ხუთშაბათი, თებერვალი 27, 2025
- Advertisement -spot_img

სურსათის ეროვნულმა სააგენტომ საფრთხის შემცველი მაფინის ფორმების მოძიება დაიწყო

0
#post_seo_title

სურსათის ეროვნულმა სააგენტომ საფრთხის შემცველი მაფინის ფორმების მოძიება დაიწყო. ინფორმაციას სურსათის ეროვნული სააგენტო ავრცელებს.

სურსათის ეროვნულ სააგენტოში ჯანმრთელობისა და სურსათის უვნებლობის გენერალური დირექტორატის (DG SANTE) ევროპის კომისიის RASFF-ის სწრაფი განგაშის სისტემით შემოვიდა შეტყობინება იტალიური წარმოების (Novacart S.p.A.) მაფინის ქაღალდის საცხობი ფორმებიდან ნაჯერი არომატული ამინების საკვებ პროდუქტებში შესაძლო გადასვლასთან დაკავშირებით.

ლაბორატორიული კვლევა ჩატარდა გერმანიის კომპეტენტური ორგანოს მიერ- სურსათთან შეხებისას აღნიშნული ნივთიერების შემცველი ინვენტარის გამოყენება არ არის რეკომენდებული და ადამიანის ჯანმრთელობისთვის შეფასებულია როგორც პოტენციური საფრთხე – გააჩნია კანცეროგენული და მუტაგენური მოქმედება.

შეტყობინებაზე თანდართული დოკუმენტაციის თანახმად, მაფინის საცხობი ფორმების (Lot 24A04339) შესყიდვა საქართველოში განხორციელდა მიმდინარე წლის ივლისში, შპს „შვიდის“ მიერ (ს/კ:211371638, მისამართი: ქ.თბილისი, თევდორე მღვდლის ქუჩა №59).

სურსათის ეროვნულმა სააგენტომ აღნიშნულის თაობაზე აცნობა ბიზნესოპერატორს და დაავალა შეტყობინებაში მითითებული მაფინის ქაღალდის საცხობი ფორმების რეალიზაციიდან ამოღება ან ბაზარზე უკვე განთავსებულის ამოღება/გამოთხოვა, დასაწყობება, რაოდენობის აღრიცხვა და გატარებული ქმედებების თაობაზე სააგენტოს დაუყოვნებლივ ინფორმირება.

აღნიშნულ პროცესებზე ზედამხედველობას სურსათის ეროვნული სააგენტოს თბილისის საქალაქო სამსახური ახორციელებს.

დოკუმენტაციის თანახმად, იტალიური წარმოების (Novacart S.p.A.) მაფინის ქაღალდის საცხობი ფორმების შესყიდვა განხორციელდა ასევე გერმანიის, საბერძნეთის, ბულგარეთის, ისრაელის, იტალიის, ნიდერლანდების, პოლონეთის, შვედეთისა და თურქეთის მიერ“, – ნათქვამია სააგენტოს მიერ გავრცელებულ ინფორმაციაში.

#drpkhakadze #pitskhelauri

გაიგეთ მეტი ჩვენს ტელეგრამ არხზე შემოგვიერთდით ტელეგრამზე: https://t.me/SheniEkimi

როგორ შევინახოთ მწვანილი მაცივარში

0
#post_seo_title

ცერეცო, ოხრახუში, ქინძი, რეჰანი – ცოცხალი მწვანილი მთლიანად გარდაქმნის ნებისმიერი კერძის გემოს.  ძალიან ძნელია წინააღმდეგობის გაწევა და ერთი კონის ნაცვლად, ორი, ან თუნდაც სამი არ აიღო ბაზრიდან. მაგრამ, სამწუხაროდ, მოჭრილი მწვანილი სწრაფად ხმება და კარგავს არომატს.

მწვანილი და მისი ნაირსახეობა სხვადასხვანაირად ინახება.

კამა/ცერეცო
ეს მცენარე უძლებს ხანგრძლივად მაცივარში. წყალში ღეროებით თაიგულის სახით შეიძლება დიდხანს, რამდენიმე კვირა გაძლოს. ასევე შესაფერისია მეთოდები პლასტმასის კონტეინერით, ქაღალდით და ვაფლის პირსახოცით. ასევე შუშის ქილაში იდეალურად ინახება

ოხრახუში
თბილ პირობებში ოხრახუში სწრაფად ხმება და შემდეგ კარგავს თავის სასარგებლო თვისებებს. ამიტომ, როგორც კამა, ცივ შენახვის ყველა ჩამოთვლილი მეთოდი მისთვის შესაფერისია. განსაკუთრებით წყალში ჩაძირული ღეროების ვარიანტი. ამ გზით ოხრახუში ორ კვირაზე მეტხანს დარჩება ახალი.

