სამშაბათი, თებერვალი 25, 2025
- Advertisement -spot_img

რძის პროდუქტები მიირთვით ყოველდღე

0
#post_seo_title

რა სარგებელს მიიღებთ, თუ რძის პროდუქტებს ყოველდღე მიირთმევთ

რძის პროდუქტები სა­სარ­გებ­ლო ნივ­თი­ე­რე­ბე­ბის ნამ­დვი­ლი სა­ბა­დოა.რძის ნა­წარ­მის ყო­ველ­დღი­უ­რად მი­ღე­ბა ძა­ლი­ან მნიშ­ვნე­ლო­ვა­ნია ჩვე­ნი ჯან­მრთე­ლო­ბის­თვის.

რძე, ყვე­ლი და იო­გურ­ტი გან­სა­კუთ­რე­ბით სა­სარ­გებ­ლოა, რად­გან თი­თო­ე­უ­ლი მათ­გა­ნი ვი­ტა­მი­ნე­ბი­სა და მი­ნე­რა­ლე­ბის სრულ პა­კეტს შე­ი­ცავს. მათ შო­რი­საა: კალ­ცი­უ­მი, კა­ლი­უ­მი, ფოს­ფო­რი, პრო­ტე­ი­ნი, რი­ბოფ­ლა­ვი­ნი, ნი­ა­ცი­ნი, ვი­ტა­მი­ნე­ბი A, D, B12 და სხვა.

რძის პრო­დუქ­ტე­ბი საკ­მა­ოდ მრა­ვალ­ფე­რო­ვა­ნია. ყვე­ლა მათ­გა­ნი ვი­ტა­მი­ნე­ბი­სა და მი­ნე­რა­ლე­ბის დიდ რა­ო­დე­ნო­ბას შე­ი­ცავს. შე­სა­ბა­მი­სად, მომ­ხმა­რე­ბელს დიდი ასორ­ტი­მენ­ტი აქვს, რათა მისი გე­მოვ­ნე­ბის შე­სა­ბა­მი­სი რძის პრო­დუქ­ტი შე­არ­ჩი­ოს.

რძის ნა­წარ­მის კი­დევ ერთი უპი­რა­ტე­სო­ბა ის გახ­ლავთ, რომ იგი მარ­ტი­ვად შე­გიძ­ლი­ათ წა­ი­ღოთ სამ­სა­ხურ­ში ლან­ჩის­თვის. რძის ნა­წარ­მი ასე­ვე შე­გიძ­ლი­ათ გა­მო­ი­ყე­ნოთ წა­სა­ხემ­სებ­ლად. ჯან­სა­ღი წა­სა­ხემ­სებ­ლის მირ­თმე­ვა კი მარ­თლაც ძა­ლი­ან მნიშ­ვნე­ლო­ვა­ნია.

#drpkhakadze #გიორგიფხაკაძე

#pitskhelauri

#აქხარისხია

გაიგეთ მეტი ჩვენს ტელეგრამ არხზე შემოგვიერთდით ტელეგრამზე: https://t.me/SheniEkimi

 

რამდენი კვერცხი შეიძლება მივირთვათ დღის განმავლობაში?

0
#post_seo_title

რამდენი კვერცხი შემიძლია ვჭამო დღეში? ეს კითხვა ძირითადად იბადება იქიდან გამომდინარე რომ კვერცხი შეიცავს საკმაოდ ბევრ ქოლესტერინს და მთელი ეს ღელვა კვერცხის ოდენობასთან დაკავშირებით როგორც წესი აქედან მოდის.

კვერცხი თანაც დიეტურ საკვებად მიიჩნევა, ამიტომ ბევრი ქალბატონი რომელსაც ფორმების შენარჩუნება სურს დღეში რამდენიმე კვერცხის მირთმევა უწევს.

სანამ კონკრეტულად ამ კითხვაზე გავცემთ პასუხს, ჯერ საჭიროა ერთი დეტალი გავიაზროთ ქოლესტერინთან დაკავშირებით, რომ თქვენი ღვიძლი ყოველდღიურად აწარმოებს საშუალოდ 3 000 მლ ქოლესტერინს და თუ თქვენ საკვებიდან მიიღებთ ბევრ ქოლესტერინს, ღვიძლი უბრალოდ აწარმოებს ნაკლებს.

