ქათმის წვნიანი რომ მოამზადოთ ერთი შეხედვით ადვილია, მაგრამ ხშირად საბოლოო შედეგი მაინც გამომშრალი ხორცია.
წვნიანი რომ გემრიელი და ხორცი კიდევ რბილი გამოგივიდეთ, ჩვენ გაგიზიარებთ რამდენიმე მარტივ რჩევას.
გამოიყენეთ საკვები თერმომეტრი, რათა შეამოწმოთ, მიაღწია თუ არა ქათმის ხორცმა უსაფრთხო მინიმალურ შიდა ტემპერატურას – 73 გრადუსს, რომელიც საკმარისია მავნე მიკრობების გასაქრობად.
სასურველია ერთხელ წამოსუღებულო წყალი გადააქციოთ და ხელახლა მოხარშოთ. გამოცვლილ წყალში ქათამაი.
უმჯობესია გამოიყენოთ ქათმის ხორცის ძვლიანი ნაწილები.
თუ ქათმის ხორცს ცალკე წვავთ ტაფაზე, უმჯობესია კარგად გაახუროთ ტაფა, დაასხათ ცხიმი, მოათავსოთ ქათმის ხორცი საშუალო ცეცხლზე 1 წთ. შემდეგ დაუწიოთ გაზს და დაბალ ცეცხზლე გააგრძელოთ 7-10 წთ წვა. ტაფას დაახურეთ თავსახური, რათა შეინარჩუნოს თავისი წვენი. შედეგად მიიღებთ უგემრიელეს ქათმის კერძს.
გაიგეთ მეტი ჩვენს ტელეგრამ არხზე შემოგვიერთდით ტელეგრამზე: https://t.me/SheniEkimi
მასალის გამოყენების პირობები