მექსიკური სამზარეულო- მას ძნელია ვუწოდოთ ჯანსაღი – ცხარე სოუსები, შემწვარი ხორცი, ჩიფსი და წვნიანების თითქმის არარსებობა.
ამ ყველაფერთან ერთად მექსიკური სამზარეულო ძალიან პოპულარულია მსოფლიოში.
კერძების უმეტესობის საფუძველია ტორტილა – სიმინდის ან ხორბლის ფქვილისგან დამზადებული კვერი. მისგან ამზადებენ ბურიტოს, ტაკოს, ნაჩოს და ა.შ. მთავარი ალკოჰოლური სასმელია მესკალი. დესერტად მექსიკელები სვამენ კაკაოს ან ცხელ შოკოლადს.
გთავაზობთ რამოდენიმე გამორჩეული მექსიკური სამზარეულოს კერძს:
სალსა – პომიდვრის, ჩილის, ქინძის ფოთლების, ნივრისა და ხახვისგან დამზადებული სოუსი.
ბურიტო. რბილი ტორტილა, რომელიც იხვევა ბრინჯი, ფარში, ბოსტნეული და სოუსი.
ნაჩოსი – ტორტილის ჩიფსი. სუფრაზე გადის სოუსთან ან ყველთან ერთად.
მასალის გამოყენების პირობები