მაგნიუმით გამოწვეული დეფიციტით ბევრი ადამიანი იტანჯება, თუმცა ამის შესახებ არც კი იცის.
მაგნიუმი აუცილებელია ძვლების ჯანმრთელობისთვის, კუნთების მუშაობისთვის და სისხლის წნევის რეგულაციისთვის, მაგრამ მისი საკმარისი რაოდენობით მიღება ხშირად პრობლემად იქცევა. თუნდაც ნუში კარგი მაგნიუმის წყაროა (76,5 მგ ერთ უნციაში), თუმცა არსებობენ პროდუქტები, რომლებიც მაგნიუმით კიდევ უფრო მდიდარია.
გოგრის თესლი: დაახლოებით 28 გრამი მოხალული თესლი უზრუნველყოფს მაგნიუმის დღიური ნორმის 37%-ს. ასევე შეიცავს რკინას, თუთიასა და მცენარეულ ცილას.
კინოა: სრულმარცვლოვანი პროდუქტი, რომელიც იძლევა დღიური ნორმის 28%-ს. მდიდარია B და E ვიტამინებით, რკინით, თუთიითა და ბოჭკოებით.
ჩიას თესლი: უზრუნველყოფს 26%-ს. შეიცავს ბოჭკოს, ანტიოქსიდანტებსა და ომეგა-3 ცხიმოვან მჟავებს.
ქაშაყი/სკუმბრია: 85 გრამიანი ულუფა იძლევა 20%-ს. მდიდარია ომეგა-3-ით, D და B12 ვიტამინებით, სელენით.
ქეშიუ: მაგნიუმის 20%, ცილა, გულისთვის სასარგებლო ცხიმები და მინერალები.
ისპანახი: მწვანე ფოთლოვანი ბოსტნეული, რომელიც მაგნიუმის 19%-ს იძლევა. ასევე მდიდარია ფოლიუმის მჟავით, რკინით, კალციუმით, C და E ვიტამინებით.
მაგნიუმი აუცილებელია ენერგეტიკული ცვლის, კუნთებისა და ძვლების ფორმირების, წნევის რეგულაციის, სისხლში შაქრის კონტროლისა და იმუნური სისტემის ჯანმრთელობისთვის.
#drpkhakadze#გიორგიფხაკაძე #pitskhelauri #აქხარისხია
გაიგეთ მეტი ჩვენს ტელეგრამ არხზე შემოგვიერთდით
ტელეგრამზე: https://t.me/SheniEkim