ბევრი ადამიანი თავის დღეს იწყებს ფინჯანი ცხელი ყავით. თუმცა სასმელით ტკბობისთვის აუცილებელია მისი სწორად შენახვა, რათა არ დაკარგოს სუნი, გემო და არომატი.
მაგრამ თუ ისე მოხდა, რომ ყავა გაფუჭდა, მისი ეფექტურად გადარჩენა შესაძლებელია მხოლოდ ერთი პროდუქტის შეფუთვაში დამატებით.
ყავის მოყვარულებმა კარგად იციან, რომ უმჯობესია დალევის წინ დაფქვათ მარცვლები, რათა ყავამ გემო და არომატი არ დაკარგოს. თუმცა, თუ ეს შეუძლებელია, მაშინ დაფქული ყავა სწორად უნდა შეინახოთ. ამისათვის მიჰყევით რამდენიმე რჩევას, რაც პროდუქტს გემოსა და არომატის შენარჩუნებაში დაეხმარებათ.
უპირველეს ყოვლისა, შეგიძლიათ დატოვოთ ყავა პირვანდელ შეფუთვაში და მჭიდროდ დახუროთ სამაგრით. თუმცა, თუ გსურთ უზრუნველყოთ თქვენი ყავის შესანიშნავი ხარისხი, ჩაყარეთ იგი ლითონის ან მინის კონტეინერში, რომელიც მჭიდროდ იხურება.
შეინახეთ შეფუთვა ბნელ კარადაში, რომელიც არ არის სხვა არომატული პროდუქტები და ტენიანობა.
ყავის გემოსა და არომატის აღსადგენად, უბრალოდ გადაიტანეთ დაფქული პროდუქტი მინის ან ლითონის კონტეინერში, რომელიც მჭიდროდ იხურება. შემდეგ ჩააგდეთ მასში რამდენიმე მუქი შოკოლადის კუბიკი და დახურეთ კონტეინერი. ორ დღეში იგრძნობთ განსხვავებას ყავის გემოსა და სურნელში.
მასალის გამოყენების პირობები