თქვენს წინაშეა ცხარე ნივრიანი საკმაზით მომზადებული ხუჭუჭა კომბოსტოს უგემრიელესი სალათი. ამისთვის საკმარისია ეს ორი ინგრედიენტი ერთმანეთში ხელით კარგად აზილოთ. აუცილებელია წინასწარ მოაშოროთ კომბოსტოს უხეში ღეროები.
ინგრედიენტები:
- 2 კონა ხუჭუჭა კომბოსტო
- ½ ფინჯანი პარმეზანი
- ¼ ჭიქა ზეითუნის ზეთი
- ¼ ჭიქა ლიმონის წვენი
- 3 კბილი ნიორი
- 1 სუფრის კოვზი სოიოს სოუსი
- 1 ცალი დაქუცმაცებული ანჩოუსის ფილე
- ½ ჩაის კოვზი წიწაკა
- ¼ ჩაის კოვზი მარილი
მომზადების დრო: 30 წთ.
მომზადების მეთოდი:
მოაცილეთ კომბოსტოს ფოთლები ღეროებს. ფოთლები კარგად გარეცხეთ, გააშრეთ, შემდეგ დააქუცმაცეთ და გადაიტანეთ ჯამში. დაამატეთ პარმეზანის ყველი (გახეხილი), ზეთი, ლიმონის წვენი, ნიორი, სოიოს სოუსი,ანჩოუსის ფილე, მარილი და წიწაკა. ხელებით აურიეთ ინგრედიენტები ერთმანეთს და ეცადეთ ხრაშუნა კომბოსტო მაქსიმალურად დარბილდეს. კომბოსტოს ფურცლები უფრო უნდა გამუქდეს, ვიდრე თავდაპირველად იყო. თქვენი კერძი მზად არის!
გემრიელად მიირთვით!
მკვებავი ერთეული:
კალორიულობა: 183 კალორია.
ცხიმი: 15 გრ.
ბოჭკო: 3 გრ.
ნახშირწყლები: 9გრ.
ცილა: 5 გრ.
ფოლიუმის მჟავა: 109 მგ.
ქოლესტერინი: 6 მგ.
შაქარი: 2 გრ.
C ვიტამინი: 95 მგ.
კალციუმი: 175 მგ.
რკინა: 1 მგ.
ნატრიუმი: 335 მგ.
კალიუმი: 407 მგ.
#drpkhakadze #gochadze #shenisupra
მასალის გამოყენების პირობები