველა კონტინენტზე.

ისინი პირველად შუა საუკუნეებში გამოჩნდნენ. ფუნთუშების ყიდვა მხოლოდ ფეოდალებს შეეძლოთ, ჩვეულებრივი გლეხები კი მხოლოდ  პურს ჭამდნენ. ფუნთუშების შექმნის იდეა სამეფო კონდიტერებს მას შემდეგ გაუჩნდა, რაც ინდოეთიდან ჯანჯაფილის შემოტანა დაიწყო. იმ დროისთვის დახვეწილი დესერტი შაქრის პუდრით იყო დაფარული.

მრეწველობის ზრდასთან ერთად ვითარდება საკონდიტრო ნაწარმიც. მალე ტკბილი ფუნთუშები დიდი წარმატებით იყიდება ქუჩებში, განსაკუთრებით ბრიტანეთში. ინგლისელი ქალები ესწრებიან კულინარიის გაკვეთილებს და ახარებენ ოჯახებს სურნელოვანი ნამცხვრებით. ასე შეიცვალა რეცეპტი ნელ-ნელა მანამ, სანამ არ გახდა აუცილებელი თანამედროვე საცხობისთვის.

ინგრედიენტები

რძე 265 მლ

შაქარი 5 ს.კ

საფუარი 6 გ

მზესუმზირის ზეთი 3 ს.კ.

კარაქი 100გრ

კვერცხი 2ც.

მარილი 0.25ს.კ.

ხორბლის ფქვილი 500გრ

ყავა ან კაკაო 130გრ

კვერცხის გული 1ც.

ვანილინი გემოვნებით

მომზადება

დაიწყეთ ცომით: თბილ რძეში ჩაამატეთ 1 ს.კ. შაქარი და საფუარი. დაელოდეთ 5 წუთი ქაფის ამოსვლამდე.

შემდეგ დაუმატეთ 2 ს.კ. შაქარი, ვანილინი, გამდნარი კარაქი (50 გრ), მარილი. და თანდათან დაამატეთ ფქვილი, აურიეთ. მოზილეთ რბილი ცომი და გააფუეთ (ამას შეიძლება ერთი საათიდან ორამდე დასჭირდეს) მოამზადეთ  შიგთავსი. კაკაოს ამ ყავას შეურიეთ შაქარი, კარაქი და აურიეთ.

გააბრტყელეთ ცომი და წაუსვით  შიგთავსი და ცომი რულეტად გადაახვიეთ.

რულეტი გავყოთ 9 ნაწილად, მოვათავსოთ საცხობ ფირფიტაზე და წავუსვათ რძით ათქვეფილი კვერცხის გული. გამოაცხვეთ ფუნთუშები წინასწარ გახურებულ ღუმელში 20 წუთის განმავლობაში 190 გრადუსზე.

როდესაც ფუნთუშები მზად იქნება, არჩევანი გაქვთ. შეგიძლიათ ისეთივე ფუმფულა დატოვოთ და მაშინვე მიირთვათ. ან მოამზადეთ შაქრის ან შოკოლადის მინანქარიდა დაასხით ფუნთუშებს. ორივე ვარიანტი კარგია. ხოლო მათთვის, ვინც ფუნთუშებს ხშირად ამზადებს და უყვარს მრავალფეროვნება, გირჩევთ შიგთავსში ჩირის, ქიშმიშის და სხვა ჩირის დამატებას. ძალიან კარგია ასევე ყაყაჩოს თესლით. თუ ამას აირჩევთ:  მშრალ ყაყაჩოს თესლს დაასხით მდუღარე წყალი და გააჩერეთ 30 წუთი. შემდეგ გაწურეთ, მოათავსეთ ბლენდერში, დაუმატეთ შაქარი (2 სუფრის კოვზი) და ათქვიფეთ ბლენდერში ან შიგთავსი გაატარეთ ხორცსაკეპ მანქანაში. შემდეგ დაუმატეთ მდნარი კარაქი და აურიეთ. გისურვებთ კარგ მადას!

