გიყიდიათ ოდესმე ოდნავ მომწვანო ბანანი იმ იმედით, რომ : “არა უშავს, ცოტა ხანს დავაცდი და და ვარგისი იქნება საჭმელად?” შესაძლებელია, თქვენ დიდ შეცდომას უშვებთ!ან არა!
ეს ყველაფერი დამოკიდებულია იმაზე, თუ რა სარგებლობის მიღება გსურთ პროდუქტებისგან: როგორც ბრიტინელი ექიმი კარან რაჯი განმარტავს, მწიფე და მკვახე ბანანს სხვადასხვა ეფექტიაქვთ.
რეზისტენტული სახამებელი
რაჯის თქმით, რაც უფრო მწვანეა ხილი, მით უფრო მდგრადია სახამებელი, რომელსაც პანკრეასის ფერმენტები ვერ შლის, რაც საშუალებას აძლევს მას შეაღწიოს მსხვილ ნაწლავში და გახდეს ბაქტერიების გასამრავლებელი ადგილი.
უფრო მარტივად რომ ვთქვათ, რეზისტენტული სახამებელი არ იწვევს სისხლში გლუკოზის დონის მატებას (ის უბრალოდ მოხმარების შემდეგ არ წარმოიქმნება ) და შესაბამისად, უსაფრთხოა მათთვის, ვინც წონას აკონტროლებს ან ცდილობს წონაში დაიკლოს.
მას ასევე აქვს სხვა ბონუსები: რეზისტენტული სახამებელი კარგია იმუნური სისტემისთვის, შეუძლია გააუმჯობესოს ნაწლავების ფუნქცია და დააჩქაროს ნივთიერებათა ცვლა. თუ გსურთ მიიღოთ ყველა ეს სარგებელი, ნუ დაელოდებით სანამ ბანანი დამწიფდება!
ანტიოქსიდანტი და ცილები
კარან რაჯის განმარტებით, როდესაც ბანანი მწიფდება, მასში არსებული რეზისტენტული სახამებელი იქცევა მარტივ ნახშირწყლებად. თუმცა, პროცესს თავისი უპირატესობებიც აქვს: რაც უფრო მუქია ბანანი, მით მეტ ანტიოქსიდანტს შეიცავს.
„ასევე, როცა ბანანი მწიფდება, ცილის შემცველობა იზრდება, ხოლო ბოჭკოვანი და A ვიტამინის შემცველობა იგივე რჩება“, – დასძენს რაჯი.
რაც შეეხება გადამწიფებულ ბანანს
“ასე რომ, შემდეგ ჯერზე, როცა ყავისფერი ბანანის გადაყრას დააპირებთ, იფიქრეთ მისგან სმუზის მომზადებაზე. მასში შემავალი ანტიოქსიდანტები დაიცავს ორგანიზმს ჟანგვითი პროცესებისგან და შეანელებს დაბერების პროცესს.”-ამბობს ექიმი.
მასალის გამოყენების პირობები