ჯეკფრუტს ნახევრებად ჭრიან სიგრძეზე, რბილი რბილობის გამოჩენით თესლის ირგვლივ. მას ტკბილი გემო და სურნელი აქვს, რომელსაც ამსაგვსებენ ბანანს, ანანასს და თუნდაც ბერვად საღეჭ რეზინს. რადგან ხილი მწიფდება, ბოლქვები ხდება უფრო მუქი ფორთოხლისფერ-ყვითელი და უფრო ტკბილი გემო უხდება. ქოქოსის ზეთის გამოყენება დანასა და ხელებზე დაგიცავთ მისი რძეწვენით დაფარვისგან, რომელიც არის ქერქსა და გულში.
გრძელი დანის გამოყენებით, დაჭერით ღეროსგან სიგრძეზე, ჰორიზონტალურად, ისევე როგორც საზამთრო. როგორც კი ჯეკფრუტი დაიჭრება ნახევრებად, ბოლქვები შეიძლება მოშორდეს და გამოიცეხვოს.
ჯეკფრუტის ბოლქვები შეიძლება შეიჭამოს ცოცხლად, გაყინული, მომზადებული ან პიურედ გაკეთებული. უფრო ახალგაზრდა ჯეკფრუტს ამატებენ კერიში და შეიძლება შეიბრაწოს ან გამოცხვეს და მირთვათ, როგორც ბოსტნეული. მას ხშირად აქუცმაცებენ და იყენებენ, როგორც ხორცის შემცვლელს. უფრო მწიფე ჯეკფრუტის ბოლქვებს ამატებენ სალათებში. გააკეთეთ ჯემი ან ნაყინი დაჭყლეტილი ბოლქვებისგან. ჯეკფრუტის ბოლქვების მოხარშვა რძეში და შემდეგ სითხის გაწურვა წარმოქმნის ნადუღ კრემისნაირ კონსისტენციას, როგორც კი გაგრილდება. ჯეკფრუტი შეიძლება გამოშრეს და შემდეგ შეიწვას ზეთში, დამარილდეს და მიირთვათ, როგორც კარტოფილის ჩიპსები. ჯეკფრუტის თესლები შეიძლება შეიბრაწოს და მიირთვათ, როგორც წაბლი ან გამოშრეს და დაიფქვას ფქვილში.
#drpkhakadze #gochadze #shenisupra
მასალის გამოყენების პირობები