დიპი აერთიანებს შემწვარ სიმინდს, კრემისებრ ფეტას, ბერძნულ იოგურტს, არაჟანს, ლაიმის წვენს, ქინძს და სამხრეთ-დასავლურ არომატებს
დიპი იდეალურია ზაფხულის წვეულებებისთვის, გარე პიკნიკებისთვის და მეგობრებთან თავშეყრებისთვის — მექსიკური ქუჩის სიმინდი (Elote) მარტივად წასახემსებელი დიპის სახით.
შემადგენლობა: 3 ტარო სიმინდი (შემწვარი ან მოხარშული). 3 ს.კ. ზეითუნის ზეთი (გაყოფილი). 2 ჩ.კ. ჩილის ფხვნილი (გაყოფილი). 200 გ. ფეტას ყველი (გაყოფილი). 1 ჩ. ბერძნული იოგურტი. ½ ჩ. არაჟანი (სასურველია ცხიმიანი). 2 ს.კ. ახალდაწურული ლაიმის წვენი.ნახევარი შეკვრა ახალი ქინძი, წვრილად დაჭრილი. 1 ცალი ლაიმი, წრეებად დაჭრილი (მოსართავად)
სიმინდის მომზადება: თუ სიმინდი შემწვარია, გააციეთ და მოაჭერით მარცვლები დანით. თუ მოხარშულია — იგივე.
საუკეთესო გემოსთვის გამოიყენეთ შემწვარი სიმინდი.
არომატიზაცია: დაასხით ტაფაზე 2 ს.კ. ზეთი, დაუმატეთ 1 ჩ.კ. ჩილის ფხვნილი და ჩაყარეთ სიმინდის მარცვლები. მოშუშეთ საშუალო ცეცხლზე 2 წუთით.
კრემის ბაზა: ბლენდერში ათქვიფეთ არაჟანი, იოგურტი და ⅔ ფეტას ყველი ერთიან მასამდე.
აწყობა: კრემისებრი მასა ჩაუმატეთ დარჩენილ სიმინდს ტაფაზე (გამორთულ ცეცხლზე), დაამატეთ ლაიმის წვენი და კარგად აურიეთ.
გემრიელად მიირთვით!
#drpkhakadze #გიორგიფხაკაძე #pitskhelauri #აქხარისხია
გაიგეთ მეტი ჩვენს ტელეგრამ არხზე შემოგვიერთდით ტელეგრამზე: https://t.me/SheniEkimi