გთავაზობთ პასკის საუცხოო რეცეპტს Tatiana’s Kitchen-გან, განსხვავებულსა და არომატებით გაჯერებულს. ხაჭოს პასკა, რომელიც ნოტიო და უგემრიელესი გამოდის. რეცეპტი უმარტივესია, დიდხანს ლოდინი არ მოგიწევთ. საჭიროა ყველაფერის ერთიანად არევა და შედეგი საოცარი გამოდის.
ინგრედიენტები:
• 100 გრ გამდნარი კარაქი
• 2 ც კვერცხი
• 250 მლ რძე
• 100 გრ შაქარი
• ჩირები, ტატიანამ ამ შემთხვევაში ფორთოხლის გამოიყენა
• 180 გრ ხაჭო
• 1ს/კ საფუარი
• 500 გრ ფქვილი
• 1 ც ფორთოხლის ცედრა და წვენი
მომზადება:
მიქსერის ჯამში მოვათავსოთ კვერცხი და საქარი,დავუმატოთ გამდნარი კარაქი,ხაჭო,რძე,საფუარი,მწიკვი მარილი,ფორთოხლის წვენი,და მე კონიაკში მქონდა ფორთოხლის ცედრა შენახული და ის დავუმატე 1 ს/კ ,ფქვილი.კარგად მოვურიოთ ყველაფერს.დავასვენოთ ცომი ,ამოსვლის შემდეგ გადავანაწილოთ ფორმებში,მე ქაღალდის საშუალო ზომის ფორმები მქონდა და 4 ცალი გამოვიდა.ფორმებშიც დაველოდე ამოსვლას და გამოვაცხვე ღუმელში 180 გრადუსზე 35-40 წთ.
გამზადებულს ზემოდან მზა მინანქარი მოვასხი და გავაფორმე სურვილისამებრ.
წელს პირველად ვსინჯე ფორთოხლის ჩირი და ძალიან მომეწონა.
მზა მინანქარი მარტივარ მზადდება: 1 შეკვრა გავთქვიფე 1 კვერცხის ცილასთან.
მასალის გამოყენების პირობები
მზა მინანქარი მარტივარ მზადდება: 1 შეკვრა გავთქვიფე 1 კვერცხის ცილასთან.