რეჰანი
სხვა ბალახებისგან განსხვავებით, რეჰანი შეიძლება ინახებოდეს არა მხოლოდ ცივში, არამედ ოთახის ტემპერატურაზეც. მთავარია მოერიდოთ მზის პირდაპირ სხივებს. მცენარე მოათავსეთ ჭიქა წყალში და მოათავსეთ ჩრდილში. მაგრამ რეჰანი უფრო დიდხანს ინახება მაცივარში დახურულ მინის ქილაში ან ჰერმეტულ კონტეინერში.

ისპანახი
ისპანახი მაღალ ტემპერატურას ვერ იტანს. ის კარგად იქნება მაცივრის ბოსტნეულის განყოფილებაში. შეგიძლიათ ჩაალაგოთ, მაგალითად, პარკში სავენტილაციო ხვრელებით ან კონტეინერში.

შაველი
შაველი შეიძლება შეაგროვოდ თაიგულის მსგავსად და მოათავსოთ წყლის ქილაში. მშრალი ფოთლები კარგად ინახება შუშის ქილაში თავსახურით, ჰერმეტულ კონტეინერში ან დახურულ პლასტმასის ყუთში, ვენტილაციისთვის განკუთვნილი ნახვრეტებით.

ქინძი
აქაც იგივე წესები მოქმედებს: ნაკლები სინათლე და სითბო, მეტი ჩრდილი და სიგრილე. ყველა ზემოაღნიშნული მეთოდი შესაფერისია შესანახად.

მწვანე ხახვი
ის საუკეთესოდ ინახება ბოლქვთან და ფესვებთან ერთად. ცივ წყალში ქილაში შეიძლება გაძლოს დაახლოებით ნახევარი თვე. უმჯობესია ხახვი შეინახოთ დახურულ მინის ქილაში თავდაყირა მდგომარეობაში. და მნიშვნელოვანია, რომ ღეროები არ იყოს გატეხილი ან დაზიანებული. ხახვი ასევე შეიძლება ინახებოდეს კონტეინერში და ქაღალდში.

#drpkhakadze #pitskhelauri

გაიგეთ მეტი ჩვენს ტელეგრამ არხზე შემოგვიერთდით ტელეგრამზე: https://t.me/SheniEkimi

ახალი წლის ტრადიციები და საჭმელები

0
#post_seo_title

ახალი წლის დღესასწაული განსაკუთრებული მოვლენაა ყველა ქვეყანაში და მათ შორის საქართველოშიც. ამ დღესასწაულზე ხდება ძველი წლის გაცილება და ახალ წელთან შეგებება.

ახალი წლის სუფრა კი ის უმნიშვნელოვანესი ტრადიციაა, რომელიც ამ დღესასწაულს განსაკუთრებულ ხიბლს სძენს. თუმცა, საკვების გარდა ეს დაკავშირებულია ტრადიციებთან და რიტუალებთან.

ამ სტატიაში გაგაცნობთ სხვადასხვა ქვეყნის საახალწლო სუფრის ტრადიციებს, თუმცა განსაკუთრებულ ყურადღებას გავამახვილებთ ქართულ საახალწლო სუფრაზე, მის უნიკალურ თავისებურებებსა და მდიდარ ტრადიციებზე.

დღესდღეობით საახალწლო სუფრის ტრადიციები მნიშვნელოვან ცვლილებებს განიცდის. გლობალიზაციის გავლენით, სხვადასხვა კულტურის ტრადიციები ერთმანეთს ერწყმის და ახალ, საინტერესო ფორმებს იძენს.

ერთ-ერთი მთავარი ტენდენციაა ტრადიციული კერძების გადააზრება თანამედროვე გემოვნების გათვალისწინებით. მაგალითად, ევროპულ ქვეყნებში სულ უფრო პოპულარული ხდება აზიური კერძები, ხოლო აზიურ ქვეყნებში – დასავლური კერძები.