თანაც ქოლესტერინი, რომელსაც ღვიძლი აწარმოებს და ქოლესტერინი, რომელიც კვერცხშია, ეს არის ჯანსაღი ქოლესტერინი და აქ საშიში და საფრთხილო ისედაც არაფერია.

კვერცხი შეიცავს ყველა საჭირო ამინო მჟავას რაც გჭირდებათ, ასევე ჯანსაღ ცხიმებს, სხვადასხვა B ვიტამინებს, მინერალებს როგორიც არის სელენი, ფოსფორი, იოდი და ა.შ. ამიტომ არანაირი მიზეზი არ გაქვთ რომ კვერცხს მოერიდოთ.

მოკლედ რამდენი კვერცხი შეიძლება რომ ვჭამოთ დღეში? პასუხი არის რამდენიც გაგიხარდებათ და გესიამოვნებათ.

#drpkhakadze #გიორგიფხაკაძე

#pitskhelauri.

#აქხარისხია

გაიგეთ მეტი ჩვენს ტელეგრამ არხზე შემოგვიერთდით ტელეგრამზე: https://t.me/SheniEkimi

როგორ შევინახოთ ხიზილალა, უკვე გახსნილ ქილაში

0
#post_seo_title

როგორ შევინახოთ წითელი ხიზილალა გახსნილ ქილაში: მთავარი წესი, რომელიც ბევრმა არ იცის

ხიზილალა  ხშირად გვხვდება სადღესასწაულო სუფრაზე. თუმცა, ხშირად ხდება ისე, რომ ქილაში ხიზილალა გვრჩება.

ბევრი უბრალოდ ხუფს აფარებს და მაცივარში აბრუნებს, მაგრამ რამდენიმე საათში პროდუქტი შეიძლება გაფუჭდეს.

გაიგეთ, რამდენ ხანს შეგიძლიათ შეინახოთ გახსნილი წითელი ხიზილალა მაცივარში და როგორ.

გახსნილი ხიზილალა უმჯობესია იმავე დღეს მიირთვათ. თუ ეს ვერ მოახერხეთ, დაიცავით შემდეგი რჩევები:

გადაიტანეთ ხიზილალა მინის კონტეინერში.

დალუქეთ ჰერმეტული ხუფით, რომ ჰაერი არ შევიდეს.

მაცივარში მოათავსეთ ისეთ ადგილზე, რომელიც ყველაზე ახლოს არის საყინულესთან.

ასეთ პირობებში ხიზილალა 2-3 დღე ინარჩუნებს სიახლეს.

#drpkhakadze #pitskhelauri

#აქხარისხია

გაიგეთ მეტი ჩვენს ტელეგრამ არხზე შემოგვიერთდით ტელეგრამზე: https://t.me/SheniEkimi

 

რომელი პროდუქტები გაგიუმჯობესებთ განწყობას

0
#post_seo_title

თუ ცუდ ხასიათზე ხართ, ეს შეჭამეთ: დიეტოლოგებმა პროდუქტები დაასახელეს

პროდუქტები აუმჯობესებენ განწყობას, ასე თვლიან დიეტოლოგები. ადამიანის განწყობა ბევრ ფაქტორზეა დამოკიდებული, მაგრამ არანაკლებ მნიშვნელოვანია ის საკვები, რომელსაც მივირთმევთ. საკუთარი თავის გასამხიარულებლად შეგიძლიათ მიირთვათ არა მხოლოდ შოკოლადი, რომელიც ზრდის ენდორფინის დონეს სისხლში. დიეტოლოგებმა  დაასახელეს პროდუქტები, რომლებიც მელანქოლიისგან გიხსნით:

გოგრის თესლი არის ტრიპტოფანის, ამინომჟავის შესანიშნავი წყარო, რომელიც ხელს უწყობს განწყობის რეგულირებას სეროტონინის გამომუშავების ხელშეწყობით, ნეიროტრანსმიტერი, რომელიც დაკავშირებულია კარგ განწყობასთან“, განმარტავს დიეტოლოგი ა. რუტენშტეინი. კვირაში რამდენჯერმე მცირე მუჭა გოგრის თესლის მიღება დაგეხმარებათ ორგანიზმში ტრიპტოფანის დონის ამაღლებაში. რუტენშტეინი რეკომენდაციას უწევს გოგრის თესლი დაუმატოთ სალათებს, იოგურტს ან შვრიის ფაფას, ან უბრალოდ მიირთვათ.

