ჯანსაღი კვება გულისხმობს კვების წესების დაცვას
რომლებიც ხელს უწყობენ ორგანიზმის სწორ ფუნქციონირებას და ზოგად ჯანმრთელობას. ასეთ კვებას უნდა შეიცავდეს:
1. ბალანსირებული საკვები: სხვადასხვა საკვები ჯგუფების (ბოსტნეული, ხილი, მარცვლეული, ცილოვანი საკვები, ცხიმები და ა.შ.) რაციონალური განაწილება.
2. სწორი რაოდენობები: ორგანიზმის საჭიროებების შესაბამისად საკვების რაოდენობის განსაზღვრა, რაც ხელს უშლის გადაჭარბებას და წონის პრობლემების განვითარებას.
3. ცილების, ცხიმებისა და ნახშირწყლების ბალანსი: ყველა ეს მიკრონუტრიენტი მნიშვნელოვანია ორგანიზმის ფუნქციონირებისთვის და მათი რაოდენობა უნდა იყოს შესაბამისი.
4. ვიტამინები და მინერალები: ეს ელემენტები აუცილებელია იმუნური სისტემის, ძვლების და სხვა ორგანოების ფუნქციონირებისთვის.
5. ჯანსაღი ჩვევების ჩამოყალიბება: რეგულარული კვება, ზედმეტად შაქრიანი და ცხიმიანი საკვების შემცირება, და საკვები პროდუქტების მრავალფეროვნება.
ჯანსაღი კვება ეხმარება დაავადებების პრევენციას, ორგანიზმის ენერგიის შენარჩუნებას და გონებრივი ჯანმრთელობის გაუმჯობესებას.
მასალის გამოყენების პირობები