შაბათი, ოქტომბერი 25, 2025
- Advertisement -spot_img
მთავარიბლოგიყველაზე ცხარე და გემრიელ აჯიკას აფხაზეთში ამზადებენ

ყველაზე ცხარე და გემრიელ აჯიკას აფხაზეთში ამზადებენ

აჯიკა — ცხარე სანელებლების ნაზავი, რომელსაც ქართულ სამზარეულოში კერძების მოსამზადებლად იყენებენ. მზადდება ცხარე წიწაკით, ნივრით, სუნელებითა და მწვანილებით. გარდა ამისა, შეიძლება სხვა ბოსტნეულის გამოყენებაც: სტაფილო, ტკბილი წიწაკა, ჭარხალი, პომიდორი.

პომიდვრის აჯიკა

წარმოშობით სამეგრელოდან ან აფხაზეთიდან უნდა იყოს… გავრცელებულია მთელ საქართველოში, კავკასიაში და ბოლო დროს აღმოსავლეთ ევროპასა და შუა აზიაში. არსებობს წითელი და მწვანე აჯიკა. განსხვავებულია აჯიკა კონსისტენციითაც. პოპულარული წარმოდგენით, ყველაზე ცხარე და გემრიელ აჯიკას აფხაზეთში ამზადებენ.

წყარო

author avatar
SheniSupra.ge
დამოუკიდებელი, აპოლიტიკური და ნეიტრალური მედია — ფაქტებზე დაფუძნებული სანდო ინფორმაცია. შენთვის და შენი საქართველოსთვის. #აქხარისხია #drpkhakadze #sheniambebi
READ  გულგრილად ვერ ჩაუვლით სვანურ გასტრონომიას ათენში - ლუშნუს სამზარეულო დაუვიწყარ გემოებს გპირდებათ
მსგავსი სიახლეები

[fetch_posts]

- Advertisment -spot_img

ბოლო სიახლეები