ალბათ, თქვენც გსმენიათ კულინარიაში “მატყუარა” პროდუქტების შესახებ, თვალსა და ხელს შუა რომ ქრებიან… ერთ-ერთი ასეთი ისპანახია 🙂
მისი მომზადებისას აუცილებლად გიჩნდება კითხვა: კი, მაგრამ სად გაქრა ამდენი ისპანახი?! სინამდვილეში ის არსადაც გამქრალა, უბრალოდ, მოხარშვის დროს სითბო არღვევს უჯრედის სტრუქტურას და ფოთლები იკუმშება, ამიტომაცაა, რომ ისპანახი მომზადების შემდეგ უფრო ცოტა ჩანს…
ეს არანაირად აისახება მის კვებით ღირებულებაზე… ის მდიდარია A და K ვიტამინებით, ასევე რკინით და სხვა მინერალებით. ისპანახი მრავალმხრივია და შეგიძლიათ მიირთვათ უმი, სალათებში ან მოხარშული – სხვადასხვა კერძში.
“შენი სუფრას” მკითხველს “ისპანახის დაფის” რეცეპტს კულინარიული გვერდის “food.addicts” ის ავტორი თამარ თავხელიძე გვიზიარებს …
საინტერესოა – შენ რომელი “მატყუარა “პროდუქტი გაგახსენდა? 🙂
ავტორი: თინათინ თავხელიძე
მასალის გამოყენების პირობები