“შეიძლება ხაჭაპური ₾50 ღირდეს, თუ გამოყენებული პროდუქტი და მომსახურება მაღალი ხარისხისაა”

0

„რუმსის“ აღმასრულებელმა დირექტორმა ვალერი ჩეხერიამ გადაცემა „ბიზნესპარტნიორში“ ზამთრის კურორტებზე არსებულ გამოწვევებზე, მათი განვითარების შესაძლებლობებსა და არსებულ ფასებზე ისაუბრა.

მისი ინფორმაციით, დღესდღეობით, კურორტებზე პროდუქტის და სერვისის ხარისხი, ფასის შესაბამისი არ არის.

მთელ მსოფლიოში ყველა ზამთრის კურორტი არის მაღალფასიანი, მაგრამ მაღალ ფასს იხდიან ხარისხში. ჩვენთან სამწუხაროდ, არ არის იმ დონის ხარისხი, რომ ასეთი ფასები იყოს, თუმცა შესაძლებელია ხაჭაპურის ფასი იყოს 50 ლარამდე, უბრალოდ უნდა ვიცოდეთ, რომ ის პროდუქტი, რომელიც გამოყენებულია არის ძალიან მაღალი ხარისხის. შესაბამისად, პროდუქტის მიწოდების სერვისი და გარემოც იყოს ძალიან მაღალი ხარისხის. ესენი  ჯერჯერობით  არსებულ ფასებთან თანხვედრაში არ არის. აქედან გამომდინარე, ნამდვილად სამუშაოა, რომ არ შევაშინოთ ტურისტი.  ზაფხულის სეზონი, რომ დაიწყება ტურისტს ძალიან ბევრი ალტერნატივა უნდა  ჰქონდეს. ჩვენი კონკურენტია მაგალითად, თურქეთი და სხვადასხვა მიმართულება, რომლებიც თვითმფრინავის ბილეთის ფასად სასტუმროსაც კი სთავაზობენ. აქედან გამომდინარე, ხარისხს თუ მივაღწევთ – ხარისხი ძვირია, რადგან ამას სჭირდება ბევრი ადამიანის ჩართულობა, კარგი, სუფთა პროდუქტი, რომელიც ისედაც ძვირი ღირს და თუ ამას მივაწვდით (ბაზარს), შემდეგ პრეტენზია აღარ იქნება. ბიზნესი ისეთ კონკურენციაში ვართ, რომ ყველა ვარიანტში მოგვიწევს ამის გაგება.  ძალიან დიდი პერსპექტივა გვაქვს, რომ ტურისტების რაოდენობა გავზარდოთ“, – აცხადებს ვალერი ჩეხერია.

სრულად წაიკითხეთ აქ.

სურნელოვანი ძეხვი ქათმის ფარშით და ყველით. მოამზადეთ სახლში!

0
#post_seo_title

რატომღაც, ბევრი დიასახლისი ფიქრობს, რომ ძალიან რთულია გემრიელი ძეხვი მოამზადო სახლში. მართლაც, ზოგიერთი სახეობისთვის საჭიროა სპეციალური ინგრედიენტები და საჭირო აღჭურვილობა.

ჩვენ გვეტყვით, თუ როგორ უნდა მოვამზადოთ სახლში ძეხვეული ქათმისგან ზედმეტი პრობლემების გარეშე. სცადეთ და დაინახავთ, რომ რთული არაფერია. თქვენ აღარ გჭირდებათ მაღაზიაში სირბილი საეჭვო ხარისხის ძეხვის შესაძენად!

ინგრედიენტები

ქათმის მკერდი 250 გ

წიწაკა 1 ჩ.კ.

შავი წიწაკა  0,5 ჩ / კ

ქონდარი 1 ჩ.კ.

მარილი 0,5 ჩ / კ

მყარი ყველი 150 გ

სიმინდის სახამებელი 50 გ

კვერცხი 4 ც.

