ზოგადად, ცნობილია, რომ ბურგერი ყველა ასაკის ადამიანს ძალიან უყვარს, თუმცა, სამწუხაროდ, კლასიკური ბურგერი არ არის ჯანსაღი და მისმა ხშირმა მირთმევამ შეიძლება ბევრი საშიში დაავადება გამოიწვიოს…
სწორედ ამ რისკების თავიდან ასაცილებლად, გთავაზობთ ჯანსაღი ბურგერის უგემრიელეს ვარიაციას!
ინგრედიენტები:
1/2 პატარა კომბოსტი, წვრილად გახეხილი
1/2 პატარა წითელი ხახვი, წვრილად დაჭრილი
1/2 ჭიქა ახალი კამა
1 ცალი ვაშლი, დაჭრილი ასანთის ღეროებად
2 ს/კ ახალი ლიმონის წვენი
1 ს/კ ზეითუნის ზეთი
500 გრ ორაგულის ფილე ტყავის გარეშე, ქინძისთავებით
1 ბაგეტი, მეოთხედი გაყოფილი სიგრძეზე
ზეითუნის ზეთი
მომზადების წესი:
თასში შეურიეთ კომბოსტო, ხახვი და კამა. ვაშლი მოათავსეთ პატარა თასში და დაასხით ლიმონის წვენი.აურიეთ ვაშლი კომბოსტოს ნარევში.
გააცხელეთ ზეთი დიდ ტაფაზე, საშუალო ცეცხლზე. ორაგულს მოაყარეთ მარილი და პილპილი. მოხარშეთ ორაგული თითოეულ მხარეს 5 წუთის განმავლობაში.
ამასობაში წინასწარ გააცხელეთ გრილი. პური მოათავსეთ საცხობ ლანგარზე, ზემოთ ჩაჭერით და ოდნავ შეასხურეთ ზეთი. მოამზადეთ გრილში1-2 წუთის განმავლობაში ან სანამ ღია ოქროსფერი არ გახდება.
ორაგული გავფცქვნათ დიდ ნაჭრებად და სხვა ინგრედიენტებთან ერთად მოათავსეთ პურზე.
ბურგერიც მზადაა!
გემრიელად მიირთვით!
მასალის გამოყენების პირობები