ფრანგული კრეპები ძალიან თხელი ბლინებია და თუ დესერტის მომზადება გსურთ, მაშინ ეს იდეალური ვარიანტია!
მოასხით მდნარი შოკოლადი, საყვარელი ხილი, ხილის ჯემი თუ მურაბა, გადაახვიეთ ვანილის ნაყინი ან უბრალოდ მოაყარეთ შაქარი და დატკბით!
ინგრედიენტები:
- 2 ცალი კვერცხი
- 1 ჭიქა რძე
- 2⁄3 ჭიქა ფქვილი
- მწიკვი მარილი
- 1 1⁄2 ჩ/კ მცენარეული ზეთი
მომზადების მეთოდი
ნაბიჯი 1
მოათავსეთ ყველა ინგრედიენტი ბლენდერში და გათქვიფეთ ერთგვაროვანი მასის მიღებამდე. დააფარეთ თავსახური და შედგით მაცივარში 1 საათით.
ნაბიჯი 2
გააცხელეთ ტაფა საშუალოზე მაღალ ცეცხლზე და მოაცხეთ ცოტაოდენი ცხიმი. მოასხით 1/4 ჭიქა თხევადი ცომი და ისე ამოძრავეთ, რომ გადანაწილდეს მთელ ზედაპირზე. აცხვეთ ორივე მხარე 2-5 წუთის განმავლობაში, სანამ არ შეოქროსფერდება. ეს ინგრედიენტები სამყოფია 8 ცალი კრეფის გამოსაცხობად. მომზადებულ კრეპებს მოაცხეთ სასურველი შიგთავსი და გემრიელად მიირთვით!
#drpkhakadze #gochadze #shenisupra
მასალის გამოყენების პირობები