თუ თქვენ ხართ საჭმლისა და სასმლის მოყვარული და ამ ვნების საინტერესო კარიერად გადაქცევას გეგმავთ, რესტორნის გახსნა ამბიცია, კარგი გადაწყვეტილებაა. რესტორატორობა შეიძლება საინტერესო და მომგებიანი იყოს. სანამ თქვენ მოგებას იღებთ ბიზნესის წარმართვით, უნდა უმასპინძლოთ თქვენს სტუმრებს, შეხვდეღ ახალ ადამიანებს ყოველდღე და ამით შეგიძლიათ საკუთარი თავის ბოსი იყოთ!
თუმცა, როგორც რესტორატორი, თქვენ, ასევე, ბევრ გამოწვევას შეხვდებით — თქვენი ბიზნესის დაფინანსებიდან და ბიუჯეტის კონტროლიდან დაწყენული, გუნდის შექმნისა და კლიენტების მომსახურებამდე დამთავრებული. ამგვარად, საჭირო ხდება შესაბამისი უნარ-ჩვევების, ცოდნისა და გამოცდილების ქონა.
რას აკეთებს რესტორატორი?
სანამ გაიგებთ, თუ რა არის საჭირო იმისათვის, რომ გახდეთ რესტორატორი, მნიშვნელოვანია ჯერ გაიგოთ მისი როლი. რესტორნის ფლობა და მართვა პასუხისმგებლობების ფართო სპექტრს მოიცავს.
უპირველეს ყოვლისა, ბიზნესის დაწყებამდეც კი, თქვენ მთელი რიგი გადამწყვეტი ამოცანების შესასრულებლად უნდა მოემზადოთ, ბიზნეს გეგმის შედგენიდან დაწყებული, ადგილმდებარეობის არჩევით, პერსონალის დაქირავებითა და საწყისი კაპიტალის დაფინანსებით დამთავრებული. რესტორნის მართვისას, თქვენ სწრაფ გარემოში იმუშავებთ, რომელიც აკონტროლებს ყველა მოძრავ ნაწილს, მათ შორის სახლის წინა და უკანა ოპერაციებს, ინვენტარს, პერსონალის ტრენინგს, ხელფასს და სხვას. მთლიანობაში, როგორც რესტორატორი, თქვენ ხართ მთავარი პირი, რომელიც უზრუნველყოფს რესტორნების ბიზნესის მომგებიანობას და ინარჩუნებს კლიენტებისა და თანამშრომლების კმაყოფილებას.
მოთხოვნები წარმატებული რესტორატორობისთვის
ახლა, როდესაც მეტი გაიგეთ რესტორატორის როლისა და პასუხისმგებლობის შესახებ, შეიძლება გაიგოთ, თუ რატომ შეიძლება არ იყოს თქვენი გატაცება წარმატებული რესტორნების ბიზნესის ერთადერთი კომპონენტი. რესტორნების ინდუსტრია უაღრესად კონკურენტუნარიანი სფეროა; ფაქტობრივად, რესტორნების 60% მარცხდება პირველი წლის განმავლობაში.
ამის გათვალისწინებით, თუ გსურთ იყოთ კომპეტენტური რესტორატორი, რომელსაც შეუძლია შეასრულოს სამუშაოში ჩართული ყველა მოვალეობა და წარმატებული ბიზნესი აწარმოოს, თქვენ უნდა აღიჭურვოთ საკუთარი თავი გამდიდრებული პრაქტიკული გამოცდილებით და სტუმართმოყვარეობის ცოდნით.
საველე გამოცდილება
იმისათვის, რომ მოემზადოთ რესტორატორის რთული როლისთვის, პრაქტიკული გამოცდილების შექმნა ერთ-ერთი ყველაზე ეფექტური გზაა. ეროვნული რესტორნების ასოციაციის მიერ ჩატარებული კვლევის მიხედვით, რესტორნების მფლობელების 80%-მა და რესტორნების მენეჯერების 90%-მა თავისი ინდუსტრიის კარიერა საწყისი დონის პოზიციებიდან დაიწყო.
სანამ რესტორნის მართვაზე დამოუკიდებლად გადახვალთ, შეიძლება გქონდეთ მინიმუმ რამდენიმე წლიანი პრაქტიკული გამოცდილება კვების სერვისებში. შეგიძლიათ დაიწყოთ თქვენი რესტორნის კარიერა და დააგროვოთ საოპერაციო ცოდნა სხვადასხვა პოზიციებზე მუშაობით, როგორიცაა მასპინძელი (ჰოსთი), სერვერი, კვების მატარებელი, ბარმენი, მზარეული და რესტორნის მენეჯერის თანაშემწე.
ამ პოზიციებიდან მიღებული წინა ხაზის გამოცდილება დაგეხმარებათ გაიგოთ რესტორნის თანამშრომლების ყოველდღიური მოვალეობები და შეხედოთ რესტორნის მენეჯმენტს სხვადასხვა პერსპექტივიდან. თქვენ ასევე უფრო ჰოლისტურ ხედვას მიიღებთ, თუ როგორ ფუნქციონირებს რესტორანი. შედეგად, როდესაც გახდებით რესტორატორი, გეცოდინებათ თუ როგორ დაუჭიროთ მხარი თქვენს პერსონალს და კოორდინაცია გაუწიოთ მუშაობას დეპარტამენტებს შორის.
განათლება
კვების პროდუქტების ინდუსტრიაში პირველი გამოცდილების გარდა, ფორმალური განათლება სტუმართმოყვარეობისა და ბიზნესის სფეროში შეიძლება დამწყებ რესტორატორებს დაეხმაროს გაზარდონ თავიანთი კომპეტენციები რესტორნების მენეჯმენტსა და მეწარმეობაში. მიუხედავად იმისა, რომ კოლეჯის ხარისხი არ არის საჭირო რესტორნის გახსნისა და მართვისთვის, ბაკალავრის ან თუნდაც მაგისტრის ხარისხი სტუმართმოყვარეობის მენეჯმენტში გაძლევთ უფლებას, უფრო სრულყოფილად გამოიკვლიოთ თქვენი რესტორნების ბიზნესი.
გადადგი შენი შემდეგი ნაბიჯი
რესტორნის ფლობა და მართვა ნიშნავს, რომ თქვენ უნდა ატაროთ მრავალი ქუდი და აიღოთ სრული პასუხისმგებლობა თქვენი რესტორნის მუშაობასთან დაკავშირებულ ყველა დეტალზე. რაც არ უნდა რთული იყოს, თქვენ შეგიძლიათ მიაღწიოთ თქვენს ოცნებას, გახდეთ წარმატებული რესტორატორი სათანადო მომზადებით, მათ შორის ამ სფეროში მუშაობისა და სტუმართმოყვარეობის ფორმალური განათლების მიღების ჩათვლით.
#drpkhakadze #gochadze #shenisupra
მასალის გამოყენების პირობები