ნივრის ფხვნილი 1 ჩ.კ. ან 1 კბილი ნიორი

ზეთი გემოვნებით

ორცხობილას ფხვნილი 50 გ

მომზადება

გარეცხეთ ქათმის ფილე და დაჭერით პატარა ნაჭრებად.

გაატარეთ ქათამი ხორცის საფქვავის მეშვეობით.

დაამატეთ ფარშს 2 კვერცხი, წიწაკა, პილპილი, მარილი, ნიორი. ყველი გახეხეთ და ისე აურიეთ.

ფარშისგან გააკეთეთ გუნდები, მიეცით ძეხვის ფორმა, ამოავლეთ სიმინდის სახამებელში, შემდეგ ათქვეფილ კვერცხში და ორცხობილას ფხვნილში.

მოათავსეთ ძეხვები ლანგარზე და 2 საათით შეინახეთ მაცივარში. ჩაასხით ზეთი ტაფაში და შეწვით დაბალ ცეცხლზე ორივე მხარეს.

შეგიძლიათ შეწვათ გრილზე.

გილოცავთ, ქათმის სურნელოვანი ძეხვეული ყველით მზად არის! მიირთვით ისინი თბილი, შეგიძლიათ შეავსოთ კერძი არაჟნის სოუსით. გაუზიარეთ ეს შესანიშნავი რეცეპტი თქვენს მეგობრებს!

ღვიძლის ღვეზელი

0
#post_seo_title

ღვიძლის ღვეზელი

ინგრედიენტები

ღვიძლი – 500 გრამი;

ცხიმი(სალა) – 100 გრამი;

კარტოფილი – 2 ცალი;

ხახვი – 1 ცალი;

სტაფილო – 1 ცალი;

კვერცხი – 3 ცალი;

მცენარეული ზეთი – 3 სუფრის კოვზი;

მანანის ბურღული – 3 სუფრის კოვზი;

სახამებელი – 1 სუფრის კოვზი;

მარილი და პილპილი გემოვნებით.

მომზადება

სალა და ღვიძლი გავატაროთ ხორცსაკეპში. შემდეგ დაამატეთ მანი და სახამებელი. აურიეთ და შედგით 30 წუთის განმავლობაში მაცივარში.

ხახვი დავჭრათ პატარა კუბებად, გახეხეთ სტაფილო. ხახვი და სტაფილო მოვშუშოთ მცენარეულ ზეთში ნახევრად.

გახეხეთ კარტოფილი წვრილ სახეხზე.

მოხარშული კვერცხები დავჭრათ პატარა კუბიკებად.
ღვიძლი მაცივრიდან გამოვიღოთ, დავამატოთ შემწვარი ხახვი და სტაფილო, გახეხილი კარტოფილი, კვერცხი, მარილი და პილპილი გემოვნებით დავამატოთ, ავურიოთ ყველაფერი.
გამოაცხვეთ 180 C ტემპერატურაზე 30-40 წუთის განმავლობაში.

10 გამორჩეული ქართული კერძი, რომლის გემოც არ დაგავიწყდებათ

0

საქართველო ცნობილია გემრიელი სამზარეულოთი. აქ მოგზაურობისას შეამჩნევთ, რომ გემო და არომატი განსხვავდება. საქართველოს ყველა რეგიონს ტრადიციული კერძის საკუთარი ვარიანტი აქვს. 

ქართული საჭმელი ნებისმიერი გემოვნების ადამიანისთვისაა მისაღები. არ აქვს იმას მნიშვნელობა ჭამთ თუ არა ხორცს, თქვენთვის სასურველ კერძს მაინც აარჩევთ. ვეგეტარიანელებსაც უამრავი გემრიელი ქართული კერძის გასინჯვა შეუძლიათ. 

გთავაზობთ 10 აუცილებლად გასასინჯი ქართული კერძს, რომლის გემო არ დაგავიწყდებათ და ადვილად იპოვით ნებისმიერ ქართულ რესტორანში.

