ვაშლის ღვეზელი

0
109
#post_seo_title

ცივ პერიოდში ვაშლის ღვეზელი ჩაისთან ერთად სასიამოვნო საღამოს გატარების ერთ-ერთი საუკეთესო საშუალებაა.

ვაშლის ღვეზელი ალბათ თქვენს ბავშვობასთანაც ასოცირდება. დღეს ჩვენ გთავაზობთ ამ ნამცხვრის შესანიშნავ რეცეპტს, რომელიც ძალიან განსხვავდება ჩვეულებრივებისგან. მისთვის უმჯობესია ვაშლის მომჟაო ჯიში შეარჩიოთ.

ინგრედიენტები

  • 1,5 კგ ვაშლი
  • 280 გ შაქარი
  • 50 გ კარაქი
  • 3 ცალი კვერცხი
  • 1 მწიკვი მარილი
  • 80 გ ფქვილი
  • ვანილი

მომზადება

1. ვაშლი გარეცხეთ, დაჭერით ოთხად და ამოაჭერით გული.

ვაშლის ღვეზელი | შენი სუფრა

2. საცხობ ფორმაზე დაალაგეთ კარაქის ნაჭრები. თანაბრად მოაყარეთ 100 გ შაქარი. ზემოდან დაალაგეთ ვაშლის ნახევარი, შემდეგ კვლავ შაქარი და ისევ ვაშლი.

ვაშლის ღვეზელი | შენი სუფრა

3. ვაშლი გამოაცხეთ 40 წუთით 190 გრადუსზე.

ვაშლის ღვეზელი | შენი სუფრა

4. ცომის მოსამზადებლად კვერცხს შეურიეთ დარჩენილი შაქარი, ვანილი და მარილი. ფქვილი გაცერით და ფრთხილად შეაზილეთ ამ მასას, სანამ ერთგვაროვანს არ გახდით. გამოიყენეთ სამზარეულოს ნიჩაბი.

ვაშლის ღვეზელი | შენი სუფრა

5. ცომი დაასხით გამომცხვარ ვაშლს და აცხეთ კვლავ 20 წუთი.

ვაშლის ღვეზელი | შენი სუფრა

ნამცხვარს ძალიან საოცარი გემო აქვს. სურვილის მიხედვით, ამ ღვეზელის მირთმევა შეგიძლიათ ნაღებთან, არაჟანთან ან ნაყინთან.

იმედი გვაქვს, რეცეპტი თქვენც მოგეწონებათ!

READ  სასწაულია: თვალწინ იყინება, მაცივრის გარეშეც კი. “ჩიტის რძე” ჭიქაში ჟელატინის გარეშე,15 წუთში ვამზადებთ და მივირთმევთ.