ომლეტი ერთ-ერთი საუკეთესო საუზმეა განსაკუთრებით მათთვის, ვისაც ტკბილი არ უყვარს. კვერცხი მდიდარია ცილითა და ვიტამინებით, თანაც მისი მომზადება ბევრნაირად შეიძლება. უმჯობესია, თუ ომლეტის შეწვისას გამოიყენებთ ზეითუნის ზეთს. ასევე, იმისთვის რომ საუზმე მართლაც ჯანსაღი იყოს, კვერცხთან ერთად მიირთვით დიდი რაოდენობით სხვადასხვა ბოსტნეული. თქვენი მიზანია, თეფშის ნახევარი მაინც სხვადასხვა ფერის ბოსტნეულს ეკავოს, რადგან სხვადასხვა ფერის ბოსტნეულს, სხვადასხვა სახის სარგებლობა მოაქვს ჩვენი ორგანიზმისათვის.
ერთ-ერთი ნაირსახეობაა ომლეტი ისპანახით, ყველითა და სოკოთი. სამივე ინგრედიენტი სასარგებლოა ორგანიზმისთვის და ერთად გემრიელ კომბინაციას ქმნის.
ინგრედიენტები:
- 2 ცალი კვერცხი
- სოკო
- ისპანახი
- ბოსტნეული გემოვნებით (ნებისმიერი ბოსტნეული, რომელიც მაცივარში გაქვთ, მაგალითად ტკბილი წიწაკა, ხახვი, პომიდორი და სხვა.)
- ყველი
- მარილი
- პილპილი
- ზეითუნის ზეთი
მომზადების მეთოდი:
ტაფაზე მოშუშეთ ჯერ სოკო, შემდეგ ისპანახი. ჯამში ათქვიფეთ კვერცხი, მოაყარეთ მარილი და პილპილი, აურიეთ ისპანახი და სოკო (ან რა ბოსტნეულიც გამოიყენეთ). თანაბრად გადაანაწილეთ ტაფაზე და დაასხით ათქვეფილი კვერცხი.
ბოლოს დაამატეთ გახეხილი ყველი და რამდენიმე წუთში თქვენი ჯანსაღი საუზმე მზად არის.
გემრიელად მიირთვით!
#drpkhakadze #gochadze #shenisupra
მასალის გამოყენების პირობები