შამპინიონის რეცეპტი ბათუმიდან ჩამოვიტანე. ისეთი გემრიელია, კინაღამ ენაც გადამეყლაპა.

0
27
#post_seo_title

სულგუნის ყველით და ლორით გამომცხვარი შამპინიონები იდეალური კერძია თავისი სიმარტივით. ნამდვილი ქართული რეცეპტით მომზადებით თქვენ შეძლებთ დააგემოვნოთ გემოების მთელი პალიტრა. აუცილებლად იყიდეთ მეტი ინგრედიენტი, რადგან ყველით ასეთი წვნიანი სოკოს გასინჯვის შემდეგ სულ უფრო მეტი მოგინდებათ.

ეს ქართული აქცენტით მომზადებული კერძი საუკეთესოა პატარა კომპანიისთვის. ვინაიდან ინგრედიენტები განკუთვნილია ორი საცხობი კერძისთვის. 4 კაციან კომპანიას შეუძლია ამ რაოდენობის არომატული სოკოს მირთმევა. ამიტომ, თუ ახლო მომავალში გეგმავთ ქეიფს საყვარელ ადამიანებთან ერთად, გაახარეთ ისინი ამ უგემრიელესი კერძით. მის რეცეპტს აუცილებლად მოგთხოვენ.

ინგრედიენტები

შამპინიონები 800 გრ

ლორი 300 გრ

ყველი სულგუნი 350 გრ

მზესუმზირის ზეთი გემოვნებით

კარაქი 30 გრ

მარილი გემოვნებით

შავი პილპილი (დაფქული) გემოვნებით

მომზადება

შამპინიონები გავჭრათ შუაზე, დავჭრათ ნაჭრებად, ოღონდ არც ისე პატარა, რომ მოსახერხებელი იყოს მათი აღება ჩანგლით.

შამპინიონის რეცეპტი ბათუმიდან ჩამოვიტანე. ისეთი გემრიელია, კინაღამ ენაც გადამეყლაპა.

ტაფაზე დაამატეთ ცოტა მზესუმზირის ზეთი და კარაქი და  მოაყარეთ სოკო.

შამპინიონის რეცეპტი ბათუმიდან ჩამოვიტანე. ისეთი გემრიელია, კინაღამ ენაც გადამეყლაპა.

შეწვით საშუალო ცეცხლზე, შეწვით შამპინიონები, დაჭერით ლორი ზოლებად.

შამპინიონის რეცეპტი ბათუმიდან ჩამოვიტანე. ისეთი გემრიელია, კინაღამ ენაც გადამეყლაპა.
როდესაც შამპინიონები წვენს გამოყოფენ, მათ ხორცი უნდა დაუმატოთ. გემოვნებით მოვაყაროთ მარილი და დაფქული შავი პილპილი. ინგრედიენტები აურიეთ და დაელოდეთ სანამ გაყავისფრდება.

შამპინიონის რეცეპტი ბათუმიდან ჩამოვიტანე. ისეთი გემრიელია, კინაღამ ენაც გადამეყლაპა.
სულუგუნი გახეხეთ საშუალო სახეხზე.

შამპინიონის რეცეპტი ბათუმიდან ჩამოვიტანე. ისეთი გემრიელია, კინაღამ ენაც გადამეყლაპა.
შიგთავსი ტაფიდან საცხობზე გადაიტანეთ და ზემოდან გულუხვად მოაყარეთ ყველი. შედგით ღუმელში (არა გახურებულზე), გამოაცხვეთ 180 გრადუსზე, სანამ სულუგუნი არ დაიბრაწება.

შამპინიონის რეცეპტი ბათუმიდან ჩამოვიტანე. ისეთი გემრიელია, კინაღამ ენაც გადამეყლაპა.
ამ კერძს საუკეთესოდ მიირთმევენ ყურძნის ჯიშისგან დამზადებულ თეთრ ღვინოსთან ერთად, როგორიცაა რქაწითელი. ამის შემდეგ ნაღებისებური და სოკოს არომატი კიდევ უფრო ძლიერად გამოიკვეთება. თუ წითელ ღვინოს ანიჭებთ უპირატესობას, მაშინ სადილად აიღეთ ერთი ბოთლი ნახევრადტკბილი ღვინო, რომელიც საფერავისგან მზადდება. ამ შემთხვევაში გარანტირებული გაქვთ ატმოსფერული საღამო საუკეთესო ქართულ ტრადიციებში. ბოლოს და ბოლოს, რა შეიძლება იყოს უკეთესი, ვიდრე გემრიელი ვახშამი თბილი საუბრებით და ერთი ჭიქა ღვინო?

მასალის გამოყენების პირობები

დატოვე პასუხი

გთხოვთ, მიუთითოთ თქვენი კომენტარი!
გთხოვთ, შეიყვანოთ თქვენი სახელი აქ