ნახევარ საათში ვამზადებ წითელი დონატების მთას ჩაისთვის!

0
98
#post_seo_title

ოქროსფერი დონატები ტაფაში

ბოლო ათწლეულების განმავლობაში, დონატები უფრო და უფრო ხშირად ჩნდება ყავის მაღაზიებისა და საკონდიტრო მაღაზიების თაროებზე. მიმზიდველი მრგვალი ფორმით, ნათელი მინანქრით, ისინი დაუყოვნებლივ იპყრობენ მყიდველის ყურადღებას. ყველაზე გაბედულმა დიასახლისებმა მაშინვე დაიწყეს მისი გამეორება სახლში. მაგრამ ამაში არაფერია რთული! ამიტომ ხშირად ვამზადებ მანანის დონატებს ჩაისთვის ჩემი ოჯახისთვის.

მიუხედავად იმისა, რომ როგორც ჩანს, ეს დესერტი ჩვენს საზოგადოებაში შედარებით ცოტა ხნის წინ გამოჩნდა, გაგიკვირდებათ იმის, რომ დონატების რეცეპტი აღწერილია 1939 წლის საბჭოთა კულინარიულ წიგნში!  ამ დესერტს სხვადასხვა სახელი ჰქონდა. იყო ისეთი დაწესებულებები და დონატების მაღაზიები, სადაც ყველას შეეძლო გემრიელი დესერტის დაგემოვნება.

როგორ მოვამზადოთ ოქროსფერი დონატები ტაფაში

ძირითადად, ტაფაში დონატები იხარშება რძეში ან კეფირში. მაგრამ შეიძლება მოხდეს, რომ ეს პროდუქტები არ აღმოჩნდეს მაცივარში.  გაგიზიარებთ წყალზე დონატების მარტივ და საბიუჯეტო რეცეპტს, რომლის მომზადებაც შეგიძლიათ ნახევარ საათში!

ინგრედიენტები

წყალი 200 მლ

შაქარი 2 ს.კ.

მარილი 0,5 ჩ/კ

საფუარი 1 ჩ/კ

მანანი 100 გრ

მზესუმზირის ზეთი გემოვნებით

ხორბლის ფქვილი 200 გრ

შაქრის ფხვნილი გემოვნებით

მომზადება

შეურიეთ თბილ წყალს საფუარი, 20 მლ მზესუმზირის ზეთი, მანანის ბურღული, მარილი და შაქარი. აურიეთ პროდუქტები სანამ გლუვი არ გახდება.

გაცერით ფქვილი და მოზილეთ ცომი. გადააფარეთ ცელოფანი და დატოვეთ ცოტა ხნით აფუებამდე.

ნახევარ საათში ვამზადებ წითელი დონატების მთას ჩაისთვის! | შენი სუფრა

ამოსული ცომი გაყავით 8 ბურთულად, თითოეულისგან დონატი ჩამოაყალიბეთ.

ნახევარ საათში ვამზადებ წითელი დონატების მთას ჩაისთვის! | შენი სუფრა

ტაფაზე გააცხელეთ მზესუმზირის ზეთი და შეწვით დონატები ორივე მხრიდან, სანამ ოქროსფერი არ გახდება, საშუალო ცეცხლზე.

ნახევარ საათში ვამზადებ წითელი დონატების მთას ჩაისთვის! | შენი სუფრა

მზა დონატები გააბრტყელეთ შაქრის ფხვნილში და მიირთვით.

ნახევარ საათში ვამზადებ წითელი დონატების მთას ჩაისთვის! | შენი სუფრა

თუ დრო და სურვილი გაქვთ, შეგიძლიათ საფუარის დონატები დაამშვენოთ შოკოლადით ან სხვა მინანქრით, საკონდიტრო ნაწარმით. ასე ის გახდება უფრო ნათელი, ლამაზი და გემრიელი. ნუ გრცხვენიათ ასეთი დესერტის მირთმევის თუნდაც სადღესასწაულო სუფრაზე! მაგრამ რეცეპტი იმდენად მარტივია, რომ თქვენ შეგიძლიათ უსაფრთხოდ უწოდოთ ყოველდღიური დესერტი. თქვენ გაგისინჯავთ დონატი?

author avatar
admin
READ  გემრიელი და მიმზიდველი კერძი დაამშვენებს ნებისმიერ სუფრას! მშვენივრად არის შერწყმული გამომცხვარი ბოსტნეულის გემო სოუსებთან.

დატოვე პასუხი

გთხოვთ, მიუთითოთ თქვენი კომენტარი!
გთხოვთ, შეიყვანოთ თქვენი სახელი აქ