შესაძლოა ახალი წლის სუფრაზე იხილოთ ისეთი კერძები, როგორიცაა მაგალითად უზბეკური ფლავი, კარბონარა და სხვა არა საახალწლო საჭმელი.

ასევე, მნიშვნელოვნად იზრდება მოთხოვნა ჯანსაღ და ვეგეტარიანულ ალტერნატივებზე. თანამედროვე საზოგადოებაში, სადაც სულ უფრო მეტი ადამიანი ირჩევს ცხოვრების ჯანსაღ წესს, ტრადიციული, ხშირად მძიმე საახალწლო კერძები იცვლება უფრო მსუბუქი, ნაკლებკალორიული ვარიანტებით.

კიდევ ერთი საინტერესო ტენდენციაა “ფიუჟენ” სამზარეულოს გავლენა – ტრადიციული კერძების გადააზრება სხვადასხვა კულინარიული ტრადიციების შერწყმით. მაგალითად, იაპონური სუში ევროპული ინგრედიენტებით, ან ჩინური პელმენი არატრადიციული შიგთავსით.

#drpkhakadze #pitskhelauri

გაიგეთ მეტი ჩვენს ტელეგრამ არხზე შემოგვიერთდით ტელეგრამზე: https://t.me/SheniEkimi

მოამზადეთ შოკოლადის პასტა სულ რაღაც 5 წუთში

0
#post_seo_title

შოკოლადის პასტა დიდებისთვისაც უგემრიელესი ნუგბარია. განსაკუთრებით უხდება ის ზამთრის სუსხიან დღეებს

შოკოლადის პასტა მოამზადეთ შემდეგნაირად:

ინგრედიენტები:

imageკარაქი — 125 გრ.
ნიგვზიანი შოკოლადის ფილა — 90 გრ.
შესქელებული რძე — 1 ქილა (380 გრ.)
კაკაოს ფხვნილი — 1-1, 5 ს. კ.image
მომზადება:imageI. თასში გაადნეთ კარაქი და გადმოდგით ცეცხლიდან,  დატეხეთ და დაამატეთ შოკოლადის ფილა,  ურიეთ ხელის სათქვეფით, ვიდრე ერთგვაროვან მასას არ მიიღებთ.
II. დაუმატეთ შესქელებული რძე, ისევ ხელის სათქვეფით ურიეთ და ერთგვაროვანი მასის მიღების შემდეგ, დაუმატეთ კაკაოს ფხვნილი.

III. მიღებული პასტა გადაიტანეთ მინის ქილაში და მაცივარში შეინახეთ, რომ კარგად გაგრილდეს და შესქელდეს.

#drpkhakadze #pitskhelauri

გაიგეთ მეტი ჩვენს ტელეგრამ არხზე შემოგვიერთდით ტელეგრამზე: https://t.me/SheniEkimi

საშობაო სანგრია

0
#post_seo_title

საშობაო სანგრია დაამშვენებს საშობაო/საახალწლო სუფრას.

საშობაო უგემრიელესი სასმელის სანგრიას რეცეპტს გთავაზობთ

მოსამზადებლად დაგჭირდებათ: 4 ჭიქა ჟოლოს წვენი

2 ჭიქა ბროწეულის წვენი

2 ჭიქა ვაშლის წვენი (სასურველია გაუფილტრავი)

1 ჭიქა მშრალი წითელი ღვინო (თუ მსუბუქი გემო გსურთ, ნახევრად მშრალი აირჩიეთ)

½ ჭიქა ბრენდი ან კონიაკი (უფრო ინტენსიური არომატისთვის)

1 ჭიქა მინერალური წყალი (ცოტა შუშხუნისთვის)

1 ფორთოხალი, თხელ ნაჭრებად

1 ლიმონი, თხელ ნაჭრებად

1 ლაიმი, თხელ ნაჭრებად

1 ვაშლი, თხელ ნაჭრებად

1 მსხალი, თხელ ნაჭრებად

½ ჭიქა ახალი ჟოლო

½ ჭიქა ბროწეულის მარცვლები

2 დარიჩინის ჩხირი

ახალი როზმარინის ტოტები (სურვილისამებრ, დეკორაციისთვის)

სანგრიის ბაზის მომზადება: დიდ გრაფინში ან სასმლის მომზადების ფართო თასში ჩაასხით ჟოლოს წვენი, ბროწეულის წვენი და ვაშლის წვენი. შემდეგ დაამატეთ წითელი ღვინო და ბრენდი (ან კონიაკი). კარგად აურიეთ.

