ყვითელ, მწვანე თუ წითელ ბულგარულ წიწაკას საკუთარი უნიკალური ჯანმრთელობისთვის სასარგებლო თვისებები აქვს. ასე რომ, სხვადასხვა ფერის ბულგარული წიწაკას მიღება შესანიშნავი გზაა მათი ყველა საკვები ნივთიერების მისაღებად.
წითელი წიწაკა: შეიცავს კაპსაიცინს, რაც დაგეხმარებათ ტკივილის შემსუბუქებაში, კიბოს პროფილაქტიკაში და წონის კლებაში.
ყვითელი წიწაკა: მას აქვს დიდი რაოდენობით ფლავონოიდები, რაც განსაკუთრებით სასარგებლოა სწავლისა და მეხსიერებისთვის.
მწვანე წიწაკა ფენოლის მჟავების შესანიშნავი წყაროა, რამაც შეიძლება შეამციროს დიაბეტის განვითარების რისკი და თავიდან აიცილოთ კანის დაზიანება.
ბულგარულ წიწაკას ასევე აქვს C ვიტამინის განსაკუთრებით მაღალი რაოდენობა – 1 ჭიქას დაახლოებით 3-ჯერ მეტი C ვიტამინი აქვს, ვიდრე ფორთოხალს.
ავტორი: ანი დავიდიანი
მასალის გამოყენების პირობები