1. ხინკალი

პირველი მათგანი ხინკალია, რომელიც საქართველოს მთიან რეგიონში წარმოიშვა. ხინკალი გავს ცომის გუფთას, რომელშიც გვხვდება ხორცი, ყველი, კარტოფილი ან სოკო. ყველაზე გავრცელებული ვარიანტი ხორცით კეთდება. კარგ ხინკალს შიგნით უნდა ჰქონდეს წვენი. ხინკალს ჭამენ ხელით, პირველ რიგში პატარაზე უნდა მოკბიჩოთ ცომი და მოხვრიპოთ წვენი, შემდეგ კი შეჭამოთ. ხინკალს გემოვნების მიხედვით ამატებენ შავ პილპილს, ან ძმარს.

2. ხაჭაპური


ხაჭაპური ტრადიციული ქართული საჭმელია, რომელიც იდიალურია თან წასაღებად. ის სპეციალურად მომზადებული ცომისა და ყველისგან შედგება. ზოგი მას პიცასთან აკავშირებს, მაგრამ ხაჭაპურს არ აქვს დამატებითი ელემენტები და არც ისეთი კომპლექსურია, როგორც პიცა. ხაჭაპურის მრავალი სახეობა არსებობს.

3. ფხალი

ფხალი ქართული ტრადიციული კერძია. მისი ყველაზე გავრცელებული ვარიანტი კეთდება ისპანახისგან და ჭარხლისგან. ფხალი აუცილებლად გასასინჯი კერძების სიაშია ვეგეტარიანელებისთვის. ის ცივი აპეტაიზერია,  შედგება დაკეპილი ბოსტნეულისგან, რომელიც შეზავებულია ნიგვზით, მწვანილით, ხახვითა და ნივრით.

4. საცივი

საცივი კიდევ ერთი ქართული ცივი კერძია, რომელიც უნდა გასინჯოთ. ესაა ნიგვზის სოუსი, რომელშიც შეიძლება იდოს ინდაური, ქათამი ან თევზი. საცივს ტრადიციულად საახალწლო სუფრაზე მიირთმევენ.

5. ელარჯი

ელარჯი სამეგრელოს რეგიონის მადისაღმძვრელი კერძია, რომელიც ჭკუიდან გადაგიყვანს. ის უხეშად დაფქული სიმინდის ფქვილისა და ყველისგან შედგება, რომლებიც ერთად იხარშება. ელარჯი საპატიო სტუმრისთვის მისართმევ კერძად ითვლებოდა.


6. ნიგვზიანი ბადრიჯანი 

ნიგვზიანი ბადრიჯანი კიდევ ერთი ცივი აპეტაიზერია. ის ვეგეტარიანული საჭმელია და ხშირად ფხალთან ერთად მიართმევენ სუფრაზე. ნიგვზიანი ბადრიჯნის ხვეულა კეთდება შემწვარი ბადრიჯნისა და შეზავებული ნიგვზისგან, რომლებიც ერთადაა გადახვეული.

7. ჩაქაფული

ჩაქაფული კიდევ ერთი მადისაღმძვრელი ქართული კერძია, რომლის გემოსაც ვერ დაივიწყებთ. ის ტრადიციულად კეთდება ცხვრის ხორცისგან, ტარხუნისგან, ტყემლისგან, მშრალი თეთრი ღვინისგან, მწვანილებისა და ნივრისგან.   

8. ჩიხირთმა

ჩიხირთმა გემრიელი ქართული წვნიანია, რომელიც ნაბახუსევის წამლად მიიჩნევა. მთავარი ინგრედიენტი არის ქათამი, ძმართან, კვერცხთან და ნიორთან ერთად.

9. ხარჩო

 

კერძი, რომლსაც ასევე ვერ დაივიწყებ ხარჩოა, ტრადიციული ქართული წვნიანი. მთავარი ინგრედიენტებით: ძროხის ხორცი, ბრინჯი და ტყემალი.