ხილისა და სანელებლების დამატება: სანგრიის ნარევს დაუმატეთ ფორთოხლის, ლიმონის, ლაიმის, ვაშლის და მსხლის ნაჭრები. შემდეგ ჩაყარეთ ახალი ჟოლო, ბროწეულის მარცვლები და დარიჩინის ჩხირები.

დატოვეთ სანგრია მაცივარში მინიმუმ 1–2 საათით, უკეთეს შემთხვევაში მთელი ღამით, რათა არომატები ერთმანეთს კარგად შეერწყას.

სერვირებამდე ცოტა ხნით ადრე სანგრიას დაუმატეთ მინერალური წყალი. კარგად აურიეთ, დაასხით ჭიქებში და მორთეთ როზმარინის ტოტებით (სურვილისამებრ).

#drpkhakadze #pitskhelauri

გაიგეთ მეტი ჩვენს ტელეგრამ არხზე შემოგვიერთდით ტელეგრამზე: https://t.me/SheniEkimi

 

როგორ შევადგინოთ საახალწლო მენიუ

0
#post_seo_title

როგორ შევადგინოთ იდეალური საახალწლო მენიუ. გაითვალისწინეთ კულინარების და დიასახლისების რჩევები

საახალწლო მენიუს დაგეგმვა დღესასწაულისთვის მზადების მნიშვნელოვანი ეტაპია. გამოცდილმა კულინარებმა შეიმუშავეს რამდენიმე რჩევა, თუ როგორ გავხადოთ საახალწლო სუფრა დაუვიწყარი და მომზადების პროცესი – მარტივი და სასიამოვნო.

გიზიარებთ სასარგებლო რჩევებს, რომლებიც დაგვეხმარება გემრიელი და მრავალფეროვანი მენიუს შექმნაში.

საახალწლო საღამოს სტილის განსაზღვრა დაგეხმარებათ მენიუს ისე შედგენაში, რომ სუფრა ჰარმონიულად გამოიყურებოდეს. მაგალითად, შეგიძლიათ აირჩიოთ ქართული ან სხვა ქვეყნის ტრადიციების მიმართულება და მენიუში შეიტანოთ ორიგინალური კერძები, როგორიცაა ინდაურის საცივი, ან შიგთავსით გამოტენილი გამომცხვარი იხვი.

თუ მსუბუქი მენიუ გირჩევნიათ, ხმელთაშუა ზღვის თემატიკა კარგი არჩევანი იქნება, ზღვის პროდუქტების, ზეთისხილისა და ბოსტნეულის სალათებით. მცენარეული საკვების მოყვარულებისთვის შეგიძლიათ შექმნათ ვეგეტარიანული მენიუ სოკოს ღვეზელებით და სალათებით, რომლებიც მაიონეზს არ შეიცავს.

რჩევები:გამოიყენეთ ფერადი ბოსტნეული და ხილი კერძების გასაფორმებლად.

მიართვით კერძები უჩვეულო ჭურჭელში ან დაამშვენეთ ისინი ახალი მწვანილით.

არ დაივიწყოთ ტრადიციული საახალწლო კერძები, რომლებიც დღესასწაულის სიმბოლოა.

#drpkhakadze #pitskhelauri

გაიგეთ მეტი ჩვენს ტელეგრამ არხზე შემოგვიერთდით ტელეგრამზე: https://t.me/SheniEkimi

 

როგორ შევინახოთ ჩურჩხელა საახალწლოდ

0
#post_seo_title

საახალწლო სუფრა წარმოუდგენელია ნუგბარის გარეშე ჩურჩხელა და ჩირეული კი გამორჩეული ტკბილეულია

ჩურჩხელა და ჩირი საახალწლოდ რომ შეინახოთ მიიღეთ რჩევები სტატიიდან.

არ შეინახოთ ტკბილეული სახლში ნებისმიერ ადგილას, წინააღმდეგ შემთხვევაში ის სწრაფად გაშრება და გაფუჭდება. უმჯობესია, მთლიანად შეფუთოთ ის ქაღალდით ან ქსოვილით. ეს უნდა გააკეთოთ შეძენის შემდეგ დაუყოვნებლივ.

