ორშაბათი, ნოემბერი 25, 2024
- Advertisement -spot_img
მთავარიბლოგირამდენად მნიშვნელოვანია ხილისა და ბოსტნეულის გარეცხვა ჭამამდე

რამდენად მნიშვნელოვანია ხილისა და ბოსტნეულის გარეცხვა ჭამამდე

დაავადებათა კონტროლისა და პრევენციის ცენტრები ხილისა და ბოსტნეულის გამდინარე წყალში გარეცხვასთან დაკავშირებით საუბრობენ. ამ პროდუქტების გარეცხვით შეიძლება თავიდან აიცილოთ საკვებით გადამდები დაავადებები, როგორიცაა ნოროვირუსი, რომელიც დაბინძურებული საკვებიდან დაავადების გავრცელების მთავარი მიზეზია.

ასევე, პროდუქტის ჩამორეცხვა უზრუნველყოფს, რომ თქვენს ორგანიზმში აე მოზვდება ფიზიკურ ჭუჭყი, კენჭები, მწერები და სხვა ნარჩენები. პროდუქტი ასევე ბევრ ხელს გადის, სანამ ის თქვენს სამზარეულოში მოხვდება, ასე რომ, მისი გარეცხვა აღმოფხვრის მიკრობებს.

ხილსა და ბოსტნეულს ჯანმრთელობისთვის ბევრი სარგებელი მოაქვს და მათი გარეცხვა მხოლოდ დაგეხმარებათ ამ სარგებლის მიღებაში.

თუმცა, შეიძლება იგრძნოთ, რომ წყლის ქვეშ რამდენიმე წამის განმავლობაში პროდუქტის გარეცხვამ ვერაფერი მოახერხა და ძნელი სათქმელია, რამდენ ხანს უნდა გარეცხოთ, რომ ამას ეფექტი ჰქონდეს.

რამდენ ხანს უნდა გარეცხოთ ფოროვანი ხილი და ბოსტნეული?

ფოროვან ხილსა და ბოსტნეულს აქვს პაწაწინა ხვრელები, რომლებშიც სითხემ ან ჰაერმა შეიძლება გაიაროს. ხილი, როგორიცაა ნესვი და მარწყვი და ბოსტნეული, როგორიცაა მწვანე ხახვი და ლობიო, ითვლება ფოროვანად. ისინი უნდა გააჩეროთ გრილი წყლის ქვეშ 10-20 წამის განმავლობაში.

მარწყვის საფუძვლიანად გასაწმენდად, კენკრა ჩაყარეთ ძლიერი გამდინარე წყლის ქვეშ, რათა რაც შეიძლება სუფთა იყოს. ნესვი უნდა გაირეცხოს გასაწმენდი ფუნჯით.

რამდენ ხანს უნდა გარეცხოთ ქერქიანი ხილი და ბოსტნეული?

ხილისთვის, რომელსაც აქვს გლუვი კანი, როგორიცაა საზამთრო და ვაშლი, მისი გარეცხვა საჭიროწ გრილ წყალში დაახლოებით 10 წამი. იმ შემთხვევაშიც კი, თუ ვაშლის მსგავსი ხილის გათლას გადაწყვეტთ, კანი მაინც წინასწარ უნდა გარეცხოთ.

ზოგიერთი პროდუქტი არ უნდა გაირეცხოს ჭამამდე, ისევე როგორც კენკრის უმეტესობა, რადგან ამით მათი ხარისხი დეგრადაციას იწყებს.

იმ პროდუქტებს, რომელთან აქვთ მთელი კანი, როგორიცაა ფორთოხალი ან ბანანი, ჩამობანა საჭირო არ არის, რადგან მკაცრი გარე კანი ართულებს ბაქტერიების გავლას.

მაშინაც კი, თუ პროდუქტს გარეცხავთ, მაინც შეიძლება დაავადდეთ. ხილისა და ბოსტნეულის გარეცხვა აშორებს ზოგიერთ ბაქტერიას – მაგრამ არა ყველას.

 

წყარო

 

#drpkhakadze #gochadze  #shenisupra

მასალის გამოყენების პირობები
author avatar
SheniSupra.ge
#drpkhakadze
მსგავსი სიახლეები
16 საუკეთესო აქტივობა მალიორკაზე, ესპანეთში

16 საუკეთესო აქტივობა მალიორკაზე, ესპანეთში

23 November, 2024
ახალი კვლევა – 6 ფაქტორი, რომელიც ხელს უწყობს ახალგაზრდებში სიმსივნის განვითარებას

ახალი კვლევა – 6 ფაქტორი, რომელიც ხელს უწყობს ახალგაზრდებში სიმსივნის განვითარებას

ნოემბერი 25, 2024
დღეიდან 5 ზოდიაქოს ნიშნის ცხოვრება გაუმჯობესდება

დღეიდან 5 ზოდიაქოს ნიშნის ცხოვრება გაუმჯობესდება

22 ნოემბერი 2024
როგორ შევქმნათ საახალწლო გარემო ჩვენს ოჯახში

როგორ შევქმნათ საახალწლო გარემო ჩვენს ოჯახში

ნოემბერი 25, 2024
როცა ღორი უხალისოდ ჭამს – რას უნდა მიაქციოთ ყურადღება

როცა ღორი უხალისოდ ჭამს – რას უნდა მიაქციოთ ყურადღება

ნოემბერი 22, 2024
როგორ მუშაობს ტვინი, როდესაც წიგნს ვკითხულობთ

როგორ მუშაობს ტვინი, როდესაც წიგნს ვკითხულობთ

20 ნოემბერი 2024
მიცუ ციხე-სოფელი – ის ხევსურეთის საიმედო მცველი იყო

მიცუ ციხე-სოფელი – ის ხევსურეთის საიმედო მცველი იყო

ნოემბერი 22, 2024
21 მარტის ასტროლოგიური პროგნოზი

21 მარტის ასტროლოგიური პროგნოზი

მარტი 21, 2024
რა ჩავიცვათ ახალი წლის ყველაზე ჯადოსნურ ღამეს

რა ჩავიცვათ ახალი წლის ყველაზე ჯადოსნურ ღამეს

ნოემბერი 24, 2024
პიზის კოშკის საიდუმლო: როგორ ინარჩუნებს დახრილობას საუკუნეების განმავლობაში?

პიზის კოშკის საიდუმლო: როგორ ინარჩუნებს დახრილობას საუკუნეების განმავლობაში?

25 ნოემბერი 2024
ანრი ჯოხაძის კონცერტი 12 დეკემბერს ფილარმონიაში გაიმართება

ანრი ჯოხაძის კონცერტი 12 დეკემბერს ფილარმონიაში გაიმართება

ნოემბერი 25, 2024
რაჯდება ტექნოლოგიური გიგანტების CEO-ების დაცვა

რაჯდება ტექნოლოგიური გიგანტების CEO-ების დაცვა

ნოემბერი 25, 2024
პროდუქტები რომელიც პოზიტიურად განგაწყობთ და შემოდგომის მელანქოლიის დაძლევაში დაგეხმარებათ

პროდუქტები რომელიც პოზიტიურად განგაწყობთ და შემოდგომის მელანქოლიის დაძლევაში დაგეხმარებათ

ოქტომბერი 7, 2024
- Advertisment -spot_img

ბოლო სიახლეები