როგორ მოამზადოთ ბადრიჯანი განსაკუთრებული რეცეპტით
ბადრიჯანი ბიუჯეტური და გემრიელი ბოსტნეულია, რომლისგანაც ბევრი საინტერესო კერძის დამზადება შეგიძლიათ.
ინგრედიენტები: 900 გრ ბადრიჯანი. 2 კბილი ნიორი. ზეითუნის ზეთი. ტკბილი პაპრიკა. ქინძი. ქონდარი დაფქული. კოჭა, ოხრახუში. მარილი და პილპილი გემოვნებით.
ბადრიჯანს გადააჭერით ყუნწი, მაგრამ ფოთლები დაუტოვეთ. შემდეგ, ჩაჭერით კუდის მხრიდან 8 ნაწილად, ოღონდ ბოლომდე ნუ გაჭრით. სანახევროდ დასერეთ.
ჯამში ჩაასხით წყალი და გახსენით შიგნით მარილი. ჩადეთ ბადრიჯნები და გააჩერეთ 10 წთ.
ცალკე თასში შეურიეთ ცოტა მარილი და მშრალი სანელებლები. დაუმატეთ ზეითუნის ზეთი. დაახლოებით 40 მლ. დაჭრილი ოხრახუში და დაჭრილი ნიორი. აურიეთ კარგად.
ამოიღეთ ბადრიჯნები წყლიდან, გაწურეთ და წაუსვით კარგად სუნელებიანი მასა. შიგნიდანაც და გარედანაც.
შედეთ ბადრიჯანი გაზქურაში. ბოლოში დაამატეთ ცოტა წყალი და მცენარეული ზეთი. თუ არ გაქვთ გაზქურა, შეგიძლიათ მოამზადოთ ნებისმიერ მძიმე ძირიან ქვაბში. თუშეთ დაბალ ცეცხლზე 15-20 წუთის განმავლობაში, ან გამოაცხვეთ.
შეგიძლიათ მიირთვათ!
#drpkhakadze#გიორგიფხაკაძე #pitskhelauri #აქხარისხია
გაიგეთ მეტი ჩვენს ტელეგრამ არხზე შემოგვიერთდით
ტელეგრამზე: https://t.me/SheniEkim