დესერტის ნაღების გემომ შეიძლება გაგაგიჟოს!

0
201
#post_seo_title

დესერტის მომზადება ასეთი მარტივი არასოდეს ყოფიოა. ცნობილი სომხური ტორტი “ჩიტის რძე”

როდესაც პირველად გაიგონებთ ამ ტორტის სახელს, თქვენს თავში მაშინვე გაჩნდება ასოციაცია „ჩიტის რძესთან“. მაგრამ „ჩიტს“ არაფერი აქვს საერთო კლასიკურ დესერტთან, რომელიც მოითხოვს სუფლეს მომზადებას და ბისკვიტის გამოცხობას. ტრადიციული სომხური ნამცხვარი, თავის მხრივ, შედგება თაფლის ნამცხვრებისგან, კრემის და პრიალა მინანქრისგან. მოკლედ, შესანიშნავი დესერტი!

სომხური ტორტი “ჩიტის რძე”: შესანიშნავი დამატება ცხელი სასმელებისთვის

ეს ნაზი დელიკატესი ძალიან უხდება ფინჯან ჩაის. უბრალოდ ფრთხილად იყავით, რადგან ასეთი ტორტის ერთ ნაჭერზე გაჩერება უბრალოდ შეუძლებელია. სომხური დესერტის ნაღების გემომ შეიძლება გაგაგიჟოს!

ინგრედიენტები

ხორბლის ფქვილი 390გრ

კვერცხი 3 ც

შაქარი 410გრ

კარაქი 300გრ

თაფლი 50გრ

ვანილის შაქარი 3სკ

სოდა 1ს.კ.

კაკაოს ფხვნილი 2,5 ს.კ.

მომზადება

თაფლის ნამცხვრების მომზადება. ქვაბში შეურიეთ 2 კვერცხი 120 გრამ შაქარს, ჩაის კოვზ ვანილის შაქარს და ცოტა მარილს. მსუბუქად ათქვიფეთ ყველაფერი სათქვეფით. დაუმატეთ 80 გრამი დარბილებული კარაქი. ჩვენ ყველაფერს ვურევთ.

დესერტის ნაღების გემომ შეიძლება გაგაგიჟოს! | შენი სუფრა

ქვაბს ვათავსებთ წყლის აბაზანაზე. ვამატებთ თაფლს. აურიეთ სანამ გლუვი გახდება. სოდას ვამატებთ და ვურევთ. მოხარშეთ 15 წუთის განმავლობაში, სანამ ღია კარამელის ფერი არ გახდება.

დესერტის ნაღების გემომ შეიძლება გაგაგიჟოს! | შენი სუფრა

გადმოდგით ცეცხლიდან, დაუმატეთ 350 გრამი ხორბლის ფქვილი. ცომი მოვზილოთ. ეს უნდა იყოს ოდნავ რბილი და წებოვანი. დააფარეთ და გააჩერეთ 10 წუთი. შემდეგ ამოვიღებთ და მოვზილოთ ფქვილით მოყრილ ზედაპირზე.

დესერტის ნაღების გემომ შეიძლება გაგაგიჟოს! | შენი სუფრა

ცომს ვყოფთ 3 ნაწილად. თითოეულ მათგანს ვათხელებთ ყველაზე თხელ ფენად და ამოვჭრით ოთხკუთხედს. გამზადებულ ფენებს ვაგზავნით 190 გრადუსზე გახურებულ ღუმელში 5-7 წუთის განმავლობაში. მზა ნამცხვრები გავჭრათ შუაზე.

დესერტის ნაღების გემომ შეიძლება გაგაგიჟოს! | შენი სუფრა

დავიწყოთ კრემის მომზადება. კვერცხი ათქვიფეთ, დაამატეთ 180 გრამი შაქარი და 2 ჩაის კოვზი ვანილის შაქარი. ჩააყარეთ 40 გრამი ხორბლის ფქვილი. დაამატეთ ცხელი რძე და კარგად აურიეთ.

დესერტის ნაღების გემომ შეიძლება გაგაგიჟოს! | შენი სუფრა

მიღებული მასა ჩაასხით ქვაბში და მიიყვანეთ ადუღებამდე, მუდმივად ურიეთ. შემდეგ შეამცირეთ სითბო და მოხარშეთ კიდევ 1-2 წუთი. გადმოდგით გაზქურიდან და გააცივეთ კრემი.

READ  ბრინჯის ნაცვლად ამ ინგრედიენტს ვიყენებ და კერძი უჩვეულოდ გემრიელია.

დესერტის ნაღების გემომ შეიძლება გაგაგიჟოს! | შენი სუფრა

ცალკე ჭურჭელში ათქვიფეთ 170 გრამი დარბილებული 82% ცხიმიანი კარაქი 10 წუთის განმავლობაში, სანამ არ გახდება ფუმფულა. თანდათან დაუმატეთ კრემს და ყველაფერი კარგად ათქვიფეთ.

დესერტის ნაღების გემომ შეიძლება გაგაგიჟოს! | შენი სუფრა

შეზეთეთ თითოეული ნამცხვარი კრემით. გააჩერეთ ნამცხვარი ერთი საათის განმავლობაში.

დესერტის ნაღების გემომ შეიძლება გაგაგიჟოს! | შენი სუფრა

მზადაა მინანქრისთვის. ქვაბში აურიეთ არაჟანი, კაკაო, 50 გრამი კარაქი და 3 სუფრის კოვზი შაქარი. გააჩერეთ ცეცხლზე, სანამ გლუვი გახდება, დროდადრო ურიეთ.

დესერტის ნაღების გემომ შეიძლება გაგაგიჟოს! | შენი სუფრა

ნამცხვარს ვფარავთ მინანქრით. ვაგზავნით მაცივარში 8 საათით.

დესერტის ნაღების გემომ შეიძლება გაგაგიჟოს! | შენი სუფრა

გაჟღენთილი ნამცხვარი დავჭრათ ნაწილებად. და შემდეგ მიიტანეთ მაგიდასთან. აღსანიშნავია, რომ სომხეთში მიღებულია ამ დესერტის რომბებად დაჭრა, მაგრამ ახლა ამ ტრადიციის დაცვა არ არის საჭირო. მთავარია დატკბეთ ასეთი ნაზი დელიკატესის გემოთი.

author avatar
SheniSupra.ge
დამოუკიდებელი, აპოლიტიკური და ნეიტრალური მედია — ფაქტებზე დაფუძნებული სანდო ინფორმაცია. შენთვის და შენი საქართველოსთვის. #აქხარისხია #drpkhakadze #sheniambebi

დატოვე პასუხი

გთხოვთ, მიუთითოთ თქვენი კომენტარი!
გთხოვთ, შეიყვანოთ თქვენი სახელი აქ