არ შეინახოთ პროდუქტი პლასტმასის ჭურჭელში ან პოლიეთილენის პარკში, წინააღმდეგ შემთხვევაში, ჰაერის მოძრაობის გარეშე, კონდენსაცია გროვდება მის ზედაპირზე, რაც აჩენს ობს.

ჩურჩხელის და ჩირეულის შესანახად იპოვეთ მშრალი, ბნელი და გრილი ადგილი, სადაც არაუმეტეს 22 გრადუსი ტემპერატურაა. თუ თქვენს სახლს აქვს სარდაფი დაბალი ტენიანობით, შეინახეთ იქ ტკბილეული. ასევე, შესაძლებეია შეინახოთ სამზარეულოს დახურულ კარადაში, რომელიც მდებარეობს გათბობის მოწყობილობებისგან მოშორებით.

როდესაც სახლში არ არის შესაფერისი პირობები, შეგიძლიათ მაცივარი გამოიყენოთ. შეინახეთ ჩურჩხელა შეფუთვით შუა თაროზე, რათა არ გაიყინოს და გემო არ დაკარგოს.

როგორც წესი, ჩურჩხელა 1-2 თვეზე მეტხანს არ ძლებს. დროთა განმავლობაში, ის მაგარი ხდება, ამიტომ მისი ამ ფორმით ჭამა უბრალოდ რთულია.

#drpkhakadze #pitskhelauri

გაიგეთ მეტი ჩვენს ტელეგრამ არხზე შემოგვიერთდით ტელეგრამზე: https://t.me/SheniEkimi

 

ხალვა -როგორ მოვამზადოთ სახლში

0
#post_seo_title

ყველასათვის საყვარელი ტკბილეულია ხალვა. მისი მომზადება სახლში თავადაც შეგიძლიათ

ხალვა სახლში როგორ მოამზადოთ ჩაიწერეთ შემდეგი რეცეპტი:

დაგჭირდებათ: მზესუმზირის ზეთი – 150.00 მლ, წყალი – 0.5 ჭიქა, ფქვილი – 1.5 ჭიქა, მზესუმზირა – 2.00 ჭიქა

მომზადების წესი: მზესუმზირა მოვხალოთ და გავფრცქვნათ ხორცსაკეპ მანქანაში, ასევე ფქვილიც ცეცხლზე მოვხალოთ, ოდნავ ფერი შევუცვალოთ და შევურიოთ მზესუმზიას. წყალი და შაქარი დავდგათ ცეცხლზე და მივიყვანოთ დუღილამდე, შაქარი უნდა გადნეს. სიროფი და მზესუმზირის ნარევი ერთმანეთში შევურიოთ. როცა ერთიან მასას მივიღებთ, გადავიღოთ ფორმაში სადაც იქნება ჩაფენილი ცელოფანი .თავზე აუცილებლად დავაფაროთ.

გემრიელად მიირთვით!

#drpkhakadze #pitskhelauri

გაიგეთ მეტი ჩვენს ტელეგრამ არხზე შემოგვიერთდით ტელეგრამზე: https://t.me/SheniEkimi

ხილი საახალწლო სუფრისთვის

0
#post_seo_title

ყველა საახალწლო სუფრაზე შეგიძლიათ იხილით: ბანანი, ფორთოხალი, მანდარინი სხვა ხილი. 

ხილი ყველა სადღესასწაულო სუფრას ამშვენებს. რა ვიცით ამ ხილის შესახებ?

საუკეთესო მანდარინია, რომელიც იწონის ბევრს თავისი მცირე ზომის მიუხდავად. მჟავე მანდარინი უფრო ბრტყელია, ვიდრე სხვა დანარჩენი. საუკეთესო მანდარინის სახეობა კლემენტინის სახელით არის ცნობილი – ყველაზე ტკბილია და არომატულია. კლემენტინი თავის გემოსთან ერთად, ინახება 1 თვეზე მეტი ვადით. საერთოდ მანდარინის შენახვის დროს მთავარია ნაყოფი არ გამოშრეს.

შემადგენლობა გამოიყურება შემდეგნაირად: 0.6-1.1% ლიმონის მჟავა, შაქარი, ვიტამინები – А , D , К , B4, ტიამინი, ვიტამინი C, ქერქი შეიცავს 1-2% ეთერ ზეთებს და კაროტინს. მანდარინი შეიცავს კალიუმს, მაგნიუმს, რკინას, ფოსფორს, ნატრიუმს და კალციუმს. მისი ძირითადი შემადგენელი ნაწილი წყალია, რაც 85-87% შეადგენს.

