ქიმიის თვალსაზრისით, ყავის ლაქა და მისი მოცილების პროცესი გულისხმობს ყავის ყავისფერი ტანინების წყალში განზავებას და გამორეცხვას ქსოვილიდან
ყავის ლაქა თუ ახალია ეს შედარებით მარტივი პროცესია. საკმარისია უბრალოდ გარეცხვა. ძველი ლაქებისთვის კი ჩვეულებრივ საკმარისია რბილი გამხსნელი.
რაც უფრო სწრაფად დაიწყებთ ლაქების ამოყვანას, მით უკეთესი იქნება შედეგი. დაიწყეთ ყველაზე მარტივი გამოსავლით: ცივი წყლით ამორეცხვით. თუ ეს არ უშველის, სცადეთ დასუფთავების საშუალებები.
ყავის ლაქის ამოყვანაში, სპეციალური გამხსნელებისა და ლაქების ამომყვანი საშუალებების გარდა, დაგეხმარებათ გავრცელებული პროდუქტები:
აურიეთ თანაბარი რაოდენობის ძმარი და წყალი. უკეთესი ეფექტისთვის რეკომენდებულია რამდენიმე სუფრის კოვზი სარეცხი ფხვნილის დამატება. კბილის ჯაგრისით შეაზილეთ. ამის შემდეგ გარეცხეთ ტანსაცმელი.
ყავის ლაქების ამოსაყვანად ზოგჯერ რეკომენდებულია წყლისა და სოდის პასტის გამოყენება. გაითვალისწინეთ, რომ სოდა აბრაზიული ნივთიერებაა, ამიტომ მან შეიძლება დააზიანოს ქსოვილი, როცა მას ლაქაში შეაზელთ.
სცადეთ ლიმონის წვენი. აურიეთ 473 მლ ოთახის ტემპერატურის წყალი და 59 მლ ლიმონის წვენი. საუკეთესოდ იმოქმედებს ახალგამოწურული ლიმონის წვენი.
პირველ რიგში, შეიწოვეთ რაც შეიძლება მეტი ყავა ხელსახოცით, შემდეგ კი დაიტანეთ საშუალება 15-20 წუთით. ამის შემდეგ პროდუქტი უნდა გამოირეცხოს ოთახის ტემპერატურის წყალში.
გაიგეთ მეტი ჩვენს ტელეგრამ არხზე შემოგვიერთდით ტელეგრამზე: https://t.me/SheniEkimi
მასალის გამოყენების პირობები