თხილისა და თესლების უმეტესობის მსგავსად, გოგრის თესლი მდიდარია ცილებით და უჯერი ცხიმებით, რაც გეხმარებათ ნაყროვანების შენარჩუნებაში და სისხლში შაქრის რეგულირებაში. ხელს უშლის განწყობის ცვალებადობას.

ცხიმოვანი თევზი, როგორიცაა ორაგული, სკუმბრია, ანჩოუსი, სარდინი – მდიდარია ომეგა -3 ცხიმოვანი მჟავებით, რომლებიც იცავს გულს, ებრძვის ანთებას და ხელს უწყობს ტვინის მუშაობას. ”კვლევის საფუძველზე, საკვები ნივთიერებები, რომლებსაც აქვთ ყველაზე ძლიერი კავშირი გაუმჯობესებულ განწყობასთან, არის ომეგა-3 ცხიმოვანი მჟავები”, – ამბობს დიეტოლოგი რ. ბირნი. ბევრმა კვლევამ აჩვენა, რომ ცხიმიანი თევზის მოხმარება დაკავშირებულია დეპრესიის შემცირებულ რისკთან, განსაკუთრებით ქალებში.

ავოკადო შეიცავს ბევრ გულისთვის სასარგებლო მონოუჯერ ცხიმს, განსაკუთრებით ოლეინის მჟავას, რომელიც სასიცოცხლოდ მნიშვნელოვანია ტვინის ჯანმრთელობისთვის და დაკავშირებულია დეპრესიის შემცირებულ რისკთან. ექსპერტები გირჩევენ თქვენს დიეტაში კვირაში ერთი ან ორი ავოკადოს ჩართვას ტვინისა და გულის ჯანმრთელობის გასაუმჯობესებლად.

ფორთოხალი შეიცავს ფლავონოიდებს, როგორიცაა ჰესპერიდინი, რომელსაც აქვს ანტიოქსიდანტური თვისებები და შეიძლება დაეხმაროს თავის ტვინში ანთების შემცირებას, რაც ხელს უწყობს განწყობის სტაბილურობას.

#drpkhakadze #pitskhelauri

#აქხარისხია

გაიგეთ მეტი ჩვენს ტელეგრამ არხზე შემოგვიერთდით ტელეგრამზე: https://t.me/SheniEkimi

 

 

როგორ ამოვიყვანოთ ყავის ლაქა ეფექტურად

0
#post_seo_title

ქიმიის თვალსაზრისით, ყავის ლაქა და მისი  მოცილების პროცესი გულისხმობს ყავის ყავისფერი ტანინების წყალში განზავებას და გამორეცხვას ქსოვილიდან

ყავის ლაქა თუ ახალია ეს შედარებით მარტივი პროცესია. საკმარისია უბრალოდ გარეცხვა. ძველი ლაქებისთვის კი ჩვეულებრივ საკმარისია რბილი გამხსნელი.

რაც უფრო სწრაფად დაიწყებთ ლაქების ამოყვანას, მით უკეთესი იქნება შედეგი. დაიწყეთ ყველაზე მარტივი გამოსავლით: ცივი წყლით ამორეცხვით. თუ ეს არ უშველის, სცადეთ დასუფთავების საშუალებები.

ყავის ლაქის ამოყვანაში, სპეციალური გამხსნელებისა და ლაქების ამომყვანი საშუალებების გარდა, დაგეხმარებათ გავრცელებული პროდუქტები:

აურიეთ თანაბარი რაოდენობის ძმარი და წყალი. უკეთესი ეფექტისთვის რეკომენდებულია რამდენიმე სუფრის კოვზი სარეცხი ფხვნილის დამატება. კბილის ჯაგრისით შეაზილეთ. ამის შემდეგ გარეცხეთ ტანსაცმელი.

ყავის ლაქების ამოსაყვანად ზოგჯერ რეკომენდებულია წყლისა და სოდის პასტის გამოყენება. გაითვალისწინეთ, რომ სოდა აბრაზიული ნივთიერებაა, ამიტომ მან შეიძლება დააზიანოს ქსოვილი, როცა მას ლაქაში შეაზელთ.

სცადეთ ლიმონის წვენი. აურიეთ 473 მლ ოთახის ტემპერატურის წყალი და 59 მლ ლიმონის წვენი. საუკეთესოდ იმოქმედებს ახალგამოწურული ლიმონის წვენი.

