როგორ გამოვაცხოთ ხრაშუნა ჩებურეკი

0
260
{"remix_data":[],"remix_entry_point":"challenges","source_tags":["local"],"origin":"unknown","total_draw_time":0,"total_draw_actions":0,"layers_used":0,"brushes_used":0,"photos_added":0,"total_editor_actions":{},"tools_used":{"transform":1},"is_sticker":false,"edited_since_last_sticker_save":true,"containsFTESticker":false}

ხრაშუნა  ჩებურეკების რეცეპტი

ჩებურეკი სჯობს სახლში მოამზადოთ ახალი პროდუქტებისგან, ვიდრე იტანჯოთ უვარგისი ნაყიდი ჩებურეკის გამო. მაგრამ სახლშიც კი, შეიძლება ვერ მოხერხდეს სრულყოფილი ჩებურეკის მომზადება. ამჯერად ყველაფერი გამოვა.

ყირიმის ჩებურეკები

ხრაშუნა, მაგრამ არა ძალიან ბევრი, წვნიანი ცხიმიანი ჩებურეკები ხორცის შიგთავსით, არა, არა და მაინცდამაინც  გზაზე მოგინდებათ მისი ყიდვა. მაგრამ ხელნაკეთი ყოველთვის უკეთესია. ნუ შეგეშინდებათ სახლში მომზადების, ასე რომ თქვენ მაინც გეცოდინებათ, საიდან მოვიდა შიგთავსის ხორცი.  გეტყვით, როგორ მოვამზადოთ უგემრიელესი ყირიმის ჩებურეკები სახლში ერთ საათზე ნაკლებ დროში.

როგორ გამოვაცხოთ ხრაშუნა ჩებურეკი | შენი სუფრა

ინგრედიენტები

600გრ ფქვილი

300 მლ წყალი

1 კვერცხის გული

300 გ დაფქული ხორცი

1 ხახვი

3 ს.კ. მცენარეული ზეთი

მარილი გემოვნებით

დაფქული შავი პილპილი გემოვნებით

მომზადება

თასში გავცრათ ფქვილი.
გული და მარილი აურიეთ, გული კარგად ათქვიფეთ და დაუმატეთ წყალი, ისევ აურიეთ ყველაფერი.

როგორ გამოვაცხოთ ხრაშუნა ჩებურეკი | შენი სუფრა

თანდათანობით ჩაასხით კვერცხის მასა ფქვილში და აურიეთ ცომი. თუ ცომი მყარია, დაამატეთ ცოტა წყალი.
როცა ცომი ფანტელებად დაიშლება, მას მცენარეული ზეთი დაუმატეთ. მოზელილი ცომი ოდნავ ფხვიერია.

როგორ გამოვაცხოთ ხრაშუნა ჩებურეკი | შენი სუფრა

ცომი შეფუთეთ ცელოფანში და შედგით მაცივარში 30 წუთის განმავლობაში.

გაფცქვენით და წვრილად დაჭერით ხახვი.

როგორ გამოვაცხოთ ხრაშუნა ჩებურეკი | შენი სუფრა

დაფქული ხორცი შეურიეთ ხახვს. მოაყარეთ მარილი და პილპილი გემოვნებით.

ცომი გაყავით თანაბარ ნაწილებად და თითოეული გააბრტყელეთ თხელ ფენად, რომ მიიღოთ პატარა მრგვალი ნაჭრები.

როგორ გამოვაცხოთ ხრაშუნა ჩებურეკი | შენი სუფრა

ხორცის შიგთავსი თანაბრად დადეთ ცომის ნახევრებზე და ზემოდან დააფარეთ ჩებურეკის მეორე ნახევარი.
კარგად შეკარით კიდეები და ნაზად გააბრტყელეთ მზა ჩებურეკი. იმისათვის, რომ ჩებურეკის კიდეები თანაბარი იყოს, დაკეცილ ჩებურეკს დაადეთ სასურველი დიამეტრის ფირფიტა და მის გასწვრივ ნაპირი გამოჭერით.

როგორ გამოვაცხოთ ხრაშუნა ჩებურეკი | შენი სუფრა

გააცხელეთ ტაფა ზეთით და შეწვით ჩებურეკები ოქროსფერამდე.

ხრაშუნა ნამცხვრები დადეთ ქაღალდის ხელსახოცზე, რომ ზედმეტი ზეთი მოაცილოთ. ამ რაოდენობის ინგრედიენტებიდან 12 ხრაშუნა ლამაზმანი მიიღება.

როგორ გამოვაცხოთ ხრაშუნა ჩებურეკი | შენი სუფრა

ხრაშუნა ყირიმის ჩებურეკები იდეალურად ერწყმის ცხარე და სურნელოვან სოუსებს. ხელნაკეთი სოუსი მყისიერად შეგიძლიათ მოამზადოთ ყველა გემოვნებისთვის, თქვენ დაივიწყებთ მაღაზიაში ნაყიდი მაიონეზისა და კეტჩუპის არსებობას, როდესაც ნახავთ საოცარი ხელნაკეთი სოუსების არჩევანს.

READ  რა რაოდენობით უნდა ვიხმაროთ საფუარი

ბევრი სოუსი ბევრი არასდროს არის, მთავარია მასში ჩაასველოთ რამე: შემწვარი ხახვის რგოლებიც კი ხდება გემრიელი საჭმელი, როცა კარგი სოუსია.

გაუზიარეთ ხელნაკეთი ჩებურეკების რეცეპტი თქვენს მეგობრებს სოციალურ ქსელებში, ან უკეთესი, მიართვით მათ ხრაშუნა გემრიელობა.

დატოვე პასუხი

გთხოვთ, მიუთითოთ თქვენი კომენტარი!
გთხოვთ, შეიყვანოთ თქვენი სახელი აქ