თევზის შეწვა შეიძლება მარტივი ჩანდეს, მაგრამ თუ გინდა, რომ ის მართლაც გემრიელი გამოვიდეს – ხრიკები დაგეხმარებათ.
ხრიკები -რომლებიც დაგეხმარება იდეალურად დაბრაწული, ხრაშუნა და არომატული თევზის მომზადებაში.
1. თევზის არჩევა
საუკეთესო შედეგისთვის, აირჩიე ახალი, სუფთა თევზი. მისი თვალები უნდა იყოს ბრწყინვალე და გამჭვირვალე, ხოლო ხორცი – მკვრივი და ელასტიური. თუ იყენებ გაყინულ თევზს, გაალღვე ნელ-ნელა მაცივარში და მოაშორე ზედმეტი ტენი ქაღალდის ხელსახოცით.
2. მარინადი უკეთეს გემოსთვის
თევზის შეწვამდე სასურველია, რომ 15-30 წუთით დაასვენო მარინადში. მარტივი ვარიანტებია:
ლიმონის წვენი + მარილი + პილპილი
ზეითუნის ზეთი + ნიორი + როზმარინი
სოიოს სოუსი + ჯინჯერი + თაფლი
3. თევზის გამოშრობა შეწვამდე!
თუ გინდა, რომ თევზი ოქროსფრად შეიწვას და ზედაპირზე არ დაეწებოს, შეწვამდე კარგად შეაშრე ქაღალდის ხელსახოცით.
4. პანირება და საფარი
ხრაშუნა ზედაპირისთვის გამოიყენე:
ფქვილი – ქმნის მსუბუქ ქერქს
სიმინდის ფქვილი – ხდის განსაკუთრებით ხრაშუნას
პურის საფანელი – აძლევს უფრო მკვრივ ტექსტურას
5. ტაფისა და ზეთის სწორი არჩევანი
გამოიყენე მძიმე ძირიანი ტაფა (საუკეთესოა ჩუღური ან უჟანგავი ფოლადი) და საშუალო სიცხეზე გაცხელებული ზეთი (ზეითუნის ან მცენარეული). ზეთი საკმარისად ცხელი უნდა იყოს, რომ თევზი მაშინვე დაიბრაწოს, მაგრამ არ დაიწვას.
6. შეწვის ტექნიკა
თევზი მოათავსე კარგად გაცხელებულ ზეთში. არ გადაატრიალო ხშირად – მიეცი საშუალება, კარგად დაბრაწოს (2-5 წუთი ერთ მხარეს, დამოკიდებულია სისქეზე).
როდესაც ქვედა ნაწილი გახდება ოქროსფერი და ხრაშუნა, მხოლოდ მაშინ გადაატრიალე.
მოამზადე საშუალო ან დაბალ ცეცხლზე, რომ შიგნიდანაც თანაბრად შეიწვას.
7. შეწვის შემდეგ
თევზი დადე ქაღალდის ხელსახოცზე, რომ ზედმეტი ცხიმი მოშორდეს.
მიირთვი ახალი ლიმონის ნაჭრებით და მწვანილებით.
ამ რჩევების დაცვით, შენი შემწვარი თევზი იქნება არა მხოლოდ გემრიელი, არამედ პროფესიონალურ დონეზე მომზადებული. ბონ აპეტიტ!
#drpkhakadze #გიორგიფხაკაძე #pitskhelauri #აქხარისხია
გაიგეთ მეტი ჩვენს ტელეგრამ არხზე შემოგვიერთდით ტელეგრამზე: https://t.me/SheniEkimi