მარწყვი ერთ-ერთი ყველაზე მარტივად დაბინძურებად ხილთა შორისაა. მარწყვი ღრუბელივითაა და იწოვს ყველანაირ პესტიციდს, რასაც ფერმერები მარწყვის მოყვანისას იყენებენ. ამიტომ, მნიშვნელოვანია მაქსიმალურად გამოვრეცხოთ პესტიციდები და სხვადასხვა მიკრო ორგანიზმებიც.
ხერხი N1: ძმრიან წყალში გარეცხვა
ამისთვის დაგჭირდებათ 4:1 წყალი ძმართან მიმართებაში. ჩაყარეთ მარწყვი, გააჩერეთ 5 წუთი და გადაავლეთ წყალი, შემდეგ გაამშრალეთ და გემრიელად მიირთვით.
ხერხი N2: მარილიან წყალში გარეცხვა
ამისთვის დაგჭირდებათ 4:1 წყალი ძმართან მიმართებაში. ჩაყარეთ მარწყვი, გააჩერეთ 5 წუთი და გადაავლეთ წყალი, შემდეგ გაამშრალეთ და გემრიელად მიირთვით.
ხერხი N2: მარილიან წყალში გარეცხვა
2 ლიტრ წყალში გახსენით 3 სადილის კოვზი მარილი, დააყოვნეთ მარწყვი 5 წუთით, გადაავლეთ წყალი, გააშრეთ და გემრიელად მიირთვით.
2 ლიტრ წყალში გახსენით 3 სადილის კოვზი მარილი, დააყოვნეთ მარწყვი 5 წუთით, გადაავლეთ წყალი, გააშრეთ და გემრიელად მიირთვით.
ხერხი N3: სოდიან წყალში გარეცხვა
2 ლიტრ წყალში გახსენით 1 სადილის კოვზი სოდა, ჩაყარეთ მარწყვი, დააყოვნეთ 5 წუთი, გადაავლეთ წყალი და გემრიელად მიირთვით.