შემწვარი ბრიუსელის კომბოსტო თქვენს ფავორიტ კერძად მარტივად იქცევა, თუ მას პარმეზანით მორთავთ და არომატულ ძმარსაც აპკურებთ. შეგიძლიათ იგი შემწვარ ხორცთან ერთადაც მიირთვათ.
ინგრედიენტები:
- 500 გრამი ბრიუსელის კომბოსტო
- 2 სუფრის კოვზი ზეითუნის ზეთი
- ¼ ჩაის კოვზი მარილი
- ¼ ჩაის კოვზი წიწაკა
- ½ ფინჯანი დაჭრილი ხახვი
- ¼ ფინჯანი გახეხილი პარმეზანი
- 1 სუფრის კოვზი არომატული ძმარი
მომზადების დრო: 25 წთ.
მომზადების მეთოდი:
გაახურეთ ღუმელი 180 გრადუსამდე. ბრიუსელის კომბოსტო, ზეთი, მარილი და წიწაკა ერთმანეთში აურიეთ. შემდეგ გადაიტანეთ ღუმელში და დატოვეთ 8-10 წუთით. გამოიტანეთ ღუმელიდან. დაამატეთ ხახვი. კარგად ამოურიეთ, რომ ინგრედიენტები ერთმანეთს შეერწყას. შემდეგ შეაბრუნეთ ღუმელში და გააჩერეთ კიდევ 8 წუთის განმავლობაში. გამზადებულ ბოსტნეულს მოაყარეთ პარმეზანი და მოასხით არომატული ძმარი. ღუმელი გამორთეთ. ბოსტნეული კვლავ შეაბრუნეთ ღუმელში, რათა პარმეზანმა დნობა დაიწყოს. ამისთვის დაახლოებით 2-3 წუთი დაგჭირდებათ.
გემრიელად მიირთვით!
მკვებავი ერთეული:
კალორიულობა: 151 კალორია.
ცხიმი: 9 გრ.
ბოჭკო: 5 გრ.
ნახშირწყლები: 14 გრ.
ცილა: 6 გრ.
ფოლიუმის მჟავა: 76 მგ.
ქოლესტერინი: 4 მგ.
შაქარი: 5 გრ.
C ვიტამინი: 98 მგ.
კალციუმი: 119 მგ.
რკინა: 2 მგ.
ნატრიუმი: 262 მგ.
კალიუმი: 519 მგ.
#drpkhakadze #gochadze #shenisupra
მასალის გამოყენების პირობები