წითელი ბორჩში კლასიკური რეცეპტით მოამზადეთ
წითელი ბორში -ეს არის ტრადიციული სუპი, რომელიც პოპულარულია აღმოსავლეთ ევროპის ქვეყნებში, განსაკუთრებით უკრაინაში, რუსეთში და ბელარუსში.
ბორში გამოირჩევა მისი მდიდარი, ღრმა წითელი ფერით, რომელსაც ანიჭებს ჭარხალი. ხშირად ამზადებენ ხორცით ან მის გარეშე. ბორშჩი გამდიდრებულია ბოსტნეულით. ამ სტატიაში წარმოგიდგენთ, როგორ მოვამზადოთ წითელი ბორში კლასიკური რეცეპტით.
ინგრედიენტები:1 კგ საქონლის ხორცი (სასურველია ძვლებით) 2-3 საშუალო ზომის ჭარხალი, 2 საშუალო ზომის კარტოფილი. 1საშუალო ზომის ხახვი, 1 სტაფილო,1 პატარა კომბოსტო, 2 კბილი ნიორი, 2-3 სუფრის კოვზი ტომატის პასტა. დაფნის ფოთოლი, მარილი, პილპილი, დაფნის ფოთოლი, შაქარი. (გემოვნებით) 2-3 სუფრის კოვზი ზეთი.
პირველ რიგში, უნდა მოამზადოთ ხორცის ბულიონი. მოხარშეთ საქონლის ხორცი 2-3 საათის განმავლობაში დაბალ ცეცხლზე. დაამატეთ დაფნის ფოთოლი, მარილი და პილპილი. როდესაც ხორცი მზად იქნება, ამოიღეთ ქვაბიდან და დაჭერით პატარა ნაჭრებად.
ჭარხალი გარეცხეთ, გააცალეთ და დაჭერით წვრილად ან გახეხეთ. გააცხელეთ ზეთი ტაფაში და დაამატეთ ჭარხალი. შეწვით 5-7 წუთის განმავლობაში, შემდეგ კი დაამატეთ ტომატის პასტა და შაქარი. განაგრძეთ მომზადება კიდევ 5 წუთი.
ხახვი და სტაფილო დაჭერით წვრილად და შეწვით ტაფაში ცოტაოდენი ზეთით. კარტოფილი დაჭერით საშუალო ნაჭრებად და კომბოსტო წვრილად დააქუცმაცეთ.
ხორცის ბულიონში დაამატეთ კარტოფილი და ხარშეთ 10-15 წუთის განმავლობაში. შემდეგ დაამატეთ კომბოსტო და გააგრძელეთ ხარშვა კიდევ 5 წუთი. ახლა დაამატეთ მოშუშული ჭარხალი, ხახვი და სტაფილო. მოხარშეთ ბორშჩი დაბალ ცეცხლზე 15-20 წუთის განმავლობაში. ბოლოს დაამატეთ ნიორი და, თუ გსურთ, კიდევ ცოტაოდენი მარილი და პილპილი.
როდესაც ბორშჩი მზად იქნება, დაუმატეთ დაფნის ფოთოლი და დატოვეთ ქვაბი დახურული 15-20 წუთის განმავლობაში, რათა ინგრედიენტებმა კარგად შეითავსოს გემოები.
წითელი ბორშჩი ხშირად მიირთმევა არაჟნით და ქონდრის მწვანილებით, როგორიცაა კამა ან ოხრახუში. ამ კერძს განსაკუთრებული არომატი და გემო აქვს, რომელიც ნებისმიერ სუფრაზე გამორჩეულ ადგილს დაიკავებს.
გაიგეთ მეტი ჩვენს ტელეგრამ არხზე შემოგვიერთდით ტელეგრამზე: https://t.me/SheniEkimi
მასალის გამოყენების პირობები