ქათმისა და თეთრი ლობიოს იტალიური წვნიანი სადილად ნამდვილი მისწრებაა. საჭიროა მხოლოდ ერთი ნაჭერი ხრაშუნა პური, წითელი ღვინო და თქვენი საოცნებო სადილიც მზადაა.
ინგრედიენტები:
- 2 ჩაის კოვზი ზეითუნის ზეთი
- 2 ცალი პრასი, მხოლოდ თეთრი და მკრთალად მწვანე ნაწილები
- 800 გრამი ქათმის ბულიონი
- 2 ჭიქა წყალი
- 450 გრამი თეთრი ლობიოს კონსერვი
- 100 გრამი კანგაცლილი, უძვლო შემწვარი ქათმის ხორცი
მომზადების დრო: 25 წთ.
მომზადების მეთოდი:
ქვაბში ჩაასხით ზეთი, დაამატეთ პრასი, მოთუშეთ კარგად, მანამ, სანამ სასიამოვნო სურნელს არ იგრძნობთ. დაამატეთ ბულიონი და წყალი. აუწიეთ ტემპერატურას, დაამატეთ ლობიო და ქათმის ხორცი. ქვაბს არ დააფაროთ თავზე. გამუდმებით ურიეთ, სანამ კარგად არ წამოდუღდება. მაგიდასთან მიიტანეთ ცხლად. გემრიელად მიირთვით!
მკვებავი ერთეული:
კალორიულობა: 248 კალორია.
ცხიმი: 6გრ.
ბოჭკო: 4 გრ.
ნახშირწყლები: 15გრ. ცილა: 35 გრ.
ფოლიუმის მჟავა: 23 მგ.
ქოლესტერინი: 79 მგ.
შაქარი: 1 გრ.
C ვიტამინი: 4 მგ.
კალციუმი: 41 მგ.
რკინა: 2 მგ.
ნატირუმი: 244 მგ.
კალიუმი: 408 მგ.
#drpkhakadze #gochadze #shenisupra
მასალის გამოყენების პირობები