გოგრის მურაბა ძალიან გემრიელი და პიკანტური გემოა, რომლის გემოც ყველას გულს მოიგებს
გოგრის მურაბა რომ მოამზადოთ დაგჭირდებათ გოგრა, შაქარი და ფორთოხალი, თუმცა შესაძლებელია რეცეპტის კორექტირებაც. მაგალითად, ფორთოხლის ნაცვლად შეგიძლიათ გამოიყენოთ ლიმონი.
შემადგენლობა: გოგრა 1 კგ, შაქარი 800 გ. ფორთოხალი 2. ლიმონი 1 (სურვილისამებრ) გარგრის ჩირი (სურვილისამებრ)
გოგრა კარგად გარეცხეთ და დაჭერით ნაჭრებად. ამ ნაჭრებს კანი მოაცილეთ, რათა უფრო მოსახერხებელი იყოს მათი დაჭრა პატარა ნაჭრებად. მოძებნეთ შესაფერისი ქვაბი სქელი ფსკერით. ეს აუცილებელია იმისათვის, რომ მურაბა არ დაიწვას.
ქვაბში მოათავსეთ გოგრა და შაქარი დააყარეთ. ინგრედიენტები ცოტა ხანს გააჩერეთ, რომ გოგრამ ცოტა წვენი გამოუშვას. ამ დროს შეგიძლიათ ფორთოხალი და ლიმონი დაჭრათ, თუ ციტრუსის ნარევს დაამატებთ. ამ ხილის კანი არ ამოიღოთ, უბრალოდ კარგად გარეცხეთ და დაჭერით ნაჭრებად. სურვილისამებრ შეგიძლიათ დაუმატოთ ცოტა გარგარის ჩირიც.
გოგრას დაუმატეთ ფორთოხლის ნაჭრები და დაიწყეთ მომზადება მინიმალურ ცეცხლზე. აურიეთ ინგრედიენტები ისე, რომ შაქარი მთლიანად გაიხსნას. მურაბა ადუღებიდან კიდევ 30 წუთის განმავლობაში უნდა მოხარშოთ. ნუ აუწევთ ცეცხლს, წინააღმდეგ შემთხვევაში გოგრის მურაბას დაწვის რისკი ემუქრება.
გაიგეთ მეტი ჩვენს ტელეგრამ არხზე შემოგვიერთდით ტელეგრამზე: https://t.me/SheniEkimi