ითვლება დიეტურ პროდუქტად, რომელსაც შეუძლია იმუნიტეტის გაძლიერება და სასიცოცხლო პროცესების მიმდინარეობების ხელშეწყობა.

100 გრამი ბანანი შეიცავს დაახლოებით 90 კალორიას, ამიტომ, არ არის რეკომენდირებული ზედმეტი რაოდენობის მიღება. მიუხედავად ამისა, დღეში ერთი ბანანის ჭამა თქვენ ორგანიზმს გაამდიდრებს B1, A1, B9, B12 და C ვიტამინებით. იგი შეიცავს კალიუმს, ფრუქტოზას, საქაროზას და გლუკოზას. გარდა ამისა, ბანანი არის ერთ-ერთი საუკეთესო ენერგიის წყარო, ამიტომ იგი სპორტსმენების დიეტის შეუცვლელი კომპონენტია.

აღსანიშნავია, რომ საახალწლო სუფრის დროს ხილის მირთმევა თქვენ მოგიტანთ მხოლოდ ზედმეტ კალორიებს. ამიტომ, ჩვენი რეკომენდაცია არის, რომ თავი შეიკავოთ ტკბილი ხილის ჭამისგან დიდ სუფრებზე. კარგი იქნება თუ მიირთევთ ციტრუსებს, რადგან ისინი ეხმარებიან ორგანიზმს საჭმლის მონელებაში.

#drpkhakadze #pitskhelauri

გაიგეთ მეტი ჩვენს ტელეგრამ არხზე შემოგვიერთდით ტელეგრამზე: https://t.me/SheniEkimi

არაქისის კარაქი -მისი სარგებელი და საჭიროება კვებაში

0
#post_seo_title

არაქისის კარაქი საქართველოში უფრო და უფრო პოპულარული ხდება, ის უყვართ ბავშვებს, მოზარდებს და ჩვენს ოთხფეხა მეგობრებსაც კი საკმაოდ იზიდავს

არაქისის კარაქი რომ გემრიელი და ძალიან სასარგებლო პროდუქტია, ეს ქართველმა მომხმარებელმა, შეიძლება ითქვას, სულ ცოტა ხნის წინ გაიგო. აი, ამერიკასა და ევროპაში კი მიწის თხილის კარაქს დიდი ხანია, კარგადაც იცნობენ და აფასებენ კიდეც. განსაკუთრებით პოპულარულია არაქისის კარაქიანი ბუტერბროდები, რომლებიც სამართლიანად არის მიჩნეულია საუკეთესო ხემსად როგორც დიდებისთვის, ასევე ბავშვებისთვის.

დღეს ბაზარზე არაქისის კარაქის რამდენიმე სახეობა არსებობს, რომლებიც ერთმანეთისგან წარმოების ტექნოლოგიით განსხვავდება: ამაში იგულისხმება არაქისის მარცვლების დაფქვის ხარისხი და ასევე, დანამატების არსებობა ან არარსებობით. არაქისის კარაქის დანამატებად ხშირად გამოიყენება, მაგალითად, ცუკატები (ციტრუსის დაშაქრული კანი), ქოქოსის ფანტელები, შაქარი, თაფლი, შოკოლადი და, თქვენ წარმოიდგინეთ, ჩილი (ცხარე წითელი წიწაკა) და ნიორიც კი.

100 გრ. არაქისის კარაქის კალორიაა 582 კკალ.; იმისთვის, რომ დანაყრდეთ და ძალები მოიკრიბოთ, საკმარისია ერთი ბუტერბროდი არაქისის კარაქით. პროდუქტს მაღალი გაჯერების ინდექსი აქვს, რადგან დიდი რაოდენობის შეიცავს საკვებ ბოჭკოსა და ცილას. თუკი თქვენ წონას აკონტროლებთ ან წონის დაკლება გსურთ, დიეტოლოგების რეკომენდაციაა, რომ არაქისის კარაქი საუზმეზე მიირთვათ და დღის ულუფამ 30 გრ-ს არ გადააჭარბოს.

#drpkhakadze #pitskhelauri

გაიგეთ მეტი ჩვენს ტელეგრამ არხზე შემოგვიერთდით ტელეგრამზე: https://t.me/SheniEkimi