შაბათი, აპრილი 19, 2025
- Advertisement -spot_img
მთავარიUncategorizedყაბაყი - როგორ მოვამზადოთ სწორად

ყაბაყი – როგორ მოვამზადოთ სწორად

ყაბაყი უნივერსალური პროდუქტია – მას წვავენ,  ხარშავენ, აშრობენ, ამწნილებენ და ზამთრისთვის აკონსერვებენ…

მაგრამ შეიძლება თუ არა უმი ყაბაყის ჭამა? დიახ – გვეუბნებიან დიეტოლოგები, მაგრამ ზიანიც და სარგებელიც დამოკიდებულია რაოდენობასა და ორგანიზმის თავისებურებებზე.

შემადგენლობა და კალორიულობა

გოგრის ამ სახეობის საკვებად გამოყენება ევროპაში მხოლოდ მე-18 საუკუნეში დაიწყეს, დღეს კი ის პოპულარული პროდუქტია – მათ შორის, ბავშვთა კვებასა და დიეტურ კვებაში.

ყაბაყის კალორიულობა მინიმალურია: 100 გრ-ზე მხოლოდ 23-27 კალორია მოდის, რადგან პროდუქტის თითქმის 95% წყალი შეადგენს; ცხიმი – 0,32 გ; ცილა – 1,21 გ; ნახშირწყლები – 3,11 გ. ქიმიური შემადგენლობა კი ასეთია:

კალიუმი,  მარგანეცი, რკინა, C ვიტამინი, B ჯგუფის ვიტამინები, კაროტინი, ორგანული მჟავები, უჯრედისი 1%.

ყაბაყი – როგორ მოვამზადოთ სწორად | შენი სუფრა

აღსანიშნავია, რომ ეს ბოსტნეული, საერთოდ, არ შეიცავს ქოლესტერინსა და სახამებელს.

 

author avatar
SheniSupra.ge
#drpkhakadze
READ  მოამზადეთ კარტოფილის კატლეტები მარტივად
მსგავსი სიახლეები

[fetch_posts]

- Advertisment -spot_img

ბოლო სიახლეები