ცომგამოცლილი აჭარული ხაჭაპური

0
130
#post_seo_title

5 ცალი აჭარული ხაჭაპურის მოსამზადებლად საჭიროა:

ინგრედიენტები:

პურის ფქვილი 600 გრამი

საფუარი 0,5 ჩ.კ.

კვერცხი 8 ცალი

იმერული ყველი 450 გრამი

კარაქი 150 გრამი

მარილი 1 ჩ.კ.

ცომგამოცლილი აჭარული ხაჭაპური | შენი სუფრა

ყველი კარგად დავჭყლიტოთ ხელით ან გავხეხვოთ, დავუმატოთ 3 ცალი კვერცხი და ავურიოთ.

მომზადება:

პურის ფქვილი გავყოთ სამ ნაწილად. ერთს შევურიოთ თბილ წყალში გახსნილი საფუარი, მოვზილოთ ცომი და დავდგათ 3-4 საათი.

ნელ-ნელა თბილ წყალში გავხსნათ მარილი, დავუმატოთ მოზელილ ცომს, შევაზილოთ დანარჩენი ფქვილი, მოვზილოთ რბილი ცომი და დავდგათ ასაფუებლად. როცა ცომი აფუვდება გადავზილოთ, გავაჩეროთ კიდევ ერთი საათი და ისევ გადავზილოთ.

ცომი გავყოთ 5 ნაწილად, მივცეთ თითოეულს ნავის ფორმა, ცაღრმავებულ ნაწილში მოვათავსოთ ყველი და შევდგათ ღუმელში 10- 15 წუთი.

გამოვიღოთ აჭარული ხაჭაპური ღუმელიდან, გვერდებიდან მოვაცილოთ ჩანგლით ზედმეტი ცომი, ჩავახალოთ ჩაღრმავებულ ნაწილში ერთი კვერცხი,შევდგათ ღუმელში 3-4 წუთი და ჩავდოთ კარაქის ნაჭერი. გემრიელად მიირთვით!

 

 

READ  მოათავსეთ ნებისმიერი ყველი ამ მარინადში და არც ერთი გურმანი გულგრილი არ დარჩება!

დატოვე პასუხი

გთხოვთ, მიუთითოთ თქვენი კომენტარი!
გთხოვთ, შეიყვანოთ თქვენი სახელი აქ