“მირჩევნია ვჭამო პასტა და დავლიო ღვინო, ვიდრე ნული ზომის ვიყო.” ეს სიტყვები ლეგენდარულ სოფია ლორენს ეკუთვნის, ალბათ ამ სიტყვებში კარგად ჩანს იტალიური ტემპერამენტი და ცოტა იუმორიც.
დამატებით აქვე გიზიარებთ სოფია ლორენის ფავორიტი პასტის რეცეპტს.
6 სუფრის კოვზი (კარგი ხარისხის) ზეითუნის ზეთი
1-3 კბილი ნიორი, დაქუცმაცებული
1 ფუნტი (5-6) ახალი პომიდორი, კანი და თესლი
1 სუფრის კოვზი დაფქული ახალი რეჰანი
1 ჩაის კოვზი შაქარი
მარილი, გემოვნებით
გახეხილი პარმეზანი
სპაგეტის ნუდლები
მიმართულებები
გააცხელეთ ზეითუნის ზეთი, დაუმატეთ ნიორი და მოხარშეთ გათეთრებამდე (არ გაყავით).
დაამატეთ პომიდორი, რეჰანი, შაქარი და მარილი. აურიეთ სანამ არ დააბლენდერდება.
შეამცირეთ სითბო და მოხარშეთ 30 წუთი, დროდადრო აურიეთ.
მოხარშეთ სპაგეტი ალ დენტე; გადინება. დააფარეთ სოუსით და უხვად მოაყარეთ გახეხილი პარმეზანი. კარგად აურიეთ და მიირთვით დამატებით ყველთან ერთად.
მიირთვით დაუყოვნებლივ.
ავტორი: გიორგი პაპუაშვილი
მასალის გამოყენების პირობები