პირველ რიგში, შეიწოვეთ რაც შეიძლება მეტი ყავა ხელსახოცით, შემდეგ კი დაიტანეთ საშუალება 15-20 წუთით. ამის შემდეგ პროდუქტი უნდა გამოირეცხოს ოთახის ტემპერატურის წყალში.

#drpkhakadze #pitskhelauri

#აქხარისხია

გაიგეთ მეტი ჩვენს ტელეგრამ არხზე შემოგვიერთდით ტელეგრამზე: https://t.me/SheniEkimi

რეცეპტი მათთვის ვისაც ღუმელი არ აქვს -“მედოკი,,

0
#post_seo_title

როგორ მოვამზადოთ “მედოკი” ტაფაზე: 

მედოკი და მისი უპირატესობა ისაა რომ მისი მომზადება ტაფაზეც შესაძლებელია, რაც განსაკუთრებით მოსახერხებელია მათთვის, ვისაც ღუმელი არ აქვს. ნამცხვარი გამოდის ნაზი, რბილი, არომატული ფენებითა და გემრიელი ნაღების და შესქელებული რძის კრემით. ასეთი დესერტი პირში დნება და იდეალურად უხდება თბილ ოჯახურ გარემოს.

დაგჭირდებათ: ფქვილი – 450 გ. ქათმის კვერცხი – 2 ცალი. კარაქი – 150 გ. თაფლი – 100 გ. შაქარი – 100 გ. სოდა – 1 ჩ/კ. მცენარეული ზეთი (წასასმელად) ნაღები (25-30%) – 400 გ. შესქელებული რძე – 120 გ.

ნაზავის მომზადება: პატარა ქვაბში ჩადეთ კარაქი და თაფლი, გააცხელეთ დაბალ ცეცხლზე და დაუმატეთ სოდა. ნაზავი გადმოიღეთ ცეცხლიდან.

კვერცხები შაქართან ერთად ათქვიფეთ ბლენდერით, დაამატეთ ფქვილი და თაფლიანი მასა. მოზილეთ ერთგვაროვანი ცომი, გაყავით ექვს ნაწილად და თითოეული გადაახვიეთ საკვებ პარკში. ცომის ბურთულები მოათავსეთ მაცივარში 30 წუთით.

ფენების მომზადება: სამუშაო ზედაპირზე გაშალეთ პერგამენტის ქაღალდი. თითო ბურთულა გააბრტყელეთ წვრილ ფენად. გაცხელებულ ტაფას წაუსვით მცენარეული ზეთი და თითო ფენა გამოაცხვეთ ორივე მხრიდან, სანამ ოქროსფერს არ მიიღებს. მზა ფენები მოათავსეთ ხის დაფაზე, დაადეთ მრგვალი ფორმა და ამოჭერით მრგვლად, დარჩენილი ნაჭრები კი შეინახეთ და შემდეგ აქციეთ ნაფხვენებად.

კრემის მომზადება: ნაღებს დაუმატეთ შესქელებული რძე და ათქვიფეთ მიქსერით.

ტორტის აწყობა: თითოეულ ფენას წაუსვით ნაღების კრემი, ფენები და ნამცხვრის გვერდები კრემით დაფარეთ. ზემოდან და გვერდებზე მოაყარეთ წინასწარ მომზადებული ნაფხვენი.

ნამცხვარი მაცივარში შედგით ორი საათით, რათა კარგად გაჟღინთოს და იდეალური გემო მიიღოს.

#drpkhakadze #pitskhelauri

#აქხარისხია

გაიგეთ მეტი ჩვენს ტელეგრამ არხზე შემოგვიერთდით ტელეგრამზე: https://t.me/SheniEkimi

რა ფასად შემოდის ნიორი საქართველოში, რომელიც 46%-ით გაძვირდა

0
#post_seo_title

საქართველომლში 2.7 მლნ აშშ დოლარის ნიორი შემოვიდა – საიდან და რა ფასად შემოდის პროდუქტი, რომელიც ბოლო პერიოდში საგრძნობლად გაძვირდა

საქართველოში, 2024 წლის 11 თვეში 2.769 მლნ აშშ დოლარის (2 575 ტონა ) ნიორი შემოვიდა. რაც თანხობრივად 124%-ით მეტია წინა წლის მაჩვენებელზე, ხოლო რაოდენობრივად 43%-ით. საქსტატის მონაცემებით, 2023 წლის იანვარ-ნოემბერში ქვეყანაში 1.235 მლნ აშშ დოლარის (1 797 ტონა ) პროდუქტი შემოვიდა.

