ჯანმო-ს კვების ექსპერტების რეკომენდაციაა, თავისუფალი შაქრის მიღება მთლიანი ენერგიის მოხმარების 10%-მდე შევზღუდოთ.
ბოლო კვლევების თანახმად, შაქრის შეზღუდვა მნიშვნელოვნად ამცირებს კარიესის, გულ-სისხლძარღვთა დაავადებების და სიმსუქნის განვითარების რისკს. გარდა ამისა, ამას სასარგებლო გავლენა აქვს სისხლის ლიპიდურ შემადგენლობაზე.
ნუ მოიხმართ დამუშავებულ საკვებს და სასმელს, რომლებიც შაქარს შეიცავს.
განსაკუთრებული ყურადღება მიაქციეთ შაქრის შემცველ სასმელებს. შეზღუდეთ ან მთლიანად გამორიცხეთ გაზიანი ან უგაზო გამაგრილებელი სასმელები, კონცენტრატები, არომატიზებული წყლები, ენერგეტიკული სასმელები, მზა ჩაი, ყავა და რძიანი სასმელები.
გახსოვდეთ, რომ ჯანსაღი კვება ხანმოკლე დიეტა კი არა, ცხოვრების წესის ნაწილია!
#drpkhakadze #gochadze #shenisupra
მასალის გამოყენების პირობები