მოამზადეთ მარტივი და გემრიელი ვახშამი ქათმით, რომელიც გაზაფხულის არომატებითაა სავსე. პარმეზანის საფარი იძლევა გარედან ხრაშუნა ტექსტურას, ხოლო ხორცი შიგნით რჩება ნაზი.
ინგრედიენტები:
- 1 კვერცხის ცილა
- 5 ს/კ წვრილად გახეხილი პარმეზანი
- 4 ქათმის მკერდი, ძვლის გარეშე
- 400 გრ ახალი კარტოფილი, დაჭრილი პატარა კუბიკებად
- 140 გრ გაყინული ბარდა
- ერთი მუჭა ისპანახის ფოთოლი
- 1 ს/კ თეთრი ღვინის ძმარი
- 2 ს/კ ზეითუნის ზეთი
მომზადების მეთოდი:
ᲜᲐᲑᲘᲯᲘ 1
გააცხელეთ გრილი საშუალო ტემპერატურაზე და მასში მოათავსეთ ფოლგა. თეფშზე ათქვიფეთ კვერცხის ცილა ცოტა მარილითა და პილპილით. მოათავსეთ გახეხილი პარმეზანი სხვა თეფშზე. ქათამი ჯერ კვერცხის ცილაში ამოაგლეღ, შემდეგ კი ყველში. გამოაცხვეთ ქათამი 10-12 წუთის განმავლობაში, გადაატრიალეთ ერთხელ, სანამ არ გახდება ყავისფერი და გამჭვირვალე.
ნაბიჯი 2
ამასობაში მოხარშეთ კარტოფილი 10 წუთის განმავლობაში, დაუმატეთ ბარდა ბოლო 3 წუთის განმავლობაში, შემდეგ გადაწურეთ. ბოსტნეულს მოაყარეთ ისპანახის ფოთლები, ძმარი, ზეთი და სანელებლები გემოვნებით. გაანაწილეთ ოთხ თეფშზე, შემდეგ გემრიელად მიირთვით ქათამთან ერთად.
#drpkhakadze #gochadze #shenisupra
მასალის გამოყენების პირობები