შეგახსენებთ, რომ სტატისტიკის მიხედვით, დეკემბერში, წლიურად ყველაზე მეტად გაძვირებულ პროდუქტებს შორის ნიორი მეორე ადგილს იკავებს. პროდუქტის ფასი გასული წლის დეკემბერთან შედარებით, 46.27%-ით არის გაზრდილი.

2024 წელს იანვარ-ნოემბერში 1 კგ იმპორტირებული პროდუქტის საშუალო ღირებულება 1.07 დოლარი იყო, ხოლო წინა წლის იგივე პერიოდში, დაახლოებით 68 ცენტი.

რაც შეეხება ქვეყნებს, საიდანაც 2024 წლის 11 თვეში, პროდუქტი ყველაზე დიდი რაოდენობით შემოვიდა, იმპორტიორებს შორის ლიდერი ჩინეთია, რომელზეც მთლიანი ნივრის იმპორტის 45% მოდის.

#drpkhakadze #pitskhelauri

#აქხარისხია

გაიგეთ მეტი ჩვენს ტელეგრამ არხზე შემოგვიერთდით ტელეგრამზე: https://t.me/SheniEkimi

რომელი ბოსტნეული არ შეიძლება დათესოთ ერთმანეთის გვერდით

0
#post_seo_title

ჯერ კიდევ უძველესი დროიდან არის ცნობილი, რომ დიდი მნიშვნელობა აქვს იმას, თუ რომელ ბოსტნეულს რომელთან დათესავ, მეზობელმა მცენარემ შესაძლოა მეზობლის მოსავალი ერთიორად გაზარდოს ან პირიქით, სულ გაანადგუროს.

ბოსტნეული რომლებიც ერთმანეთს კარგად ეგუებიან და ერთმანეთზე დადებით გავლენას ახდენენ, კომპანიონი მცენარეები ეწოდებათ. მაგალითად, პომიდორს სტაფილოს გვერდით ყოფნა უყვარს, ასევე რეჰანთან და კამასთან, აი, კარტოფილთან სიახლოვე კი არ სიამოვნებს.

რეჰანის მძაფრი სუნი აფრთხობს მავნე მწერებს და არ აკარებს მათ პომიდორს, კამა და ოხრახუში კი იმ მწერებს იზიდავს, რომელიც პომიდორს მავნე ნივთიერებებისგან ათავისუფლებს.

კარტოფილი და პომიდორო მსგავსი ტიპის ბოსტნეულია, მათზე ერთი და იგივე რამ მოქმედებს დამღუპველად, ამიტომ ისინი ერთმანეთს ვერაფერს შველიან და მათი ერთად ყოფნა არ არის გამართლებული.

კიტრი კარგად ემეგობრება ბოლოკს, ბარდას, სალათის ფურცელს, პომიდორსა და სიმინდს. თუმცა ვერ ეგუება პიტნასა და კამას.

რაც შეეხება გოგრას ეგუება სიმინდს, ლობიოს, პომიდორს, მზესუმზირას, პიტნას, ბოლოკს. მაგრამ ვერ ეგუება კარტოფილს.

საზამთრო და ნესვი კარგად ეგუება სიმინდს, მზესუმზირას, ბოლოკს, ჭარხალს. და ვერ ეგუება კიტრს.

#drpkhakadze #pitskhelauri

#აქხარისხია

გაიგეთ მეტი ჩვენს ტელეგრამ არხზე შემოგვიერთდით ტელეგრამზე: https://t.me/SheniEkimi

 

ლაიფ ჰაკი -როგორ დავანთოთ ბუხარი ეკონომიურად

0
#post_seo_title

ერთი და იგივე რაოდენობის მასალა შეიძლება განსხვავებულად დაიწვას და გამოსცეს სხვადასხვა რაოდენობით სითბო. თუმცა, მნიშვნელოვანია ყველამ, ვინც ირჩევს გათბობის ამ მეთოდს, გაიგოს, როგორ გაათბოს ეკონომიურად ბუხარი რათქმაუნდა შეშით

ეკონომიურად და სწორედ როგორ გაათბოთ ღუმელი, თუ ხის ნაჭრები ძალიან სწრაფად იწვება. როგორც წესი, მიზეზები შემდეგია: შეშის არასწორი დაწყობა; სარქვლის დროულად დახურვა; ცუდად შერჩეული ხის სახეობები; ხის არასასურველი ტემპერატურა; დიდი რაოდენობით ნაცარი; შეშის რაოდენობის კორექტირების დარღვევა გარე ტემპერატურის მიხედვით.

