წლების განმავლობაში “ხვანჭკარას” ქარხანაში მოღვაწე მეღვინეები ახალ თაობებს გადასცემენ ღვინო ხვანჭკარას დამზადების ყიფიანისეულ მეთოდს, რამაც ამ ღვინოს ბევრ ქვეყანაში გაუთქვა სახელი.
ისტორია
ღვინო ხვანჭკარის წარმოებას XIX საუკუნის 80-იან წლებში საფუძველი თავადმა დიმიტრი ყიფიანმა ჩაუყარა. მან “ალექსანდროულისა” და “მუჯურეთულის” უნიკალური ყურძნის ჯიშებისაგან არასრული დუღილის მეთოდით მიიღო შესანიშნავი ნახევრადტკბილი წითელი ღვინო, რომელსაც მაშინ “ყიფიანის ღვინო” ეწოდებოდა. კითხვის გაგრძელება
#shenisupra #gochadze #drpkhakadze #sheniinterieri #sheniambebi #foryou