შაბათი, ივნისი 28, 2025
- Advertisement -spot_img
მთავარიკერძებიმექსიკური დიპი

მექსიკური დიპი

დიპი აერთიანებს შემწვარ სიმინდს, კრემისებრ ფეტას, ბერძნულ იოგურტს, არაჟანს, ლაიმის წვენს, ქინძს და სამხრეთ-დასავლურ არომატებს

დიპი იდეალურია ზაფხულის წვეულებებისთვის, გარე პიკნიკებისთვის და მეგობრებთან თავშეყრებისთვის — მექსიკური ქუჩის სიმინდი (Elote) მარტივად წასახემსებელი დიპის სახით.

შემადგენლობა: 3 ტარო სიმინდი (შემწვარი ან მოხარშული). 3 ს.კ. ზეითუნის ზეთი (გაყოფილი). 2 ჩ.კ. ჩილის ფხვნილი (გაყოფილი). 200 გ. ფეტას ყველი (გაყოფილი). 1 ჩ. ბერძნული იოგურტი. ½ ჩ. არაჟანი (სასურველია ცხიმიანი). 2 ს.კ. ახალდაწურული ლაიმის წვენი.ნახევარი შეკვრა ახალი ქინძი, წვრილად დაჭრილი. 1 ცალი ლაიმი, წრეებად დაჭრილი (მოსართავად)

სიმინდის მომზადება: თუ სიმინდი შემწვარია, გააციეთ და მოაჭერით მარცვლები დანით. თუ მოხარშულია — იგივე.

საუკეთესო გემოსთვის გამოიყენეთ შემწვარი სიმინდი.

დიპი

არომატიზაცია: დაასხით ტაფაზე 2 ს.კ. ზეთი, დაუმატეთ 1 ჩ.კ. ჩილის ფხვნილი და ჩაყარეთ სიმინდის მარცვლები. მოშუშეთ საშუალო ცეცხლზე 2 წუთით.

კრემის ბაზა: ბლენდერში ათქვიფეთ არაჟანი, იოგურტი და ⅔ ფეტას ყველი ერთიან მასამდე.

აწყობა: კრემისებრი მასა ჩაუმატეთ დარჩენილ სიმინდს ტაფაზე (გამორთულ ცეცხლზე), დაამატეთ ლაიმის წვენი და კარგად აურიეთ.

გემრიელად მიირთვით!

#drpkhakadze #გიორგიფხაკაძე #pitskhelauri #აქხარისხია

გაიგეთ მეტი ჩვენს ტელეგრამ არხზე შემოგვიერთდით ტელეგრამზე: https://t.me/SheniEkimi

author avatar
SheniSupra.ge
#drpkhakadze
READ  მოამზადეთ გამომცხვარი ბატატი ავოკადოთი და შებოლილი სულუგუნით
მსგავსი სიახლეები

[fetch_posts]

- Advertisment -spot_img

ბოლო სიახლეები