როცა ხახვის თავი დიდი ზომისაა, მაგრამ მსუბუქია, დიდი ალბათობით, გაფრცქვნის შედეგ ნახევრად ცარიელი და მშრალი შიგთავსი დაგხვდებათ. ქერქზე არ უნდა ემჩნეოდეს დაზიანებები ან ლაქები. ხარისხიანი ხახვის ქერქი აუცილებლად მშრალი და სუფთაა.
გაითვალისწინეთ, რომ წითელი ხახვი უფრო მალე ფუჭდება, ამიტომ, როცა შესანახად გინდათ, ღია ფერის ჯიში შეარჩიეთ.
რაც შეხება მწვანე ხახვს, მისი ღეროები უნდა იყოს თანაბარი, თეთრი ლაქებისა და, რა თქმა უნდა, ლორწოს გარეშე.
მასალის გამოყენების პირობები