უგემრიელესი “აფხაზურა” ქართული სამზარეულოს გამორჩეული კერძია და წარმოშობით საქართველოს ულამაზესი კუთხიდან – აფხაზეთიდანაა… გთავაზობთ ჩვენეულ რეცეპტს:
ინგრედიენტები:
- ფარში 3კგ (1,5 ძროხა, 1,5 ღორი)
- ნიორი 4-5 კბილი (გემოვნებით)
- ხახვი 3-4 ც საშუალო ზომის
- მწვანილი 0,5კგ სხვა და სხვა სახეობის
- სუნელები, ქინძი, უცხო სუნელი, ყვითელი ყვავილი
- წიწაკა გემოვნებით
- მარილი გემოვნებით
- ძმარი, 100 გრამი
- ბროწეული ორი ცალი
- ღორის მუცლის ბადექონი
ყველა ეს ინგრედიენტი შევურიოთ ერთმანეთს ( მწვანილები, ქინძი, ოხრახუში), დავზილოთ კარგად ხელით, ბოლოს დავამატოთ ბროწეულის მარცვლები. გავაჩეროთ რამდენიმე საათი. შემდეგ მუცლის ბადე ქონში შევახვიოთ ტოლმისებურად და შევწვათ ტაფაზე. სუფრაზე მივიტანოთ ცხელცხელი.
ფოტო: gurmaniltd.ge
ავტორი: გიორგი პაპუაშვილი
მასალის გამოყენების პირობები