10. ლობიო ქოთანში

ბოლო, მაგრამ არანაკლებ გემრიელი არის ლობიო ქოთანში. ეს არის ვეგეტარიანული კერძი, რომელსაც ძირითადად მწნილთან ერთად მიირთმევენ.

წყარო

#drpkhakadze #gochadze  #shenisupra

 

ჩინური კომბოსტოს დიეტური სალათები

0
#post_seo_title

ჯანსაღ სხეულში ჯანსაღი სულია! ეს საყოველთაოდ ცნობილი ჭეშმარიტებაა, რომელსაც ბევრი მიმდევარი ჰყავს. თუმცა პრაქტიკაში განხორციელება რამდენადმე ურთულდებათ.  მიირთვით ჩინური გემრიელი, ამავდროულად გემრიელი სალათები

ჩინური კერძები, ერთი შეხედვით, საოცარი საგემოვნო მახასიათებლებით არ გამოირჩევა. მაგრამ  თუ ადამიანი მოინდომებს, შეუძლია ჯანსაღადაც იკვებოს და გემრიელადაც.

ერთ-ერთი ასეთი ტიპის კერძია ჩინური კომბოსტოს სალათა. კომბოსტოს ამ სახეობის კალორიულობა საკმაოდ დაბალია – ასი გრამი შეიცავს მხოლოდ 16 კალორიას. ამასთან სავსეა ვიტამინებითა და მინერალებით.

გთავაზობთ ჩინური კომბოსტოს სამი სახის სალათის რეცეპტებს – ისინი იოლად მზადდება, იაფი ჯდება და ძალიან სასარგებლოა!

სალათი ვაშლითა და სტაფილოთი

ინგრედიენტები

  • ერთი ცალი ვაშლი
  • 150 გ ჩინური კომბოსტო
  • ერთი ცალი სტაფილო
  • ორი ს. კ. ზეითუნის ზეთი
  • ერთი ს. კ. ლიმონის წვენი
  • მწვანილი გემოვნებით
  • მარლი გემოვნებით

მომზადება

  1. კომბოსტო დაჭერი თხლად. სტაფილო გაფცქვენი და გახეხე მსხვილ სახეხზე.
  2. ვაშლი გაფცქვენი და დაჭერი თხლად.
  3. მწვანილი გარეცხე და დაჭერი წვრილად. შეგიძლია გამოიყენო მწვანე ხახვიც.
  4. ინგრედიენტები შეურიე ერთმანეთს, მოაყარე მარილი, მოასხი ზეთი და ლიმონის წვენი.

ჩინური კომბოსტო ქათმის ფილეთი

ინგრედიენტები

  • 250 გ ქათმის ფილე
  • ასი გ ჩინური კომბოსტო
  • 50 გ მაგარი ყველი
  • 50 მლ ნატურალური იოგურტი
  • მარილი გემოვნებით

მომზადება

  1. ქათმის ფილე მოხარშე მარილიან წყალში. გააციე და დაჭერი პატარა კუბებად.
  2. ყველი გახეხე მსხვილ სახეხზე. კომბოსტო დაჭერი თხლად.
  3. მიღებული პროდუქტები შეურიე, შეაზევე მარილით და იოგურტით.

ჩინური სალათა თინუსით

ინგრედიენტები

  • 160 გ დაკონსერვებული თინუსი
  • 150 გ ჩინური კომბოსტო
  • 150 გ ახალი კიტრი
  • ორი ს. კ. ზეითუნის ზეთი
  • მარილი გემოვნებით

მომზადება

  1. კომბოსტო დაჭერი თხლად. კიტრი გაფცქვენი და დაჭერი მოგრძო ზოლებად.
  2. თინუსის კონსერვს ზეთი გადაუღვარე. თუ ის მსხვილი ნაჭრების სახითაა წარმოდგენილი, ჩაჭყლიტე ჩანგლით.
  3. ინგრედიენტები შეურიე ერთმანეთს, მოასხი ზეითუნის ზეთი და მოაყარე მარილი საჭიროების მიხედვით. სურვილის შემთხვევაში ზეითუნის ზეთის ნაცვლად შეგიძლია თინუსის კონსერვის ზეთის გამოყენება.

