მოხარშეთ სამჯერ ამ თანმიმდევრობით. თუ გინდათ, რომ თხევადი გამოვიდეს, მოხარშეთ ორჯერ.

0
103
#post_seo_title

ვაშლის მურაბა „ზამთარში არ გვიხარია“ ბებიის რეცეპტით

ვაშლის ჯემი საყვარელი და მართლაც უნივერსალური დელიკატესია. ის ემატება ნამცხვრებში, ღვეზელებში და ნამცხვრებში. სუფრასთან მიირთვით ჩიზქეიქებთან, ბლინებთან ან ნამცხვრებთან ერთად. მაშინაც კი, თუ სტუმრები მოულოდნელად დაგადგებიან და ჩაის და პურის გარდა არაფერია, მაშინ სახლში მომზადებული ვაშლის ჯემი ამ შემთხვევაშიც დაგეხმარებათ. აქედან გამომდინარე, ნამდვილად არ იქნება ბევრი ეს დელიკატესი.

გეტყვით როგორ მოამზადოთ ვაშლის მურაბა ამ სახელით „ზამთარში არ გვიხარია“ დადასტურებული რეცეპტის მიხედვით. ღირს შესაფერის ვაშლის შეგროვება, რომ მთელი ოჯახი გაახაროთ ამ შესანიშნავი დესერტით.

მოხარშეთ სამჯერ ამ თანმიმდევრობით. თუ გინდათ, რომ თხევადი გამოვიდეს, მოხარშეთ ორჯერ. | შენი სუფრა

 ვაშლის ჯემი

ინგრედიენტები

1,5 კგ ვაშლი (მაგარი)

3 ლიტრი წყალი

3 ჩ.კ სოდა

სიროპის ინგრედიენტები

200 მლ წყალი

800 გრ შაქარი

2 ს.კ. ლიმონის წვენი

მომზადება

ხილი საჭიროა მყარი ჯიშების, რათა შეინარჩუნონ ფორმა მოხარშვისას. დასაწყისისთვის დიდ ქვაბში ჩაასხით 3 ლიტრი წყალი და აქ დაამატეთ სოდა.

მოხარშეთ სამჯერ ამ თანმიმდევრობით. თუ გინდათ, რომ თხევადი გამოვიდეს, მოხარშეთ ორჯერ. | შენი სუფრა

ვაშლი დავჭრათ მოგრძო ნაჭრებად,  შეგიძლიათ ბოსტნეულის საჭრელზე დაჭრათ – ეს უფრო სწრაფი იქნება. მოათავსეთ ნაჭრები ტაფაში სოდიან ხსნარში. დატოვეთ ისინი  30-60 წუთის განმავლობაში (თუ შესაძლებელია, უფრო დიდხანს). ამ მანიპულაციის წყალობით, ვაშლი უკეთესად შეინარჩუნებს ფორმას მომზადების დროს.

მოხარშეთ სამჯერ ამ თანმიმდევრობით. თუ გინდათ, რომ თხევადი გამოვიდეს, მოხარშეთ ორჯერ. | შენი სუფრა

სიროფისთვის ცალკე ჭურჭელში ჩაასხით სუფთა წყალი (200 მლ), დაუმატეთ ლიმონის წვენი და შაქარი. დადგით ცეცხლზე, მიიყვანეთ ადუღებამდე და ადუღეთ 5 წუთის განმავლობაში.

მოხარშეთ სამჯერ ამ თანმიმდევრობით. თუ გინდათ, რომ თხევადი გამოვიდეს, მოხარშეთ ორჯერ. | შენი სუფრა

ვაშლი გადაწურეთ და გადაიტანეთ ქვაბში, რომელშიც მურაბას მოამზადებთ. ჩააწყვეთ ცხელ სიროფში, ნახევრად დაახურეთ თავსახური და გააჩერეთ 8 საათი (შეგიძლიათ გააკეთოთ მთელი ღამე).

მოხარშეთ სამჯერ ამ თანმიმდევრობით. თუ გინდათ, რომ თხევადი გამოვიდეს, მოხარშეთ ორჯერ. | შენი სუფრა

ვაშლი მიიყვანეთ ადუღებამდე და ურიეთ 5 წუთის განმავლობაში. გამორთეთ ცეცხლი. არ დააფაროთ თავსახური და დატოვეთ ამ ფორმით 8 საათის განმავლობაში.

მოხარშეთ სამჯერ ამ თანმიმდევრობით. თუ გინდათ, რომ თხევადი გამოვიდეს, მოხარშეთ ორჯერ. | შენი სუფრა

გაციებული მურაბა დადგით ცეცხლზე, მიიყვანეთ ადუღებამდე და კვლავ 5 წუთის განმავლობაში მოხარშეთ საშუალო ცეცხლზე. გაიმეორეთ პროცედურა გაგრილებით და მომზადებით. მესამე ჯერზე ჯემის მოხუფვა შესაძლებელია ქილებში. თუ გსურთ მიიღოთ თხევადი ჯემი, მოხარშეთ მხოლოდ ორჯერ. გემრიელად მიირთვით!

READ  ამას ვერასდროს მოვიფიქრებდი, ძალიან, ძალიან გემრიელია! ნოყიერია, მაგრამ ძალიან მსუბუქი.

მოხარშეთ სამჯერ ამ თანმიმდევრობით. თუ გინდათ, რომ თხევადი გამოვიდეს, მოხარშეთ ორჯერ. | შენი სუფრა

ვაშლის ჯემი ამ რეცეპტის მიხედვით წარმოუდგენლად სქელი და გემრიელია, სასიამოვნოა ასეთი პროდუქტის გამოყენება ღვეზელების, ბლინების და სხვა კულინარიული სიამოვნებისთვის. როგორც სახლი, ასევე სტუმრები აუცილებლად დარჩებიან კმაყოფილი.

 

author avatar
SheniSupra.ge
დამოუკიდებელი, აპოლიტიკური და ნეიტრალური მედია — ფაქტებზე დაფუძნებული სანდო ინფორმაცია. შენთვის და შენი საქართველოსთვის. #აქხარისხია #drpkhakadze #sheniambebi

დატოვე პასუხი

გთხოვთ, მიუთითოთ თქვენი კომენტარი!
გთხოვთ, შეიყვანოთ თქვენი სახელი აქ