ღუმელში შეშის დაწვა უფრო ნელა და ეფექტურად გულისხმობს, რომ თქვენ უნდა გაითვალისწინოთ ყველა ზემოთ ჩამოთვლილი პუნქტი და სწრაფად გამოასწოროთ სიტუაცია – მაშინ თქვენს სახლში ყოველთვის იქნება კომფორტული ტემპერატურა და არ მოგიწევთ იყიდოთ დიდი რაოდენობით შეშა.

შეშის განლაგებას რაც შეეხება, არ ააგოთ ეგრეთწოდებული პირამიდა, რათა ერბაშად არ დაიწვას შესა. სჯობს სხვაგვარად გააკეთოთ – დაალაგეთ შეშის ქვედა რიგი, შემდეგ ზედა, ოდნავ გადაიტანეთ მორები მარცხნივ ან მარჯვნივ 5-10 სმ-ით და იმავე გზით დაადეთ შემდეგი ფენები. ხის ნაჭრები მოათავსეთ კიდეებზე, სადაც გამოწეული შეშა წარმოიქმნა, მოათავსეთ ქაღალდი და აანთეთ ცეცხლი.

დატოვეთ მანძილი შეშას შორის ჰაერის მიმოქცევის უზრუნველსაყოფად და გამოიყენეთ მხოლოდ მშრალი და მკვრივი მორები.

ამგვარად დაზოგავთ თვითონ შეშას და სითბოსაც დიდხანს შეინარჩუნებთ.

#drpkhakadze #pitskhelauri

#აქხარისხია

გაიგეთ მეტი ჩვენს ტელეგრამ არხზე შემოგვიერთდით ტელეგრამზე: https://t.me/SheniEkimi

წითელი ღვინო -რატომ ითვლება მხნეობის ელექსირად

0
#post_seo_title

 ბოლო კვლევების შედეგები, რომლითაც დაასტურეს რომ წითელი ღვინი მხნეობის ელექსირია

წითელი ღვინო მიირთვით, ფენოლი რესვერატროლი, რომელიც მის უნიკალურ შემადგენლობაშია, ხელს უშლის ძვლებისა და კუნთების ფუნქციონირების დაქვეითებას.

წითელი ღვინო მისწრებაა კოსმონავტებისათვის. საქმე იმაშია, რომ ხანგრძლივი კოსმოსური მოგზაურობები იწვევს კუნთის ათროპიას, ძვლების დაზიანებასა და სხვა ფიზიოლოგიურ გართულებებს. მკვლევარები ამ პრობლემების გადაწყვეტაზე ფიქრში ღვინის მაღაზიამდე მივიდნენ. თავად კვლევა კი მღრღნელების ორ ჯგუფზე ჩატარდა. მათგან პირველ ჯგუფს გაუკეთეს რესვერატროლი და შედეგმაც არ დააყოვნა – მეორე ჯგუფმა ძვლის გაცილებით მეტი მინერალი დაკარგა და კუნთოვანი მასაც მეტად დაუქვეითდა, ვიდრე პირველ ჯგუფს.

მრავალი კვლევა ჩატარებულა რესვერატროლის სარგებლიანობის შესახებ, მაგრამ მათგან ცოტას პირდაპირი ობიექტი თუ ყოფილა ადამიანი. გამომცემლობა ასკვნის, რომ ადამიანმა იმავე ეფექტის მისაღებად ერთ ან ორ ჭიქა წითელ ღვინოზე მეტიც კი უნდა დალიოს.

წითელი ღვინო, ფაქტია, რომ თქვენს ძვლებსა და კუნთებს იცავს ფუნქცირებადობის დაქვეითებისაგან. დალიეთ ორი- სამი ჭიქა თამამად. გისურვებთ ჯანმრთელობას.

გემრიელად მიირთვით!

#drpkhakadze #pitskhelauri

#აქხარისხია

გაიგეთ მეტი ჩვენს ტელეგრამ არხზე შემოგვიერთდით ტელეგრამზე: https://t.me/SheniEkimi