ხინკალი — ქართული ცომის გუფთა…
შედგება ღორისა და საქონლის (ან ცხვრის) ხორცის ნარევისგან. წარმოადგენს ცომისგან დამზადებულ ერთგვარ ტომარას, რომელშიც მოთავსებულია გატარებული ან დაკეპილი ხორცი. მზადდება ხარშვის წესით…
ხინკლის დამზადება სათავეს იღებს აღმოსავლეთ საქართველოს მთიანი რეგიონებიდან. მისი გამოგონების პატივი მიეწერებათ როგორც მოხევეებს, ასევე ფშავლებს, მთიულებსა და ხევსურებს.
უძველესი წესით ხინკალი მზადდება მსხვილად დაკეპილი ხორცით. მთიან რაიონებში ასეთი მეთოდით ხინკალს დღემდე ამზადებენ.
ხინკლის სხვადასხვა ვარიაციები გავრცელებულია მთელს კავკასიაში…
მასალის გამოყენების პირობები