- კვერცხი – 2 ც
- კარაქი – 100 გ
- შაქარი – 150 გ
- რძე – 200 მლ
- ზეთი – 2 სკ
- კონიაკი – 1 სკ
- ლიმონის ცედრა
- ვანილი
- მარილი
- მუსკატის კაკალი (ჯავზი) – 1 ჩკ
- ილი (კარდამონი) – 1 ჩკ
- მიხაკი – 0.25 ჩკ
- დარიჩინი – 0.25 ჩკ
- ფქვილი – 600 გ
- საფუარი – 1.5 ჩკ
მომზადების წესი
ყველა ინგრედიენტი მოათავსეთ აპარატში (კარაქი უნდა იყოს გამდნარი, შაქარი თქვენი გემოვნებით – 150 ან 200 გრამი). მეორე ზელვისას – სიგნალის მერე ცუკატები და წინასწარ მდუღარეში დამბალი, გამშრალი და ფქვილში ამოვლებული ქიშმიში დაუმატეთ. ვაცხობ პურის ფრანგულ რეჟიმის 1 კილოიანზე. თავიდან ვაზელინებ 2-ჯერ, ანუ სანამ ამოფუებას დაიწყებს ვთიშავ და ახლიდან ვრთავ და ვანებებ თავს გამოცხობამდე.
დაახლოებით დასჭირდა 4 სთ, ძალიან კარგი გამოვიდა.