ეს სალათები ყოველდღიურ მენიუშიც კარგია და სტუმრების დასახვედრ სუფრაზეც, ვინაიდან საკმაოდ გემრიელი გამოდის და ამასთან ჯანსაღი კვება ყველასთვის სასურველია.

აღსანიშნავია, რომ ჩინურ კომბოსტოს აქვს ერთი შესანიშნავი თვისება – ხვდება რა კუჭში, ის მატულობს ზომაში და ხელს უწყობს სწრაფ და ხანგრძლივ დანაყრებას. ასე, რომ წონაში დაკლების მსურველებმა აუცილებლად ჩართეთ ის კვების რაციონში. რაც მთავარია, ამ სალათების მირთმევა დღის ნებისმიერ დროს შეიძლება – საუზმეზე, სადილად თუ ვახშმად.

გაუზიარეთ სასარგებლო რეცეპტები თქვენს მეგობრებსაც!

#drpkhakadze #pitskhelauri

#აქხარისხია

გაიგეთ მეტი ჩვენს ტელეგრამ არხზე შემოგვიერთდით ტელეგრამზე: https://t.me/SheniEkimi

რეცეპტი რომლის მომზადებასაც დიდი დრო არ სჭირდება

0
#post_seo_title

მოხარშული შედედებული რძე ნებისმიერ ნამცხვარს განსაკუთრებულ გემოსა და არომატს სძენს. ის ძალიან მოსწონთ ბავშვებსაც. თუ დიდხანს სამზარეულოში ფუსფუსი არ გსურთ, რაცეპტი, რომელსაც ახლა შემოგთავაზებთ, სწორედ რომ სათქვენოა.

რეცეპტი მარტივი და ძალიან გემრიელია

ინგრედიენტები

  • 450 გ ფქვილი
  • ასი გ შაქარი
  • ასი გ არაჟანი
  • 6 გ საფუარი
  • 200 მლ რძე
  • 370 გ მოხარშული შედედებული რძე
  • ორი ცალი კვერცხი
  • ერთი ს. კ. ვანილის შაქარი
  • ერთი ცალი კვერცხის გული
  • ერთი მწიკვი მარილი

მომზადება

  1. შეურიე ერთმანეთს ფქვილი, რძე, შაქარი, არაჟანი, კვერცხი, საფუარი და ერთი მწიკვი მარილი და კარგად მოურიე კოვზით ფაფისებური კონსისტენციის მიღებამდე. დადგი ასაფუებლად 40 წუთით.

  1. 25 სმ დიამეტრის მქონე ფორმას წაუსვი კარაქი.
  2. ცომი გაყავი ორ ნაწილად. ერთი მათგანი გადაიტანე საცხობ ფორმაში და კარგად დატკეპნე. ზემოდან წაუსვი მოხარშული შედედებული რძის მასა. მასზე მოათავსე ცომის მეორე ნახევარი. დააფარე სამზარეულოს პარკი და დატოვე ასე 15 წუთი.

  1. ცომს ზემოდან წაუსვი ათქვეფილი კვერცხის გული და შედგი 180 გრადუსზე გაცხელებულ ღუმელში ნახევარი საათით.

როგორც ხედავთ, ღვეზელი ცხვება საკმაოდ სწრაფად. ბავშვები თუ მოზრდილები მას დიდი სიამოვნებით გეახლებიან. უკეთეს დესერტს ვერც ინატრებთ ჩაისთან.

გემრიელად მიირთვით და გაუზიარეთ ეს მარტივი რეცეპტი თქვენს მეგობრებსაც!

#drpkhakadze #pitskhelauri

#აქხარისხია

გაიგეთ მეტი ჩვენს ტელეგრამ არხზე შემოგვიერთდით ტელეგრამზე: https://t.me/SheniEkimi